Mijn favorieten
  • www.freewebs.com/zuidfrankrijk
  • www.facebook.com/MaisonLaGarrigue
  • www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    Maison la Garrigue | Promoot jouw pagina ook
    Categorieën
  • Aperitiefdranken,drankjes en likeuren (25)
  • Aperitiefhapjes (54)
  • Barbecuegerechten (9)
  • Bijgerechten (47)
  • Desserten (89)
  • Eigerecht (1)
  • Gebak (247)
  • Kerst (20)
  • Kipgerecht (18)
  • Light recepten (19)
  • micro minuut pot (1)
  • Microgourmet (16)
  • Nieuwtjes (61)
  • Omeletparty (4)
  • Pastagerecht (13)
  • Rijstgerecht (5)
  • Siliconen bakvormen recept (4)
  • Soepen (13)
  • ultra pro (5)
  • Visgerechten (9)
  • Vleesgerecht (20)
  • Voorgerechten (11)
  • Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Brésiliennetaart
  • Kip zoetzuur
  • Zebracake
  • Moelleux citroen
  • Supersnelle rijsttaart
    Foto
    Foto
    Foto
    Een interessant adres?
    Edithshapjes
    Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten !
    nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    15-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe folder voor februari
    Halfwel de maand januari zijn we reeds, wat gaat het snel en sinds gisteren kennen we ook al de nieuwe gastvrouwgeschenken en promoties voor februari bij Tupperware. En als ik mijn mening erover mag geven.....ik vind ze SUPER ;))  diegene die mij eerder hebben bezig gezien in het Solo filmpje weten nu waar mijn 'stop' woordje vandaan komt.






    15-01-2013 om 20:09 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Nieuwtjes
    >> Reageer (0)
    12-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Coffee Parfait
    Lekker receptje en heel snel klaar. Kan makkelijk op voorhand worden gemaakt.

    Nodig :

    - 3 eidooiers
    - 100 gr suiker
    - 2.5 dl room
    - 2 eetlepels oploskoffie
    - 1 dl wisky of amaretto
    - chocolade koffiebonen voor de afwerking

    Werkwijze :

    Eidooiers + suiker kloppen in de speedychef tot een luchtige mousse. De room samen met de oploskoffie halfstijf kloppen. De room + amaretto onder de eiermassa mengen.  Verdelen over kleine glaasje en enkele uurtjes in de vriezer plaatsen. Afwerken met een dotje room en koffieboom.












    12-01-2013 om 18:44 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    Tags:speedychef, tupperware spatel
    >> Reageer (0)
    11-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vislasagne
    Heerlijke visschotel !

    Nodig :

    - 600 gr vis ( zalm, pangasiusfilet, kabeljauw, zeetongetjes, garnalen)
    - 700 ml melk + 300 ml witte wijn + 2 soeplepels visbouillon (mijne was kreeftenbouillon van PH)
    - 3 soeplepels maizena
    - peper + zout
    - lasagnebladen
    - geraspte kaas
    - 4 wortelen
    - wit van 2 preien

    Werkwijze :

    De wortelen en prei kuisen en fijnsnijden. In de microgourmet stomen gedurende 18 minuten. 
    De vissaus bereiden : neem het microplus schenkkannetje vul het met de melk tesamen met de witte wijn en bouillon. Hou een heel klein beetje apart voor de binding te maken. En de rest zet je in de microgolfoven gedurende 5 minuten op 800 Watt De overgehouden vloeistof doe je in de shaker samen met 3 soeplepels maizena + peper en zout. Goed schudden en toevoegen aan de warm geworden vloeistof uit de microgolfoven. Met de klopper goed roeren en het geheel terug 2 minuten in de microgolf plaatsen gedurende 2 minuten op 800 Watt. Roeren en indien niet dik genoeg nog een minuut terug plaatsen. 
    Neem de ovale ultra pro van 2 l en doe er wat saus in en dan een laagje groenten. Hierop een laag lasagnebladeren. Weer een beetje saus en een laag vis. Goed tegen elkaar plaatsen. Beetje saus, laag lasagnevellen dan laagje groenten en weer wat saus en opnieuw laagjes vormen tot alle vis en groenten op zijn Op het laatste pas de garnaaltjes overstrooien samen met nog saus en overstrooien met geraspte kaas.
    Het deksel op de ultra pro leggen en 20 minuten in een voorverwarmde oven plaatsen van 180°C. Na de 20 minuten doe je het deksel eraf en laat het nog 10 minuten staan in de oven van 180°C. 

