Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
09-01-2013
Bananenmuffins met stukjes chocolade
De muffinvorm is momenteel in aktie bij Tupperware en vond het dan ook leuk nog een idee mee te delen. Ik had hier nog wat rijpe bananen liggen en die waren net ideaal om te verwerken in dit receptje.
Nodig :
- 50 gr boter
- 125 gr suiker
- 175 gr zelfrijzende bloem
- 125 gr chocoladeparels
- 1 ei
- 250 ml melk
- 2 à 3 rijpe bananen naargelang de grootte
Werkwijze :
Plet de bananen met een vork in de vier in één kan. Voeg melk en ei toe samen met de gesmolten boter (smelten in microkannetje in microgolf). Voeg de zelfrijzende bloem bij het mengsel, suiker en de stukjes chocolade. Alles goed mengen met de platte klopper. De muffinvorm vullen met het deeg. Je kan met deze hoeveel 14 muffins bakken of eventeel de overschot van deeg gebruiken in de mini tartelettevorm.
Afbakken in een voor verwarmde oven van 180°C gedurende 35 minuten. De mini tartelettes hebben maar 25 minuten nodig.
Ze zijn gewoon weg heerlijk....smelten in je mond !
Of wil je er zelf niet aan beginnen, geef mij een seintje en ik bak ze voor jou en kom ze laten proeven indien je wat vriendinnen uitnodigd....Deze muffin promotie loopt nog tot 28 januari. En ik heb nog een extra geschenk in petto voor wie hier op ingaat. Het is zeker de moeite dat kan ik u alvast verklappen.
Reacties op bericht (1)
10-02-2013
Eindelijk gelukt
Het zou de laatste keer zijn, dat ik nog eens een poging wou ondernemen om bananenmuffins te maken. En wat blijkt? Deze zijn eindelijk gelukt. Bij vorige pogingen leek alles goed te gaan, tot de laatste minuten, dan zakte alles in en onderaan de muffin kwam er een grote deuk, zodat de muffins niets voorstelde, veel te zwaar en totaal mislukt. Deze niet! Bedankt Edith!