Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
09-12-2012
Rozijnbrood op zondagmorgen
Lekker een sneetje rozijnenbrood bij de koffie op zondagochtend. Zeker als het dan nog huisgemaakt is ! En met de nieuwe terrinepot ultra pro gaat dit vanzelf.
Nodig :
- 1 pakje all-in mix voor wit brood (voor mij was dit van Albona : Aldi)
- 2 soeplepels witte suiker
- 1 ei
- 1 klontje boter
- 300 ml vloeistof : half water/half melk
- een goeie handvol rozijnen ( naar eigen smaak de hoeveelheid bepalen )
Werkwijze :
Het pakket broodbakmix samen met de lauwwarme vloeistof (even voorverwarmen met de schenkkan in de microgolfoven) en de suiker, ei en klontje boter goed zelf kneden of in de Kenwood laten kneden ;) tot een elastisch deeg. Hiervoor mag je toch wel 10 minuten tellen om het te kneden. Dan afgedekt laten rijzen op een warme plaats. Ik heb het onder de kachel laten te rijzen. Dan met bebloemde handen het deeg uit de kom nemen en lichtjes nog eens kneden en vormen tot de juiste maat voor in de terrinepot te leggen. Ik heb de terrinepot wel lichtjes ingevet en bebloemd. Het deksel erop doen en nog eens terug laten rijzen op een warme plaats tussen de 30 en 45 minuten. De bovenzijde dan pas instrijken met een geklutst eitje om een mooi glanzend resultaat te verkrijgen nadat het gebakken is. De oven voorverwarmen op 210°C (hetelucht). Na 10 minuten de temperatuur 30°C laten dalen. Mijn brood heeft in totaal 45 minuten in de oven gezeten.
En of het lekker is !
Reacties op bericht (1)
11-12-2012
terrine
Heb vandaag het vleesbroodje in de terrine gemaakt. Het was superlekker. Dit ga ik ook eens proberen. Ziet er in elk geval heel lekker uit. Bedankt voor de leuke recepten.