Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
21-01-2013
Tonijnbrood op Edith's wijze
De terrine ultra pro van de promotie deze week is ideaal voor dit heerlijk voorgerecht of eventueel als aperitiefhapjes te serveren. Liefst koud of lauw..De gasten van mijn demo zullen hem dan mogen degusteren.
Makkelijk op voorhand te maken wanneer je een groot gezelschap verwacht......
Nodig :
- 3 eieren
- 75 gr bloem
- 1 koffielepel bakpoeder
- 50 ml zonnebloemolie
- 50 ml room
- 200 ml melk
- 280 gr tonijn naturel
- 125 gr geraspte kaas
- 2 soeplepels kappers
- Peper en zout naar smaak
Werkwijze :
Verwarm de oven voor op 180° C. Klop de eieren tot een omelet en voeg de bloem en bakpoeder toe. Goed mengen. Voeg ook de olie, de room en de melk toe. Laat de tonijn uitlekken en doe hem met een vork in stukjes bij de vorige bereiding. Voeg dan de geraspte kaas en de kappers erbij. Kruiden met peper en zout. Nogmaals goed doormengen en in de ultrapro terrine gieten. Het deksel erop op en 40 minuten bakken op 180°C, deksel eraf en nog 10 minuten zonder deksel verder bakken.
Tip : Indien als voorgerecht gebracht kan je het eventueel vergezellen van wat sla en koude groenten. Als apertiefhapje, versnijden in dobbelsneden en een prikkertje op plaatsen.