Mijn favorieten
  • www.freewebs.com/zuidfrankrijk
  • www.facebook.com/MaisonLaGarrigue
  • www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    Maison la Garrigue | Promoot jouw pagina ook
    Categorieën
  • Aperitiefdranken,drankjes en likeuren (25)
  • Aperitiefhapjes (54)
  • Barbecuegerechten (9)
  • Bijgerechten (47)
  • Desserten (89)
  • Eigerecht (1)
  • Gebak (247)
  • Kerst (20)
  • Kipgerecht (18)
  • Light recepten (19)
  • micro minuut pot (1)
  • Microgourmet (16)
  • Nieuwtjes (61)
  • Omeletparty (4)
  • Pastagerecht (13)
  • Rijstgerecht (5)
  • Siliconen bakvormen recept (4)
  • Soepen (13)
  • ultra pro (5)
  • Visgerechten (9)
  • Vleesgerecht (20)
  • Voorgerechten (11)
  • Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Brésiliennetaart
  • Kip zoetzuur
  • Zebracake
  • Moelleux citroen
  • Supersnelle rijsttaart
    Foto
    Foto
    Foto
    Een interessant adres?
    Edithshapjes
    Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten !
    nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    25-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zin in zoet ? Tasje frangipanne cake in 2.20 min...is de uitkomst !
    Even de timer instellen......en zien of het klopt dat u binnen de 5 minuten een heerlijk gebakje heeft bij de koffie !  

    Nodig :

    - 30 gr gesmolten boter
    - 1 ei
    - 4 soeplepels suiker
    - 2 koffielepels room
    - 1/2 koffielepel amandelextract
    - 6 soeplepels bloem
    - 1/2 koffielepel bakpoeder
    - 2 soeplepels amandelpoeder
    - enkele draaien van de sweet mix van Sofie Dumont met het smaakje van de choco/capuccino
    - enkele amandelschilfers

    Werkwijze :

    Smelt de boter in de microgolf gedurende 30 sec. en voeg dit bij de suiker en meng goed door. Voeg er dan de rest van de ingrediënten bij en roer goed door. Doe alles in een hoge tas en strooi er wat amandelschilfers overheen. Ik heb er dan nog enkele draaien van de lekkere sweet mix van Sofie Dumont aan toegevoegd. Ook in het deeg heb ik wat van deze mix gevoegd.
    Zet de tas dan 2.20 minuten op 800 Watt in de microgolf en kijk toe wat een metamorfose je deeg ondergaat ;-))

    Laat het smaken !












    25-01-2014 om 14:25 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    24-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Courgettesoep in 12 minuten en lijnvriendelijk !
    Verse soep in enkele minuten tijd.....zelfgemaakt.....heerlijk van smaak...........zo goed als geen werk aan......in de ultra pro natuurlijk !
    Bovendien is het een receptje afkomstig van een diëtiste dus nog goed voor de lijn ook ;-))

    Nodig :

    - 1 middelgrote courgette
    - 1 stengel soepprei
    - 1 soeplepel olijfolie
    - 1,250 ml water
    - 2 magere kippenbouillonblokjes
    - peper, zout en een mespunt currypoeder
    - 1 soeplepel fijngehakte peterselie
    - de ronde of ovale ultra pro pot van Tupperware

    Werkwijze :

    Snij de schoongemaakte prei in ringen. Maak de courgette proper zonder te schillen, verwijder enkel de pitten en snij in dobbelstenen. Doe deze groenten in de ultra pro en doe de soeplepel olijfolie hierover. Doe het deksel op de ultra pro en zet de pot 6 minuten op 800 Watt in de microgolfoven. Giet dan er heet water overheen (water uit je snelkoker) samen met de peper, zout, currypoeder en kippenbouillonblokjes. Doe het deksel er terug op en zet terug 6 minuten in je microgolf op 800 Watt. Mix de soep maar zorg dat je met je staafmixer niet tegen de kanten komt van je ultra pro pot. Werk af met fijngehakte peterselie (kan gemakkelijk in de turbochef of turbomax).

    En dan die zuivere groenten smaken.....Heerlijk....alle vitaminen zijn bewaard gebleven en een mooie groene kleur !  Geniet ervan en je mag er zoveel van eten als je wilt want dit bevat praktisch geen kcal.










