Weer eens wat anders en vlug klaar....dat wil ik juist graag en met de mini tartelette vorm is dat zo gebeurd. Een aanrader dus.
Nodig voor 15 stuks :
- 50 gr choco speculoospasta van Lotus
- 25 gr bakboter
- 35 gr candysuiker (donkere versie)
- 1 ei
- 100 gr zelfrijzende bloem
- 1 soeplepel bruiswater (water met gas op)
- de Tupperware mini tartelettevorm
Werkwijze :
Doe de choco-speculoospasta samen met de boter in het microcook schenkkannetje. Verwarm in de microgolf ong. 1 minuut op 600 watt. Voeg de suiker toe en het ei en meng goed met de klopper of spatel. Voeg dan de bloem bij en het spuitwater, weer goed mengen en in de omgespoelde siliconen mini tartelettevorm doen. Met behulp van 2 soeplepels gaat dit heel vlot.
Bak af in een voorverwarmde oven van 175 °C gedurende 12 minuten.
Smakelijk gerechtje met zuiderse toets...en dankzij mijn pas verworven nieuwe micro minuutpot zo snel klaar.....
Nodig voor 6 personen :
- 2 lookteentjes
- 1 groen en 1 rode paprika
- 1 grote ui
- 50 ml witte wijn
- 100 ml water
- 25 ml maïzena
- 1 vetarm groentebouillonblokje
- 800 gr kalkoenstoofvlees
- 100 gr gerookte spekblokjes
- 1 blik gepelde tomaten in blokjes van 400 gr
- 1 takje thym
- zout en peper
- Piment d'Espelette
- 1 klein potje safraanpoeder
Werkwijze :
Was de paprika, verwijder de zaadjes en snij in reepjes. Doe dit ook met de ajuin. De lookteentjes pellen en ook fijn hakken.
In de quickshaker meng je de witte wijn, maïzena, het verkruimelde bouillonblokje.
Doe dan in de pot de uit en look, de kalkoenblokjes, de paprikareepjes, het spek, de inhoud van het blik tomaten, de thym, al de kruiden en het mengsel uit de quickshaker. Sluit de pot en zet hem in de microgolf op 900 Watt gedurende 30 minuten. Laat hem dan nog 20 minuten nagaren met het deksel eruit. Alles dooréén mengen met de serveerlepel en serveren met rijst uit de rijstkoker...
Een lekkere taart met appels en frangipane....geweldig op een dag als deze !
En helemaal niet moeilijk te maken als je onderstaand receptje volgt.
Nodig :
- 2 rollen bladerdeeg
- 2 eieren
- 100 gr gemalen amandelpoeder
- 100 gr suiker
- 100 gr gesmolten boter
- 3 appels
- enkele druppels amandelessence (ik heb vandaag ahornsiroop gebruikt omdat de andere essence op was)
Werkwijze :
Rol 1 bladerdeeg open en snij hem in een vis figuur. Meng in een mengkom 1 ei samen met de suiker, amandelpoeder en de gesmolten boter. Doe dit mengsel op het bladerdeeg maar blijf een 1 cm van de kant verwijderd. Schil de appels en snij in dunnen schijfjes en beleg er het frangipanebeslag mee. Snij met de mini tartelettesnijder rondjes uit de tweede rol bladerdeeg en beleg er het lichaam van de vis mee. Voorzie voor de staart en het hoofd een groter stukje bladerdeeg. Ook voor het oog maak je 2 op elkaar liggende stukjes bladerdeeg met een iets kleinere uitsteker bv. een likeurglaasje. Eventueel voor het oog wat bakvaste chocolade gebruiken.
Met het tweede ei dat je even door elkaar roert strijk je de bovenkant van het bladerdeeg in met behulp van de patisserieborstel.
Bak af in een voorverwarmde oven van 180 ° gedurende 25 minuten.
Nota : in heb mijn vis gebakken op de siliconen bakmat en die op een rooster in de oven gestoken. Deze bakmat is toch steviger dan bakpapier en omdat de vis nogal groot van oppervlakte is kan het maar beter sterker zijn.
