Een lekkere taart met appels en frangipane....geweldig op een dag als deze !
En helemaal niet moeilijk te maken als je onderstaand receptje volgt.
Nodig :
- 2 rollen bladerdeeg
- 2 eieren
- 100 gr gemalen amandelpoeder
- 100 gr suiker
- 100 gr gesmolten boter
- 3 appels
- enkele druppels amandelessence (ik heb vandaag ahornsiroop gebruikt omdat de andere essence op was)
Werkwijze :
Rol 1 bladerdeeg open en snij hem in een vis figuur. Meng in een mengkom 1 ei samen met de suiker, amandelpoeder en de gesmolten boter. Doe dit mengsel op het bladerdeeg maar blijf een 1 cm van de kant verwijderd. Schil de appels en snij in dunnen schijfjes en beleg er het frangipanebeslag mee. Snij met de mini tartelettesnijder rondjes uit de tweede rol bladerdeeg en beleg er het lichaam van de vis mee. Voorzie voor de staart en het hoofd een groter stukje bladerdeeg. Ook voor het oog maak je 2 op elkaar liggende stukjes bladerdeeg met een iets kleinere uitsteker bv. een likeurglaasje. Eventueel voor het oog wat bakvaste chocolade gebruiken.
Met het tweede ei dat je even door elkaar roert strijk je de bovenkant van het bladerdeeg in met behulp van de patisserieborstel.
Bak af in een voorverwarmde oven van 180 ° gedurende 25 minuten.
Nota : in heb mijn vis gebakken op de siliconen bakmat en die op een rooster in de oven gestoken. Deze bakmat is toch steviger dan bakpapier en omdat de vis nogal groot van oppervlakte is kan het maar beter sterker zijn.
En dan ......laat ze maar lachen ;-) !!! Mij hebben ze niet gevangen........








|