Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
27-11-2012
Hemelse mousse
Wie verzot is op chocolade en ook nog eens graag mascarpone lust is met dit receptje aan het juiste adres. Lekker en gemakkelijk !
Nodig :
- 250 gr mascarpone
- 200 ml slagroom met minstens 30 %
- 30 gr bloemsuiker
- 150 gr chocolade
Werkwijze :
Schaaf met de dunschiller van een deel van de chocolade wat chocoladekrullen af voor de decoratie nadien.
Smelt de overige chocolade met een beetje melk in het microplus schenkkannetje in de microgolf ong. 1.5 minuut op 480 W
Klop de slagroom samen met de bloemsuiker stijf in de speedychef. Klop er de mascarpone doorheen en spatel er tenslotte ook de gesmolten chocolade voorzichtig doorheen. Verdeel de mousse in kleine glaasjes en versier bovenop met de apart gehouden chocoladeschilfers.
Laat een uurtje opstijven in de koelkast. En dan genieten !