Een heerlijk toetje uit het Lotus speculoosboek.
En met behulp van de mini squeeze-it mooi in een glaasje gedecoreerd !
Nodig :
- 250 gr mascarpone
- 60 gr poedersuiker
- 1 soeplepel amaretto
- 1 dl slagroom
- 25 gr suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 8 Lotus speculoosjes
- 500 gr aardbeien
Werkwijze :
Meng de mascarpone, de poedersuiker en de amaretto onder elkaar met behulp van de halve klopper. Klop de slagroom op met de suiker en vanillesuiker en spatel die onder de mascarpone.
Verkruimel de speculoosjes. En doe een laagje hiervan op de bodem van je glaasjes. Was de aardbeien, dep ze droog en hou er enkele apart om ze op het einde in stukjes te snijden en als decoratie te gebruiken.
Doe bovenop de speculooskruimels wat fijngesneden aardbeien en dan een laagje mascarponecrème met behulp van de mini squeeze-it. Hierboven weer een laagje speculooskruimels, aardbeien en crème. Eindig met enkele fijngesneden aardbeien.
Zet nog een uurtje in de koelkast om te laten opstijven.
Zalig !




|