En dan ......laat ze maar lachen ;-) !!! Mij hebben ze niet gevangen........
een half ruimtekommetje van 200 ml poedersuiker mengen met wat druppels citroensap
Werkwijze :
Meng de amandelpoeder met de gemalen kokos en de bloemsuiker. Doe er de eieren bij en meng verder. Zeker niet te lang mixen want dan verkrijg je teveel lucht en dat gaat het deeg misschien overlopen tijdens het bakken. Roer er ook de zachte boter onder en tenslotte de zelfrijzende bloem. Niet langer mixen dan nodig.
Neem de multiflexvorm en leg er het bladerdeeg in. Snij er de overtollige randen af. En prik met een vork enkele keren in de bodem. Doe er dan de abrikozencompote op...ongeveer een half potje.
Het frangipanebeslag mag nu over de abrikozencompote worden gestort en met behulp van de spatel netjes glad strijken.
Met de randjes van het bladerdeeg maak je reepjes en die decoreer je langs de kanten van je taart.
Bak de taart tenslotte af in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 35 minuten.
Wanneer de taart is afgekoeld bestrijken met het glazuur met behulp van het siliconen borsteltje.
Zo simpel maar oh zo lekker....en als het buiten regent....trekken we toch gewoon de keuken in zeker !
Nodig :
- 125 gr boter
- 125 gr suiker
- 125 gr zelfrijzende bloem
- 2 eieren
- een likje amandelessence
Voor het glazuur :
- een beetje bloemsuiker
- enkele druppeltjes citroensap
Werkwijze :
Doe de boter in een mengkom en klop ze mals. Voeg de suiker toe en mix of klop verder. Voeg de eitjes één na één toe en mix tot een homogeen mengel. Doe tenslotte de zelfrijzende bloem erbij en het likje amandelessence...je kan dat vervangen uiteraard door vanille essence of wat citroensap kan ook.
Doe het deeg nu in de met warm water omgespoelde vorm. En zet de cake in een voorverwarmde oven van 175 °C gedurende 3 kwartier.
Laat de cake nog even afkoelen in de vorm alvorens hem te ontvormen...hij moet als het ware even de tijd krijgen om terug te krimpen en dan komt hij spontaan los uit de vorm.....Veel mensen maken de fout door de cake te vlug uit zijn vorm te willen halen...en dan krijg je brokken ;-))
De bovenkant kan je naar eigen behoefte nog insmeren met een glazuur van poedersuiker gemengd met citroensap.
Een andere mogelijkheid is insmeren met een beetje opgewarmde abrikozengelei. Om te laten blinken maar ook om een lekker smaakje mee te geven.
En dan........Klein stukje per keer maar ;-))
Nota : mijn cake was maar een klein formaatje. Indien u zelf het grotere normale model heeft van deze vorm dan verdubbel je het recept.
En met behulp van de mini squeeze-it mooi in een glaasje gedecoreerd !
Nodig :
- 250 gr mascarpone
- 60 gr poedersuiker
- 1 soeplepel amaretto
- 1 dl slagroom
- 25 gr suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 8 Lotus speculoosjes
- 500 gr aardbeien
Werkwijze :
Meng de mascarpone, de poedersuiker en de amaretto onder elkaar met behulp van de halve klopper. Klop de slagroom op met de suiker en vanillesuiker en spatel die onder de mascarpone.
Verkruimel de speculoosjes. En doe een laagje hiervan op de bodem van je glaasjes. Was de aardbeien, dep ze droog en hou er enkele apart om ze op het einde in stukjes te snijden en als decoratie te gebruiken.
Doe bovenop de speculooskruimels wat fijngesneden aardbeien en dan een laagje mascarponecrème met behulp van de mini squeeze-it. Hierboven weer een laagje speculooskruimels, aardbeien en crème. Eindig met enkele fijngesneden aardbeien.
Zet nog een uurtje in de koelkast om te laten opstijven.
Weldra is er een super taartvorm verkrijgbaar in siliconen bij Tupperware. Dit recept is ideaal om er in klaar te maken.....Lekker en vooral zo snel klaar wanneer het is snel moet gaan !
Nodig :
- 1 ei
- 2 soeplepels olie
- 3 soeplepels melk
- 4 soeplepels suiker
- 5 soeplepels zelfrijzende bloem
- mespuntje zout
- 2 appels (of foto staat er slechts ene maar dat was te weining)
Voor de nappage (bovenkant)
- 80 gr gesmolten boter
- 100 gr suiker
- 1 geklopt eitje
Werkwijze :
Oven voorverwarmen op 175 °C.
