Smakelijk gerechtje met zuiderse toets...en dankzij mijn pas verworven nieuwe micro minuutpot zo snel klaar.....
Nodig voor 6 personen :
- 2 lookteentjes
- 1 groen en 1 rode paprika
- 1 grote ui
- 50 ml witte wijn
- 100 ml water
- 25 ml maïzena
- 1 vetarm groentebouillonblokje
- 800 gr kalkoenstoofvlees
- 100 gr gerookte spekblokjes
- 1 blik gepelde tomaten in blokjes van 400 gr
- 1 takje thym
- zout en peper
- Piment d'Espelette
- 1 klein potje safraanpoeder
Werkwijze :
Was de paprika, verwijder de zaadjes en snij in reepjes. Doe dit ook met de ajuin. De lookteentjes pellen en ook fijn hakken.
In de quickshaker meng je de witte wijn, maïzena, het verkruimelde bouillonblokje.
Doe dan in de pot de uit en look, de kalkoenblokjes, de paprikareepjes, het spek, de inhoud van het blik tomaten, de thym, al de kruiden en het mengsel uit de quickshaker. Sluit de pot en zet hem in de microgolf op 900 Watt gedurende 30 minuten. Laat hem dan nog 20 minuten nagaren met het deksel eruit. Alles dooréén mengen met de serveerlepel en serveren met rijst uit de rijstkoker...
Zo lekker en praktisch geen werk aan !




|