    Lekker met een glaasje witte wijn erbij ! Voor mij liefst Côtes du Rhône of een roséetje Gris de gris........hou wel een beetje van produkten uit het zuiden....;)












    11-01-2013 om 15:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Visgerechten
    Tags:ovale ultra pro 2 l
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crumble van appel en chocolade op 2,5 minuten
    Zin in een lekker toetje en toch niet zoveel tijd. Dan is dit het ideale dessert.

    Nodig :

    - 1 appel
    - mespunt speculooskruiden
    - 20 gr bloem
    - 10 gr boter
    - 10 gr suiker
    - 3 soeplepels chocoladeparels
    - een tas of soepkom
    - eventueel een soeplepel havermoutvlokken (optie)

    Werkwijze :

    Appel schillen en in stukjes snijden en in een soepkom of tas doen. Ondertussen de crumble maken door de bloem + suiker + boter te mengen met de vingers tot poeder. De chocoladestukjes erbij voegen + de speculooskruiden. De crumble bovenop de appelstukjes strooien en de soeptas in de microgolf zetten gedurende 2, 5 minuten op 800 watt.

    Serveren met een bolletje ijscrème. Kan U het vlugger ?








    11-01-2013 om 13:06 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    09-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bananenmuffins met stukjes chocolade
    De muffinvorm is momenteel in aktie bij Tupperware en vond het dan ook leuk nog een idee mee te delen. Ik had hier nog wat rijpe bananen liggen en die waren net ideaal om te verwerken in dit receptje.

    Nodig :

    - 50 gr boter
    - 125 gr suiker
    - 175 gr zelfrijzende bloem
    - 125 gr chocoladeparels
    - 1 ei
    - 250 ml melk
    - 2 à 3 rijpe bananen naargelang de grootte

    Werkwijze :

    Plet de bananen met een vork in de vier in één kan. Voeg melk en ei toe samen met de gesmolten boter (smelten in microkannetje in microgolf). Voeg de zelfrijzende bloem bij het mengsel, suiker en de stukjes chocolade.  Alles goed mengen met de platte klopper. De muffinvorm vullen met het deeg. Je kan met deze hoeveel 14 muffins bakken of eventeel de overschot van deeg gebruiken in de mini tartelettevorm.
    Afbakken in een voor verwarmde oven van 180°C gedurende 35 minuten. De mini tartelettes hebben maar 25 minuten nodig.


    Ze zijn gewoon weg heerlijk....smelten in je mond !

    Of wil je er zelf niet aan beginnen, geef mij een seintje en ik bak ze voor jou en kom ze laten proeven indien je wat vriendinnen uitnodigd....Deze muffin promotie loopt nog tot 28 januari. En ik heb nog een extra geschenk in petto voor wie hier op ingaat. Het is zeker de moeite dat kan ik u alvast verklappen. 












    09-01-2013 om 11:36 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:muffinvorm tupperware
    >> Reageer (1)
    05-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aperitiefhapje van kip en spek
    Lekker kippenhapje met spek omwikkeld in 5 minuutjes klaar en ideaal wanneer vrienden op bezoek komen zoals bij ons gisterenavond.
    De ultra pro grillschaal is hier ideaal voor.

    Nodig :

    - 1 kippefilet in reepjes gesneden
    - kippenkruiden
    - dun ontbijtspek

    Werkwijze :

    De kippenreepjes van ong. 6 cm lang en 1.5 cm dikte bestrooien met kippenkruiden en hier een dun stukje ontbijtspek rollen. Op de grill ultra proschaal leggen naast elkaar en het deksel erop doen. 5 minuten in de microgolf zetten op 800 Watt. Controleer of ze gaar zijn en anders nog 2 minuutjes bijzetten. Nooit  teveel minuten ineens instellen.

    Een lekker sausje hierbij is een potje kruidenkaas mengen met het sap van peertjes uit blik, in het schenkkannetje doen en 2 minuten opwarmen in de microgolfoven op 800 watt.

    Moet ik u nog vertellen dat de gehele schaal op een mum van tijd leeg was !








