Paprika's gestoomd in de microgourmet hebben als voordeel dat ze in heel korte tijd gaar zijn, super smakelijk en tevens gezond zijn. Normaal vul ik paprika's graag op met gehakt, maar vandaag heb ik het met rijst en gemengde groenten gedaan met daarbij heerlijke kip uit de ultra pro.
Nodig :
- rode paprika's naargelang het aantal personen ( voor ons 3 stuks)
- gekookte rijst uit de rijstkoker ( ik heb 1 tas rijst genomen met 2 tassen water)
- een 10 tal champignons
- 1 sjalot
- 1 preiwit
- peterselie (optie)
- peper en zout
- klein beetje geraspte light kaas
Werkwijze :
Was de paprika's en snij er het hoedje af. Haal de steel er van boven ook uit.
Kook je rijst gaar in de rijstkoker: voor 1 tas rijst neem ik 2 tassen water en heb ik de microgolf op 10 minuten ingesteld op 800 Watt.
Doe het gesnipperde sjalotje samen met fijngesnipperd preiwit en de fijngehakte champignons (fijnhakken in turbomax) in een microgolfkommetje, kruid met peper en zout en zet het deksel op het kommetje. Zet 3 minuten op 800 Watt in de microgolfoven. Meng de groenten nu met de gekookte rijst en vul hiermee de paprika's op. Zet het hoedje terug op de gevulde paprika's en doe in het gaatje wat geraspte kaas en zet ze in het diepste vergiet van de microgourmet. Vul het waterreservoir met 400 ml water en doe het deksel bovenaan erop. Zet in de microgolf en neem 20 minuten op 800 Watt. Uw gerecht is nu klaar.
De kip heb ik gegaard in de ultra pro ovaal van 2 l. Dit zal ik één van de volgende dagen beschrijven.








|