Gemaakt met Danette pudding. En lekker.................Op een gemakkelijke manier te maken....dat is toch wat we willen hé !
Wat hebben we nodig :
- 1 ei (opmerking : op de foto staan 2 eieren maar ik heb er slechts 1 gebruikt)
- 100 gr suiker
- 50 gr bloem
- 250 gr roomdessert met chocolade Danette (2 potjes)
- 1 klont boter ongeveer 20 gr
- speculooskruimels voor decoratie
- ijscreme voor decoratie
- gesmolten chocolade vers of uit een fles voor decoratie
- poedersuiker voor decoratie
- siliconen vormpjes om de gebakjes in te doen.
Werkwijze :
Klop het eitje samen met de suiker op in de speedychef of voor de mensen die dat niet hebben, dan met de mixer totdat het mengsel verbleekt. Voeg er de bloem, de Danette pudding en de boter bij. En meng tot een glad geheel. Zet het mengsel nu een uurtje in de koelkast.Verwarm de oven voor op 200 °C en haal de bereiding na die tijd uit de koelkast en doe het in een vooraf omgespoelde siliconenvorm. Mijn hoeveelheid was juist goed voor 7 cakejes. Bak de moelleux nu tussen de 12 à 15 minuten afhankelijk van je oven op 200°C. Bij mij was 12 minuten genoeg...zeker niet langer dan die 15 minuten nemen want ze moeten nog lopend blijven aan de binnenkant maar wel stevig genoeg om ze uit de vorm te krijgen. Wanneer je ze uit de oven neemt, laat het gebak dan nog even afkoelen in de de vorm gedurende een paar minuutjes en dan door voorzichtig aan de onderkant de knijpen komen ze mooi uit de vorm gegleden. Serveer ze bij voorkeur lauw en eventueel met een crème anglaise erbij of een bolletje ijscrème met speculooskruimels en wat rood fruit. Vers in het seizoen en diepvriesfruit zoals het nu nog het geval is. Strooi eventueel wat poedersuiker over de bovenkant van de moelleux.
Nota : strijk met het patisserieborsteltje een mooi streep lopende chocolade op het bordje als versiering. Eventueel bovenop nog afwerken met een blaadje munt of verveine !








|