Lekker, eenvoudig gerecht en in weinig tijd klaar. Meer moet dat niet zijn.
Nodig :
- 500 gr scampi's (ontdooid, gepeld en van darmkanaal ontdaan)
- 1 gele paprika
- 1 rode paprika
- 1 prei
- 2 wortelen
- 2 visbouillonblokjes
- 250 ml room
- 100 ml witte wijn
- 300 ml water
- maizena of instant roux
- currypoeder
- peper en zout
Werkwijze :
Schil de wortelen en snij heel fijn. Doe dit ook met de paprika's en de prei.Je kan hiervoor de turbomax gebruiken of gewoon met het koksmes en de wondersnijplank. Was de groenten en doe ze in het diepe vergiet van de Microgourmet stoomkoker. Doe in het waterreservoir de 400 ml water en de 2 verkruimelde bouillonblokjes. De gekuisde scampi's leg je in het bovenste gesloten mandje. Kruid met peper, zout en currypoeder. Schenk hierover de room en de witte wijn. Sluit af met het deksel en zet 20 minuten op 800 Watt. Indien de scampi's niet volledig gaar zouden zijn zet ze nog even terug maar doe de groenten uit het onderste mandje er al wel uit zodat ze knapperig blijven. En leg de groenten nu in de ultra pro ovaal van 3.5 l. Als de scampi's gaar zijn ze bij de groenten voegen. Doe nu het kooknat+ de room tesamen in de schenkkan van 1 l en doe er instant roux bij, klop goed en zet ong. 2 minuten in de microgolf op 800 Watt om te laten inbinden. Indien het nog niet dik genoeg is nog eens 2 minuten terugzetten.
Meng tenslotte de saus bij de groenten en de scampi's met behulp van de serveerlepel.
Serveer met rijst of pasta.








|