Heerlijk eenvoudig ! en superlekker........
Nodig :
- 1 bladerdeeg
- 1 pot abrikozen compote of abrikozenconfituur
- 150 gr amandelpoeder
- 30 gr gemalen kokos
- 150 gr poedersuiker
- 120 gr boter
- 75 gr zelfrijzende bloem
- 3 eieren
Nodig voor de glazuur :
een half ruimtekommetje van 200 ml poedersuiker mengen met wat druppels citroensap
Werkwijze :
Meng de amandelpoeder met de gemalen kokos en de bloemsuiker. Doe er de eieren bij en meng verder. Zeker niet te lang mixen want dan verkrijg je teveel lucht en dat gaat het deeg misschien overlopen tijdens het bakken. Roer er ook de zachte boter onder en tenslotte de zelfrijzende bloem. Niet langer mixen dan nodig.
Neem de multiflexvorm en leg er het bladerdeeg in. Snij er de overtollige randen af. En prik met een vork enkele keren in de bodem. Doe er dan de abrikozencompote op...ongeveer een half potje.
Het frangipanebeslag mag nu over de abrikozencompote worden gestort en met behulp van de spatel netjes glad strijken.
Met de randjes van het bladerdeeg maak je reepjes en die decoreer je langs de kanten van je taart.
Bak de taart tenslotte af in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 35 minuten.
Wanneer de taart is afgekoeld bestrijken met het glazuur met behulp van het siliconen borsteltje.
Genieten is de boodschap bij elke hap !








|