Mijn favorieten
  • www.freewebs.com/zuidfrankrijk
  • www.facebook.com/MaisonLaGarrigue
  • www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    Maison la Garrigue | Promoot jouw pagina ook
    Categorieën
  • Aperitiefdranken,drankjes en likeuren (25)
  • Aperitiefhapjes (54)
  • Barbecuegerechten (9)
  • Bijgerechten (47)
  • Desserten (89)
  • Eigerecht (1)
  • Gebak (247)
  • Kerst (20)
  • Kipgerecht (18)
  • Light recepten (19)
  • micro minuut pot (1)
  • Microgourmet (16)
  • Nieuwtjes (61)
  • Omeletparty (4)
  • Pastagerecht (13)
  • Rijstgerecht (5)
  • Siliconen bakvormen recept (4)
  • Soepen (13)
  • ultra pro (5)
  • Visgerechten (9)
  • Vleesgerecht (20)
  • Voorgerechten (11)
  • Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Brésiliennetaart
  • Kip zoetzuur
  • Zebracake
  • Moelleux citroen
  • Supersnelle rijsttaart
    Foto
    Foto
    Foto
    Een interessant adres?
    Edithshapjes
    Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten !
    nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    09-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rozijnbrood op zondagmorgen
    Lekker een sneetje rozijnenbrood bij de koffie op zondagochtend. Zeker als het dan nog huisgemaakt is ! En met de nieuwe terrinepot ultra pro gaat dit vanzelf.

    Nodig :

    - 1 pakje all-in mix voor wit brood (voor mij was dit van Albona : Aldi)
    - 2 soeplepels witte suiker
    - 1 ei
    - 1 klontje boter
    - 300 ml vloeistof : half water/half melk
    - een goeie handvol rozijnen ( naar eigen smaak de hoeveelheid bepalen )

    Werkwijze :

    Het pakket broodbakmix samen met de lauwwarme vloeistof (even voorverwarmen met de schenkkan in de microgolfoven) en de suiker, ei en klontje boter goed zelf kneden of in de Kenwood laten kneden ;) tot een elastisch deeg. Hiervoor mag je toch wel 10 minuten tellen om het te kneden. Dan afgedekt laten rijzen op een warme plaats. Ik heb het onder de kachel laten te rijzen. Dan met bebloemde handen het deeg uit de kom nemen en lichtjes nog eens kneden en vormen  tot de juiste maat voor in de terrinepot te leggen. Ik heb de terrinepot wel lichtjes ingevet en bebloemd. Het deksel erop doen en nog eens terug laten rijzen op een warme plaats tussen de 30 en 45 minuten. De bovenzijde dan pas instrijken met een geklutst eitje om een mooi glanzend resultaat te verkrijgen nadat het gebakken is. De oven voorverwarmen op 210°C (hetelucht). Na 10 minuten de temperatuur 30°C laten dalen.  Mijn brood heeft in totaal 45 minuten in de oven gezeten.

    En of het lekker is !














    09-12-2012 om 11:39 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:ultra pro terrinepot
    >> Reageer (1)
    08-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Super ervaring beleefd deze namiddag !
    Super namiddag "bak workshop" met Wim Ballieu van het programma "Goe Gebakken", dankzij de wedstrijd van Solo Baking Battle waarbij ik gewonnen had.  Een unieke ervaring......ook een filmploeg was aanwezig om alles vast te leggen voor een filmpje binnen 2 weken op VT 4 van de winnaars van de Solo wedstrijd dat gaat worden uitgezonden net voor het programma "Goe Gebakken". Ben zelf ook benieuwd wat er uiteindelijk gaat verschijnen.  De locatie was in het restaurant van Wim Ballieu zelf in te Sint-Jacobsnieuwstraat te Gent. Balls'n Glory noemt zijn restaurant waar je elke middag een lunch kunt eten aan 12 € met als specialiteit alle soorten frikadellen vandaar de naam van het restaurant.
    Na afloop kregen we nog een mooi aandenken mee naar huis namelijk een gevulde tas van Unilever met o.a. een Solo keukenshort, een pak solo van 1/2 kg, een busje vloeibare solo, klein receptenboekje, ons zelfgemaakt gebak en nog een mooi kookboek van "Goe Gebakken" gesigneerd door Wim zelf.  En binnenkort zullen alle winnende recepten verschijnen in een kookboekje dat te downloaden is via de site van Solo Open Kitchen. Dat zijn er 10 in totaal.












    08-12-2012 om 21:48 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:Nieuwtjes
    >> Reageer (2)
    07-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gehaktbrood in de nieuwe terrine ultra pot
    Zelf een heerlijk gehaktbrood maken is echt geen kunst en zo klaar met de nieuwe terrine ultra pot van Tupperware

    Nodig :

    - 800 gr gehakt kalfs/runds
    - 8 à 10 dunne reepjes ontbijtspek
    - 1 ajuin
    - 1 rode paprika
    - 2 eieren
    - peper en zout
    - chapelure
    - klein beetje gehakte peterselie (turbomax)

    Werkwijze : Eerst het gehakt aanmaken door het te kruiden met peper, zout , 2 eitjes toevoegen en goed mengen. Tenslotte de chapelure eronder mengen en de fijngehakte ui en de fijngesneden paprika.  Maak er een ronde langwerpige worst van ter grootte van de terrinepot en leg hem hierin. Omwikkel met het ontbijtspek en steek er eventeel nog wat laurier bovenop bij in. Sluit de pot met het deksel en zet hem 9 minuten op 800 watt in de microgolfoven. Draai uw gehaktbrood om en sluit terug af met het deksel en zet weer 9 minuten op 800 Watt.

    Uw bereiding is nu klaar. 

    Altijd lekker voor groot en klein ;)












    07-12-2012 om 21:31 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Vleesgerecht
    Tags:terrinepot ultra pro
    >> Reageer (0)
    06-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Super nieuws ontvangen vandaag !
    Hartelijk dank aan iedereen die een tijdje geleden voor mijn receptje heeft gestemd via de Solo website voor de Baking Solo Battles. Heb vandaag een mailtje ontvangen dat mijn recept is verkozen is tot één van de meest favoriete bij de wedstrijd.  Hier ben ik echt wel heel blij mee. En de prijs is nog veel leuker namelijk een bakworkshop met Wim Ballieu van het programma "Goe Gebakken". 

    Ik vond dat ik  dit gewoon even moest laten weten omdat het toch dankzij jullie is dat ik deze workshop mag gaan doen. Zaterdag aanstaande al te Gent. Kijk er al naar uit !  Het receptje van mijn taart vind je gewoon op mijn blogje terug.  Als u ook zin hebt gekregen om het eens uit te proberen typ bij de zoekfunctie dan even in 'zeer luchtige chocoladebavaroistaart' van 4/9/2011




    06-12-2012 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (7 Stemmen)
    Categorie:Nieuwtjes
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peperkoek in de Ultra pro terrine pot van Tupperware
    Deze maand reeds te verdienen als gastvrouw bij 29 sterren en in januari in de promo voor iedereen. Een geweldige nieuwe ultra pro bij Tupperware. Keek er al heel lang naar uit en sinds gisteren heb ik hem in mijn bezit zodat ik volop al kan experimenteren met receptjes om iedereen aan fijne ideetjes te helpen. Niet alleen geschikt om paté's in klaar te maken, maar ook om brood in te bakken (ééntje van 800 gr gaat perfect), cake, cassata's (soort roomijs zonder hulp van ijsmachine), peperkoek, gehaktbrood, tonijnbrood en nog zoveel meer. Echt een multi pot met vele mogelijkheden.

     Vandaag deel ik jullie alvast mijn peperkoek recept mee dat heel licht en lekker eet. Het proberen waard...mijn huisgenoten vinden hem alvast de moeite ;-) 

    Nodig :

    - 250 gr patisseriebloem

    - 120 gr donkere suiker

    - 1/2 zakje bakpoeder

    - 1 koffielepel bicarbonaatpoeder

    - koffielepel peperkoekkruiden of speculaaskruiden

    - 2 soeplepels lopende honing

    - 150 ml melk

    Werkwijz :


    Alle ingrediënten tesamen mengen in de Kenwood of met de elektrische mixer. De oven ondertussen voorverwarmen op 200°C. En de terrinepot lichtjes invetten en bebloemen. Het deeg erin doen met behulp van de Tupperware siliconen spatel. Bovenaan het deeg naar keuze parelsuiker strooien. Het deksel op de ultra pro doen en de peperkoek bakken gedurende 45 minuten op 180°C. De laatste 5 minuutjes heb ik het deksel eraf gehaald.  De koek nog even laten zitten in de ultra pro alvorens hem te ontvormen. Na een 10 tal minuten eruit halen en verder laten afkoelen op een taartrooster. Wanneer hij helemaal koud is in fijne snede snijden met het Tupperware broodmes.  


    Nota : Peperkoek is heerlijk als tussendoortje, ' s morgens bij het ontbijt gewoon puur natuur of besmeerd met boter of zelfs choco voor de kleintjes. Maar ook ideaal als voorgerechtje te gebruiken in combinatie met foie gras en gecarameliseerde appeltjes. Lekker tijdens de feestdagen. Ik kom hier later nog wel even op terug.














    06-12-2012 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:ultra pro terinne pot tupperware
    >> Reageer (0)
    05-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde koeken
    Het woord zegt het zelf al : een koek gevuld met een smakelijke amandel/suiker/ei mengeling. Heel gemakkelijk te maken en een heerlijk resultaat.
    Voor dit deeg heb je wel een deegroller nodig maar daarvoor hebben we bij Tupperware een heel goei exemplaar en tevens staat er momenteel ook nog ééntje in de stockverkoop.

    Nodig voor het deeg :

    - 150 gr roomboter (in stukjes)
    - 225 gr bloem
    - 100 gr suiker
    - 1 theelepel bakpoeder
    - 1 geklopt ei
    - 1 eetlepel citroensap
    - snufje kaneel
    - snufje zout

    Voor de vulling :

    - 125 gr amandelpoeder
    - 125 gr witte suiker
    - 1 ei

    Deze 3 benodigdheden tesamen kan je ook kant en klaar aankopen als amandelspijs waarbij je dan 1 geklopt eitje moet toevoegen. Maar ik heb mijn amandelspijs zelf gemaakt.

    Afwerking :

    - 1 geklust eitje
    - hele witte amandelen

    Werkwijze :

    Oven voorverwarmen op 175 °C.  Maak eerst het boterdeeg : doe de ingrediënten in een kom en kneed boter er zo snel mogelijk onder.  Doe er eventueel wat melk bij als het deeg te droog zou zijn. Bij mij was dit niet nodig.  Wikkel het deeg dan in plasticfolie en leg een half uurtje in de koelkast. Bestrooi uw werkoppervlakte met wat bloem en rol het deeg dan uit met behulp van je deegroller tot een dikte van ong. 3 mm.  Met de grootste van de decoringen (10 cm) steek je nu 12 rondjes uit waarvan je er 6 op een met bakpapier bekleedde plaat legt. Hierop komt nu één of twee soeplepels van de amandelspijs.

    Amandelspijs : De 3 ingrediënten goed mengen en is klaar.

    De 6 overige rondjes deeg druk je nu aan bovenop de amandelspijs. Met behulp van een vork druk je de kantjes goed aan. Bovenop in het midden leg je één amandel en met het patisserieborsteltje strijk je de bovenkant in met een geklust eitje. 
    Bakken op 175 ° C gedurende 40 minuten.

    Bewaren in de clickplus dozen.  Smakelijk

















    05-12-2012 om 10:13 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:deegroller, mengkom, menglepel, grootste van de serveerringen
    >> Reageer (0)
    04-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.A cup of cake !
    Smaakvol en heel vlug klaar.....en oogt het niet mooi !     Slechts 1 minuutje in de microgolf op 800 Watt en je hebt je eigen cakeje. 


    Nodig :

    - 15 gr amandelpuree ( 1 soeplepel)
    - 1 koffielepel zonnebloemolie
    - 20 gr suiker ( 1.5 soeplepel )
    - 1 eigeel
    - 2 à 3 druppels amandelextract
    - 10 gr zelfrijzende bloem ( 1 soeplepel )
    - 20 gr amandelpoeder ( 1 soeplepel )
    - 15 gr chocoladeparels ( 1 soeplepel )

    Werkwijze :

    Meng de amandelpuree met de olie.  Voeg dan suiker, eigeel en amandelaroma toe. Voeg amandelpoeder en bloem toe alsook de chocoladeparels. Goed onder elkaar mengen en in een tasje doen. In de microgolf zetten 1 minuut op 800 Watt. Niet te geloven maar het is erg lekker.  Zeker ook eens proberen !


    Heb nog een 2 de manier zonder de amandelen.

    Nodig 

    - 15 gr boter (1 soeplepel)
    - 20 gr suiker ( 1.5 soeplepel)
    - 1 eigeel 
    - 3 druppels vanille extract
    - 30 gr zelfrijzende bloem ( 2 soeplepels)
    - 15 gr chocoladeparels ( 1 soeplepel)

    Werkwijze :

    Laat de boter smelten in de tas ong. 20 sec. in de microgolf op 800 Watt. Voeg dan de suiker, eigeel en vanille toe. Voeg de bloem en de chocoladeparels toe en meng.  Zet 1 minuut op 800 Watt in uw microgolf.


















    04-12-2012 om 15:42 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:Menglepel, ruimtespaarders
    >> Reageer (1)
    03-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomervakantie 2013
    Voor diegene die het nog niet moesten weten. Wij verhuren ook een vakantiewoning in het zuiden. Voor meer info...zie onze website :  
    www.freewebs.com/zuidfrankrijk  of via fb www.facebook.com/maisonlagarrigue






    03-12-2012 om 14:32 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Nieuwtjes
    >> Reageer (0)
    02-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tafelrasp met 3 bijhorende raspen tijdelijke in promo
    Deze superrasp met 3 verschillende raspen en vingerbescherming nu voor een heel interessante prijs: nl. 29.90 € voor het geheel. Deze was in de maand juni nog 74,40 €. Als dit nu geen promo is dan weet ik het ook niet meer. Maar de aktie is maar tijdelijke en loopt nog tot 29/12/2012


     <center>

    02-12-2012 om 21:18 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Nieuwtjes
    Tags:tafelrasp Tupperware
    >> Reageer (0)
    01-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Biscuit met crème au beurre
    Soms mag een mens al eens zondigen ;)   Een heerlijke super luchtige biscuit met mokka crème au beurre en voor éné keer eens niet mijn eigen samenstelling maar een mix van Aveve.  Normaal gesproken koop ik nooit kant en klare mixen maar er werd al zoveel over gesproken dat ik er mij toch eens moest aan wagen.  En ik moet toegeven : het resultaat ervan was schitterend.......Een lekkere vochtige, zeker niet te droge biscuit.  De crème au beurre was ook een mix van Aveve.....enorme mooie resultaten.   Voor herhaling vatbaar !

    Nodig :

    - 330 gr meel van Mix voor biscuit Aveve  (in een pak zit 1 kilo dus je kan er 3 biscuits meemaken) Toen ik hem kocht was de prijs 5.10 €
    - 5 eieren
    - 35 ml water

    Werkwijze :

    Alles tesamen in een kom doen en 10 minuten mixen tot een luchtig beslag. In een vorm doen en bakken op 180°C gedurende 40 minuten

    Nodig voor de crème au beurre :

    - 1 zakje mix voor crème au beurre
    - 250 gr goei boter
    - 100 gr suiker
    - 250 ml water

    Werkwijze :

    De boter glad roeren. De mix mengen met de suiker. Het water eraan toevoegen en beetje bij beetje bij de boter voegen. 5 minuten goed mixen.
    Na het opkloppen extra smaak toevoegen naar keuze. Ik heb gekozen voor mokka aroma. Kan ook met kirsch of chocolade.


    Na het bakken en afkoelen de biscuit overlangs doorsnijden met het broodmes. Besprenkelen met een beetje alcohol naar keuze of zoals ik mijn geval met hazelnootaroma. Besmeren met de crème au beurre.Zelf heb ik er ook nog wat geraspte chocolade tussen gestrooid (kan je gemakkelijk doen met de dunschiller )  De 2 plakken terug op elkaar leggen en rondom goed besmeren met crème au beurre. Afwerken aan de zijkanten met geroosterde amandelschilfers of hagelslag naar keuze. Bovenop heb ik met de squeeze-it nog wat mopjes crème au beurre gespoten. 


















    01-12-2012 om 14:43 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:dunschiller, siliconen spatel, broodmes
    >> Reageer (0)
    30-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Visschotel met groentensaus en spirelli
    Zin in pasta maar niet met de gebruikelijke bolognaisesaus. Dan is dit gerecht zeker het proberen waard en het is nog vlug klaar ook.

    Nodig :

    - 300 spirelli
    - 500 gr vis (ik heb gekozen voor pangasiusfilet, kabeljauw, zalm en garnalen)
    - 2 sjalotten
    - 1 kleine courgette
    - 1 rode paprika
    - 1 blikje V 8 groentensap
    - sausbinder of maïzena
    - 2 dl room
    - peper en zout
    - 2 dl witte wijn
    - een blokje visbouillon
    - klein beetje olijfolie
    - gehakte peterselie (optie) als afwerking

    - de ovale ultra pro
    - serveerwonder voor de spirelli

    Werkwijze :

    De sjalotten fijnsnipperen. De courgette en paprika schoonmaken en fijn snijden. Dit kan in de turbomax of met het koksmes op de snijwonderplank. De groenten samen met de olijfolie in de ovalen ultra pro doen. Met deksel erop 3 minuten in de microgolf zetten op 800 Watt. Dan de vis op de groenten leggen (zonder de garnalen) Peper en zout op de vis doen + verkruimeld visbouillonblokje. Het blikje V 8 groentensap erover gieten en de witte wijn toevoegen. Deksel erop en in microgolf zetten gedurende 6 minuten op 800 Watt. Uit de microgolf nemen even doorroeren en nog eens 6 minuten opnieuw op 800 Watt in de microgolf zetten. Ondertussen de room samen met 2 soeplepels maïzena schudden in de shaker. Toevoegen aan de visschotel, doorroeren en nog 2 minuten terug in de microgolf op 800 Watt.  De schotel is nu klaar. Afwerken met de garnaaltjes en eventueel ook wat gehakte peterselie.

    De spirelli in het serveerwonder doen. Overgieten met kokend water (waterkoker) tot op 1 cm van de rand. Deksel erop en 15 minuten afgesloten laten staan. Het vergiet eruit halen en de pasta is klaar om onder de visschotel te worden gemengd.


    De visschotel kan ook goed samen gaan met rijst of puree naar keuze.     Smakelijk !!!!
















    30-11-2012 om 19:11 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Visgerechten
    Tags:serveerwonder, ultra pro ovaal
    >> Reageer (0)
    27-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hemelse mousse
    Wie verzot is op chocolade en ook nog eens graag mascarpone lust is met  dit receptje aan het juiste adres. Lekker en gemakkelijk !

    Nodig :

     - 250 gr mascarpone 
    - 200 ml slagroom met minstens 30 %
    - 30 gr bloemsuiker
    - 150 gr chocolade

    Werkwijze :

    Schaaf met de dunschiller van een deel van de chocolade wat chocoladekrullen af voor de decoratie nadien.
    Smelt de overige chocolade met een beetje melk in het microplus schenkkannetje in de microgolf ong. 1.5 minuut op 480 W
    Klop de slagroom samen met de bloemsuiker stijf in de speedychef. Klop er de mascarpone doorheen en spatel er tenslotte ook de gesmolten chocolade voorzichtig doorheen. Verdeel de mousse in kleine glaasjes en versier bovenop met de apart gehouden chocoladeschilfers.

    Laat een uurtje opstijven in de koelkast. En dan genieten !


















    27-11-2012 om 18:13 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    Tags:microplus schenkkan, speedychef
    >> Reageer (0)
    26-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mini cookies met chocolade.
    Heerlijke zachte kleine mini cookies met chocoladeparels in de mini tartelettevorm.  Heerlijk..............

    Benodigdheden :

    - 1 ei
    - 80 gr cassonadesuiker (bruine suiker)
    - 125 gr zelfrijzende bloem
    - 1 dl room
    - 1 mespuntje zout
    - 50 gr chocoladeparels
    - mini tartelettevorm



    Werkwijze:

    Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng dan uw ei samen met de bruine suiker schuimig.  Voeg de overige benodigdheden er nog bij en klop alles goed onder elkaar.  Vul de vormpjes en bak ong. 14 minuten op 180°C

    Laat het smaken !  De mijne bewaar en presenteer ik in de rode allegra gamma kom van 1.5 l. Die is daar de perfekte maat voor.










    26-11-2012 om 16:18 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:mini tartelettevorm
    >> Reageer (1)
    24-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De bloesemkommen
    Vandaag geen receptje wegens tijdgebrek maar toch een leuk fotootje van de mooie rode bloesemkommen uit de kerstfolder en dus maar tijdelijk verkrijgbaar. De kleinste heeft een inhoud van 550 ml en kost 6.5 €, de middelste maat heeft een inhoud van 2.5 l en kost 12 € en de grootste tenslotte is 4.3 liter en is 19.5 €. Niet alleen praktisch om al uw salades, pastasalades, koude aardappelsla, fruitsalade maar tevens mooi en nuttig om als kerstkado te schenken aan uw familieleden.



    24-11-2012 om 23:22 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Nieuwtjes
    Tags:bloesemkommen
    >> Reageer (0)
    23-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witloofsoepje met grijze garnaaltjes
    Hmmm....... lekker soepje dat smaakt....het proberen waard.

    Nodig :

    - 1 klontje boter
    - 2 sjalotten of ajuin kan ook
    - 1 wortel
    - 1 aardappel
    - 700 gr witloof
    - peper en zout
    - 2 en half kippenbouillonblokjes
    - 1.25 l water van de kraan
    - 1 takje thym
    - 100 ml room
    - peterselie
    - grijze garnalen

    Werkwijze :

    Neem de nieuwe microcook van 2.25 liter of de rode microplus kan ook en doe hierin de boter. Zet 1 minuut op 360 W. Ondertussen de groenten fijnsnijden met het koksmes op de grote snijplank. Deze toevoegen als de boter gesmolten is en 7 minuten op 600 Watt zetten in de microgolf. Mengen met de menglepel en op smaak brengen met peper en zout. Water toevoegen + bouillonblokjes en thym. Deksel erop doen en 15 minuten in de microgolf zetten op 800 Watt. 1 x onderbreken om eens te roeren.  Takje thym verwijderen en mixen. Meng room door de soep en leg in je soepkommetje wat grijze garnaaltjes, overgiet met soep en werk af met gehakte peterselie ( turbomax)














    23-11-2012 om 22:49 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    Tags:microcook 2.25 l , microplus kom
    >> Reageer (1)
    22-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemkool microgolfschotel net even anders !
    Gisteren een heerlijke microgolfschotel op tafel gezet in een mum van tijd ! Een echte aanrader voor mensen met weinig tijd ;-)  En bovendien heerlijk......maar dat moet je zelf maar beoordelen nadat je ze hebt uitgeprobeerd.

    Nodig :

    - 600 gr gehakt
    - 1 bloemkool
    - 150 gr geraspte kaas
    - 1 ajuin
    - 1 dl room
    - fijngehakte peterselie
    - 1 blik van een 1/2 l tomatenblokjes
    - satékruiden of bak,braad en grillkruiden naar wens 
    - de ovale ultra pro schaal van 2 liter met deksel


    Werkwijze :


    De bloemkool schoonmaken en in kleine roosjes verdelen. Spoelen en met aanhangend nat in de ovalen ultra pro schaal leggen en met deksel sluiten.  10 minuten in de microgolf zetten op 800 Watt. Ondertussen het gehakt, samen met de fijngemaakte ajuin en peterselie (turbomax of turbochef) als ook de room onder elkaar mengen. Wanneer de 10 minuten om zijn van de bloemkool, hierover een blik van een 1/2 l tomatenblokjes uit blik gieten. Vervolgens bedekken met het gemengde gehakt. Bovenop het vlees strooi je nu de satékruiden. Deksel er op en terug 10 minuten in de microgolf van 800 Watt zetten.  Giet er nadien het overtollige nat af. Draai nu de kom ondersteboven zodat het gerecht op het schaaldeksel ligt.  Overstrooi de bloemkool nu met de geraspte kaas en zet de kom nu zonder deksel terug in de microgolf voor ong. 3 minuten.
    Uw maaltijd is klaar. Heerlijk met puree of gewoon gestoomde aardappelen.

    Zelf heb ik eerst mijn aardappelen gestoomd in de microgourmet om ze later met de pureestamper fijn te prakken, kruiden met pezo, nootmuskaat en wat melk en zo tot een puree te verwerken. Heerlijke smaakvolle puree komt bij ons alleen maar uit de microgourmet (mijn lievelingsartikel van tupperware). Zo veelzijdig , zo smaakvol en toch..... zo gemakkelijk en vlug klaar.


















    22-11-2012 om 18:29 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Vleesgerecht
    Tags:ultra pro ovaal, microgourmet
    >> Reageer (0)
    21-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanillemousse met een vleugje citrus
    Al bladerend door de nieuwe editie van Knack 'feestkoken' kwam ik dit receptje tegen. Het sprak me dadelijk aan en heb het mits kleine aanpassingen omgezet in een tupperwarereceptje.

    Nodig :

    - 1 vanillestokje
    - 300 ml melk
    - 3 eidooiers
    - 4 soeplepels suiker
    - 1 soeplepel bloem
    - 3 gelatineblaadjes van elk 2 gr. 
    - 100 ml room
    - 1 soeplepel boter+ sap van 2 mandarijntjes

    Werkwijze :

    Doe de melk samen met het overlangs gesneden vanillestokje in het microplus schenkkannetje en breng het aan de kook in de microgolf. D.w.z. 3 minuten op 800 watt. Ondertussen in de vier in één kan de eidooiers samen met 2 soeplepels suiker goed kloppen met de platte klopper. Doe er dan ook de soeplepel bloem bij en klop verder. De gelatineblaadjes weken in koud water in een klein ruimtekommetje. Als die soepel genoeg is dan uitknijpen. De ondertussen kokende melk toevoegen aan het eidooier-suikermengsel en goed verder roeren tot een homogene massa. Voeg nu ook de uitgeknepen gelatine bij.  Klop de room stijf in de speedychef of gewoon met de klopper en meng die bij het afgekoelde melk- eimengsel. 
    In een steelpannetje doe je de boter en laat smelten. Voeg de overige 2 soeplepels suiker eraan toe en laat karameliseren, blus met het mardarijnensap. En laat verder inkoken. Deze vloeistof als laatste toevoegen aan het vanillemengsel. In mooie kleine glaasjes gieten en in de ijskast laten opstijven voor minstens 3 à 4 uurtjes.

    Eventueel decoreren met 2 schijfjes madarijn.


















    21-11-2012 om 23:19 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    Tags:schenkkan, speedychef, platte klopper
    >> Reageer (1)
    20-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heerlijke home made frietjes
    Wie graag frietjes eet maar ze liever niet te dik heeft is met de cuby chef ideaal af.  Een handig hulpmiddel om op een hele korte tijd frietjes gelijkmatig te snijden. Het toestel is enorm handig in gebruik en neemt weinig plaats in de kast in. Ook handig om te reinigen door het afneembare siliconen matje zodat er geen restjes blijven hangen. 


    Nota : ik bak mijn frietjes steeds voor op 120 à 130°C laat ze even rusten en bak ze tenslotte af op 170 à 180°C. Maar alles hangt af van uw eigen frietketel... iedere thermostaat is een beetje verschillend.

    Tevens kan je hiermee ook fruit versnijden voor in een fruitsalade.














    20-11-2012 om 19:19 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Nieuwtjes
    Tags:Cuby Chef
    >> Reageer (0)
    18-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Macarons à l'ancienne
    De laatste tijd hoor je vaker spreken over cupcakes, whoopies en macarons. De eerste 2 gebakjes heb ik reeds eerder gepost. De macarons komen vandaag aanbod. Maar niet de verfijnde versie zoals je ze vaak op tv ziet passeren met een vulling tussen. Ik heb geopteerd voor de gemakkelijke manier, een recept dat meer toegankelijker is voor iedereen en toch even lekker. 

    Nodig :

    - 250 gr amandelpoeder
    - 200 gr witte suiker
    - 3 zakjes vanillesuiker
    - 3 eiwitten

    Werkwijze :

    De eiwitten samen met de vanillesuiker in de speedychef mixen. Vervolgens de mengeling van amandelpoeder en witte suiker eraan toevoegen. En goed onder elkaar mengen met de menglepel. Het deeg is nu te zwaar om nog verder met de menghaken van de speedychef te bewerken. 
    Met behulp van 2 soeplepels vorm je balletjes met een doorsnede van ong. 3 cm op een met bakpapier beklede bakplaat. 
    Oven voorverwarmen en afbakken op 170°C gedurende 25 minuten.

    Bewaren kan in het  Tupperware clickplus gamma maar deze keer heb ik gekozen voor de nieuwe mooie rode bloesem kom van 2.5 l die je kan terugvinden in de kerstfolder en enkel verkrijgbaar is tot 29 december. Met deze prachtige kom breng je dadelijk een mooie kleur op je feesttafel ! Want het oog wil toch ook wat.... Zelfs mooi om als kado te geven aan je familieleden. 












    18-11-2012 om 14:45 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:speedychef, bloesemkom 2.5 l
    >> Reageer (0)
    16-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Banaan kiwismoothie
    Heerlijk drankje voor tussendoor met behulp van de turbomax !


    Nodig :

    - 1 banaan
    - 1 kiwi
    - 1 dl sinaasappelsap
    - 1 potje griekse yoghurt of gewoon natuur yoghurt kan ook
    - wat cocosschilfers als decoratie

    Werkwijze :

    Pel de banaan en schil de kiwi. Snij beide vruchten in grove stukken en doe ze in de turbomax. Trek een paar keer aan het touwtje tot je een fruitpapje bekomt. Voeg dan de yoghurt + sinaasappelsap toe en mix nog een keer. Giet in een hoog glas en werk af met wat cocosschilfers. Heerlijk en gezond drankje.










    16-11-2012 om 16:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefdranken,drankjes en likeuren
    Tags:turbomax
    >> Reageer (0)


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 19/12-25/12 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Gratis product van de dag - Belgie
  • 300 000 BEZOEKERS
  • Proficiat
  • Super ideeën
  • mevrouw

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek






    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs