Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
21-11-2012
Vanillemousse met een vleugje citrus
Al bladerend door de nieuwe editie van Knack 'feestkoken' kwam ik dit receptje tegen. Het sprak me dadelijk aan en heb het mits kleine aanpassingen omgezet in een tupperwarereceptje.
Nodig :
- 1 vanillestokje
- 300 ml melk
- 3 eidooiers
- 4 soeplepels suiker
- 1 soeplepel bloem
- 3 gelatineblaadjes van elk 2 gr.
- 100 ml room
- 1 soeplepel boter+ sap van 2 mandarijntjes
Werkwijze :
Doe de melk samen met het overlangs gesneden vanillestokje in het microplus schenkkannetje en breng het aan de kook in de microgolf. D.w.z. 3 minuten op 800 watt. Ondertussen in de vier in één kan de eidooiers samen met 2 soeplepels suiker goed kloppen met de platte klopper. Doe er dan ook de soeplepel bloem bij en klop verder. De gelatineblaadjes weken in koud water in een klein ruimtekommetje. Als die soepel genoeg is dan uitknijpen. De ondertussen kokende melk toevoegen aan het eidooier-suikermengsel en goed verder roeren tot een homogene massa. Voeg nu ook de uitgeknepen gelatine bij. Klop de room stijf in de speedychef of gewoon met de klopper en meng die bij het afgekoelde melk- eimengsel.
In een steelpannetje doe je de boter en laat smelten. Voeg de overige 2 soeplepels suiker eraan toe en laat karameliseren, blus met het mardarijnensap. En laat verder inkoken. Deze vloeistof als laatste toevoegen aan het vanillemengsel. In mooie kleine glaasjes gieten en in de ijskast laten opstijven voor minstens 3 à 4 uurtjes.
Eventueel decoreren met 2 schijfjes madarijn.
Reacties op bericht (1)
21-11-2012
Goede avond, Edith. Er staan hier veel goede dingen, we komen zeker nog terug.
Vandaag :The Box Tops - The Letter . Muziekale groetjes, xxx The Labeo's