Mijn favorieten
  • www.freewebs.com/zuidfrankrijk
  • www.facebook.com/MaisonLaGarrigue
  • www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    Maison la Garrigue | Promoot jouw pagina ook
    Categorieën
  • Aperitiefdranken,drankjes en likeuren (25)
  • Aperitiefhapjes (54)
  • Barbecuegerechten (9)
  • Bijgerechten (47)
  • Desserten (89)
  • Eigerecht (1)
  • Gebak (247)
  • Kerst (20)
  • Kipgerecht (18)
  • Light recepten (19)
  • micro minuut pot (1)
  • Microgourmet (16)
  • Nieuwtjes (61)
  • Omeletparty (4)
  • Pastagerecht (13)
  • Rijstgerecht (5)
  • Siliconen bakvormen recept (4)
  • Soepen (13)
  • ultra pro (5)
  • Visgerechten (9)
  • Vleesgerecht (20)
  • Voorgerechten (11)
  • Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Brésiliennetaart
  • Kip zoetzuur
  • Zebracake
  • Moelleux citroen
  • Supersnelle rijsttaart
    Foto
    Foto
    Foto
    Een interessant adres?
    Edithshapjes
    Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten !
    nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    04-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bamiveters met kip en curry
    Dit receptje heb ik vorige week vrijdag nog eens klaargemaakt en iedereen was er duidelijk enthousiast over.

    Nodig :

    - 500 gr kipfilet
    - 1 wit van prei
    - 3 wortelen
    - 1 zakje sojascheuten
    (deze 3 bovenstaande ingrediënten kunnen vervangen worden door een pakje versgesneden groenten voor de wok verkrijgbaar bij elk warenhuis)
    - 250 ml room
    - 1 kippenbouillonblokje
    - 1 pakje currysaus (poeder) van de knorr

    Tip : als afwisseling kan dit ook met varkensvlees worden gemaakt. De werkwijze is juist hetzelfde.
    Werkwijze :

    Verkruimel het kippenbouillonblokje en doe het samen met de room en de currysaus (poeder) in de quickshaker
    Knip de kipfilet met de Tupperware keukenschaar in lange mooie reepjes of blokjes naar keuze. Doe de kip in de ultra pro of microcook en plaats hem 3 minuten op 800 Watt in de microgolf. De groenten ondertussen fijnsnijden en verdelen over de halfgegaarde kip. Opnieuw 3 minuten in de microgolf zetten op 800 Watt. Dan pas de sojascheuten toevoegen en 1 à 2 minuten laten garen op 800 Watt. Alles goed mengen en de inhoud van de quickshaker erover kieperen. Eventueel nog bijkruiden met peper en zout.  Plaats nu de pot 2 à 3 minuten zonder deksel in de microgolf op 800 Watt tot alles mooi is ingedikt. 

    Serveren met linquini, bami of tagliatelli.   Je hoeft er niet voor naar de chinees !




    04-02-2013 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Pastagerecht
    Tags:Microcook 2.25 l, ultra pro
    >> Reageer (0)
    02-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse Waterzooi
    Heerlijk en vlug klaar in de micro gourmet : mijn favoriet hier in huis. Ik wil hem voor niks ruilen !

    Nodig :

    - 500 gr kippenfilet
    - 2 stokken prei
    - 4 wortelen
    - 6 aardappelen
    - 2 soeplepels maïzena
    - 1 kippenbouillonblokje
    - kippenkruiden
    - gehakte peterselie
    - 2 dl room
    - peper en zout

    Werkwijze :

    Snij de wortel, prei en aardappelen in kleine stukken en doe deze in de diepe mand van de microgourmet. In het lage vergiet leg je de in blokjes gesneden kip die je overstrooid met kippenkruiden. De onderste container vul je met 400 ml water. Alles op elkaar plaatsen en afsluiten met het deksel. In de microgolf plaatsen en in 25 minuten laten stomen op 800 Watt.

