Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
18-11-2012
Macarons à l'ancienne
De laatste tijd hoor je vaker spreken over cupcakes, whoopies en macarons. De eerste 2 gebakjes heb ik reeds eerder gepost. De macarons komen vandaag aanbod. Maar niet de verfijnde versie zoals je ze vaak op tv ziet passeren met een vulling tussen. Ik heb geopteerd voor de gemakkelijke manier, een recept dat meer toegankelijker is voor iedereen en toch even lekker.
Nodig :
- 250 gr amandelpoeder
- 200 gr witte suiker
- 3 zakjes vanillesuiker
- 3 eiwitten
Werkwijze :
De eiwitten samen met de vanillesuiker in de speedychef mixen. Vervolgens de mengeling van amandelpoeder en witte suiker eraan toevoegen. En goed onder elkaar mengen met de menglepel. Het deeg is nu te zwaar om nog verder met de menghaken van de speedychef te bewerken.
Met behulp van 2 soeplepels vorm je balletjes met een doorsnede van ong. 3 cm op een met bakpapier beklede bakplaat.
Oven voorverwarmen en afbakken op 170°C gedurende 25 minuten.
Bewaren kan in het Tupperware clickplus gamma maar deze keer heb ik gekozen voor de nieuwe mooie rode bloesem kom van 2.5 l die je kan terugvinden in de kerstfolder en enkel verkrijgbaar is tot 29 december. Met deze prachtige kom breng je dadelijk een mooie kleur op je feesttafel ! Want het oog wil toch ook wat.... Zelfs mooi om als kado te geven aan je familieleden.