In een mengkom of de maatbeker van 2 liter de bloem, suiker en zout mengen. Bevochtigen met de melk en de olie en het eitje. Kloppen met de halve klopper om tot een glad deegje te komen. Het deeg in de met warm water omgespoelde siliconen taartvorm doen. De appels schillen en in fijne schijfjes snijden en er in het rond en dakpansgewijs erop leggen. De taart in de oven schuiven en 25 minuten bakken. De deur openen en de rooster met taartvorm erop even eruit schuiven. De nappage mag er nu over worden gekieperd. Deze maakt u door de boter in het schenkkannetje te smelten ( 1.5 minuut op 500 W) mengen met de suiker en het eitje eronder te klutsen.
De taart met de nappage nu nog 15 minuten verder bakken op dezelfde temperatuur.
Bij het verlaten van de oven....de taart nog even laten afkoelen in zijn vorm zodat die terug een beetje kan krimpen en vanzelf bijna lost uit de vorm.
Echt niet veel werk aan met benodigdheden die bijna iedereen standaard in huis heeft....Wat houdt u tegen om er nu nog vlug aan te beginnen ;-) !
Lekker en makkelijk met de kinderen te maken met behulp van de mini tartelettevorm of mini muffinvorm.
Nodig voor ong. 25 stuks :
- 100 gr melkchocolade of pure naar eigen smaak
- 50 gr boter
- 1 mars
- 50 gr krispies
- 25 gr gemalen kokos
Werkwijze :
Breek de chocolade in kleine stukjes samen met de mars en de boter, doe het samen in het micro schenkkannetje. Zet dit 2 minuten op 500 Watt in de microgolfoven. Roer goed door met de spatel en voeg dan de krispies en de gemalen kokos erbij . Verdeel dit mengsel in de mini tartelettevorm of mini muffinvorm en zet dit gedurende een half uurtje in de koelkast.
Je kan het probleemloos ontvormen en bewaren in de ronde clickplus bijvoorbeeld !
Je kinderen zullen content zijn ;-) maar de grote stiekem ook natuurlijk.
N.a.v. een ingestuurd receptje op basis van de sweet mix van Sofie had ik deze workshop gewonnen....het was een zonnige en bijzonder leuke namiddag in het Pajottenland. Een fijne gemotiveerde groep met allemaal de passie voor het bakken en koken maakte het plaatje compleet.
We hebben vooral recepten gemaakt uit haar nieuwste bakboek : Iedereen kan bakken waarvan er nu een gesigneerd exemplaar in mijn boekenkast staat ;-)
Gemaakt : simpele perentaart met korstdeeg, brownies zonder bloem en met olijfolie, groene pannenkoekjes, notenkoekjes/crackers
Enkele sfeerfoto's maken duidelijk dat het bijzonder leuk was ! Voor herhaling vatbaar. Of wie weet met wie ik de volgende keer ga koken ;-)
Gisteren heerlijk paasgebak gemaakt met behulp van de speciale spuitmond die momenteel te verkrijgen is bij aankoop van een mini squeeze-it bij Tupperware. Ik heb daar niet aan getwijfeld en mezelf een siliconen bakvorm aangeschaft en de bijhorende mini versie van de mini squeeze-it genomen voor 3.90 . Ben er superblij mee.
Gemaakt met Danette pudding. En lekker.................Op een gemakkelijke manier te maken....dat is toch wat we willen hé !
Wat hebben we nodig :
- 1 ei (opmerking : op de foto staan 2 eieren maar ik heb er slechts 1 gebruikt)
- 100 gr suiker
- 50 gr bloem
- 250 gr roomdessert met chocolade Danette (2 potjes)
- 1 klont boter ongeveer 20 gr
- speculooskruimels voor decoratie
- ijscreme voor decoratie
- gesmolten chocolade vers of uit een fles voor decoratie
- poedersuiker voor decoratie
- siliconen vormpjes om de gebakjes in te doen.
Werkwijze :
Klop het eitje samen met de suiker op in de speedychef of voor de mensen die dat niet hebben, dan met de mixer totdat het mengsel verbleekt. Voeg er de bloem, de Danette pudding en de boter bij. En meng tot een glad geheel. Zet het mengsel nu een uurtje in de koelkast.Verwarm de oven voor op 200 °C en haal de bereiding na die tijd uit de koelkast en doe het in een vooraf omgespoelde siliconenvorm. Mijn hoeveelheid was juist goed voor 7 cakejes. Bak de moelleux nu tussen de 12 à 15 minuten afhankelijk van je oven op 200°C. Bij mij was 12 minuten genoeg...zeker niet langer dan die 15 minuten nemen want ze moeten nog lopend blijven aan de binnenkant maar wel stevig genoeg om ze uit de vorm te krijgen. Wanneer je ze uit de oven neemt, laat het gebak dan nog even afkoelen in de de vorm gedurende een paar minuutjes en dan door voorzichtig aan de onderkant de knijpen komen ze mooi uit de vorm gegleden. Serveer ze bij voorkeur lauw en eventueel met een crème anglaise erbij of een bolletje ijscrème met speculooskruimels en wat rood fruit. Vers in het seizoen en diepvriesfruit zoals het nu nog het geval is. Strooi eventueel wat poedersuiker over de bovenkant van de moelleux.
Nota : strijk met het patisserieborsteltje een mooi streep lopende chocolade op het bordje als versiering. Eventueel bovenop nog afwerken met een blaadje munt of verveine !
Van de nood een deugd gemaakt. Mijn citroenboompje in de veranda had ik een tijdje geen water gegeven en zag er wat uitgedroogd uit. Dus eergisteren ineens goed wat voorzien van water en nu gisteren vielen toch wel niet bijna alle blaadjes af. Maar geen nood...hij zal zich wel herstellen. De afgevallen blaadjes daarentegen kan ik toch onmogelijk weggooien...zo heerlijk aroma dat daaruit komt. Dus vanmorgen even mijn handgeschreven receptenboekje opgezocht met daarin oude receptjes afkomstig van mijn Franse buren van de overkant van de vallei. Ik wist dat er iets in stond van blaadjes maar de rest wou ik voor de zekerheid toch maar checken. En ondertussen staat mijn heerlijke aperitiefje nu volop te 'macereren' = trekken op mijn venstertablet in de keuken voor een weekje. Wie mij toevallig volgende week zou bezoeken mag zeker en vast proeven van dit heerlijk drankje. Want ik weet uiteraard al hoe zoiets gaat smaken...het is niet de eerste keer dat ik zoiets maak.
Je kan die aperitiefdrankjes trouwens maken met allerlei bladeren van fruitbomen : zoals o.a. van de noteboom, perenboom, perzikboom, abrikozenboom. Je moet alleen zorgen dat het jonge blaadjes zijn en geen verdorde bladen.
Nodig :
- 1 liter rosé wijn maar het kan ook met witte wijn
- 120 gr witte suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 30 tal blaadjes van de citrusboom
- 1 borrelglaasje met alcohol voor fruit ( mijn fles was er van 90° maar ik heb het verdund)
Werkwijze :
De blaadjes snij je in kleinere stukken met behulp van een aardappelmesje of met de schaar. Doe dit in een afsluitbare kom. Ik heb hiervoor mijn 2 liter maatbeker van Tupperware voor gebruikt. Voeg de suikers toe en het borrelglaasje alchol. Overgiet tenslotte met de liter wijn.
Alles goed afsluiten en een week laten staan op je aanrecht of op de vensterbank zoals bij mij.
Af en toe eens in roeren. Na een week zeven en in een fles gieten met behulp van zo'n klein trechtertje die je soms als gadget krijgt bij Tupperware.
Heen heel handig dingetje ;-) Je fles met aperitiefdrank nu in de koelkast bewaren voordat je ze gaat uitschenken voor de gasten.
Het is als of er een engeltje op je tong 'pist' ;-)) Gewoon een zalig drankje...men gaat je dadelijk vragen waar je die fles hebt aangekocht !
Lekker sappig kippetje zonder enige vorm van vet te gebruiken....en zo'n heerlijk smaak ! Voor die het nog niet moesten weten bij Tupperware hebben ze een geweldige schotel genaamd 'ultra pro' waarin je zonder enige gebruik van vetstoffen kan koken en braden, zonder constant water te moeten bijvoegen omdat het vlees, de groenten, of andere voedingswaren in zijn eigen sappen blijft voorzien. Wat een uitvinding. De schaal kan bovendien gebruikt worden zowel in de microgolfoven als in de oven. En de kooktijd is ook korter tegenover in een andere schaal.
Gisteren had ik er een braadkip in gelegd enkel voorzien van kippenkruiden en enkele teentjes ongepelde knoflook.
Dus enkel nodig :
- 1 braadkip
- kippenkruiden
- enkele tenen knoflook
Werkwijze :
Spoel de kip en snij ze in 4 delen. Kruid met kippenkruiden en leg ze in de ovale ultra pro van 2 l. Samen met nog enkele tenen ongepelde knoflook. Sluit af met het deksel en zet in een voorverwarmde oven van 180 °C. Gedurende 1 uurtje of een kwartiertje later afhankelijk van het gewicht van de kip.
Juist voor het opdienen knijp je de tenen knoflook uit over de kip.
En dan genieten van die pure smaak ! Je gaat automatisch meer gerechten willen proberen in deze geweldige pot.
Nota : Heel belangrijk is dat je de pot nog niet in de oven zet wanneer die nog moet worden opgewarmd omdat sommige ovens bij het voorverwarmen een grilfunctie gebruiken en enkel de grilfunctie is niet toegestaan voor deze pot. Voor de rest mag hij een temperatuur weerstaan tot 250°C.
Klein krokant koekje.....een ware zoetigheid.....heerlijke verleiding !
Nodig :
- 150 gr poedersuiker
- 50 gr bloem
- 2 eiwitten
- 30 gr geschaafde amandelen
- 100 gr amandelpoeder
- 1 theelepel pistachepasta
- 50 gr gepelde pistachenootjes voor de decoratie
- 100 gr poedersuiker om het deeg door te rollen
Nota : Pistachepasta kan je zelf ook maken door 50 gr pistachenoten te mixen met 50 gr suiker, 1/2 ei en 1 1/2 th rozenwater.
Werkwijze :
Meng de amandelpoeder samen met de bloem, poedersuiker en de amandelschilfers. Klop in de speedychef de eiwitten op. En voeg die gedeelte per gedeelte bij de eerste samenstelling. Voeg dan ook de pistachepasta erbij.
Neem dan kleine balletjes van het deeg en rol ze door een kommetje poedersuiker. Leg ze op de Tupperware bakmat en leg bovenaan telkens een pistachenoot ter decoratie. Druk het nootje goed aan zodat het half in het deeg gaat liggen.
Verwarm de oven voor en bak de amaretti in ongeveer 20 minuten op 150 °C
Wat ook kan is de pistachepasta achterwege laten en in de plaats een theelepeltje bitter amandelextract toevoegen.
Laat het smaken hé !
Bewaren in een goeie tupperwaredoos zoals bijvoorbeeld de ronde clickplus.
Te simpel eigenlijk voor woorden maar zo puur van smaak....
Een heerlijk aperitiefhapje !
Nodig :
- Komkommer
- Kruidenkaas
- basilicumblaadjes
- gedroogde tomaatjes op olie
- peper van de molen
Werkwijze :
De komkommer wassen en in stukjes snijden van 1.5 cm. Met de appelboor het middenste eruit halen en tevens aan de zijkanten van de komkommer ook met de dunschiller er een klein dun stukje afhalen zodat de stukjes mooi rechtop blijven staan.
Vullen met kruidenkaas in het gaatje en dan in 2 delen snijden.
Met een tandenstoker prik je nu vervolgens een stukje gedroogde tomaat in olie op het stokje dan een blaadje basilicum en dan de komkommer.
Presenteer op een leuk bordje.
Mijn tomaatjes had ik zelf gedroogd afgelopen zomer in open lucht in het zonnige zuiden en in olie bewaard.
Ze zijn te lekker eigenlijk.....ook weer niet goed ;-)) naar een receptje uit de libelle van afgelopen week.
Nodig :
- 60 gr walnoten
- 200 gr bloem
- 1/2 koffielepel bakpoeder
- snufje zout
- 1 koffielepel cacaopoeder
- 115 gr boter
- 100 gr suiker
- 100 gr bruine suiker
- 1 ei
- 100 gr pure chocolade bakvast (men heeft bij aveve zo'n van die bakparels daarvoor)
- 100 gr witte chocolade
Werkwijze :
De oven voorverwarmen op 150 °C. De noten grof hakken met behulp van de turbomax. De bloem samen met de cacaopoeder, zout en bakpoeder zeven. De boter met de 2 suikers romig kloppen. Het ei eraan toevoegen en weer goed omroeren. Dan het bloemmengsel, de noten en de pure chocolade toevoegen. Alles tot een homogene massa roeren.
De bakplaat voorzien van bakpapier en er hoopjes deeg opdoen en platdrukken. De mijne waren ongeveer 6 cm doorsnede groot. Zie dat je genoeg ruimte tussen je hoopjes laat want door het bakken gaan de koeken nog rijzen en uitzetten.
De koekjes 20 minuten bakken. Het is normaal dat ze nog zacht aanvullen bij het beëindigen van de 20 minuten in je oven. Ze worden vanzelf krokant bij het afkoelen. Laat ze op een taartrooster nog verder goed afkoelen.
Smelt de witte chocolade in een micro schenkkan in je microgolfoven. Ik deed dit ong. 1 minuut op 500 W, roeren en dan weer terugzetten tot de chocolade goed gesmolten is. Dan lijntjes trekken met je chocolade over de koekjes met behulp van een klein spuitzakje.
De koekjes bewaren in een goed afgesloten Tupperwaredoos.....zoals bijvoorbeeld de clickplus doos.
Heel lekker groenten gerecht dat enorm snel klaar is d.m.v. de microcook of microplus. M.a.w. een geschikt potje voor in je microgolf te plaatsen.
Nodig :
- 250 gr courgetten ( bij mij was dan 1 middelmatige)
- 1 sjalot
- 1 koffielepel maïzena
- 50 ml light room
- eventueel 50 ml melk indien je het sausje te dik vind
- zout en peper
- 1 mespunt currypoeder
Werkwijze :
Was de courget en snij hem flinterdun met behulp van de mandoline of de groentensnijder plus. Doe de schijfjes in een microgolfpotje. Hak de sjalot fijn (turbomax) en voeg die bij de courget.
Doe in de shaker alle ingrediënten van de saus en schud krachtig en giet over de groenten. Bepoeder de bovenkant tenslotte met de currypoeder.
Doe het deksel op de micropot en zet nu in de microgolfoven gedurende 5 minuten op 750 Watt laat dan 3 minuten rusten en zet nog een keer terug voor 3 minuten weer op 750 Watt. Roer de groenten om en ze zijn klaar.
Eventueel kan je nog gehakte koriander op het einde over de groenten strooien......Ik heb dit vandaag nu niet gedaan.
Paprika's gestoomd in de microgourmet hebben als voordeel dat ze in heel korte tijd gaar zijn, super smakelijk en tevens gezond zijn. Normaal vul ik paprika's graag op met gehakt, maar vandaag heb ik het met rijst en gemengde groenten gedaan met daarbij heerlijke kip uit de ultra pro.
Nodig :
- rode paprika's naargelang het aantal personen ( voor ons 3 stuks)
- gekookte rijst uit de rijstkoker ( ik heb 1 tas rijst genomen met 2 tassen water)
- een 10 tal champignons
- 1 sjalot
- 1 preiwit
- peterselie (optie)
- peper en zout
- klein beetje geraspte light kaas
Werkwijze :
Was de paprika's en snij er het hoedje af. Haal de steel er van boven ook uit.
Kook je rijst gaar in de rijstkoker: voor 1 tas rijst neem ik 2 tassen water en heb ik de microgolf op 10 minuten ingesteld op 800 Watt.
Doe het gesnipperde sjalotje samen met fijngesnipperd preiwit en de fijngehakte champignons (fijnhakken in turbomax) in een microgolfkommetje, kruid met peper en zout en zet het deksel op het kommetje. Zet 3 minuten op 800 Watt in de microgolfoven. Meng de groenten nu met de gekookte rijst en vul hiermee de paprika's op. Zet het hoedje terug op de gevulde paprika's en doe in het gaatje wat geraspte kaas en zet ze in het diepste vergiet van de microgourmet. Vul het waterreservoir met 400 ml water en doe het deksel bovenaan erop. Zet in de microgolf en neem 20 minuten op 800 Watt. Uw gerecht is nu klaar.
De kip heb ik gegaard in de ultra pro ovaal van 2 l. Dit zal ik één van de volgende dagen beschrijven.