Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
04-12-2012
A cup of cake !
Smaakvol en heel vlug klaar.....en oogt het niet mooi ! Slechts 1 minuutje in de microgolf op 800 Watt en je hebt je eigen cakeje.
Nodig :
- 15 gr amandelpuree ( 1 soeplepel)
- 1 koffielepel zonnebloemolie
- 20 gr suiker ( 1.5 soeplepel )
- 1 eigeel
- 2 à 3 druppels amandelextract
- 10 gr zelfrijzende bloem ( 1 soeplepel )
- 20 gr amandelpoeder ( 1 soeplepel )
- 15 gr chocoladeparels ( 1 soeplepel )
Werkwijze :
Meng de amandelpuree met de olie. Voeg dan suiker, eigeel en amandelaroma toe. Voeg amandelpoeder en bloem toe alsook de chocoladeparels. Goed onder elkaar mengen en in een tasje doen. In de microgolf zetten 1 minuut op 800 Watt. Niet te geloven maar het is erg lekker. Zeker ook eens proberen !
Heb nog een 2 de manier zonder de amandelen.
Nodig
- 15 gr boter (1 soeplepel)
- 20 gr suiker ( 1.5 soeplepel)
- 1 eigeel
- 3 druppels vanille extract
- 30 gr zelfrijzende bloem ( 2 soeplepels)
- 15 gr chocoladeparels ( 1 soeplepel)
Werkwijze :
Laat de boter smelten in de tas ong. 20 sec. in de microgolf op 800 Watt. Voeg dan de suiker, eigeel en vanille toe. Voeg de bloem en de chocoladeparels toe en meng. Zet 1 minuut op 800 Watt in uw microgolf.
Tafelrasp met 3 bijhorende raspen tijdelijke in promo
Deze superrasp met 3 verschillende raspen en vingerbescherming nu voor een heel interessante prijs: nl. 29.90 voor het geheel. Deze was in de maand juni nog 74,40 . Als dit nu geen promo is dan weet ik het ook niet meer. Maar de aktie is maar tijdelijke en loopt nog tot 29/12/2012
Soms mag een mens al eens zondigen ;) Een heerlijke super luchtige biscuit met mokka crème au beurre en voor éné keer eens niet mijn eigen samenstelling maar een mix van Aveve. Normaal gesproken koop ik nooit kant en klare mixen maar er werd al zoveel over gesproken dat ik er mij toch eens moest aan wagen. En ik moet toegeven : het resultaat ervan was schitterend.......Een lekkere vochtige, zeker niet te droge biscuit. De crème au beurre was ook een mix van Aveve.....enorme mooie resultaten. Voor herhaling vatbaar !
Nodig :
- 330 gr meel van Mix voor biscuit Aveve (in een pak zit 1 kilo dus je kan er 3 biscuits meemaken) Toen ik hem kocht was de prijs 5.10
- 5 eieren
- 35 ml water
Werkwijze :
Alles tesamen in een kom doen en 10 minuten mixen tot een luchtig beslag. In een vorm doen en bakken op 180°C gedurende 40 minuten
Nodig voor de crème au beurre :
- 1 zakje mix voor crème au beurre
- 250 gr goei boter
- 100 gr suiker
- 250 ml water
Werkwijze :
De boter glad roeren. De mix mengen met de suiker. Het water eraan toevoegen en beetje bij beetje bij de boter voegen. 5 minuten goed mixen.
Na het opkloppen extra smaak toevoegen naar keuze. Ik heb gekozen voor mokka aroma. Kan ook met kirsch of chocolade.
Na het bakken en afkoelen de biscuit overlangs doorsnijden met het broodmes. Besprenkelen met een beetje alcohol naar keuze of zoals ik mijn geval met hazelnootaroma. Besmeren met de crème au beurre.Zelf heb ik er ook nog wat geraspte chocolade tussen gestrooid (kan je gemakkelijk doen met de dunschiller ) De 2 plakken terug op elkaar leggen en rondom goed besmeren met crème au beurre. Afwerken aan de zijkanten met geroosterde amandelschilfers of hagelslag naar keuze. Bovenop heb ik met de squeeze-it nog wat mopjes crème au beurre gespoten.
Zin in pasta maar niet met de gebruikelijke bolognaisesaus. Dan is dit gerecht zeker het proberen waard en het is nog vlug klaar ook.
Nodig :
- 300 spirelli
- 500 gr vis (ik heb gekozen voor pangasiusfilet, kabeljauw, zalm en garnalen)
- 2 sjalotten
- 1 kleine courgette
- 1 rode paprika
- 1 blikje V 8 groentensap
- sausbinder of maïzena
- 2 dl room
- peper en zout
- 2 dl witte wijn
- een blokje visbouillon
- klein beetje olijfolie
- gehakte peterselie (optie) als afwerking
- de ovale ultra pro
- serveerwonder voor de spirelli
Werkwijze :
De sjalotten fijnsnipperen. De courgette en paprika schoonmaken en fijn snijden. Dit kan in de turbomax of met het koksmes op de snijwonderplank. De groenten samen met de olijfolie in de ovalen ultra pro doen. Met deksel erop 3 minuten in de microgolf zetten op 800 Watt. Dan de vis op de groenten leggen (zonder de garnalen) Peper en zout op de vis doen + verkruimeld visbouillonblokje. Het blikje V 8 groentensap erover gieten en de witte wijn toevoegen. Deksel erop en in microgolf zetten gedurende 6 minuten op 800 Watt. Uit de microgolf nemen even doorroeren en nog eens 6 minuten opnieuw op 800 Watt in de microgolf zetten. Ondertussen de room samen met 2 soeplepels maïzena schudden in de shaker. Toevoegen aan de visschotel, doorroeren en nog 2 minuten terug in de microgolf op 800 Watt. De schotel is nu klaar. Afwerken met de garnaaltjes en eventueel ook wat gehakte peterselie.
De spirelli in het serveerwonder doen. Overgieten met kokend water (waterkoker) tot op 1 cm van de rand. Deksel erop en 15 minuten afgesloten laten staan. Het vergiet eruit halen en de pasta is klaar om onder de visschotel te worden gemengd.
De visschotel kan ook goed samen gaan met rijst of puree naar keuze. Smakelijk !!!!
Wie verzot is op chocolade en ook nog eens graag mascarpone lust is met dit receptje aan het juiste adres. Lekker en gemakkelijk !
Nodig :
- 250 gr mascarpone
- 200 ml slagroom met minstens 30 %
- 30 gr bloemsuiker
- 150 gr chocolade
Werkwijze :
Schaaf met de dunschiller van een deel van de chocolade wat chocoladekrullen af voor de decoratie nadien.
Smelt de overige chocolade met een beetje melk in het microplus schenkkannetje in de microgolf ong. 1.5 minuut op 480 W
Klop de slagroom samen met de bloemsuiker stijf in de speedychef. Klop er de mascarpone doorheen en spatel er tenslotte ook de gesmolten chocolade voorzichtig doorheen. Verdeel de mousse in kleine glaasjes en versier bovenop met de apart gehouden chocoladeschilfers.
Laat een uurtje opstijven in de koelkast. En dan genieten !
Heerlijke zachte kleine mini cookies met chocoladeparels in de mini tartelettevorm. Heerlijk..............
Benodigdheden :
- 1 ei
- 80 gr cassonadesuiker (bruine suiker)
- 125 gr zelfrijzende bloem
- 1 dl room
- 1 mespuntje zout
- 50 gr chocoladeparels
- mini tartelettevorm
Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng dan uw ei samen met de bruine suiker schuimig. Voeg de overige benodigdheden er nog bij en klop alles goed onder elkaar. Vul de vormpjes en bak ong. 14 minuten op 180°C
Laat het smaken ! De mijne bewaar en presenteer ik in de rode allegra gamma kom van 1.5 l. Die is daar de perfekte maat voor.
Vandaag geen receptje wegens tijdgebrek maar toch een leuk fotootje van de mooie rode bloesemkommen uit de kerstfolder en dus maar tijdelijk verkrijgbaar. De kleinste heeft een inhoud van 550 ml en kost 6.5 , de middelste maat heeft een inhoud van 2.5 l en kost 12 en de grootste tenslotte is 4.3 liter en is 19.5 . Niet alleen praktisch om al uw salades, pastasalades, koude aardappelsla, fruitsalade maar tevens mooi en nuttig om als kerstkado te schenken aan uw familieleden.
Hmmm....... lekker soepje dat smaakt....het proberen waard.
Nodig :
- 1 klontje boter
- 2 sjalotten of ajuin kan ook
- 1 wortel
- 1 aardappel
- 700 gr witloof
- peper en zout
- 2 en half kippenbouillonblokjes
- 1.25 l water van de kraan
- 1 takje thym
- 100 ml room
- peterselie
- grijze garnalen
Werkwijze :
Neem de nieuwe microcook van 2.25 liter of de rode microplus kan ook en doe hierin de boter. Zet 1 minuut op 360 W. Ondertussen de groenten fijnsnijden met het koksmes op de grote snijplank. Deze toevoegen als de boter gesmolten is en 7 minuten op 600 Watt zetten in de microgolf. Mengen met de menglepel en op smaak brengen met peper en zout. Water toevoegen + bouillonblokjes en thym. Deksel erop doen en 15 minuten in de microgolf zetten op 800 Watt. 1 x onderbreken om eens te roeren. Takje thym verwijderen en mixen. Meng room door de soep en leg in je soepkommetje wat grijze garnaaltjes, overgiet met soep en werk af met gehakte peterselie ( turbomax)
Gisteren een heerlijke microgolfschotel op tafel gezet in een mum van tijd ! Een echte aanrader voor mensen met weinig tijd ;-) En bovendien heerlijk......maar dat moet je zelf maar beoordelen nadat je ze hebt uitgeprobeerd.
Nodig :
- 600 gr gehakt
- 1 bloemkool
- 150 gr geraspte kaas
- 1 ajuin
- 1 dl room
- fijngehakte peterselie
- 1 blik van een 1/2 l tomatenblokjes
- satékruiden of bak,braad en grillkruiden naar wens
- de ovale ultra pro schaal van 2 liter met deksel
Werkwijze :
De bloemkool schoonmaken en in kleine roosjes verdelen. Spoelen en met aanhangend nat in de ovalen ultra pro schaal leggen en met deksel sluiten. 10 minuten in de microgolf zetten op 800 Watt. Ondertussen het gehakt, samen met de fijngemaakte ajuin en peterselie (turbomax of turbochef) als ook de room onder elkaar mengen. Wanneer de 10 minuten om zijn van de bloemkool, hierover een blik van een 1/2 l tomatenblokjes uit blik gieten. Vervolgens bedekken met het gemengde gehakt. Bovenop het vlees strooi je nu de satékruiden. Deksel er op en terug 10 minuten in de microgolf van 800 Watt zetten. Giet er nadien het overtollige nat af. Draai nu de kom ondersteboven zodat het gerecht op het schaaldeksel ligt. Overstrooi de bloemkool nu met de geraspte kaas en zet de kom nu zonder deksel terug in de microgolf voor ong. 3 minuten.
Uw maaltijd is klaar. Heerlijk met puree of gewoon gestoomde aardappelen.
Zelf heb ik eerst mijn aardappelen gestoomd in de microgourmet om ze later met de pureestamper fijn te prakken, kruiden met pezo, nootmuskaat en wat melk en zo tot een puree te verwerken. Heerlijke smaakvolle puree komt bij ons alleen maar uit de microgourmet (mijn lievelingsartikel van tupperware). Zo veelzijdig , zo smaakvol en toch..... zo gemakkelijk en vlug klaar.
Al bladerend door de nieuwe editie van Knack 'feestkoken' kwam ik dit receptje tegen. Het sprak me dadelijk aan en heb het mits kleine aanpassingen omgezet in een tupperwarereceptje.
Nodig :
- 1 vanillestokje
- 300 ml melk
- 3 eidooiers
- 4 soeplepels suiker
- 1 soeplepel bloem
- 3 gelatineblaadjes van elk 2 gr.
- 100 ml room
- 1 soeplepel boter+ sap van 2 mandarijntjes
Werkwijze :
Doe de melk samen met het overlangs gesneden vanillestokje in het microplus schenkkannetje en breng het aan de kook in de microgolf. D.w.z. 3 minuten op 800 watt. Ondertussen in de vier in één kan de eidooiers samen met 2 soeplepels suiker goed kloppen met de platte klopper. Doe er dan ook de soeplepel bloem bij en klop verder. De gelatineblaadjes weken in koud water in een klein ruimtekommetje. Als die soepel genoeg is dan uitknijpen. De ondertussen kokende melk toevoegen aan het eidooier-suikermengsel en goed verder roeren tot een homogene massa. Voeg nu ook de uitgeknepen gelatine bij. Klop de room stijf in de speedychef of gewoon met de klopper en meng die bij het afgekoelde melk- eimengsel.
In een steelpannetje doe je de boter en laat smelten. Voeg de overige 2 soeplepels suiker eraan toe en laat karameliseren, blus met het mardarijnensap. En laat verder inkoken. Deze vloeistof als laatste toevoegen aan het vanillemengsel. In mooie kleine glaasjes gieten en in de ijskast laten opstijven voor minstens 3 à 4 uurtjes.
Wie graag frietjes eet maar ze liever niet te dik heeft is met de cuby chef ideaal af. Een handig hulpmiddel om op een hele korte tijd frietjes gelijkmatig te snijden. Het toestel is enorm handig in gebruik en neemt weinig plaats in de kast in. Ook handig om te reinigen door het afneembare siliconen matje zodat er geen restjes blijven hangen.
Nota : ik bak mijn frietjes steeds voor op 120 à 130°C laat ze even rusten en bak ze tenslotte af op 170 à 180°C. Maar alles hangt af van uw eigen frietketel... iedere thermostaat is een beetje verschillend.
Tevens kan je hiermee ook fruit versnijden voor in een fruitsalade.
De laatste tijd hoor je vaker spreken over cupcakes, whoopies en macarons. De eerste 2 gebakjes heb ik reeds eerder gepost. De macarons komen vandaag aanbod. Maar niet de verfijnde versie zoals je ze vaak op tv ziet passeren met een vulling tussen. Ik heb geopteerd voor de gemakkelijke manier, een recept dat meer toegankelijker is voor iedereen en toch even lekker.
Nodig :
- 250 gr amandelpoeder
- 200 gr witte suiker
- 3 zakjes vanillesuiker
- 3 eiwitten
Werkwijze :
De eiwitten samen met de vanillesuiker in de speedychef mixen. Vervolgens de mengeling van amandelpoeder en witte suiker eraan toevoegen. En goed onder elkaar mengen met de menglepel. Het deeg is nu te zwaar om nog verder met de menghaken van de speedychef te bewerken.
Met behulp van 2 soeplepels vorm je balletjes met een doorsnede van ong. 3 cm op een met bakpapier beklede bakplaat.
Oven voorverwarmen en afbakken op 170°C gedurende 25 minuten.
Bewaren kan in het Tupperware clickplus gamma maar deze keer heb ik gekozen voor de nieuwe mooie rode bloesem kom van 2.5 l die je kan terugvinden in de kerstfolder en enkel verkrijgbaar is tot 29 december. Met deze prachtige kom breng je dadelijk een mooie kleur op je feesttafel ! Want het oog wil toch ook wat.... Zelfs mooi om als kado te geven aan je familieleden.
Heerlijk drankje voor tussendoor met behulp van de turbomax !
Nodig :
- 1 banaan
- 1 kiwi
- 1 dl sinaasappelsap
- 1 potje griekse yoghurt of gewoon natuur yoghurt kan ook
- wat cocosschilfers als decoratie
Werkwijze :
Pel de banaan en schil de kiwi. Snij beide vruchten in grove stukken en doe ze in de turbomax. Trek een paar keer aan het touwtje tot je een fruitpapje bekomt. Voeg dan de yoghurt + sinaasappelsap toe en mix nog een keer. Giet in een hoog glas en werk af met wat cocosschilfers. Heerlijk en gezond drankje.
Voor diegene die hem al bezitten kunnen er direkt mee aan de slag : de omeletparty....die hem nog niet hebben misschien een ideetje om aan de Sint te vragen......;)))
In elk geval kan je er niet alleen omeletjes in een wip mee klaarmaken maar ook een heerlijk dessertje op minder dan 6 minuutjes tijd, daarbij een bolletje ijscrème en je feestdessertje is klaar.
Nodig :
- 70 gr zwarte chocolade
- 70 gr boter
- 50 gr witte suiker
- 2 eieren
- 7,5 gr bloem
De chocolade + boter samen smelten in de microplus schenkkan....en die staat momenteel in de promo...... gedurende 1 minuutje op 750 Watt in de microgolfoven. Suiker toevoegen + eieren en bloem. Alles met de platte klopper goed kloppen en in de omeletparty gieten. Deze hoeft niet te worden ingevet of omgespoeld. De omeletparty sluiten met het dekseltje en 2 minuten op 600 Watt zetten in de microgolfoven. Nog 3 minuten laten rusten.
Serveren met een bolletje ijscreme of crème anglaise en/of een stukje fruit naar keuze......naar mijn smaak zouden ook schijfjes sinaasappel à vif gesneden ( zonder vel) hier heerlijk bij smaken.
We beginnen stilletjes aan de feestdagen te naderen en een mens begint dan al eens na te denken wat er op tafel kan komen, iets dat al wat feestelijker mag zijn. Misschien is dit nog een ideetje. Heel simpel om te maken en mooi resultaat. Zelfs de kindjes kunnen een handje helpen. Mijn zoon vond het gisterenavond alvast heel leuk om mee te werken.
Nodig :
- 1 bladerdeeg
- 3 rode appels
- witte suiker (kristalsuiker)
- poedersuiker als decoratie nadat ze gebakken zijn
Werkwijze :
De appels in 4 snijden en ontdoen van het klokhuis. Zeker niet schillen want de rode schil gaat juist voor een mooi resultaat zorgen. De 4 stukken nog eens in schijfjes snijden en ze even op het vuur in wat water zachtjes laten koken zeker niet te lang. Ik zelf heb m'n appelschijfjes gestoomd in de microgourmet wat ik ideaal daarvoor vind. Het waterreservoir vullen met 400 ml water en de schijfjes 8 minuten stomen. Voordeel hiervan is dat je de appel niet moet laten afdruipen op keukenrol. Want ze mogen niet te nat zijn.
Dan snij je stroken van het bladerdeeg ong. 2 cm breed. Hier leg je de schijfjes appel op met de rode schilkant omhoog. De appelschijven moeten half op elkaar liggen. Bestrooi met witte suiker Rol het bladerdeegstrookje gevuld met appel nu op tot een rond geheel. Plaats het in de tartelettevorm of kleinere formaten in de mini tartelettevorm. Strooi ook op de bovenkant wat witte suiker en bak alles ong. 30 à 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180°. Wanneer ze afgekoeld zijn nog een beetje poedersuiker ter decoratie overstrooien.
Nog een ideetje om klaar te maken in de microplus schenkkan. Een lekkere pudding type Danette, met een niet te vaste structuur. En als afwerking bovenop wat crispy caramel sweet mix van Sofie Dumont... pas sinds november in de handel te verkrijgen....en nee ik ben niet gesponserd ....;) Zag het gewoon toevalling gisteren bij Carrefour liggen als staaltje.
Nodig :
- 750 ml halfvolle melk
- 70 gr rietsuiker
- 1 vanillestokje overlangs doorgesneden
- 6 soeplepels maïszetmeel
- 1 soeplepel room
- 1/2 glas water
Werkwijze :
Doe de melk samen met het overlangs doorgesneden vanillestokje in de schenkkan en ook de suiker. Zet dit 5 minuten in de microgolfoven op 800 Watt. De melk moet tegen de kook komen. Ondertussen de maïszetmeel mengen met het halve glas water en doe hier ook de room bij. Als de melk klaar is de binding (opgeloste maïszetmeel) erbij doen en goed roeren met de halve klopper. 2 minuten op 800 watt terug in de microgolf zetten roeren en nog eens 2 minuten opnieuw in de microgolfoven zetten. De pudding à la Danette is nu klaar.
Nota: Na die 5 minuutjes niet snel willen zijn en dadelijk 4 minuten nemen want dan loop je het risico dat je pudding overkookt. Best tussendoor een keertje roeren met de klopper zoals hierboven beschreven.
Wanneer de pudding is afgekoeld afwerken met de nieuwe crispy caramel sweet mix van Sofie Dumont. (of hagelslag naar keuze ;) )
Weinig tijd en toch vlug een maaltijd op tafel zetten. Zeker deze braadkip uitproberen in de nieuwe microcook van 2.25 l. Voor een kip van 1 kg heb je maar 10 minuten nodig in de microgolf en 5 minuten nagaartijd. Mijn braadkip van vandaag woog 1.475 kg en daarvoor heb ik wel 14 minuten genomen in totaal en nog 5 minuten gaartijd.
Nodig :
- Microcook van 2.5 l maar kan ook in de microplus
- 1 braadkip
- kippenkruiden (mijne waren op en heb dan maar kalkoenkruiden genomen)
- paprikapoeder
- lopende honing
Werkwijze :
Smeer de braadkip in met de honing. Bestrooi met paprikakruiden en kippekruiden en leg ze in zijn geheel in de microcook. Dek af met het deksel en zet 7 minuten in de microgolf op 800 Watt. Draai de kip dan volledig op zijn kop en ook hier bestrijken met honing en overstrooien met paprikapoeder en kippekruiden. Weer 7 minuten in de microgolf zetten op 800 Watt en ook weer afsluiten met het deksel. Na die tijd de microcook nog afgesloten laten nagaren ong. 5 minuten.
Kip versnijden met het Tupperware koksmes en met behulp van de nieuwe vleesvork.
Opdienen naar keuze met rijst, aardappelen of frietjes.
Zeg nu niet meer dat een maaltijd maken lang tijd in beslag neemt ;)
Heel gemakkelijk te maken en lekker bij zowel biefstuk, kip als varkensvlees.
Van een neef van mijn man hebben we enkele weken terug zelf gekweekte oesterzwammen gekregen. Dat mag je niet zomaar aan u laten voorbij gaan. Dus 's avonds heb ik ze onmiddellijk verwerkt in een heerlijk saus en geserveerd met kroketjes en worteltjes.
Hoe ga je te werk voor zulke saus :
Nodig :
- 1 ajuin
- een bakje oesterzwammen of voor diegene die dat niet hebben kunnen ook gewone Parijse champignons nemen
- een soeplepel groene verse peperbollen ( zitten in een glazen potje op water)
- demi-glace poeder van Knorr (te koop bij Colruyt) maar indien je dat niet hebt, gebruik dan bruine sauspoeder uit een zakje
- water
- eventueel room maar ik heb dat niet gebruikt
- wat huishoud cognac of brandy
- olijfolie
- eventueel nog wat fijngehakte peterselie
- zelf heb ik er nog een snufje provençaalse kruiden bij gedaan maar dat hoeft absoluut niet
Werkwijze :
Doe de olijfolie in de braadpan of steelpan en laat ze warm worden. Doe de ajuin in fijne sliertjes gesneden (groentenschaaf) erbij en laat het een beetje aanbruinen. Voeg de reepjes gesneden oesterzwammen toe en laat deze meebakken. Giet dan water bij tot de zwammen en ajuin onder staan. Voeg dan 2 soeplepels demi-glace poeder van Knorr toe en roer goed om. Laat de saus wat inkoken en je zal zien dat ze dan bind. Voeg tenslotte een geut cognac toe en de afgespoelde groene peperbolletjes. (Ik doe mijn peperbolletjes altijd even door een klein tupperware zeefje)en spoel ze even af onder de waterkraan om een zandsmaak te voorkomen. Afwerken met fijngehakte peterselie (turbomax of turbochef zijn een goei hulpmiddel hiervoor).
Serveer met puree, kroketjes of frietjes en groenten en vlees naar keuze. Hier thuis vonden ze het een feestmaal ;)
Soep aan het maken en graag balletjes in de soep. Hierbij een super gemakkelijke manier om ze in een wip bij je soep te voegen met behulp van je micro schenkkan of ultra pro
Vermits het micro schenkkannetje momenteel in de promo wou ik dit nog eens graag onder de aandacht brengen.
Nodig :
300 gr gemengd gehakt
1 ei
peper en zout
paneermeel naar smaak
Werkwijze:
Meng het gehakt met het ei, kruiden en paneermeel naar smaak toevoegen. Rol balletjes ter grootte van een knikker en doe ze in het schenkkannetje.
Doe het deksel erop en zet het schenkkannetje 2 minuten op 800 Watt. Roer 1 x om en zet nog 1 minuutje terug op 800 Watt. De balletjes zijn nu gaar om bij de soep te voegen.
Voordeel van deze methode is dat je niet eerst water moet koken op het vuur en dan nog een tijd lang je balletjes gaar moet laten koken. Sommige mensen voegen rauwe gehaktballetjes toe aan hun kokende soep.....nadeel hiervan is dat je soep veel vettiger is.