    Ondertussen de peterselie fijnhakken in de turbomax. De room samen met het kippenbouillonblokje in de shaker doen, kruiden met peper en zout en ook de 2 soeplepels maïzena toevoegen. Goed shaken. En overbrengen in de microplus schenkkan. Wanneer de groenten gestoomd zijn, de helft van het kookvocht bij de room gieten en doorroeren. Het mengsel nu ong. 2 minuten in de microgolf plaatsen zodat de saus kan binden. Indien niet genoeg gebonden nog een minuutje terug plaatsen. 

    De groenten met kip samen met de saus door elkaar mengen en dadelijk op het bord serveren of overbrengen in een gesloten kom.

    Na de maaltijd vroegen ze hier al meteen wanneer ik dat nog eens opnieuw wil maken.  Zouden ze het dan lekker hebben gevonden ;)))
















    02-02-2013 om 16:31 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Microgourmet
    Tags:microgourmet, kipgerecht, tupperware
    >> Reageer (2)
    01-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pannenkoeken met oranjebloesemessence
    Tradities zijn er om in ere te houden. Vandaar dat dit pannenkoekenreceptje zeker niet mocht ontbreken voor Lichtmis morgen. 
    Er bestaat een oud gezegd : er is geen vrouwtje nog zo arm, of ze maakt haar pannetje warm !!
    Feest in het teken van licht.  Het Franse woord chandeleur is afgeleid van festa candelarum : feest van de kaars of chandelee.

    De vorm van de pannenkoek, een ronde goudkleurige schijf zou verwijzen naar de vorm van de zon want we verlaten stilaan de koude, donkere winterdagen en vieren de terugkeer van de zon en dus ook het licht. Dit is steeds 40 dagen na Kerstmis en noemen het Maria Lichtmis. 
    En zeg nu zelf.....pannenkoeken worden altijd lekker gesmaakt door jong en oud. Natuur of met Luikse siroop, candysuiker, poedersiroop, Nutella of vul zelf maar aan......


    Nodig :

    - 4 eieren
    - 200 gr bloem
    - 20 gr boter
    - 1/2 liter melk
    - 1 zakje vanillepoeder
    - 1 mespunt zout
    - 2 soeplepels oranjebloesemessence
    - 60 ml water


    Werkwijze :

    De eieren goed mixen samen met de suiker, dan de rest van de benodigdheden toevoegen en het deeg 2 uren laten rusten. Zeker doen....uw pannenkoeken zullen luchtiger zijn en beter smaken.

    Bakken in een pannenkoekenpan die lichtjes een beetje olie heeft gehad.












    01-02-2013 om 21:26 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (1)
    31-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amaretto bavarois met een chocolade hartje
     Bijna Valentijn ! Verras je geliefde met dit heerlijke dessertje. Gemaakt in de decotorens of in de muffinvorm. Met een hartje van chocolade en natuurllijk home made.......

    Nodig :

    - 250 ml amaretto
    - 4 eieren
    - 8 blaadjes gelatine
    - 500 ml room
    - 250 gr suiker
    - 2 dl water
    - chocoladepralines gemaakt in de tupperware siliconen snoepjesvorm
    - speculoos voor de bodem + 50 gr gesmolten boter  : voor de bodem

    Werkwijze :

    Dompel de gelatineblaadjes in koud water om ze mals te laten worden.  Klop de eidooiers met de suiker tot wit schuim. Voeg de amaretto toe en roer onder de geklopte eidooiers.  Verwarm de 2 dl water in de microgolf (schenkkan) tot aan het kookpunt. Nijp de gelatineblaadjes uit en doe ze in het warm water om op te lossen.Voeg het gelatinewater nu toe aan het amarettomengsel en roer om.  Klop de room stijf en voeg onder het mengsel. Klop het eiwit stijf en voeg ook bij het mengsel.

    Giet in de decotorens en strooi over de bovenkant wat speculoosmengsel :  doe hiervoor wat speculoos door het kaasmolentje en meng daarna gesmolten boter onder de gemalen speculoos. 

    Zet de decotorens op elkaar en zet ze gedurende enkele uurtjes in de koelkast. De rest van de bavarois deed ik in de muffinvorm, in de mini lange cakevorm en ook nog in kleine glaasjes. Alles in de ijskast zetten behalve de siliconen gevulde vormen, die zet je in de diepvries. Dit zorgt ervoor dat ze gemakkelijker kunnen ontvormen.



















    31-01-2013 om 16:29 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    Tags:muffinvorm, decortorens, mini lange cakevorm
    >> Reageer (1)
    29-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frangipannetaart
    Sinds gisteren heb ik nu ook een siliconen taartvorm in mijn bezit en wou er vandaag absoluut mee aan de slag. Een frangipannetaart leek me een goed begin. Niet moeilijk te maken, snel klaar en door iedereen gesmaakt.

    Nodig :

    - 1 taartvorm
    - 1 bladerdeeg
    - 3 eieren
    - 50 gr zelfrijzende bloem
    - 150 gr gemalen amandelen
    - 150 gr poedersuiker
    - beetje amandelessence
    - 120 gr boter
    - enkele lepels abrikozenconfituur

    De bladerdeeg in de taartvorm leggen en inprikken met ee vork. Bestrijken met abrikozenconfituur. Ondertussen de overige ingrediënten tot een homogene massa vermengen en op de abrikozenconfituur storten en platstrijken. Indien je nog een randje deeg overhad mag je deze aan de buitenrand van de taart ermee versieren.  Bakken in voorverwarmde oven van 180°C gedurende 35 minuten. Bovenkant bestrijken met een mengsel van een halve citroen gemengd met wat bloemsuiker nadat de taart is afgekoeld. Dit zorgt ervoor dat de taart een mooi blinkend uitzicht heeft en tevens zorgt voor een extra smaakje












    29-01-2013 om 22:51 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:siliconen tupperware taartvorm
    >> Reageer (0)
    25-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scoubidou briochebrood met choco
    Vandaag me weer heerlijk uitgeleefd in de keuken met dit lekkere broodje in de nieuwe terrine ultra pro. Heel makkelijk om te maken en smaken zal het.
    Nodig :

    - 1 pakje mix voor witbrood (die van aldi zijn heel goed)
    - 1 ei
    - 300 ml warme vloeistof (half melk, half water)
    - 2 soeplepels suiker
    - 1 klontje boter

    beetje bloem om in de terrinepot te strooien

    Werkwijze :

    Doe de mix samen met het ei, de warme vloeistof, boter en de suiker in een kom en mix tot een homogene massa. Ong. 5 minuten mixen. Zoveel te langer je mixt of kneedt zoveel te lichter zal uw brood zijn.  Dek het deeg af en laat het drie kwartier rijzen op een warme plaats, bij mij is dat onder de kachel...wie dat niet heeft : dicht bij de chauffage of in een oven van 60 ° C. Na die tijd vorm je 8 bollletjes en rol die uit met de deegroller. Besmeer met chocopasta die je ook eerst op een warme plaats hebt gezet zodat hij goed uitsmeert. Rol de 8 lapjes op zoals op de foto. en snij ze middendoor. Bebloem de terrinepot en zet de 16 rolletjes rechtop in de pot. Laat de rolletjes in de pot met deksel nu terug een half uur tot ong. drie kwartier rijzen. Doe het deksel eraf en bak het brood nu in 25 à 30 minuten gaar in een voorverwarmde oven van 180°C.

    Heerlijk op elk moment van de dag. Dit brood is er ééntje voor de mensen van mijn demo vanavond !


















    25-01-2013 om 17:32 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:terrinepot ultra pro tupperware
    >> Reageer (1)
    23-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appelcakejes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen










    Simpel, gewoon maar toch zo lekker !   Ideaal te maken in de muffinvorm van de promo deze maand.

    Nodig voor 18 stuks :

    - 250 gr boter (solo)
    - 250 gr suiker
    - 250 gr zelfrijzende bloem
    - 5 eieren
    - beetje amandelessence
    - 2 à 3 appelen in stukjes gesneden.

    Werkwijze :

    Schil de appels en snij ze in kleine blokjes. Meng de boter samen met de suiker tot een homogeen deeg. Voeg de eieren één na één eraan toe. En mix verder. Doe er tenslotte de gezeefde bloem bij en een paar druppels amandelessence. Neem de muffinvorm, spoel hem even om en doe het deeg erin. Laat 25 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 180°C. 

    Ook kinderen smullen er graag van !



    23-01-2013 om 17:59 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:muffinvorm tupperware
    >> Reageer (1)
    21-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tonijnbrood op Edith's wijze
    De terrine ultra pro van de promotie deze week is ideaal voor dit heerlijk voorgerecht of eventueel als aperitiefhapjes te serveren. Liefst koud of lauw..De gasten van mijn demo zullen hem dan mogen degusteren.
    Makkelijk op voorhand te maken wanneer je een groot gezelschap verwacht......

    Nodig :

    - 3 eieren
    - 75 gr bloem
    - 1 koffielepel bakpoeder
    - 50 ml zonnebloemolie
    - 50 ml room
    - 200 ml melk
    - 280 gr tonijn naturel 
    - 125 gr geraspte kaas
    - 2 soeplepels kappers
    - Peper en zout naar smaak

    Werkwijze :

    Verwarm de oven voor op 180° C. Klop de eieren tot een omelet en voeg de bloem en bakpoeder toe. Goed mengen. Voeg ook de olie, de room en de melk toe.  Laat de tonijn uitlekken en doe hem met een vork in stukjes bij de vorige bereiding. Voeg dan de geraspte kaas en de kappers erbij. Kruiden met peper en zout. Nogmaals goed doormengen en in de ultrapro terrine gieten. Het deksel erop op en 40 minuten bakken op 180°C, deksel eraf en nog 10 minuten zonder deksel verder bakken.

    Tip : Indien als voorgerecht gebracht kan je het eventueel vergezellen van wat sla en koude groenten. Als apertiefhapje, versnijden in dobbelsneden en een prikkertje op plaatsen.

    Smakelijk.












    21-01-2013 om 14:10 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Voorgerechten
    Tags:ultra pro terrinepot tupperware
    >> Reageer (0)
    19-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appeltaartjes in een wip
    De tartelettevorm van tupperware heeft hier al goed dienst gedaan en zou hem ook niet meer willen missen. Maar al de siliconenvormen heb ik eigenlijk even graag. En aan ideeën geen gebrek.  Volgend receptje stond op de verpakking van de zelfrijzende bloem van Imperial...die trouwens een nieuwe website hebben die ik wel de moeite vind. Namelijk www.Ilovebaking.be     Ook het recept van de eetlepeltaartjes had ik hier vandaan. 

    Gisterenavond heb ik in geen tijd nog vlug deze appeltaartjes gebakken. 

    Nodig voor 8 taartjes :

    - tartelettevorm tupperware
    - 2 appels
    - 90 gr zelfrijzende bloem
    - 90 gr suiker
    - 3 eieren

    Werkwijze :

    Mix de eidooiers met de suiker tot het volume verdubbeld en voeg dan de bloem toe.  Klop het eiwit tot sneeuw en voeg dit toe aan het mengsel. Giet het deeg in de omgespoelde tartelettevorm en leg er de in schijfjes gesneden appel bovenop en bestrooi met ruwe rietsuiker of gewone kristalsuiker.
    Zet 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.

    Lekker en zeker als het simpel en snel moet zijn !

    Tip : als de taartjes afgekoeld zijn kan je ze nog bestrooien met poedersuiker!








    19-01-2013 om 15:12 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:tartelettevorm tupperware
    >> Reageer (3)
    17-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolademuffins
    Dit receptje is ideaal voor de nieuwe muffinvorm en is net genoeg voor 7 stuks. 

    Nodig :

    - 100 gr zelfrijzende bloem
    - 30 ml ongesuikerde cacao dus geen nesquick
    - 50 gr suiker
    - 1 mespunt zout
    - 100 ml melk
    - 30 ml olie (bv. zonnebloemolie)
    - 1 ei
    - 1 koffielepel vanilleextract
    - eventueel nog chocoladeparels

    Werkwijze : 

    Meng bloem, chocoladepoeder, suiker en zout.  Doe in de maatbeker melk, olie en ei en klop met de platte klopper. Voeg dit bij het eerste mengsel en meng tot je een homogene massa bekomt.
    Neem de muffinvorm, spoel hem even om met koud water en vul hem met het lopende deeg. Bak de muffins af in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 20 à 25 minuten. Je kan de muffinvorm ook in de microgolf zetten gedurende 2 mm 30 sec. op 800 watt. 
    Maar ik heb gekozen voor de oven.

    Smakelijk !  Al houdt de kou je binnen, receptjes bij de vleet om uit te proberen ;))
















    17-01-2013 om 08:39 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:muffinvorm tupperware
    >> Reageer (0)
    16-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eetlepeltaartjes
    Zin in taart maar graag niet teveel werk aan dan ben je met dit receptje goed af. En lekkerrrr.......

    Nodig :

    - siliconen tartelettevorm tupperware
    - 4 soeplepels suiker
    - 5 soeplepes zelfrijzende bloem
    - 2 soeplepels zonnebloemolie
    - 3 soeplepels melk
    - snufje zout
    - 1 ei
    - 5 ananasschijven

    Apart nodig voor 2 de deel van het bakken 

    - 5 soeplepels boter
    - 4 soeplepels suiker
    - 1 ei


    Werkwijze :


    Oven voorverwaren op 200°C. Ananas in de tartelettevorm leggen.  Zelfrijzend bakmeel + suiker + melk + olie + 1 ei en snufje zout mengen met de platte klopper tot een glad beslag in een tupperware deegkom naar keuze.  Het deeg over het fruit gieten en 15 minuten bakken.
    Ondertussen 5 soeplepels gesmolten boter (smelten in microschenkkan in microgolf) + 4 soeplepels suiker en 1 ei mengen. 
    Taart na 15 minuten even uit oven halen en het boter/suikermengsel erover kieperen. Terug 15 minuten bakken en de taartjes zijn klaar. Nog even laten afkoelen in de vorm alvorens ze eruit te halen.     Ik heb de mijne ter decoratie nog bestrooid met wat poedersuiker maar dat hoeft niet.












    16-01-2013 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:tartelettevorm tupperware
    >> Reageer (2)
    15-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe folder voor februari
    Halfwel de maand januari zijn we reeds, wat gaat het snel en sinds gisteren kennen we ook al de nieuwe gastvrouwgeschenken en promoties voor februari bij Tupperware. En als ik mijn mening erover mag geven.....ik vind ze SUPER ;))  diegene die mij eerder hebben bezig gezien in het Solo filmpje weten nu waar mijn 'stop' woordje vandaan komt.






    15-01-2013 om 20:09 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Nieuwtjes
    >> Reageer (0)
    12-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Coffee Parfait
    Lekker receptje en heel snel klaar. Kan makkelijk op voorhand worden gemaakt.

    Nodig :

    - 3 eidooiers
    - 100 gr suiker
    - 2.5 dl room
    - 2 eetlepels oploskoffie
    - 1 dl wisky of amaretto
    - chocolade koffiebonen voor de afwerking

    Werkwijze :

    Eidooiers + suiker kloppen in de speedychef tot een luchtige mousse. De room samen met de oploskoffie halfstijf kloppen. De room + amaretto onder de eiermassa mengen.  Verdelen over kleine glaasje en enkele uurtjes in de vriezer plaatsen. Afwerken met een dotje room en koffieboom.












    12-01-2013 om 18:44 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    Tags:speedychef, tupperware spatel
    >> Reageer (0)
    11-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vislasagne
    Heerlijke visschotel !

    Nodig :

    - 600 gr vis ( zalm, pangasiusfilet, kabeljauw, zeetongetjes, garnalen)
    - 700 ml melk + 300 ml witte wijn + 2 soeplepels visbouillon (mijne was kreeftenbouillon van PH)
    - 3 soeplepels maizena
    - peper + zout
    - lasagnebladen
    - geraspte kaas
    - 4 wortelen
    - wit van 2 preien

    Werkwijze :

    De wortelen en prei kuisen en fijnsnijden. In de microgourmet stomen gedurende 18 minuten. 
    De vissaus bereiden : neem het microplus schenkkannetje vul het met de melk tesamen met de witte wijn en bouillon. Hou een heel klein beetje apart voor de binding te maken. En de rest zet je in de microgolfoven gedurende 5 minuten op 800 Watt De overgehouden vloeistof doe je in de shaker samen met 3 soeplepels maizena + peper en zout. Goed schudden en toevoegen aan de warm geworden vloeistof uit de microgolfoven. Met de klopper goed roeren en het geheel terug 2 minuten in de microgolf plaatsen gedurende 2 minuten op 800 Watt. Roeren en indien niet dik genoeg nog een minuut terug plaatsen. 
    Neem de ovale ultra pro van 2 l en doe er wat saus in en dan een laagje groenten. Hierop een laag lasagnebladeren. Weer een beetje saus en een laag vis. Goed tegen elkaar plaatsen. Beetje saus, laag lasagnevellen dan laagje groenten en weer wat saus en opnieuw laagjes vormen tot alle vis en groenten op zijn Op het laatste pas de garnaaltjes overstrooien samen met nog saus en overstrooien met geraspte kaas.
    Het deksel op de ultra pro leggen en 20 minuten in een voorverwarmde oven plaatsen van 180°C. Na de 20 minuten doe je het deksel eraf en laat het nog 10 minuten staan in de oven van 180°C. 

    Lekker met een glaasje witte wijn erbij ! Voor mij liefst Côtes du Rhône of een roséetje Gris de gris........hou wel een beetje van produkten uit het zuiden....;)












    11-01-2013 om 15:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Visgerechten
    Tags:ovale ultra pro 2 l
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crumble van appel en chocolade op 2,5 minuten
    Zin in een lekker toetje en toch niet zoveel tijd. Dan is dit het ideale dessert.

    Nodig :

    - 1 appel
    - mespunt speculooskruiden
    - 20 gr bloem
    - 10 gr boter
    - 10 gr suiker
    - 3 soeplepels chocoladeparels
    - een tas of soepkom
    - eventueel een soeplepel havermoutvlokken (optie)

    Werkwijze :

    Appel schillen en in stukjes snijden en in een soepkom of tas doen. Ondertussen de crumble maken door de bloem + suiker + boter te mengen met de vingers tot poeder. De chocoladestukjes erbij voegen + de speculooskruiden. De crumble bovenop de appelstukjes strooien en de soeptas in de microgolf zetten gedurende 2, 5 minuten op 800 watt.

    Serveren met een bolletje ijscrème. Kan U het vlugger ?








    11-01-2013 om 13:06 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    09-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bananenmuffins met stukjes chocolade
    De muffinvorm is momenteel in aktie bij Tupperware en vond het dan ook leuk nog een idee mee te delen. Ik had hier nog wat rijpe bananen liggen en die waren net ideaal om te verwerken in dit receptje.

    Nodig :

    - 50 gr boter
    - 125 gr suiker
    - 175 gr zelfrijzende bloem
    - 125 gr chocoladeparels
    - 1 ei
    - 250 ml melk
    - 2 à 3 rijpe bananen naargelang de grootte

    Werkwijze :

    Plet de bananen met een vork in de vier in één kan. Voeg melk en ei toe samen met de gesmolten boter (smelten in microkannetje in microgolf). Voeg de zelfrijzende bloem bij het mengsel, suiker en de stukjes chocolade.  Alles goed mengen met de platte klopper. De muffinvorm vullen met het deeg. Je kan met deze hoeveel 14 muffins bakken of eventeel de overschot van deeg gebruiken in de mini tartelettevorm.
    Afbakken in een voor verwarmde oven van 180°C gedurende 35 minuten. De mini tartelettes hebben maar 25 minuten nodig.


    Ze zijn gewoon weg heerlijk....smelten in je mond !

    Of wil je er zelf niet aan beginnen, geef mij een seintje en ik bak ze voor jou en kom ze laten proeven indien je wat vriendinnen uitnodigd....Deze muffin promotie loopt nog tot 28 januari. En ik heb nog een extra geschenk in petto voor wie hier op ingaat. Het is zeker de moeite dat kan ik u alvast verklappen. 












    09-01-2013 om 11:36 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:muffinvorm tupperware
    >> Reageer (1)
    05-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aperitiefhapje van kip en spek
    Lekker kippenhapje met spek omwikkeld in 5 minuutjes klaar en ideaal wanneer vrienden op bezoek komen zoals bij ons gisterenavond.
    De ultra pro grillschaal is hier ideaal voor.

    Nodig :

    - 1 kippefilet in reepjes gesneden
    - kippenkruiden
    - dun ontbijtspek

    Werkwijze :

    De kippenreepjes van ong. 6 cm lang en 1.5 cm dikte bestrooien met kippenkruiden en hier een dun stukje ontbijtspek rollen. Op de grill ultra proschaal leggen naast elkaar en het deksel erop doen. 5 minuten in de microgolf zetten op 800 Watt. Controleer of ze gaar zijn en anders nog 2 minuutjes bijzetten. Nooit  teveel minuten ineens instellen.

    Een lekker sausje hierbij is een potje kruidenkaas mengen met het sap van peertjes uit blik, in het schenkkannetje doen en 2 minuten opwarmen in de microgolfoven op 800 watt.

    Moet ik u nog vertellen dat de gehele schaal op een mum van tijd leeg was !








    05-01-2013 om 19:27 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefhapjes
    Tags:ultra pro grillschaal
    >> Reageer (0)
    03-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nutella Cupcake
    Dat cupcakes populair zijn is duidelijk te merken aan allerlei cupcake workshops maar dat oorspronkelijk de cupcake werd gebakken in een tas is door minder mensen geweten.....Nochtans oogt het mooi en is het supervlug klaar. Bij deze een receptje van een Nutella cupcake.

    Nodig :

    - 4 soeplepels zelfrijzende bloem
    - 4 soeplepels suiker
    - 1 soeplepel cacao ongesuikerd
    - 1 ei
    - 3 soeplepels melk
    - 3 soeplepels olie
    - 2 flinke soeplepels Nutella choco

    Werkwijze :

    Doe eerst de droge ingrediënten onder elkaar, daarna het ei, vloeistoffen en choco. Goed mengen en in tas (cup) doen. De tas in de microgolf zetten tussen de 2.5 à 3 minuten op 800 Watt. Zelf gebruikte ik 3 minuten maar bij kleinere tasjes is 2 minuten misschien al genoeg. De eerste keer een beetje uitproberen. 
    Eventueel nog een toefje room bovenop spuiten en smullen maar!...Mijn foto heb ik gebruikt om deel te nemen aan de Cupcake wedstrijd van Nikon.









    03-01-2013 om 14:06 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (1)
    01-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelukkig Nieuwjaar
    Nog even geduld en er komen weer receptjes op de blog....maar met deze ongewone dagen even wat anders.






    01-01-2013 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Kerst
    >> Reageer (0)
    31-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oud en Nieuw
    Bijna aan het eindejaar gekomen. En ik hoop dat 2013 voor ons allemaal een jaar wordt om van te smullen !
    Vandaag ben ik weer eventjes met mijn fototoestel aan de slag geweest om jullie dit plaatje te kunnen aanbieden met bijhorende spreuk. De spreuk heb ik niet zelf bedacht maar kreeg ik deze morgen toegestuurd door een collega blogger. Ik vond hem zo mooi dat ik die van mezelf aan de kant heb geschoven.






    31-12-2012 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Kerst
    >> Reageer (1)


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 19/12-25/12 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Gratis product van de dag - Belgie
  • 300 000 BEZOEKERS
  • Proficiat
  • Super ideeën
  • mevrouw

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek






    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs