Onwaarschijnlijk ! Niet te geloven......hoe ik deze bodem heb gemaakt.....Gaat u de uitdaging aan ?
Waarom een andere bodem voor iets dat al bestond vraagt u zich af.
1° Voor de afwisseling
2° Voor glutenvrij te zijn
3° Het is wat bijzonder
4° Heel snel te maken in de extra chef of quickchef
5° Minder calorieën dan in de originele versie
6° Het doet de kinderen groenten eten die ze anders misschien minder graag lusten. Maar je mag ze niet vertellen hoe je het hebt klaargemaakt !
Nodig voor de bodem :
- 1 bol mozzarellakaas (voor mij de lightversie) (135 gr )
- hetzelfde gewicht bloemkool als de bol mozzarellakaas ( bij mij was dit 135 gr)
- 1 ei
- 1 teentje knoflook
- fijngehakte peterselie
Nodig voor het garnituur :
- 1 blikje tomatensaus voor pizza
- 2 sneden gekookte hesp
- olijven
- zongedroogde tomaten (falcutatief)
- ringen ajuin
- schijfjes paprika
- enkele verse champignons
- provençaalse kruiden
- light geraspte kaas (voor mij heel weinig)
Werkwijze :
Haal de mozzarella uit het zakje en giet het nat weg. Kuis de bloemkool en weeg hetzelfde gewicht als de mozzarella af. Doe de bloemroosjes in de extrachef en hak fijn, voeg de mozzarella in stukjes gesneden toe en hak verder fijn. Voeg het ei toe en de fijngehakte peterselie. Pers het teentje knoflook uit met de Tupperware knoflookpers en doe alles verder mengen in de extrachef met de messen erin.
Deeg is al klaar. Strijk het met de siliconen spatel uit over de deegmat op de rooster van je oven. Of op bakpapier kan ook. Verdeel het deeg in een mooie ronden en strijk hem glad. Bak deze nu af op 240 °C gedurende 12 minuten in een voorverwarmde oven.
Dan de tomatensaus uitstrijken over de voorgebakken bodem en garnituur naar eigen smaak toevoegen.
Nog ongeveer 12 minuten verder afbakken in een oven van 220 °C.
Opdienen met wat sla naar eigen zin......Laat het smaken en zeg nu zelf....heb jij de bloemkool geproefd ? Ik niet....het is eigenlijk niet te geloven.








|