    24-01-2014 om 09:07 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Light recepten
    Tags:ultra pro
    >> Reageer (1)
    23-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Abrikozenbavarois lightversie
    Volgend receptje past in een dieet voeding of voor zij die lijnvriendelijk toch graag een toetje tot zich willen nemen !

    Nodig 4 à 5personen :

    - 100 gr gedroogde abrikozen of 300 gr verse abrikozen
    - 1/2 citroen
    - 4 blaadjes gelatine
    - eiwit van 2 eieren
    - 3 koffielepels stevia
    - 150 ml magere yoghurt

    Werkwijze :

    Laat de gedroogde abrikozen in een beetje water weken. Pers ondertussen de citroen uit en rasp de schil. Doe de geweekte abrikozen met hun sap(water) en het citroensap in een pannetje en breng het aan de kook. Pureer ze daarna met de mixer tot een homogene massa.

    Laat de gelatineblaadjes weken in een beetje koud water, knijp ze uit en los ze op in de warme abrikozenmassa.

    Klop het eiwit op in de speedychef en lepel de magere yoghurt door het eiwit samen met de abrikozenmassa en voeg 3 koffielepels stevia toe.

    Giet de abrikozenbavarois tenslotten in glazen kommetjes en zet ze in de koelkast om te laten opstijven.

    Per portie is dit 67 kcal  wat dus zeker niet slecht is!  Lekker, gezond en nog vlug klaar ook.


















    23-01-2014 om 20:07 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Light recepten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aarbeienmousse in lightversie
    Vermits mijn man wat kilootjes kwijt wil...ben ik de laatste tijd mijn gerechten wat lichter aan het maken. Volgend receptje komt van de diëtiste waar hij naar toe gaat. En is dan ook heel geschikt voor iemand dat aan het lijnen is maar toch graag een dessertje wil.

    Nodig voor 3 personen :

    - 200 gr aardbeien vers of uit diepvries ( mijne waren uit de diepvries van uit onze tuin afgelopen zomer)
    - 150 ml magere natuuryoghurt
    - 1 eiwit
    - 2 koffielepels stevia
    - 3 blaadjes gelatine (volgens het originele recept waren dat er 4 maar persoonlijk vind ik dat wat te stijf dan)

    Werkwijze :

    De aardbeien laten ontdooien indien ze waren ingevroren. Fijnmixen in de turbomax of in de mixer. Het eiwit stijfkloppen in de speedychef. De gemixte aardbeien mengen met de yoghurt en op smaak brengen met de stevia. 2 soeplepels van het yoghurt/aardbeimengsel in het schenkkannetje doen en verhitten in de microgolf gedurende 1 minuut op 800 Watt. De gelatineblaadjes die je vooraf hebt laten weken in koud water goed uitknijpen en oplossen in het warme mengsel. Goed door elkaar roeren en bij het eerste koude yoghurt/aardbeimengsel voegen. Als laatste de stijfgemixte eiwit er voorzichtig onder spatelen. In glazen gieten en nog 2 uurtjes in de koelkast plaatsen om op te stijven.

    Eventueel de mousse voor het opdienen nog versieren met een aardbei of een muntblaadjes...zou slechts met een steviablaadje kunnen.












    23-01-2014 om 14:48 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Light recepten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tajine van vis met groenten.
    Een heerlijk licht gerechtje van groenten en vis !

    Nodig :

    - 3 of 4 kabeljauwfilets of pangasiusfilets
    - 750 gr aardappelen
    - 150 gr champignons
    - 1 chilipeper
    - 1 blik tomatenblokjes
    - 1 courgette
    - 1 ui
    - 1 aubergine
    - peper , zeezout
    - 1 blokje proveçaalse kruiden
    - beetje olie
    - provençaalse kruiden
    - tajine
    - microgourmet of kookpot voor zij die dat eerste niet hebben

     Werkwijze :

    Aardappelen schillen en in de microgourmet doen met in de onderste schaal 400 ml water. Stoom de aardappelen 15 minuten op 800 Watt zodat ze niet helemaal gaar zijn. Snij ze in schijven van 1 cm. 
    Doe wat olijfolie in de onderste pot van de tajine en leg hier de aardappelschijven in . Doe hierboven de in dobbelsteentjes gesneden courgette, de gesnipperde ui, de in stukjes gesneden chilipeper, de champignons die je in vieren hebt gesneden. Pers de knoflook uit met de knoflookpers en kap tenslotte het blik tomatenblokjes er overheen. Kruid nog met peper en zout en verbrokkel een kruidenblokje en strooi als laatste nog wat provençaalse kruiden erover heen. Doe het bovenste gedeelde van de tajine op de pot en zet het geheel nog een kwartier in de voorverwarmde oven van 200°C. Na een kwartier mag je de rauwe vis er boven leggen. Je kan een beetje viskruiden strooien op de vis indien gewenst. De pot terug sluiten en nog 20 minuten terug in de oven plaatsen. Geen bang hebben dat je schotel droog komt te staan want dat gebeurt niet...door de stolp bovenop je pot blijft het vocht goed in de pot en blijft alles super mals en sappig.

    Een heerlijke alles in één pot !
















    23-01-2014 om 14:28 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Light recepten
    >> Reageer (0)
    21-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijsttaartjes supersnel
    Zin in een taartje dat vlug klaar is.......

    Nodig :


    - 2 dozen rijstpap type Bosto of Bon-ri (van Aldi)
    - 3 eieren
    - 1 pakje vanillesuiker
    - 6 soeplepels suiker
    - 6 soeplepels bloem
    - wat vanille essence

    - siliconen tartelettevorm of tupcakevorm


    Werkwijze :

    Breek de eitjes en mix ze samen met de suiker en vanillesuiker. Voeg de vanille essence toe en bloem. Roer goed om en voeg tenslotte de 2 dozen rijstpap erbij.

    Spoel de siliconen vormen goed om met water maar droog niet af. Vul ze met het beslag en bak af in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 45 minuten.


    Je kan eventueel als variatie er nog slagroom bovenop spuiten en afwerken met bresiliènenootjes of hagelsag.


    Dit noemen ze een vluggertje in de keuken ;-))














    21-01-2014 om 15:23 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (1)
    20-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nieuwe folder van 27/1 tot en met 23/2/2014
    Eindelijk is hij er !!!! De spuitzak met verwisselbare spuitmondjes langs de buitenkant. Geen andere die dat kan. En wil je ook graag mijn gebakjes eens proeven uit de Bakmatch...het kan met de rechthoekige decotorens en mij mailen....;-))

    Leuk is dat je voor het 29 sterrengeschenk nu ook de keuze hebt om een kadobon van 45 € te kiezen bovenop de rest. 
    Waar wacht je nog ?






    20-01-2014 om 13:41 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Nieuwtjes
    >> Reageer (0)
    18-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Havermoutkoekjes
    Koekjes zonder suiker of zoetstoffen, zonder ei en zonder zuivel....en het bestaat !  En ze smaken naar nog.....
    Gezonder kan niet en een tussendoortje mag en moet, zelfs als je op dieet bent ;-))

    Hoe maak je ze :

    Nodig voor 16 koekjes :

    - 150 gr havermout
    - 1 banaan
    - 1 appel
    - 100 gr cranberries   ( kan ook vervangen worden door rozijnen of 5 dadels)


    Werkwijze :

    100 gr havermout fijn mixen tot bijna meel....Ik deed dit in de extra chef maar kan uiteraard in elk ander apparaat. Dan heb ik de appel toegevoegd en weer gemixt ook de banaan bijvoegen en erbij mixen en tenslotte voeg je de cranberries erbij en de overige 50 gr havermout.
    Alles goed onder elkaar mengen en in hoopjes verdelen op een bakmat of bakpapier. Dit gaat gemakkelijk met behulp van 2 soeplepels.

    Bakken in een voorverwarmde oven van 180° ongeveer 15 minuten. Haal ze uit de oven maar laat ze nog even op de bakmat afkoelen. Als je ze er te rap zou afnemen zouden ze kunnen brokkelen. 

    Ik bewaar de mijne in de ronde clickplus doos van Tupperware. Op die manier blijven ze heerlijk vers en krokant gedurende een hele periode.

    Oh ja....de kcal waarde van 1 koekje is ongeveer 50 kcal.

    Hoe ben ik hierbij gekomen : via de site www.calorielijst.nl kan je alle produkten bij bijhorende kcal terugvinden. Ik heb dus mijn ingrediënten samen geteld en gedeeld door mijn aantal koekjes. 

    Zelfs mensen die niet op dieet zijn zullen van deze koekjes houden. Zeker het proberen waard !








    18-01-2014 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Light recepten
    >> Reageer (0)
    17-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocoladecake in 6 minuten
    Geloof je het niet ? Ga de uitdaging dan aan met onderstaand receptje.                                                                                                                 Je hebt er wel een microgolf voor nodig en een micro bestendig potje ;-)) Gelukkig heb ik wel wat Tupperware materiaal daarvoor in huis.............

    Nodig :

    - 125 gr chocolade
    - 100 gr boter
    - 3 eieren
    - 100 gr suiker
    - 50 gr bloem
    - 1/2 zakje bakpoeder
    - 2 soeplepels room

    Werkwijze :

    Chocolade in het schenkkannetje doen en laten smelten in de microgolfoven op lage wattage. Telkens een minuut en omroeren tot dat het is gesmolten. Boter bijvoegen en goed omroeren. Ondertussen in een mengkom de eieren kloppen samen met de suiker tot een schuimig geheel. De gesmolten boter+chocolade toevoegen aan de eieren. Bloem toevoegen en bakpoeder en alles goed mengen.
    Het mengsel in de microcook of ultra pro of microplus gieten. Deksel erop en 5.30 minuten op 700 Watt zetten.

    Deksel eraf halen om de stoom te laten ontsnappen.

    Wanneer de cake is afgekoeld omdraaien en serveren op een bordje. Eet smakelijk !




    17-01-2014 om 19:14 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:microcook
    >> Reageer (0)
    16-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tonijn met koriander in de ultra pro
    Een lekker en licht gerecht met tonijn,koriander en rijst in de hoofdrol.

    Nodig :

    - 2 grote uien
    - 2 lookteentjes
    - 5 tomaten
    - 50 ml olijfolie
    - 25 ml komijnpoeder
    - zout en peper
    - 800 gr verse tonijn en in dobbelstenen versneden (mijne was uit de diepvries)
    - 1 bosje koriander
    - de lage ovale ultra pro van 2 liter


    Werkwijze :

    Laat de oven voorverwarmen op 200°C.
    Hak de uien samen met de knoflook fijn in de extrachef en doe ze samen met de olijfolie in de ultra pro. Schil de tomaten en ontpit ze en leg ze bij de ui/knoflook in de ultra pro.
    Doe het deksel op de ultra pro en zet 15 minuten op 750 Watt.
    Voeg er dan de komijn, peper en zout aan toe en roer goed om.
    Voeg ook de tonijn nu erbij en meng goed onder elkaar. Doe het deksel er weer op en plaats nu in de oven om 10 minuten te laten bakken op 200°C. Bestrooi met verse koriandersnippers en dien op met rijst.

    Heerlijk licht recept en gezond !
















    16-01-2014 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Light recepten
    Tags:ultra pro 2 liter
    >> Reageer (0)
    13-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Havermout muffin zonder vet of suiker
    Een gezonde versnapering als tussendoortje is zeker volgend receptje dat perfect past in een dieet menu.  En het smaakt nog heerlijk ook...dus deze keer je niet schuldig voelen als je eens wat zoetigheid nodig hebt ;-)

    Nodig voor 7 muffins :

    - 100 gr havermout
    - 1 banaan
    - 1 appel
    - 2 eieren
    - 1 theelepel bakpoeder
    - als optie kan je er een handje vol walnoten nog aan toevoegen of frambozen of blauwe bossen.

    Werkwijze :

    Je keukenmachine aanzetten en de havermout zolang laten draaien tot het bijna meel is geworden. De appel fijnmaken in de extrachef of quickchef, de banaan toevoegen, de eieren erbij en de bakpoeder. Alles nog eens goed mengen. En dan in de met water omgespoelde siliconen muffinvorm doen. Invetten en bebloemen is zeker niet nodig. 
    Afbakken in een voorverwarmde oven van 200 °C gedurende 20 minuten.

    In een dieet mag men elke dag 1 gezonde lijnvriendelijke koek eten heb ik mij laten vertellen. Naar mijn mening kan deze muffin hier goed voor gebruikt worden.










