Wil je eens wat leuk op tafel zetten voor de kinderen dan ga je vast en zeker met dit receptje succes oogsten.
Nodig :
Voor het deeg :
- 350 gr bloem
- 100 gr vetstof
- 2 eieren
- mespunt zout
- een weinig water
- 1 losgeklopt ei om de bovenkant te bestrijken
Voor de vulling :
- 500 gr gehakt
- 1 ui of sjalotjes
- 2 lepels peterselie
- 2 eieren
- 50 gr chapelure
- peper, zout, thym
- 1 halve paprika
Werkwijze :
het deeg maken door alles onder elkaar te kneden tot het zich een bol vormt. In plastic inpakken en even in de ijskast leggen (half uurtje)
Ondertussen de vulling maken door het gehakt te mengen met de fijngehakte ui en fijngehakte peterselie plus kruiden te mengen. Eieren toevoegen en chapelure en fijngehakte paprika. Goed mengen.
Het deeg uitrollen met behulp van de deegroller tot ongeveer een halve cm en de vulling hierop verdelen. Het deeg versnijden zoals op de foto en dichtvouwen zoals op de foto.
De bovenkant bestrijken met losgeklopt ei en afbakken in de oven gedurende 90 minuten op 170° C
Nadien versnijden in sneetjes.
Een tomatensaus en boontjes zijn hier heel lekker bij.
Smakelijk !








|