Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
22-11-2012
Bloemkool microgolfschotel net even anders !
Gisteren een heerlijke microgolfschotel op tafel gezet in een mum van tijd ! Een echte aanrader voor mensen met weinig tijd ;-) En bovendien heerlijk......maar dat moet je zelf maar beoordelen nadat je ze hebt uitgeprobeerd.
Nodig :
- 600 gr gehakt
- 1 bloemkool
- 150 gr geraspte kaas
- 1 ajuin
- 1 dl room
- fijngehakte peterselie
- 1 blik van een 1/2 l tomatenblokjes
- satékruiden of bak,braad en grillkruiden naar wens
- de ovale ultra pro schaal van 2 liter met deksel
Werkwijze :
De bloemkool schoonmaken en in kleine roosjes verdelen. Spoelen en met aanhangend nat in de ovalen ultra pro schaal leggen en met deksel sluiten. 10 minuten in de microgolf zetten op 800 Watt. Ondertussen het gehakt, samen met de fijngemaakte ajuin en peterselie (turbomax of turbochef) als ook de room onder elkaar mengen. Wanneer de 10 minuten om zijn van de bloemkool, hierover een blik van een 1/2 l tomatenblokjes uit blik gieten. Vervolgens bedekken met het gemengde gehakt. Bovenop het vlees strooi je nu de satékruiden. Deksel er op en terug 10 minuten in de microgolf van 800 Watt zetten. Giet er nadien het overtollige nat af. Draai nu de kom ondersteboven zodat het gerecht op het schaaldeksel ligt. Overstrooi de bloemkool nu met de geraspte kaas en zet de kom nu zonder deksel terug in de microgolf voor ong. 3 minuten.
Uw maaltijd is klaar. Heerlijk met puree of gewoon gestoomde aardappelen.
Zelf heb ik eerst mijn aardappelen gestoomd in de microgourmet om ze later met de pureestamper fijn te prakken, kruiden met pezo, nootmuskaat en wat melk en zo tot een puree te verwerken. Heerlijke smaakvolle puree komt bij ons alleen maar uit de microgourmet (mijn lievelingsartikel van tupperware). Zo veelzijdig , zo smaakvol en toch..... zo gemakkelijk en vlug klaar.