    13-01-2014 om 17:50 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:muffinvorm
    >> Reageer (0)
    11-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dadelcake
    Een lekker tussendoortje dat suikervrij, lactosevrij en glutenvrij is en dan nog heerlijk smaakt.....wat wil je nog meer !
    Bovendien goed voor de lijn.

    Nodig :

    - 250 gr ontpitte dadels
    - 120 gr amandelen ( kan ook met walnoten)
    - 2 soeplepels cacaopoeder (geen nesquick)
    - snufje kaneel
    - 1 soeplepel honing
    - 4 eieren

    Werkwijze :

    Ontpit de dadels en doe ze samen met de cacao, kaneel en amandelpoeder in de keukenmachine en maal fijn tot de grootte van broodkruimels. Doe er dan de honing bij en pureer nog even. Splits de eieren en doe de dooiers bij in de keukenmachine. Klop de eiwitten stijf in de speedychef en voeg ze dan bij het eerste mengsel.
    Vet een bakvorm in...in heb gekozen voor de mini ultra pro potjes en kon er zo 2 vullen met mijn deeg.. Het zou ook kunnen in een siliconen bakvorm of in een andere bakvorm. Bakken in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 35 minuten.

    Laten afkoelen en schijfjes van snijden naar behoefte. Bewaren in een clickplus doos van Tupperware geeft goeie resultaten.










    11-01-2014 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Light recepten
    >> Reageer (0)
    10-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Visschotel in een light versie
    Vermits we hier de laatste dagen een beetje de light toer aan het opgaan zijn...vandaag een heerlijke visschotel gemaakt in de ovale lage ultra pro.. Zelfs als je niet op je lijn moet letten is deze versie de moeite waard om te maken.

    Nodig :

    - 4 pangasiusfilets
    - 2 tomaten
    - halve groene paprika
    - 1 ajuin
    - 1 wit van prei
    - viskruiden
    - tuinkruiden fijngehakt in de turbomax en gemengd met een beetje olijfolie
    - een likje witte wijn

    Werkwijze :

    Snij de ajuin fijn in ringen en leg op de bodem van de ultra pro. Samen met de fijngesneden prei. Leg hierop de visfilets en snij de tomaten in schijfjes met het tomatenmes en leg op de vissen. Ook de paprika fijnsnijden en mee op de vis deponeren. Kruid met de viskruiden en giet een geutje witte wijn op de vis. De tuinkruiden fijngehakt samen met een beetje olijfolie tenslotte toevoegen. Het deksel op de ultra pro leggen en de schotel in een voorverwarmde oven zetten van 180 °C voor een half uurtje.

    Doordat het deksel erop gaat blijft de vis zeer smaakvol en kan er geen verdamping ontstaan zodat hij niet uitdroogt...geeft zowat het effect van een vis in papillot.

    Wij hebben er een gestoomd aardappeltje bij gegeten maar kan evengoed met couscous, pasta of rijst worden gegeten.





    10-01-2014 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (9 Stemmen)
    Categorie:Light recepten
    Tags:ultra pro schotel
    >> Reageer (0)
    07-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cake met appel en noten in de microcook
    Lekker gebak in 14 minuten met de microcook ! 

    Nodig :

    - 200 gr zelfrijzende bloem
    - 125 gr rietsuiker
    - 125 gr boter
    - 300 gr appelen ( 2 à 3 stuks)
    - 75 ml ahornsiroop
    - 50 ml rhum (ik heb amaretto genomen)
    - 5 ml kaneel
    - 4 eieren
    - 75 gr walnoten
    - boter om de binnenkant van de microcook in te vetten

    Werkwijze :

    In een mengkom doe je de bloem, de suiker, de kaneel, dan de gesmolten boter (smelten in de schenkkan in de microgolfoven). Goed mengen en dan de eieren toevoegen, weer mengen. De appelen schillen en klokhuizen verwijderen, fijnhakken in de extrachef en toevoegen aan het eerste deeg. Ook de walnoten fijnhakken en toevoegen. Doe er nu ook de rhum en de ahornsiroop bij.
    Beboter de binnenkant van de microcook en giet het deeg erin. Doe het deksel erop en laat 14 minuten garen in de microgolfoven op 600 Watt.
    Haal het deksel eraf en laat de cake afkoelen in de pot alvorens eruit te halen.













    07-01-2014 om 17:29 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:microcook
    >> Reageer (1)
    04-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Driekoningentaart met een verrassingssmaakje.
    De traditie wil dat men op 6 januari een driekoningentaart in huis haalt...
    Een taart van bladerdeeg met een vulling van frangipanne, deze keer heb ik de bodem ook nog ingesmeerd met een pralinépasta ter variatie.
    Men zou ook appel of perenschijfjes kunnen toevoegen. Heel lekker en gemakkelijk te maken.

    Nodig :

    - 2 vellen bladerdeeg
    - 125 gr boter
    - 125 gr suiker
    - 125 gr gemalen amandelpoeder
    - 40 gr maïzena
    - 3 eieren (2 voor in het beslag en 1 voor de bovenkant in te strijken)
    - pralinépasta of choco/speculaaspasta naar keuze

    Ook nog voor de crème patissière

    - 500 ml melk
    - 2 eieren
    - 85 gr vanillepoeder
    - 100 gr suiker
    - 1 zakje vanillesuiker
    - 150 ml melk voor de binding

    Werkwijze :

    Rol 1 bladerdeeg open en bestrijk met pralinépasta maar blijf 1.5 cm van de buitenranden en bestrijk die met losgeklopt ei.
    Maak de amandelpasta door alle ingrediënten goed onder elkaar te mengen. Maak de crème patissière door de melk te verwarmen in het schenkkannetje in de microgolf ( 3.5 min op 800 wat), ondertussen doe je in de shaker de overige melk samen met de suiker en vanillepoeder en eieren. Doe de inhoud van de shaker bij de warme melk en roer goed door. Zet het schenkkannetje nu terug in de microgolf voor ongeveer 3 minuten op 800 Watt. Goed doorroeren...indien de crème niet genoeg gebonden is nog 1 à 2 minuten terugzetten.
    De pudding laten kouder worden en onder de amandelpasta roeren.

    Het beslag nu bovenop de pralinépasta smeren en er een stenen beeldje in verbergen. Afdekken met het tweede vel bladerdeeg en bestrijken met losgeklopt ei. Met een mes mooie figuren maken in de bovenkant...niet helemaal insnijden, juist genoeg voor de versiering. De 2 bladerdegen met behulp van een vork aan de buitenkant mooi platdrukken.

    Bakken in een voorverwarmde oven van 200°C. Een kwartiertje bakken op 200 ° en dan nog een kwartiertje op 180°C.

    Wie het stenen beeldje in zijn stukje taart heeft...is de koning van de dag !
















    04-01-2014 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    31-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelukkige Nieuwjaar
    Nog eventjes geduld en ik schiet weer in actie maar voorlopig wil ik reeds samen met jullie klinken op een schitterend 2014.
    Een jaar waarin we weer volop gaan experimenteren in de keuken en volop plezier beleven aan het creëren van nieuwe combinaties. 

    Ondertussen wil ik mijn nieuwjaarskaartje hier ook wel meegeven....met een foto die ik enkele weken geleden geschoten heb. Want samen met koken is fotografie mijn andere hobby waar ik veel plezier aan beleef.

    Ook al even melden dat ik gisteren nog prettig nieuws heb ontvangen. Ik heb d.m.v. een insturen van een receptje op basis van de sweet mixen van Sofie Dumont een workshop gewonnen met haar op 12 maart 2014 te Gooik. Ik hou jullie zeker op de hoogte. 2014 ziet er dus weer veelbelovend uit ;-)




    31-12-2013 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Kerst
    >> Reageer (0)
    26-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstwensen
    Ik ga er een paar dagen tussen uit....nieuwe inspiratie zoeken misschien....wie weet maar ondertussen wens ik jullie allen fijne feestdagen en veel plezier in de keuken en daar buiten !



    26-12-2013 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Kerst
    >> Reageer (0)
    25-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aperitiefhapje met gerookte zalm
    Heerlijk klein hapje....met of zonder gerookte zalm in mijn favoriete bakvorm gemaakt !

