Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
11-01-2013
Vislasagne
Heerlijke visschotel !
Nodig :
- 600 gr vis ( zalm, pangasiusfilet, kabeljauw, zeetongetjes, garnalen)
- 700 ml melk + 300 ml witte wijn + 2 soeplepels visbouillon (mijne was kreeftenbouillon van PH)
- 3 soeplepels maizena
- peper + zout
- lasagnebladen
- geraspte kaas
- 4 wortelen
- wit van 2 preien
Werkwijze :
De wortelen en prei kuisen en fijnsnijden. In de microgourmet stomen gedurende 18 minuten.
De vissaus bereiden : neem het microplus schenkkannetje vul het met de melk tesamen met de witte wijn en bouillon. Hou een heel klein beetje apart voor de binding te maken. En de rest zet je in de microgolfoven gedurende 5 minuten op 800 Watt De overgehouden vloeistof doe je in de shaker samen met 3 soeplepels maizena + peper en zout. Goed schudden en toevoegen aan de warm geworden vloeistof uit de microgolfoven. Met de klopper goed roeren en het geheel terug 2 minuten in de microgolf plaatsen gedurende 2 minuten op 800 Watt. Roeren en indien niet dik genoeg nog een minuut terug plaatsen.
Neem de ovale ultra pro van 2 l en doe er wat saus in en dan een laagje groenten. Hierop een laag lasagnebladeren. Weer een beetje saus en een laag vis. Goed tegen elkaar plaatsen. Beetje saus, laag lasagnevellen dan laagje groenten en weer wat saus en opnieuw laagjes vormen tot alle vis en groenten op zijn Op het laatste pas de garnaaltjes overstrooien samen met nog saus en overstrooien met geraspte kaas.
Het deksel op de ultra pro leggen en 20 minuten in een voorverwarmde oven plaatsen van 180°C. Na de 20 minuten doe je het deksel eraf en laat het nog 10 minuten staan in de oven van 180°C.
Lekker met een glaasje witte wijn erbij ! Voor mij liefst Côtes du Rhône of een roséetje Gris de gris........hou wel een beetje van produkten uit het zuiden....;)