Weldra is er een super taartvorm verkrijgbaar in siliconen bij Tupperware. Dit recept is ideaal om er in klaar te maken.....Lekker en vooral zo snel klaar wanneer het is snel moet gaan !
Nodig :
- 1 ei
- 2 soeplepels olie
- 3 soeplepels melk
- 4 soeplepels suiker
- 5 soeplepels zelfrijzende bloem
- mespuntje zout
- 2 appels (of foto staat er slechts ene maar dat was te weining)
Voor de nappage (bovenkant)
- 80 gr gesmolten boter
- 100 gr suiker
- 1 geklopt eitje
Werkwijze :
Oven voorverwarmen op 175 °C.
In een mengkom of de maatbeker van 2 liter de bloem, suiker en zout mengen. Bevochtigen met de melk en de olie en het eitje. Kloppen met de halve klopper om tot een glad deegje te komen. Het deeg in de met warm water omgespoelde siliconen taartvorm doen. De appels schillen en in fijne schijfjes snijden en er in het rond en dakpansgewijs erop leggen. De taart in de oven schuiven en 25 minuten bakken. De deur openen en de rooster met taartvorm erop even eruit schuiven. De nappage mag er nu over worden gekieperd. Deze maakt u door de boter in het schenkkannetje te smelten ( 1.5 minuut op 500 W) mengen met de suiker en het eitje eronder te klutsen.
De taart met de nappage nu nog 15 minuten verder bakken op dezelfde temperatuur.
Bij het verlaten van de oven....de taart nog even laten afkoelen in zijn vorm zodat die terug een beetje kan krimpen en vanzelf bijna lost uit de vorm.
Echt niet veel werk aan met benodigdheden die bijna iedereen standaard in huis heeft....Wat houdt u tegen om er nu nog vlug aan te beginnen ;-) !
Fijne zondag.








|