Klein krokant koekje.....een ware zoetigheid.....heerlijke verleiding !
Nodig :
- 150 gr poedersuiker
- 50 gr bloem
- 2 eiwitten
- 30 gr geschaafde amandelen
- 100 gr amandelpoeder
- 1 theelepel pistachepasta
- 50 gr gepelde pistachenootjes voor de decoratie
- 100 gr poedersuiker om het deeg door te rollen
Nota : Pistachepasta kan je zelf ook maken door 50 gr pistachenoten te mixen met 50 gr suiker, 1/2 ei en 1 1/2 th rozenwater.
Werkwijze :
Meng de amandelpoeder samen met de bloem, poedersuiker en de amandelschilfers. Klop in de speedychef de eiwitten op. En voeg die gedeelte per gedeelte bij de eerste samenstelling. Voeg dan ook de pistachepasta erbij.
Neem dan kleine balletjes van het deeg en rol ze door een kommetje poedersuiker. Leg ze op de Tupperware bakmat en leg bovenaan telkens een pistachenoot ter decoratie. Druk het nootje goed aan zodat het half in het deeg gaat liggen.
Verwarm de oven voor en bak de amaretti in ongeveer 20 minuten op 150 °C
Wat ook kan is de pistachepasta achterwege laten en in de plaats een theelepeltje bitter amandelextract toevoegen.
Laat het smaken hé !
Bewaren in een goeie tupperwaredoos zoals bijvoorbeeld de ronde clickplus.








|