Mijn favorieten
  • www.freewebs.com/zuidfrankrijk
  • www.facebook.com/MaisonLaGarrigue
  • www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    Maison la Garrigue | Promoot jouw pagina ook
    Categorieën
  • Aperitiefdranken,drankjes en likeuren (25)
  • Aperitiefhapjes (54)
  • Barbecuegerechten (9)
  • Bijgerechten (47)
  • Desserten (89)
  • Eigerecht (1)
  • Gebak (247)
  • Kerst (20)
  • Kipgerecht (18)
  • Light recepten (19)
  • micro minuut pot (1)
  • Microgourmet (16)
  • Nieuwtjes (61)
  • Omeletparty (4)
  • Pastagerecht (13)
  • Rijstgerecht (5)
  • Siliconen bakvormen recept (4)
  • Soepen (13)
  • ultra pro (5)
  • Visgerechten (9)
  • Vleesgerecht (20)
  • Voorgerechten (11)
  • Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Brésiliennetaart
  • Kip zoetzuur
  • Zebracake
  • Moelleux citroen
  • Supersnelle rijsttaart
    Foto
    Foto
    Foto
    Een interessant adres?
    Edithshapjes
    Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten !
    nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    03-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nutella Cupcake
    Dat cupcakes populair zijn is duidelijk te merken aan allerlei cupcake workshops maar dat oorspronkelijk de cupcake werd gebakken in een tas is door minder mensen geweten.....Nochtans oogt het mooi en is het supervlug klaar. Bij deze een receptje van een Nutella cupcake.

    Nodig :

    - 4 soeplepels zelfrijzende bloem
    - 4 soeplepels suiker
    - 1 soeplepel cacao ongesuikerd
    - 1 ei
    - 3 soeplepels melk
    - 3 soeplepels olie
    - 2 flinke soeplepels Nutella choco

    Werkwijze :

    Doe eerst de droge ingrediënten onder elkaar, daarna het ei, vloeistoffen en choco. Goed mengen en in tas (cup) doen. De tas in de microgolf zetten tussen de 2.5 à 3 minuten op 800 Watt. Zelf gebruikte ik 3 minuten maar bij kleinere tasjes is 2 minuten misschien al genoeg. De eerste keer een beetje uitproberen. 
    Eventueel nog een toefje room bovenop spuiten en smullen maar!...Mijn foto heb ik gebruikt om deel te nemen aan de Cupcake wedstrijd van Nikon.









    03-01-2013 om 14:06 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (1)
    01-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelukkig Nieuwjaar
    Nog even geduld en er komen weer receptjes op de blog....maar met deze ongewone dagen even wat anders.






    01-01-2013 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Kerst
    >> Reageer (0)
    31-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oud en Nieuw
    Bijna aan het eindejaar gekomen. En ik hoop dat 2013 voor ons allemaal een jaar wordt om van te smullen !
    Vandaag ben ik weer eventjes met mijn fototoestel aan de slag geweest om jullie dit plaatje te kunnen aanbieden met bijhorende spreuk. De spreuk heb ik niet zelf bedacht maar kreeg ik deze morgen toegestuurd door een collega blogger. Ik vond hem zo mooi dat ik die van mezelf aan de kant heb geschoven.






    31-12-2012 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Kerst
    >> Reageer (1)
    30-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spelen met de Zuiderse zon
    Dat koken een passie van mij is wisten jullie al langer anders was ik zeker geen culinair blogje gestart....een andere passie is Frankrijk en sinds een tijdje ook fotografie. Gelukkig kan ik mijn oefeningen voor fotografie regelmatig toepassen in de keuken maar nu we in Frankrijk zijn is de natuur ook een belangrijk element.....Deze foto's ga ik hier wel niet posten...het is en blijft een culinair blogje met veelal gebruik van Tupperware materiaal. Maar één foto ga ik jullie toch niet onthouden...ik heb hem vandaag genomen en een beetje met het licht gespeeld. Het is een combinatie geworden van wat mij veel bezig houdt namelijk onze vakanties te Frankrijk, de keuken en creatief bezig zijn.....en de zon die is hier al dagen van de party...vanmiddag 19°C op het terras...en hebben dan ook buiten kunnen eten....

    Wie nog op zoek is naar een vakantieverblijf te Zuid-Frankrijk kan altijd nog een kijkje nemen op onze website...we hebben nog enkele weken vrij: www.freewebs.com/Zuidfrankrijk     

    En dat jullie met vele zijn die tegenwoordig mijn blogje bezoeken doet me echt deugd....ik heb voor de aardigheid dat ook een fotoprint bijgevoegd van het aantal bezoekers de laatste dagen.




    30-12-2012 om 22:31 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Nieuwtjes
    >> Reageer (0)
    29-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fortune 'cookies' maison
    Deze koekjes worden traditioneel geserveerd in chineese restaurants rond de feestdagen. Met in elk koekje een wens erin op een papier. Ik vond het wel eens een leuk idee om zelf te proberen....en misschien vinden jullie dat ook wel....de smaak van de koekjes is in elk geval heel lekker en ook niet moeilijk te maken.  Nadat de koekjes gebakken zijn....dadelijk in 2 plooien en dan op een glas hangen zoals op de foto....ze worden hard bij afkoelen.

    Nodig : 

    - 1 eiwit
    - 25 gr poedersuiker
    - 25 gr witte suiker
    - 40 gr boter
    - enkele druppels amandelextract
    - 40 gr gezeefde bloem
    - 1 dl water

    Werkwijze

    De boter in het schenkkannetje doen en laten smelten in de microgolfoven gedurende 40 sec. op 800 Watt.  Ondertussen het eiwit samen met de suikers opkloppen met de platte tupperware klopper.  We moeten zeker geen stijfgeklopt eiwit bekomen enkel een mousserende bereiding.
    Dan het amandelextract toevoegen en het water en opnieuw kloppen.  De afgekoelde gesmolten boter toevoegen en dan de gezeefde bloem ondertussen blijven kloppen. 
    Oven voorverwarmen op 190°C.  Op een met bakpapier beklede bakplaat met een soeplepel deegrondjes leggen.  Niet teveel ineens...en gedurende 6 tot 8 minuten bakken. Bij het uit de oven komen onmiddelijk de rondjes dichtplooien en dan op een glas hangen. En laten afkoelen.
    Papiertjes snijden en hierop wensen schrijven en in de koekjes steken.


    Veel geluk !   
















    29-12-2012 om 20:56 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    28-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalkoenragout in een klein potje met deksel.
    Dit hebben wij hier gegeten bij Kerstavond. Het is juist dezelfde bereiding als vidée alleen is het kippenvlees vervangen door kalkoenvlees. Wij hadden namelijk zelf 2 kalkoen vetgemest tegen de feestdagen. Het vlees is ondertussen al helemaal verwerkt en zit netjes in de vriezer. Van de karkassen had ik nog een heerlijke bouillon getrokken en het vlees dat daar is vandaan geplukt heb ik uiteindelijk verwerkt in mijn kalkoenragout. De werkwijze om de vidée te bereiden heb ik reeds eerder beschreven en is heel simpel te maken in de microgolfoven in minder dan een half uurtje tijd.  Typ bij zoeken even het woord "vidée in de ultra pro" in en je kan stap voor stap alles bekijken.

    Hier wil ik alleen nog laten zien hoe je deze ook kunt presenteren zonder het in een koekje te gieten.  
    Je hebt wel nog bladerdeeg nodig + een geklutst eitje en een uitsteekvormpje

    Doe de klaargemaakte vidée  in de kleine potjes en bedek die met bladerdeeg dat je een beetje groter uitsnijdt dan de bovenkant van je potje (omdat dit nog gaat krimpen tijdens het bakken). Snij dan nog wat vormpjes zoals sterretjes of hartjes uit bladerdeeg en bevestig deze op de bovenkant. Strijk met het Tupperware borsteltje de bovenkant nu in met geklutst ei. En zet dit alles ong. 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. 

     

     

















    28-12-2012 om 18:33 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Kipgerecht
    >> Reageer (0)
    27-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Everzwijnenragout
    Vermits we hier in de streek zitten waar de everzwijnen nog veelvuldig voorkomen.....met geluk zie je ze soms in de voortuin lopen....
    kon het er niet aan ontbreken of ik moest ook dit receptje een keertje posten.  Half januari post ik ook nog het receptje om de everzwijnenbil klaar te maken...heb er nog eentje in mijn vriezer zitten van 2.4 kilo...maar daar moet ik eerst wat vrienden voor uitnodigen...

    Nodig :

    - 700 gr everzwijnenstoofvlees
    - 1 ajuin
    - 2 snede peperkoek
    - peper, zout
    - flinke lepel mosterd
    - water + witte wijn
    - 3 blaadjes laurier
    - een takje rozemarijn
    - 4 soeplepels abrikozenconfituur
    - solo

    Werkwijze :

    Smelt de solo in de kookpot en bak de stukjes everzwijnenvlees mooi aan. Kruid met peper en zout. Meng het vlees door elkaar en voeg de peperkoek in stukjes erbij alsook de mosterd. Voeg de kruiden toe en vul aan met water.  Laat het zo zeker een uurtje gaarstoven. Tussendoor voeg ik ook wat witte wijn toe om het goed te laten garen. Op het einde van de bereiding voeg ik pas mijn abrikozenconfituur erbij en meng alles goed door elkaar. Eventueel binden met wat sausbinder.  Mijn vlees heeft ong. 2 uren op een zacht vuurtje gestaan.

    Een echte lekkernij zeker als het vlees goed gegaard is.....dit hadden wij op het Kerstmenu staan. 










    27-12-2012 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Kerst
    >> Reageer (0)
    25-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aperitiefhapje van bladerdeeg
    Zeer snel klaar, geen werk aan en toch lekker.  
    Gisteren had ik nog een overschotje van bladerdeeg en dan zijn deze aperitiefstengels ideaal om te maken !

    Nodig :

    - Bladerdeeg
    - Fleur de sel (zeezout)
    - geraspte kaas
    - kruiden naar keuze ( ik heb bruchettakruiden genomen)

    Werkwijze :

    Bladerdeeg in reepjes snijden. Overstrooien met fleur de sel en kruiden naar keuze. Eveneens de geraspte kaas overheen strooien en de reepjes een beetje draaien zoals een slinger. Op bakpapier in de oven steken gedurende 10 à 15 minuten. En klaar ! Lekker bij het aperitiefje.






    25-12-2012 om 23:03 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefhapjes
    >> Reageer (0)
    24-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brioche Père Noël : Kerstman in briochebrood.
    De Kerstman is al in mijn keuken geweest deze namiddag ;)))    Heb er namelijk zelf voor gezorgd door hem te maken uit briochebrooddeeg. Ondertussen is zijn baard zelfs al opgegeten door mijn jongste zoon en die vind hem enorm lekker !


    Nodig :

    - 500 gr briochemeel met gist erin (kan je overal verkrijgen)
    - 250 ml lauwe melk (verwarmd met schenkkannetje in de microgolfoven)
    - 1 ei
    - 75 gr boter

    Werkwijze :

    Ik heb alle bovenstaande benodigdheden in het bakje gedaan van mijn broodbakmachine en ingesteld op het menu 'deeg'. Na 1.30 u was mijn deeg gemengd, gekneed en gerezen. Daarna heb ik hem gevormd als een kerstman en op bakpapier gelegd en terug een half uur laten rijzen.Ingestreken met geklutst eigeel en voor de neus en hoed heb ik een beetje rode kleurvloeistof toegevoegd aan het eigeel.  De rand van de hoed heb ik voorzien van grove parelsuiker. Gebakken in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 25 minuten. 


















    24-12-2012 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Kerst
    >> Reageer (0)
    23-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffiemousse
    Ik kocht mij hier gisteren een flesje koffiearoma met de bedoeling mijn crème au beurre een smaakje te geven voor de kerststronk. Toevallig las ik op de achterzijde een receptje van koffiemousse wat mij wel interesseerde. Heb het dan ook onmiddellijk uitgeprobeerd met een positief resultaat. Wie nog op zoek is voor een Kerstdessertje....kan dit misschien wel eens proberen.

    Nodig :

    - 100 gr suiker
    - 2 soeplepels koffiearoma
    - 4 eieren
    - 2 dl room

    Bereiding :

    Meng de eigelen samen met de suiker met behulp van de klopper tot een smeuiig geheel. Voeg de room toe en verwarm het geheel op een vuurtje tot je een soort van crème anglaise bekomt. Maar laat het zeker niet koken. Wanneer de crème is ingedikt zet het vuur dan uit. Klop ondertussen de eiwitten stijf in de speedychef of met de mixer en voeg deze toe aan eigeel/suiker/room mengsel zodra dit wat is afgekoeld. Je kan dit sneller laten gaan door de massa over te brengen in een koude kom.  De mousse verdelen in mooie glaasje en enkele uren in de koelkast laten opstijven. Afwerken met een dotje room en eventueel wat schilfers chocolade, koffieboon of een chocolade sterretje.....(want we zijn toch bijna tegen Kerst)
















    23-12-2012 om 22:33 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    Tags:speedychef, mengkom, klopper
    >> Reageer (0)
    21-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fijne Feestdagen alvast !
    Laatste dagje school voor de kinderen, voor sommige laatste dag werken, voor anderen laatste dagen om rond te hollen op zoek naar het juiste geschenk.....bij sommige is het geschenk misschien wel een tupperware artikel ;-) wie weet....en voor nog andere vandaag vertrek naar koudere of warmere oorden.  Iedereen doet wat hij graag doet,  je dagen moet je toch zelf invullen. In elk geval wens ik jullie alvast fijne dagen tegemoet. En ik ga zeker nog van me laten horen.




    Nog een leuk ideetje misschien om last minute te maken voor op de feesttafel ! 

    21-12-2012 om 09:55 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Nieuwtjes
    >> Reageer (1)
    19-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frikadellen met provençaalse saus
    In plaats van bolognaisesaus was het hier gisteren provençaalse saus met frikadellen en pasta op vraag van onze jongste. En smaken deed het !

    Nodig voor de frikadellen

    - 600 gr gehakt
    - 2 eitjes
    - peper+ zout
    - chapelure

    Nodig voor de provençaalse saus :

    - 2 uien
    - 1 courgette
    - 1 aubergine
    - 1 rode + 1 groene paprika
    - 1 spaanse peper
    - verse tomaten of anders 1 liter blik van gehakte tomaten
    - 1 kruidenbouillonblokje + 1 vleesbouillonkuipje
    - olijfolie
    - peper, zout, provençaalse kruiden
    - verse laurier, rozemarijn

    Bereiding  

    Voor de gehaktballen (frikandellen) : het gehakt samen met de 2 eitjes, peper en zout en chapelure alles goed onder elkaar mengen en tot ballen rollen. Dan 20 minuten stomen in de microgourmet. Het overtollige vet verdwijnt zo uit zichzelf.

    Voor de provençaalse saus ben ik deze keer nog eens op de tradionele manier aan het werk gegaan. D.w.z. op mijn inductieplaat met een gietijzere kookpot. Eerst de olijfolie verwarmen, de ajuin in fijne slierten snijden en aanstoven samen met de courgetteblokjes en paprikastukjes en de aubergineblokjes. De laurier en rozemarijn mag er dan al bij, evenals de fijn gesneden spaanse peper. De verse tomaten tot blokjes versnijden en bijvoegen. Ook het kruidenbouillonblokje+ vleeskuipje en afkruiden met peper en zout. Aan de kook brengen en eventueel indikken met wat sausbinder. Niet te lang laten koken want dan worden de groenten te plat. Persoonlijk heb ik graag dat mijn paprikastukjes nog een beetje 'knapperig' zijn.  Eventueel kan men ook nog champignons toevoegen naar eigen smaak.Op het einde wanneer de saus klaar is de gestoomde gehaktballen toevoegen bij de saus.

    Serveren met puree, rijst of pasta. Bij ons was het gisteren dus pasta op vraag van onze jongste zoon.








    19-12-2012 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Microgourmet
    Tags:microgourmet
    >> Reageer (0)
    18-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Commercial van Solo : deze week op VIER tv
    Reeds eerder heb ik jullie meegedeeld dat ik een bakworkshop had gewonnen met Wim Ballieu te Gent n.a.v. een wedstrijd georganiseerd door Solo. Er werd toen ook gefilmd en dat filmpje is sinds gisteren te bekijken op VIER tv juist voor het programma 'Komen Eten'rond 19.25u. Bij deze wil ik het filmpje ook hier op mijn blogje posten. Wie had dat gedacht.........;)


     

    18-12-2012 om 09:39 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Nieuwtjes
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prince koeken gevuld met chocolade
    Leuk om te maken samen met de kids tijdens de kerstvakantie. En lusten zullen ze het zeker. Mijn Princekoeken zijn wel niet rond maar dat mag de pret niet bederven. Je zou ze ook kunnen vergelijken met BN koeken. 

    Nodig :

    - 250 gr bloem
    - 150 gr boter ( Solo is mijn favoriet ;)  )
    - 80 gr suiker
    - 20 gr amandelpoeder
    - 1 zakje vanillesuiker
    - 1 eigeel
    - 1 mespunt zout

    - 200 gr chocolade
    - beetje room

    Werkwijze :

    Alle ingrediënten samen in een tupperware deegkom doen en goed mengen, als laatste de boter in stukjes toevoegen en mengen tot een homogene bal. Inpakken in plasticfolie en een uurtje in de ijskast leggen.  Uitrollen met de deegrol tot een lap van een 0.5 cm dikte. Uitsteken met een vormpje en de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat leggen. Bakken ong. 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

    De chocolade smelten in het Tupperware schenkkannetje op een lage wattage gedurende 2 minuten. Room toevoegen in een klein straaltje en goed onder elkaar mengen. De chocolade mag niet meer vloeibaar zijn wanneer je hem tussen de koeken gaan doen.


    Bewaren in de clickplus doos van Tupperware.










    18-12-2012 om 09:28 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    16-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cranberrylikeur
    Tegen de feestdagen vind je ze weer alom in de winkels : cranberry's. Vaak klaargemaakt om op gestoomde peertjes te gaan gebruiken bij de kalkoen met de feestdagen of bij gebraad of dergelijke.

    Ik ga er deze dagen iets bijzonders mee maken namelijk een heerlijke likeurtje voor de feestdagen. Heel gemakkelijk te doen en echt wel lekker.

    Nodig :

    - 1 zakje veenbessen (cranberry's) van 350 gr
    - 1 sinaasappel 
    - 200 gr witte suiker
    - 7 dl alcohol van 40 %

    Werkwijze :

    - Stamp de cranberry's  tot een grove pulp. Was de sinaasappel en droog af. Schil de sinaasappel dun af en doe die bij de cranberrypulp. Overgiet alles met de alcohol en laat 3 weken macereren ( trekken) samen met de suiker in een tupperware bewaarpot/schenkkan die je goed kan afsluiten.  Filter hem en laat hem nog enkele dagen rusten alvorens te degusteren. Ik had gelukkig nog juist een glaasje in mijn fles van vorig jaar.

    A votre santé ! Op uw gezondheid.







    In bijlage nog een receptje voor cranberrysaus dat in een klein boekje stond wat bij de cranberry's zat. Grappig vind ik dat ze in dit boekje een vermelding doen van tupperware !

    Bijlagen:
    DSC_8963 (Small).JPG (86 KB)   

    16-12-2012 om 22:24 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefdranken,drankjes en likeuren
    >> Reageer (0)
    13-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cakeje met meringueroom en een zelfgemaakte chocoladevlinder
    De muffinvorm is al langer een favoriet van mij en ben dan ook heel blij dat hij in januari terug in de aanbieding komt. Vooral zijn vorm nadat de gebakjes klaar zijn vind ik heel leuk. Deze keer een heel simpel receptje namelijk een 4/4 de beslagje, met daar bovenop een toefje meringueboterroom en een zelfgemaakte chocolade vlinder. Het lijkt misschien wat moeilijk maar dat is het helemaal niet.

    Nodig voor het beslag :

    - 200 gr boter
    - 200 gr suiker
    - 200 gr gezeefde zelfrijzende bloem
    - 4 eieren
    - vanille aroma

    Werkwijze :

    De boter goed glad mixen, suiker toevoegen en weer roeren.  De eitjes één voor één onder het deeg mengen...zorg dat het deeg telkens het eitje goed heeft opgenomen, dan pas het volgende. Vanille aromo toevoegen en als laatste de gezeefde bloem. Alles nog eens goed onder elkaar  mengen maar niet langer dan nodig. De muffinvorm uitspoelen en voorzien van deeg. Met deze hoeveelheid deeg kon ik 1 muffinvorm van 7 cakejes voorzien + de mini muffinvorm van 14 cakejes.  De oven voorverwarmen en op 170°C en bakken gedurende 40 minuten. Controleren even met het plastieken lange stokje (gaget) van Tupperware. Bij het uit de oven halen nog even laten afkoelen in de muffinvorm alvorens de ontvormen.

    Nodig voor de meringueboterroom :

    - 210 gr boter
    - 2 eiwitten
    - snuf zout
    - 140 gr suiker
    - mokka aroma


    Werkwijze :

    Een kleine kookpot in een grote met water gevulde zetten. Daarin de eiwitten samen met een snufje zout goed mixen. Na een tijdje de suiker er deel per deel aan toevoegen. En verder mixen tot dat de suiker gesmolten is. Daarna de stijfgeklopte eiwitten overgieten in een koude pot of de kenwood en verder mixen maar deeltje per deeltje de koude boter toevoegen. Goed blijven mixen. Ook al je denkt dat het gaat mislukken door toevoeging van de boter. Gewoon door gaan en het komt goed. Naar eigen smaak een extract toevoegen. Ik heb gekozen voor mokka aroma.

    Nodig voor de vlinders :

    - 200 gr pure chocolade
    - 2 bladen bakpapier + 2 bladen stijver papier 

    Werkwijze :

    De chocolade een 170 gr ongeveer smelten in het microplus schenkkannetje gedurende 2 minuten op 600 Watt.  Goed roeren en de overige koude chocolade toevoegen. Weer goed roeren tot alles goed gesmolten is. Een plastiek zakje nemen en daarin de gesmolten chocolade doen. Een heel klein puntje afknippen aan de punt (echt heel klein puntje) en uw spuitzakje is nu klaar voor gebruik. Neem dan de 2 bladen stijver papier + daarop de 2 bladen bakpapier. Vouw die op zijn langste kant dubbel en spuit hierop een vlinder volgens de foto. De bedoeling is dat het lichaam van de vlinder in het midden van de vouw zit. Dan de papieren met chocolade erop even in de koelkast leggen en zien dat ze niet dubbel plooien of plat komen te liggen.  Na een uurtje zijn ze klaar. 

    Afwerking :

    Je neemt een cake, spuit hierop met de Tupperware squeeze-it een toefje meringue boterroom en plaatst daar bovenop een chocolade vlinder. Eventueel nog wat chocolade of gesuikerde sterretjes voor decoratie naar eigen smaak.....Mooi met de kerst ....!


















    13-12-2012 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (1)
    10-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pain de Genes (Italiaanse cake)
    Dankzij een lieve collega Hanneke uit Lyon (Frankrijk) ben ik in het bezit gekomen van dit receptje speciaal voor de terrine ultra pro van Tupperware.
    En ik moet zeggen....diegene die dit niet uitproberen hebben echt ongelijk. Zalig..................smeuiig en zacht in de mond....moet je geprobeerd hebben.

    Nodig :

    - 170 gr amandelpoeder
    - 250 gr suiker
    - 200 gr zachte boter
    - 80 gr zelfrijzende bloem
    - 5 eieren
    - 30 ml kirsch
    - 25 ml amandelschilfers (een handvol)

    Om de terrine in te vetten nog een beetje boter en een beetje bloem.

    Werkwijze : 

    Doe de amandelpoeder samen met de suiker in een deegkom en meng met de spatel, voeg dan de zachte boter toe en meng weer goed onder elkaar.  Voeg de bloem toe en dan de eitjes één voor één en uiteindelijk de kirsch.

    Vet de terrine in en bebloem hem en giet dan het beslag in de terrinepot. Strooi bovenaan de amandelschilfers erop. Dek de pot af met het deksel en bak af in een voorverwarmde oven van 170 °C gedurende 1.10 min à 1.15 min. 

    Wanneer de cake wat is afgekoeld, hem eruit halen en hem op een taartrooster verder laten koelen.  Uiteindelijk bovenop bestrooien met wat poedersuiker maar dat is naar eigen smaak.

    Een super recept !














    10-12-2012 om 17:43 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:terrinepot ultra pro
    >> Reageer (0)
    09-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rozijnbrood op zondagmorgen
    Lekker een sneetje rozijnenbrood bij de koffie op zondagochtend. Zeker als het dan nog huisgemaakt is ! En met de nieuwe terrinepot ultra pro gaat dit vanzelf.

    Nodig :

    - 1 pakje all-in mix voor wit brood (voor mij was dit van Albona : Aldi)
    - 2 soeplepels witte suiker
    - 1 ei
    - 1 klontje boter
    - 300 ml vloeistof : half water/half melk
    - een goeie handvol rozijnen ( naar eigen smaak de hoeveelheid bepalen )

    Werkwijze :

    Het pakket broodbakmix samen met de lauwwarme vloeistof (even voorverwarmen met de schenkkan in de microgolfoven) en de suiker, ei en klontje boter goed zelf kneden of in de Kenwood laten kneden ;) tot een elastisch deeg. Hiervoor mag je toch wel 10 minuten tellen om het te kneden. Dan afgedekt laten rijzen op een warme plaats. Ik heb het onder de kachel laten te rijzen. Dan met bebloemde handen het deeg uit de kom nemen en lichtjes nog eens kneden en vormen  tot de juiste maat voor in de terrinepot te leggen. Ik heb de terrinepot wel lichtjes ingevet en bebloemd. Het deksel erop doen en nog eens terug laten rijzen op een warme plaats tussen de 30 en 45 minuten. De bovenzijde dan pas instrijken met een geklutst eitje om een mooi glanzend resultaat te verkrijgen nadat het gebakken is. De oven voorverwarmen op 210°C (hetelucht). Na 10 minuten de temperatuur 30°C laten dalen.  Mijn brood heeft in totaal 45 minuten in de oven gezeten.

    En of het lekker is !














    09-12-2012 om 11:39 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:ultra pro terrinepot
    >> Reageer (1)
    08-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Super ervaring beleefd deze namiddag !
    Super namiddag "bak workshop" met Wim Ballieu van het programma "Goe Gebakken", dankzij de wedstrijd van Solo Baking Battle waarbij ik gewonnen had.  Een unieke ervaring......ook een filmploeg was aanwezig om alles vast te leggen voor een filmpje binnen 2 weken op VT 4 van de winnaars van de Solo wedstrijd dat gaat worden uitgezonden net voor het programma "Goe Gebakken". Ben zelf ook benieuwd wat er uiteindelijk gaat verschijnen.  De locatie was in het restaurant van Wim Ballieu zelf in te Sint-Jacobsnieuwstraat te Gent. Balls'n Glory noemt zijn restaurant waar je elke middag een lunch kunt eten aan 12 € met als specialiteit alle soorten frikadellen vandaar de naam van het restaurant.
    Na afloop kregen we nog een mooi aandenken mee naar huis namelijk een gevulde tas van Unilever met o.a. een Solo keukenshort, een pak solo van 1/2 kg, een busje vloeibare solo, klein receptenboekje, ons zelfgemaakt gebak en nog een mooi kookboek van "Goe Gebakken" gesigneerd door Wim zelf.  En binnenkort zullen alle winnende recepten verschijnen in een kookboekje dat te downloaden is via de site van Solo Open Kitchen. Dat zijn er 10 in totaal.












    08-12-2012 om 21:48 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:Nieuwtjes
    >> Reageer (2)
    07-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gehaktbrood in de nieuwe terrine ultra pot
    Zelf een heerlijk gehaktbrood maken is echt geen kunst en zo klaar met de nieuwe terrine ultra pot van Tupperware

    Nodig :

    - 800 gr gehakt kalfs/runds
    - 8 à 10 dunne reepjes ontbijtspek
    - 1 ajuin
    - 1 rode paprika
    - 2 eieren
    - peper en zout
    - chapelure
    - klein beetje gehakte peterselie (turbomax)

    Werkwijze : Eerst het gehakt aanmaken door het te kruiden met peper, zout , 2 eitjes toevoegen en goed mengen. Tenslotte de chapelure eronder mengen en de fijngehakte ui en de fijngesneden paprika.  Maak er een ronde langwerpige worst van ter grootte van de terrinepot en leg hem hierin. Omwikkel met het ontbijtspek en steek er eventeel nog wat laurier bovenop bij in. Sluit de pot met het deksel en zet hem 9 minuten op 800 watt in de microgolfoven. Draai uw gehaktbrood om en sluit terug af met het deksel en zet weer 9 minuten op 800 Watt.

    Uw bereiding is nu klaar. 

    Altijd lekker voor groot en klein ;)












    07-12-2012 om 21:31 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Vleesgerecht
    Tags:terrinepot ultra pro
    >> Reageer (0)


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 19/12-25/12 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Gratis product van de dag - Belgie
  • 300 000 BEZOEKERS
  • Proficiat
  • Super ideeën
  • mevrouw

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek






    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs