Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
01-12-2012
Biscuit met crème au beurre
Soms mag een mens al eens zondigen ;) Een heerlijke super luchtige biscuit met mokka crème au beurre en voor éné keer eens niet mijn eigen samenstelling maar een mix van Aveve. Normaal gesproken koop ik nooit kant en klare mixen maar er werd al zoveel over gesproken dat ik er mij toch eens moest aan wagen. En ik moet toegeven : het resultaat ervan was schitterend.......Een lekkere vochtige, zeker niet te droge biscuit. De crème au beurre was ook een mix van Aveve.....enorme mooie resultaten. Voor herhaling vatbaar !
Nodig :
- 330 gr meel van Mix voor biscuit Aveve (in een pak zit 1 kilo dus je kan er 3 biscuits meemaken) Toen ik hem kocht was de prijs 5.10
- 5 eieren
- 35 ml water
Werkwijze :
Alles tesamen in een kom doen en 10 minuten mixen tot een luchtig beslag. In een vorm doen en bakken op 180°C gedurende 40 minuten
Nodig voor de crème au beurre :
- 1 zakje mix voor crème au beurre
- 250 gr goei boter
- 100 gr suiker
- 250 ml water
Werkwijze :
De boter glad roeren. De mix mengen met de suiker. Het water eraan toevoegen en beetje bij beetje bij de boter voegen. 5 minuten goed mixen.
Na het opkloppen extra smaak toevoegen naar keuze. Ik heb gekozen voor mokka aroma. Kan ook met kirsch of chocolade.
Na het bakken en afkoelen de biscuit overlangs doorsnijden met het broodmes. Besprenkelen met een beetje alcohol naar keuze of zoals ik mijn geval met hazelnootaroma. Besmeren met de crème au beurre.Zelf heb ik er ook nog wat geraspte chocolade tussen gestrooid (kan je gemakkelijk doen met de dunschiller ) De 2 plakken terug op elkaar leggen en rondom goed besmeren met crème au beurre. Afwerken aan de zijkanten met geroosterde amandelschilfers of hagelslag naar keuze. Bovenop heb ik met de squeeze-it nog wat mopjes crème au beurre gespoten.