    05-01-2013 om 19:27 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefhapjes
    Tags:ultra pro grillschaal
    >> Reageer (0)
    03-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nutella Cupcake
    Dat cupcakes populair zijn is duidelijk te merken aan allerlei cupcake workshops maar dat oorspronkelijk de cupcake werd gebakken in een tas is door minder mensen geweten.....Nochtans oogt het mooi en is het supervlug klaar. Bij deze een receptje van een Nutella cupcake.

    Nodig :

    - 4 soeplepels zelfrijzende bloem
    - 4 soeplepels suiker
    - 1 soeplepel cacao ongesuikerd
    - 1 ei
    - 3 soeplepels melk
    - 3 soeplepels olie
    - 2 flinke soeplepels Nutella choco

    Werkwijze :

    Doe eerst de droge ingrediënten onder elkaar, daarna het ei, vloeistoffen en choco. Goed mengen en in tas (cup) doen. De tas in de microgolf zetten tussen de 2.5 à 3 minuten op 800 Watt. Zelf gebruikte ik 3 minuten maar bij kleinere tasjes is 2 minuten misschien al genoeg. De eerste keer een beetje uitproberen. 
    Eventueel nog een toefje room bovenop spuiten en smullen maar!...Mijn foto heb ik gebruikt om deel te nemen aan de Cupcake wedstrijd van Nikon.









    03-01-2013 om 14:06 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (1)
    01-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelukkig Nieuwjaar
    Nog even geduld en er komen weer receptjes op de blog....maar met deze ongewone dagen even wat anders.






    01-01-2013 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Kerst
    >> Reageer (0)
    31-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oud en Nieuw
    Bijna aan het eindejaar gekomen. En ik hoop dat 2013 voor ons allemaal een jaar wordt om van te smullen !
    Vandaag ben ik weer eventjes met mijn fototoestel aan de slag geweest om jullie dit plaatje te kunnen aanbieden met bijhorende spreuk. De spreuk heb ik niet zelf bedacht maar kreeg ik deze morgen toegestuurd door een collega blogger. Ik vond hem zo mooi dat ik die van mezelf aan de kant heb geschoven.






    31-12-2012 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Kerst
    >> Reageer (1)
    30-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spelen met de Zuiderse zon
    Dat koken een passie van mij is wisten jullie al langer anders was ik zeker geen culinair blogje gestart....een andere passie is Frankrijk en sinds een tijdje ook fotografie. Gelukkig kan ik mijn oefeningen voor fotografie regelmatig toepassen in de keuken maar nu we in Frankrijk zijn is de natuur ook een belangrijk element.....Deze foto's ga ik hier wel niet posten...het is en blijft een culinair blogje met veelal gebruik van Tupperware materiaal. Maar één foto ga ik jullie toch niet onthouden...ik heb hem vandaag genomen en een beetje met het licht gespeeld. Het is een combinatie geworden van wat mij veel bezig houdt namelijk onze vakanties te Frankrijk, de keuken en creatief bezig zijn.....en de zon die is hier al dagen van de party...vanmiddag 19°C op het terras...en hebben dan ook buiten kunnen eten....

    Wie nog op zoek is naar een vakantieverblijf te Zuid-Frankrijk kan altijd nog een kijkje nemen op onze website...we hebben nog enkele weken vrij: www.freewebs.com/Zuidfrankrijk     

    En dat jullie met vele zijn die tegenwoordig mijn blogje bezoeken doet me echt deugd....ik heb voor de aardigheid dat ook een fotoprint bijgevoegd van het aantal bezoekers de laatste dagen.




    30-12-2012 om 22:31 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Nieuwtjes
    >> Reageer (0)
    29-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fortune 'cookies' maison
    Deze koekjes worden traditioneel geserveerd in chineese restaurants rond de feestdagen. Met in elk koekje een wens erin op een papier. Ik vond het wel eens een leuk idee om zelf te proberen....en misschien vinden jullie dat ook wel....de smaak van de koekjes is in elk geval heel lekker en ook niet moeilijk te maken.  Nadat de koekjes gebakken zijn....dadelijk in 2 plooien en dan op een glas hangen zoals op de foto....ze worden hard bij afkoelen.

    Nodig : 

    - 1 eiwit
    - 25 gr poedersuiker
    - 25 gr witte suiker
    - 40 gr boter
    - enkele druppels amandelextract
    - 40 gr gezeefde bloem
    - 1 dl water

    Werkwijze

    De boter in het schenkkannetje doen en laten smelten in de microgolfoven gedurende 40 sec. op 800 Watt.  Ondertussen het eiwit samen met de suikers opkloppen met de platte tupperware klopper.  We moeten zeker geen stijfgeklopt eiwit bekomen enkel een mousserende bereiding.
    Dan het amandelextract toevoegen en het water en opnieuw kloppen.  De afgekoelde gesmolten boter toevoegen en dan de gezeefde bloem ondertussen blijven kloppen. 
    Oven voorverwarmen op 190°C.  Op een met bakpapier beklede bakplaat met een soeplepel deegrondjes leggen.  Niet teveel ineens...en gedurende 6 tot 8 minuten bakken. Bij het uit de oven komen onmiddelijk de rondjes dichtplooien en dan op een glas hangen. En laten afkoelen.
    Papiertjes snijden en hierop wensen schrijven en in de koekjes steken.


    Veel geluk !   
















    29-12-2012 om 20:56 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    28-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalkoenragout in een klein potje met deksel.
    Dit hebben wij hier gegeten bij Kerstavond. Het is juist dezelfde bereiding als vidée alleen is het kippenvlees vervangen door kalkoenvlees. Wij hadden namelijk zelf 2 kalkoen vetgemest tegen de feestdagen. Het vlees is ondertussen al helemaal verwerkt en zit netjes in de vriezer. Van de karkassen had ik nog een heerlijke bouillon getrokken en het vlees dat daar is vandaan geplukt heb ik uiteindelijk verwerkt in mijn kalkoenragout. De werkwijze om de vidée te bereiden heb ik reeds eerder beschreven en is heel simpel te maken in de microgolfoven in minder dan een half uurtje tijd.  Typ bij zoeken even het woord "vidée in de ultra pro" in en je kan stap voor stap alles bekijken.

    Hier wil ik alleen nog laten zien hoe je deze ook kunt presenteren zonder het in een koekje te gieten.  
    Je hebt wel nog bladerdeeg nodig + een geklutst eitje en een uitsteekvormpje

    Doe de klaargemaakte vidée  in de kleine potjes en bedek die met bladerdeeg dat je een beetje groter uitsnijdt dan de bovenkant van je potje (omdat dit nog gaat krimpen tijdens het bakken). Snij dan nog wat vormpjes zoals sterretjes of hartjes uit bladerdeeg en bevestig deze op de bovenkant. Strijk met het Tupperware borsteltje de bovenkant nu in met geklutst ei. En zet dit alles ong. 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. 

     

     

















    28-12-2012 om 18:33 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Kipgerecht
    >> Reageer (0)
    27-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Everzwijnenragout
    Vermits we hier in de streek zitten waar de everzwijnen nog veelvuldig voorkomen.....met geluk zie je ze soms in de voortuin lopen....
    kon het er niet aan ontbreken of ik moest ook dit receptje een keertje posten.  Half januari post ik ook nog het receptje om de everzwijnenbil klaar te maken...heb er nog eentje in mijn vriezer zitten van 2.4 kilo...maar daar moet ik eerst wat vrienden voor uitnodigen...

    Nodig :

    - 700 gr everzwijnenstoofvlees
    - 1 ajuin
    - 2 snede peperkoek
    - peper, zout
    - flinke lepel mosterd
    - water + witte wijn
    - 3 blaadjes laurier
    - een takje rozemarijn
    - 4 soeplepels abrikozenconfituur
    - solo

    Werkwijze :

    Smelt de solo in de kookpot en bak de stukjes everzwijnenvlees mooi aan. Kruid met peper en zout. Meng het vlees door elkaar en voeg de peperkoek in stukjes erbij alsook de mosterd. Voeg de kruiden toe en vul aan met water.  Laat het zo zeker een uurtje gaarstoven. Tussendoor voeg ik ook wat witte wijn toe om het goed te laten garen. Op het einde van de bereiding voeg ik pas mijn abrikozenconfituur erbij en meng alles goed door elkaar. Eventueel binden met wat sausbinder.  Mijn vlees heeft ong. 2 uren op een zacht vuurtje gestaan.

    Een echte lekkernij zeker als het vlees goed gegaard is.....dit hadden wij op het Kerstmenu staan. 










    27-12-2012 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Kerst
    >> Reageer (0)
    25-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aperitiefhapje van bladerdeeg
    Zeer snel klaar, geen werk aan en toch lekker.  
    Gisteren had ik nog een overschotje van bladerdeeg en dan zijn deze aperitiefstengels ideaal om te maken !

    Nodig :

    - Bladerdeeg
    - Fleur de sel (zeezout)
    - geraspte kaas
    - kruiden naar keuze ( ik heb bruchettakruiden genomen)

    Werkwijze :

    Bladerdeeg in reepjes snijden. Overstrooien met fleur de sel en kruiden naar keuze. Eveneens de geraspte kaas overheen strooien en de reepjes een beetje draaien zoals een slinger. Op bakpapier in de oven steken gedurende 10 à 15 minuten. En klaar ! Lekker bij het aperitiefje.






    25-12-2012 om 23:03 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefhapjes
    >> Reageer (0)
    24-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brioche Père Noël : Kerstman in briochebrood.
    De Kerstman is al in mijn keuken geweest deze namiddag ;)))    Heb er namelijk zelf voor gezorgd door hem te maken uit briochebrooddeeg. Ondertussen is zijn baard zelfs al opgegeten door mijn jongste zoon en die vind hem enorm lekker !


    Nodig :

    - 500 gr briochemeel met gist erin (kan je overal verkrijgen)
    - 250 ml lauwe melk (verwarmd met schenkkannetje in de microgolfoven)
    - 1 ei
    - 75 gr boter

    Werkwijze :

    Ik heb alle bovenstaande benodigdheden in het bakje gedaan van mijn broodbakmachine en ingesteld op het menu 'deeg'. Na 1.30 u was mijn deeg gemengd, gekneed en gerezen. Daarna heb ik hem gevormd als een kerstman en op bakpapier gelegd en terug een half uur laten rijzen.Ingestreken met geklutst eigeel en voor de neus en hoed heb ik een beetje rode kleurvloeistof toegevoegd aan het eigeel.  De rand van de hoed heb ik voorzien van grove parelsuiker. Gebakken in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 25 minuten. 


















    24-12-2012 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Kerst
    >> Reageer (0)
    23-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffiemousse
    Ik kocht mij hier gisteren een flesje koffiearoma met de bedoeling mijn crème au beurre een smaakje te geven voor de kerststronk. Toevallig las ik op de achterzijde een receptje van koffiemousse wat mij wel interesseerde. Heb het dan ook onmiddellijk uitgeprobeerd met een positief resultaat. Wie nog op zoek is voor een Kerstdessertje....kan dit misschien wel eens proberen.

    Nodig :

    - 100 gr suiker
    - 2 soeplepels koffiearoma
    - 4 eieren
    - 2 dl room

    Bereiding :

    Meng de eigelen samen met de suiker met behulp van de klopper tot een smeuiig geheel. Voeg de room toe en verwarm het geheel op een vuurtje tot je een soort van crème anglaise bekomt. Maar laat het zeker niet koken. Wanneer de crème is ingedikt zet het vuur dan uit. Klop ondertussen de eiwitten stijf in de speedychef of met de mixer en voeg deze toe aan eigeel/suiker/room mengsel zodra dit wat is afgekoeld. Je kan dit sneller laten gaan door de massa over te brengen in een koude kom.  De mousse verdelen in mooie glaasje en enkele uren in de koelkast laten opstijven. Afwerken met een dotje room en eventueel wat schilfers chocolade, koffieboon of een chocolade sterretje.....(want we zijn toch bijna tegen Kerst)
















    23-12-2012 om 22:33 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    Tags:speedychef, mengkom, klopper
    >> Reageer (0)
    21-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fijne Feestdagen alvast !
    Laatste dagje school voor de kinderen, voor sommige laatste dag werken, voor anderen laatste dagen om rond te hollen op zoek naar het juiste geschenk.....bij sommige is het geschenk misschien wel een tupperware artikel ;-) wie weet....en voor nog andere vandaag vertrek naar koudere of warmere oorden.  Iedereen doet wat hij graag doet,  je dagen moet je toch zelf invullen. In elk geval wens ik jullie alvast fijne dagen tegemoet. En ik ga zeker nog van me laten horen.




    Nog een leuk ideetje misschien om last minute te maken voor op de feesttafel ! 

    21-12-2012 om 09:55 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Nieuwtjes
    >> Reageer (1)
    19-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frikadellen met provençaalse saus
    In plaats van bolognaisesaus was het hier gisteren provençaalse saus met frikadellen en pasta op vraag van onze jongste. En smaken deed het !

    Nodig voor de frikadellen

    - 600 gr gehakt
    - 2 eitjes
    - peper+ zout
    - chapelure

    Nodig voor de provençaalse saus :

    - 2 uien
    - 1 courgette
    - 1 aubergine
    - 1 rode + 1 groene paprika
    - 1 spaanse peper
    - verse tomaten of anders 1 liter blik van gehakte tomaten
    - 1 kruidenbouillonblokje + 1 vleesbouillonkuipje
    - olijfolie
    - peper, zout, provençaalse kruiden
    - verse laurier, rozemarijn

    Bereiding  

    Voor de gehaktballen (frikandellen) : het gehakt samen met de 2 eitjes, peper en zout en chapelure alles goed onder elkaar mengen en tot ballen rollen. Dan 20 minuten stomen in de microgourmet. Het overtollige vet verdwijnt zo uit zichzelf.

    Voor de provençaalse saus ben ik deze keer nog eens op de tradionele manier aan het werk gegaan. D.w.z. op mijn inductieplaat met een gietijzere kookpot. Eerst de olijfolie verwarmen, de ajuin in fijne slierten snijden en aanstoven samen met de courgetteblokjes en paprikastukjes en de aubergineblokjes. De laurier en rozemarijn mag er dan al bij, evenals de fijn gesneden spaanse peper. De verse tomaten tot blokjes versnijden en bijvoegen. Ook het kruidenbouillonblokje+ vleeskuipje en afkruiden met peper en zout. Aan de kook brengen en eventueel indikken met wat sausbinder. Niet te lang laten koken want dan worden de groenten te plat. Persoonlijk heb ik graag dat mijn paprikastukjes nog een beetje 'knapperig' zijn.  Eventueel kan men ook nog champignons toevoegen naar eigen smaak.Op het einde wanneer de saus klaar is de gestoomde gehaktballen toevoegen bij de saus.

    Serveren met puree, rijst of pasta. Bij ons was het gisteren dus pasta op vraag van onze jongste zoon.








    19-12-2012 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Microgourmet
    Tags:microgourmet
    >> Reageer (0)
    18-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Commercial van Solo : deze week op VIER tv
    Reeds eerder heb ik jullie meegedeeld dat ik een bakworkshop had gewonnen met Wim Ballieu te Gent n.a.v. een wedstrijd georganiseerd door Solo. Er werd toen ook gefilmd en dat filmpje is sinds gisteren te bekijken op VIER tv juist voor het programma 'Komen Eten'rond 19.25u. Bij deze wil ik het filmpje ook hier op mijn blogje posten. Wie had dat gedacht.........;)


     

    18-12-2012 om 09:39 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Nieuwtjes
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prince koeken gevuld met chocolade
    Leuk om te maken samen met de kids tijdens de kerstvakantie. En lusten zullen ze het zeker. Mijn Princekoeken zijn wel niet rond maar dat mag de pret niet bederven. Je zou ze ook kunnen vergelijken met BN koeken. 

    Nodig :

    - 250 gr bloem
    - 150 gr boter ( Solo is mijn favoriet ;)  )
    - 80 gr suiker
    - 20 gr amandelpoeder
    - 1 zakje vanillesuiker
    - 1 eigeel
    - 1 mespunt zout

    - 200 gr chocolade
    - beetje room

    Werkwijze :

    Alle ingrediënten samen in een tupperware deegkom doen en goed mengen, als laatste de boter in stukjes toevoegen en mengen tot een homogene bal. Inpakken in plasticfolie en een uurtje in de ijskast leggen.  Uitrollen met de deegrol tot een lap van een 0.5 cm dikte. Uitsteken met een vormpje en de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat leggen. Bakken ong. 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

    De chocolade smelten in het Tupperware schenkkannetje op een lage wattage gedurende 2 minuten. Room toevoegen in een klein straaltje en goed onder elkaar mengen. De chocolade mag niet meer vloeibaar zijn wanneer je hem tussen de koeken gaan doen.


    Bewaren in de clickplus doos van Tupperware.










    18-12-2012 om 09:28 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 19/12-25/12 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Gratis product van de dag - Belgie
  • 300 000 BEZOEKERS
  • Proficiat
  • Super ideeën
  • mevrouw

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek






    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs