Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
16-01-2013
Eetlepeltaartjes
Zin in taart maar graag niet teveel werk aan dan ben je met dit receptje goed af. En lekkerrrr.......
Nodig :
- siliconen tartelettevorm tupperware
- 4 soeplepels suiker
- 5 soeplepes zelfrijzende bloem
- 2 soeplepels zonnebloemolie
- 3 soeplepels melk
- snufje zout
- 1 ei
- 5 ananasschijven
Apart nodig voor 2 de deel van het bakken
- 5 soeplepels boter
- 4 soeplepels suiker
- 1 ei
Werkwijze :
Oven voorverwaren op 200°C. Ananas in de tartelettevorm leggen. Zelfrijzend bakmeel + suiker + melk + olie + 1 ei en snufje zout mengen met de platte klopper tot een glad beslag in een tupperware deegkom naar keuze. Het deeg over het fruit gieten en 15 minuten bakken.
Ondertussen 5 soeplepels gesmolten boter (smelten in microschenkkan in microgolf) + 4 soeplepels suiker en 1 ei mengen.
Taart na 15 minuten even uit oven halen en het boter/suikermengsel erover kieperen. Terug 15 minuten bakken en de taartjes zijn klaar. Nog even laten afkoelen in de vorm alvorens ze eruit te halen. Ik heb de mijne ter decoratie nog bestrooid met wat poedersuiker maar dat hoeft niet.
Reacties op bericht (2)
30-01-2013
lepeltje, lepeltje
Hoi Edith,
Vanmiddag de eetlepeltjestaartjes gemaakt. Ik vind de maatgeving wel wat lastiger. Is het een afgestreken soeplepel bij alle ingredienten of met een hoopje erop? Het eindresultaat was wel goed en daar gaat het tenslotte om. Ik had de helft met ananas en de andere helft met banaan gedaan, smaakte ook heel goed. Kun je alle vaste boter ( die je eerst in de magnetron laat smelten ) in de recepten vervangen door vloeibare ( flacons) boter?
Groetjes, Mien
30-01-2013 om 15:54
geschreven door Mien
19-01-2013
Even een vraagje
Dag Edith,
Bij het maken van het beslag voor de taartjes staat vermeld dat je hierbij 1 eitje gebruikt, toch staat er bij de benodigheden 2 eitjes, dus mijn vraag wat is de juiste hoeveelheid?Ik zie dat je voor het tweede deel ook nog een eitje gebruikt. Ga het de komende week zeker eens uitproberen, zal smaken met een lekker tasje koffie.
Groetjes; Greta
19-01-2013 om 14:51
geschreven door Vermeire Greta