    Nodig :

    - 75 gr TUC gezouten koekjes
    - 60 gr boter

    - 50 gr gerookte zalm + nog beetje voor de decoratie.
    - 75 gr kruidenkaas (type boursin)
    - 100 gr ricotta 
    - 1 ei
    - sap van een halve citroen
    - peper
    - beetje bieslook

    Werkwijze :

    Maal de Tuc koekjes fijn in de turbomax. Smelt de boter in de microplus schenkkan in de microgolfoven. Meng de boter samen met de gemalen koekjes onder elkaar en druk ze plat op de bodem van de mini tartelettevorm. Meng de rest van de benodigdheden onder elkaar en doe bovenop de gemalen Tuc koekjes. Bak af in een voorverwarmde oven van 180 °C gedurende 12 minuten. Plaats de hapjes op een bord en zet ze koel weg in de ijskast gedurende een uurtje en decoreer bovenaan met snippers gerookte zalm + snippers bieslook.










    25-12-2013 om 18:53 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefhapjes
    Tags:mini tartelettevorm
    >> Reageer (2)
    24-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waterzooi van vis
    Dat lekker niet moeilijk hoeft te zijn bewijst dit gerecht zeker, gemaakt in de Microgourmet......Een super product die wellicht onder verschillende kerstbomen staat te wachten om uitgepakt te worden, want ik heb er de laatste weken verschillende mogen verkopen als kerstgeschenk !

    Nodig voor 4 personen :

    - 6 grote aardappelen
    - 3 wortelen
    - 2 preiwitten
    - 2 stengels witte selder
    - 1/2 kg vismengeling voor de wok (kan je uiteraard zelf samenstellen en kiezen)
    - 1 dl witte wijn
    - 2 dl room
    - 2 soeplepels maizena
    - 1 1/2 visbouillonblokje van Knorr
    - peterselie
    - bieslook
    - kervel vers of uit de diepvries
    - peper
    - zout


    Schil de aardappelen en snij in dobbelstenen. Schil de wortel en kuis de prei en snij in juliennereepjes. Doe de groenten in het diepste vergiet van de microgourmet. Leg de ontdooide of verse vis in de bovenste vergietschaal....ik zelf heb nog een beetje groenten op de bovenste schaal er ook bij gelegd omdat het niet allemaal paste in de onderste. Verkruimel een half bouillonblokje op de vis bovenaan. En zet de microgourmet nu voor 25 minuten op 800 Watt in de microgolfoven. De room doe je samen met de witte wijn in het microplus schenkkannetje en voeg daar 2 soeplepels maïzena aan toe. Klop dat goed onder elkaar. Kruid met peper en zout en verkruimel het hele visbouillonblokje hierbij. Als de stoomtijd voorbij is van de groenten en vis, breng je ze over in de ovale ultra pro ovenschaal. De helft van de kookvloeistof onderaan in je Microgourmet voeg je toe aan de room en zet het schenkkannetje dan 2 minuten in de microgolf op 800 Watt. Roer nog eens goed door en giet de saus over de groenten/vis.
    Voeg fijngesneden kervel toe, peterselie en werk af met bieslook.

    Smakelijk !













    24-12-2013 om 20:10 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
    Categorie:Microgourmet
    Tags:Microgourmet
    >> Reageer (2)
    22-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Perenbavarois met chocolade
    Nog maar eens een dessertje.

    Nodig :

    - 3 rijpe peren
    - 2 dl room
    - 12 lange vingers
    - 125 gr suiker
    - 100 gr chocolade
    - 6 gelatineblaadjes
    - 3 eetlepels perenlikeur

    Werkwijze :

    Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Schil intussen de peren en snij ze in kleine blokjes.
    Breng 1 dl water aan de kook samen met de suiker. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in het hete suikerwater. Giet het mengsel nu over de perenblokjes en mix tot een gladde massa. Laat het dan afkoelen.
    Klop ondertussen de room stijf in de speedychef of met de mixer. Meng die voorzichtig onder het lauwe peermengsel.
    Verkruimel de lange vingers en leg ze onderaan in de glaasjes en besprenkel met de perenlikeur. Lepel er dan de perenroom over en zet enkele uurtjes in de koelkast tot dat het is opgesteven;
    Smelt de chocolade in het schenkkannetje in de microgolfoven lepel ook wat gesmolten chocolade over de perenbavarois...Decoreer eventueel met wat chocoladebolletjes.





    22-12-2013 om 18:29 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    >> Reageer (0)


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 19/12-25/12 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Gratis product van de dag - Belgie
  • 300 000 BEZOEKERS
  • Proficiat
  • Super ideeën
  • mevrouw

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek






    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs