Mijn liefde voor de vogels is groot....vanwege het slechte weer kon ik vandaag niet gaan fotograferen maar was het wel ideaal om zelf koekjes te bakken en dat deed ik in de vorm van een eend....Weeral heel gemakkelijk te maken en met benodigdheden die u vast en zeker reeds in huis hebt.
Nodig :
- 250 gr bloem
- 150 gr suiker (ik nam kokosbloesemsuiker maar je kan ook de gewone witte suiker nemen )
- 1/2 zakje bakpoeder
- 60 gr gezouten boter
- 1 ei
- 2 eetlepels water ( om ze te bestrijken)
Werkwijze :
Doe alles te samen in de keukenrobot en meng onder elkaar tot dat het deeg een bol vormt. Indien je geen keukenrobot hebt dan kneden met je handen ;-) Het deeg in een bol vormen en bedekken met plastic folie en een uurtje in de koelkast bewaren. Nadien uitrollen met de deegroller en uitsteken met de middelste ring van de Tupperware uitsteekvorm, heb je die niet neem dan een limonade glas maar zeker niet de mini tartelettesnijder want die is net te klein.
De ronde lapjes dan dubbel plooien en met een mes bovenaan een snede maken tot op een cm van de rand (zie foto) en buig deze rand naar boven voor de nek en kop. Maak dan nog 2 kleine sneetjes voor de veren.
Met 1 bakvaste chocoladeparel vorm je het oog.
Bestrijk met behulp van het patisserieborsteltje wat water over de koekjes.
Bak af in een voorverwarmde oven van 160° gedurende ongeveer een kwartiertje. Hou het wat in de gaten afhankelijk van je oven.
Bewaar in de ronde clickplus van Tupperware. Deze houdt de koekjes wekenlang krakend vers.







|