Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
21-11-2012
Vanillemousse met een vleugje citrus
Al bladerend door de nieuwe editie van Knack 'feestkoken' kwam ik dit receptje tegen. Het sprak me dadelijk aan en heb het mits kleine aanpassingen omgezet in een tupperwarereceptje.
Nodig :
- 1 vanillestokje
- 300 ml melk
- 3 eidooiers
- 4 soeplepels suiker
- 1 soeplepel bloem
- 3 gelatineblaadjes van elk 2 gr.
- 100 ml room
- 1 soeplepel boter+ sap van 2 mandarijntjes
Werkwijze :
Doe de melk samen met het overlangs gesneden vanillestokje in het microplus schenkkannetje en breng het aan de kook in de microgolf. D.w.z. 3 minuten op 800 watt. Ondertussen in de vier in één kan de eidooiers samen met 2 soeplepels suiker goed kloppen met de platte klopper. Doe er dan ook de soeplepel bloem bij en klop verder. De gelatineblaadjes weken in koud water in een klein ruimtekommetje. Als die soepel genoeg is dan uitknijpen. De ondertussen kokende melk toevoegen aan het eidooier-suikermengsel en goed verder roeren tot een homogene massa. Voeg nu ook de uitgeknepen gelatine bij. Klop de room stijf in de speedychef of gewoon met de klopper en meng die bij het afgekoelde melk- eimengsel.
In een steelpannetje doe je de boter en laat smelten. Voeg de overige 2 soeplepels suiker eraan toe en laat karameliseren, blus met het mardarijnensap. En laat verder inkoken. Deze vloeistof als laatste toevoegen aan het vanillemengsel. In mooie kleine glaasjes gieten en in de ijskast laten opstijven voor minstens 3 à 4 uurtjes.
Wie graag frietjes eet maar ze liever niet te dik heeft is met de cuby chef ideaal af. Een handig hulpmiddel om op een hele korte tijd frietjes gelijkmatig te snijden. Het toestel is enorm handig in gebruik en neemt weinig plaats in de kast in. Ook handig om te reinigen door het afneembare siliconen matje zodat er geen restjes blijven hangen.
Nota : ik bak mijn frietjes steeds voor op 120 à 130°C laat ze even rusten en bak ze tenslotte af op 170 à 180°C. Maar alles hangt af van uw eigen frietketel... iedere thermostaat is een beetje verschillend.
Tevens kan je hiermee ook fruit versnijden voor in een fruitsalade.
De laatste tijd hoor je vaker spreken over cupcakes, whoopies en macarons. De eerste 2 gebakjes heb ik reeds eerder gepost. De macarons komen vandaag aanbod. Maar niet de verfijnde versie zoals je ze vaak op tv ziet passeren met een vulling tussen. Ik heb geopteerd voor de gemakkelijke manier, een recept dat meer toegankelijker is voor iedereen en toch even lekker.
Nodig :
- 250 gr amandelpoeder
- 200 gr witte suiker
- 3 zakjes vanillesuiker
- 3 eiwitten
Werkwijze :
De eiwitten samen met de vanillesuiker in de speedychef mixen. Vervolgens de mengeling van amandelpoeder en witte suiker eraan toevoegen. En goed onder elkaar mengen met de menglepel. Het deeg is nu te zwaar om nog verder met de menghaken van de speedychef te bewerken.
Met behulp van 2 soeplepels vorm je balletjes met een doorsnede van ong. 3 cm op een met bakpapier beklede bakplaat.
Oven voorverwarmen en afbakken op 170°C gedurende 25 minuten.
Bewaren kan in het Tupperware clickplus gamma maar deze keer heb ik gekozen voor de nieuwe mooie rode bloesem kom van 2.5 l die je kan terugvinden in de kerstfolder en enkel verkrijgbaar is tot 29 december. Met deze prachtige kom breng je dadelijk een mooie kleur op je feesttafel ! Want het oog wil toch ook wat.... Zelfs mooi om als kado te geven aan je familieleden.
Heerlijk drankje voor tussendoor met behulp van de turbomax !
Nodig :
- 1 banaan
- 1 kiwi
- 1 dl sinaasappelsap
- 1 potje griekse yoghurt of gewoon natuur yoghurt kan ook
- wat cocosschilfers als decoratie
Werkwijze :
Pel de banaan en schil de kiwi. Snij beide vruchten in grove stukken en doe ze in de turbomax. Trek een paar keer aan het touwtje tot je een fruitpapje bekomt. Voeg dan de yoghurt + sinaasappelsap toe en mix nog een keer. Giet in een hoog glas en werk af met wat cocosschilfers. Heerlijk en gezond drankje.
Voor diegene die hem al bezitten kunnen er direkt mee aan de slag : de omeletparty....die hem nog niet hebben misschien een ideetje om aan de Sint te vragen......;)))
In elk geval kan je er niet alleen omeletjes in een wip mee klaarmaken maar ook een heerlijk dessertje op minder dan 6 minuutjes tijd, daarbij een bolletje ijscrème en je feestdessertje is klaar.
Nodig :
- 70 gr zwarte chocolade
- 70 gr boter
- 50 gr witte suiker
- 2 eieren
- 7,5 gr bloem
De chocolade + boter samen smelten in de microplus schenkkan....en die staat momenteel in de promo...... gedurende 1 minuutje op 750 Watt in de microgolfoven. Suiker toevoegen + eieren en bloem. Alles met de platte klopper goed kloppen en in de omeletparty gieten. Deze hoeft niet te worden ingevet of omgespoeld. De omeletparty sluiten met het dekseltje en 2 minuten op 600 Watt zetten in de microgolfoven. Nog 3 minuten laten rusten.
Serveren met een bolletje ijscreme of crème anglaise en/of een stukje fruit naar keuze......naar mijn smaak zouden ook schijfjes sinaasappel à vif gesneden ( zonder vel) hier heerlijk bij smaken.
We beginnen stilletjes aan de feestdagen te naderen en een mens begint dan al eens na te denken wat er op tafel kan komen, iets dat al wat feestelijker mag zijn. Misschien is dit nog een ideetje. Heel simpel om te maken en mooi resultaat. Zelfs de kindjes kunnen een handje helpen. Mijn zoon vond het gisterenavond alvast heel leuk om mee te werken.
Nodig :
- 1 bladerdeeg
- 3 rode appels
- witte suiker (kristalsuiker)
- poedersuiker als decoratie nadat ze gebakken zijn
Werkwijze :
De appels in 4 snijden en ontdoen van het klokhuis. Zeker niet schillen want de rode schil gaat juist voor een mooi resultaat zorgen. De 4 stukken nog eens in schijfjes snijden en ze even op het vuur in wat water zachtjes laten koken zeker niet te lang. Ik zelf heb m'n appelschijfjes gestoomd in de microgourmet wat ik ideaal daarvoor vind. Het waterreservoir vullen met 400 ml water en de schijfjes 8 minuten stomen. Voordeel hiervan is dat je de appel niet moet laten afdruipen op keukenrol. Want ze mogen niet te nat zijn.
Dan snij je stroken van het bladerdeeg ong. 2 cm breed. Hier leg je de schijfjes appel op met de rode schilkant omhoog. De appelschijven moeten half op elkaar liggen. Bestrooi met witte suiker Rol het bladerdeegstrookje gevuld met appel nu op tot een rond geheel. Plaats het in de tartelettevorm of kleinere formaten in de mini tartelettevorm. Strooi ook op de bovenkant wat witte suiker en bak alles ong. 30 à 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180°. Wanneer ze afgekoeld zijn nog een beetje poedersuiker ter decoratie overstrooien.
Nog een ideetje om klaar te maken in de microplus schenkkan. Een lekkere pudding type Danette, met een niet te vaste structuur. En als afwerking bovenop wat crispy caramel sweet mix van Sofie Dumont... pas sinds november in de handel te verkrijgen....en nee ik ben niet gesponserd ....;) Zag het gewoon toevalling gisteren bij Carrefour liggen als staaltje.
Nodig :
- 750 ml halfvolle melk
- 70 gr rietsuiker
- 1 vanillestokje overlangs doorgesneden
- 6 soeplepels maïszetmeel
- 1 soeplepel room
- 1/2 glas water
Werkwijze :
Doe de melk samen met het overlangs doorgesneden vanillestokje in de schenkkan en ook de suiker. Zet dit 5 minuten in de microgolfoven op 800 Watt. De melk moet tegen de kook komen. Ondertussen de maïszetmeel mengen met het halve glas water en doe hier ook de room bij. Als de melk klaar is de binding (opgeloste maïszetmeel) erbij doen en goed roeren met de halve klopper. 2 minuten op 800 watt terug in de microgolf zetten roeren en nog eens 2 minuten opnieuw in de microgolfoven zetten. De pudding à la Danette is nu klaar.
Nota: Na die 5 minuutjes niet snel willen zijn en dadelijk 4 minuten nemen want dan loop je het risico dat je pudding overkookt. Best tussendoor een keertje roeren met de klopper zoals hierboven beschreven.
Wanneer de pudding is afgekoeld afwerken met de nieuwe crispy caramel sweet mix van Sofie Dumont. (of hagelslag naar keuze ;) )
Weinig tijd en toch vlug een maaltijd op tafel zetten. Zeker deze braadkip uitproberen in de nieuwe microcook van 2.25 l. Voor een kip van 1 kg heb je maar 10 minuten nodig in de microgolf en 5 minuten nagaartijd. Mijn braadkip van vandaag woog 1.475 kg en daarvoor heb ik wel 14 minuten genomen in totaal en nog 5 minuten gaartijd.
Nodig :
- Microcook van 2.5 l maar kan ook in de microplus
- 1 braadkip
- kippenkruiden (mijne waren op en heb dan maar kalkoenkruiden genomen)
- paprikapoeder
- lopende honing
Werkwijze :
Smeer de braadkip in met de honing. Bestrooi met paprikakruiden en kippekruiden en leg ze in zijn geheel in de microcook. Dek af met het deksel en zet 7 minuten in de microgolf op 800 Watt. Draai de kip dan volledig op zijn kop en ook hier bestrijken met honing en overstrooien met paprikapoeder en kippekruiden. Weer 7 minuten in de microgolf zetten op 800 Watt en ook weer afsluiten met het deksel. Na die tijd de microcook nog afgesloten laten nagaren ong. 5 minuten.
Kip versnijden met het Tupperware koksmes en met behulp van de nieuwe vleesvork.
Opdienen naar keuze met rijst, aardappelen of frietjes.
Zeg nu niet meer dat een maaltijd maken lang tijd in beslag neemt ;)
Heel gemakkelijk te maken en lekker bij zowel biefstuk, kip als varkensvlees.
Van een neef van mijn man hebben we enkele weken terug zelf gekweekte oesterzwammen gekregen. Dat mag je niet zomaar aan u laten voorbij gaan. Dus 's avonds heb ik ze onmiddellijk verwerkt in een heerlijk saus en geserveerd met kroketjes en worteltjes.
Hoe ga je te werk voor zulke saus :
Nodig :
- 1 ajuin
- een bakje oesterzwammen of voor diegene die dat niet hebben kunnen ook gewone Parijse champignons nemen
- een soeplepel groene verse peperbollen ( zitten in een glazen potje op water)
- demi-glace poeder van Knorr (te koop bij Colruyt) maar indien je dat niet hebt, gebruik dan bruine sauspoeder uit een zakje
- water
- eventueel room maar ik heb dat niet gebruikt
- wat huishoud cognac of brandy
- olijfolie
- eventueel nog wat fijngehakte peterselie
- zelf heb ik er nog een snufje provençaalse kruiden bij gedaan maar dat hoeft absoluut niet
Werkwijze :
Doe de olijfolie in de braadpan of steelpan en laat ze warm worden. Doe de ajuin in fijne sliertjes gesneden (groentenschaaf) erbij en laat het een beetje aanbruinen. Voeg de reepjes gesneden oesterzwammen toe en laat deze meebakken. Giet dan water bij tot de zwammen en ajuin onder staan. Voeg dan 2 soeplepels demi-glace poeder van Knorr toe en roer goed om. Laat de saus wat inkoken en je zal zien dat ze dan bind. Voeg tenslotte een geut cognac toe en de afgespoelde groene peperbolletjes. (Ik doe mijn peperbolletjes altijd even door een klein tupperware zeefje)en spoel ze even af onder de waterkraan om een zandsmaak te voorkomen. Afwerken met fijngehakte peterselie (turbomax of turbochef zijn een goei hulpmiddel hiervoor).
Serveer met puree, kroketjes of frietjes en groenten en vlees naar keuze. Hier thuis vonden ze het een feestmaal ;)
Soep aan het maken en graag balletjes in de soep. Hierbij een super gemakkelijke manier om ze in een wip bij je soep te voegen met behulp van je micro schenkkan of ultra pro
Vermits het micro schenkkannetje momenteel in de promo wou ik dit nog eens graag onder de aandacht brengen.
Nodig :
300 gr gemengd gehakt
1 ei
peper en zout
paneermeel naar smaak
Werkwijze:
Meng het gehakt met het ei, kruiden en paneermeel naar smaak toevoegen. Rol balletjes ter grootte van een knikker en doe ze in het schenkkannetje.
Doe het deksel erop en zet het schenkkannetje 2 minuten op 800 Watt. Roer 1 x om en zet nog 1 minuutje terug op 800 Watt. De balletjes zijn nu gaar om bij de soep te voegen.
Voordeel van deze methode is dat je niet eerst water moet koken op het vuur en dan nog een tijd lang je balletjes gaar moet laten koken. Sommige mensen voegen rauwe gehaktballetjes toe aan hun kokende soep.....nadeel hiervan is dat je soep veel vettiger is.
Dit dessert is enorm simpel maar wel overheerlijk en verfrissend na een maaltijd. Gisterenavond hadden we mensen op bezoek waarvan de vrouw niks mag eten dat door de uier van een koe komt m.a.w. geen room, koemelk, yoghurt platte kaas, mascarpone en boter..... Nooit bij stil gestaan dat het dan erg moeilijk was om een gepast dessertje te vinden. Want voor bijna alles is er boter nodig of melk.....dus na wat denkwerk heb ik het vrij simpel gehouden en toch was iedereen enorm tevreden.
Nodig :
- 1 rijpe ananas
- ijscrème voor de mensen die wel koemelk mochten
- yoghurt van schapenmelk voor de vrouw
- enkele blaadjes verveine of citroenmelisse zou ook kunnen
Werkwijze :
Snij de bladeren van de ananas en zet de ananas vervolgens enkele uren op zijn kop op een dessertbordje in de koelkast. Dit zorgt ervoor dat de ananas nadien lekker sappig en zoeter smaakt. Een eenvoudig truc maar het werkt. Dan de ananas plaatsen op de Tupperware snijplank en langs alle kanten de schil ervan snijden met het Tupperware koksmes. De ananas vervolgens halveren overlangs en nogmaals overlangs snijden. De harde kern ervan af snijden en dan zeer dunne schijfjes snijden van de ananas met behulp van de Tupperware groentenssnijder plus.
Een dessertbord nemen en de in carpaccio gesneden ananas schijfjes mooi in het rond schikken zoals bloemblaadjes. Dit kan je gemakkelijk op voorhand doen en dan voorzien van een plastiekfolie. Zodat je op de moment zelf enkel nog een bol ijscrème in het midden van het bord moet schikken en als decoratie enkele blaadjes verveine. Voor de mevrouw met de allergie had ik een kommetje met yoghurt in het midden geplaatst.
Nota: spijtig genoeg heb ik vergeten foto's te nemen van het snijwerk met het koksmes en de groentensnijder. Maar het was hier gisteren een drukke buitenwerk dag en tevens een hele menu zodat ik op het moment zelf daar eventjes niet meer heb aan gedacht.
Weer eens wat anders dan een gewone appeltaart. Makkelijk om maken en een heerlijk resultaat.
Nodig :
- 3 appelen
- 250 gr zellfrijzende bloem
- 2 eieren
- 70 gr suiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 90 gr melk (9 cl)
- 3 soeplepels olie
- 1 mespuntje zout
Voor het krokante laagje bovenop :
- 50 gr boter
- 50 gr suiker
- 1 zakje vanillesuiker
Werkwijze :
Schil de appels en snij ze in dobbelsteentjes. Klop de eitjes samen met de suiker, voeg vervolgens de gezeefde bloem toe als ook de melk, olie en het mespuntje zout. Neem de siliconen taartvorm of een andere kan ook, leg er bakpapier in (zorgt om het er gemakkelijk uit te halen nadien). Doe 3/4 de van het beslag in de vorm. Doe er de in dobbelsteentjes gesneden appels in en vervolgens de rest van het deeg. Overstrooi een heel klein beetje met wat witte suiker. Verwarm uw oven voor op 180°C en bak de taart ong. 30 minuten. Maak ondertussen je krokante laagje voor bovenop de taart door de boter te laten smelten in het schenkkannetje in de microgolfoven en er de suiker aan te voegen wanneer de boter gesmolten is. Giet dit mengsel over de taart wanneer ze een half uurtje in de oven heeft gestaan. Zet ze nog een 15 minuten terug in de oven en ze is klaar. De taart heeft in totaal dus 45 minuten in de oven gestaan.
Een snelle chocoladepudding gemaakt in de microgolfoven met bovenop een toefje slagroom en chocoladeparels. Wat heeft een mens meer nodig om gelukkig van te worden. Op 7.5 minuten in totaal een pudding op tafel zonder aangezet steelpannetje ;-)
Nodig :
- 1/2 l melk
- 30 gr maïzena
- 200 gr pure chocolade
- 50 gr suiker
Voor de decoratie :
- 2 dl room
- 2 soeplepels poedersuiker
Werkwijze :
Neem uw microplus schenkkannetje en doe hierin de in stukjes gebroken chocolade samen met een enkele soeplepels melk. Laat dit alles smelten in de microgolfoven gedurende 2 minuten op 800 watt. Goed roeren nadien tot dat de chocolade goed is gesmolten. Voeg dan de suiker bij en de overige melk. Zorg wel dat je een klein beetje melk in de shaker doet en doe hierbij dan de maïzena. Goed schudden. Het schenkkannetje met het chocolade-melkmengsel zet je 3.5 minuut terug in de microgolf op 800 Watt zodat de melk goed heeft kunnen verwarmen. Doe dan de binding erbij en roer goed door met de platte klopper. Zet alles nog eens 2 minuten terug op 800 Watt en de pudding is klaar.
Tip : Het deksel van het schenkkannetje heb je niet nodig voor deze bereiding.
Giet de pudding in mooie glaasjes en wanneer hij afgekoeld is decoreer je hem met de in de speedy chef stijfgeklopte slagroom. Met de squeet-in mooie toefjes slagroom spuiten op de pudding en overstrooien met de chocolade pareltjes of geraspte chocolade kan natuurlijk ook.
50.000 views overschreden over een periode van 590 dagen.
Terwijl ik hier vandaag hard aan het werken was in de zonnige buitenlucht in ons favoriet Frans optrekje is de teller van mijn blogje ondertussen de 50.000 overschreden. Ik ben er echt blij om en ook blij om de vele mailtjes die ik geregeld ontvang van de lezers met enkel maar mooie commentaren. Als het aan mij ligt blijf ik er zeker mee door gaan, alleen heb ik de laatste week niet zo vaak gepost vanwege te druk en dat zal er deze week niet mee beteren. Momenteel is er ander werk aan de winkel dan volop te kokkerellen......maar ik beloof dat ik het terug goed zal maken éénmaal terug thuis. Om jullie allen toch te bedanken zet ik hier vandaag een mooi boeketje rozen neer wat ik gisterenavond vlug in elkaar heb geknutseld. Trouwens ook nog een ideetje voor jullie misschien want wat is er aangenamer dan een mooi gedekte tafel voorzien van een mooi bloemstukje. Dit boeketje heb ik gemaakt van 14 plataan bladeren. Ook hier laat de herfst zich van zijn mooiste kant zien, en de Mistral wind heeft er de laatste dagen voor gezorgd dat de bladeren gewillig loskomen van de bomen. Overal waar je gaat liggen ze met hopen. Niks zo leuk dus om enkele bladeren mee naar huis te nemen en er iets leuks mee op tafel te toveren. Het idee komt niet van mezelf maar heb ik opgepikt via iemand op facebook. Had de werkwijze al eventjes in de wacht staan om er ten gepaste tijden iets mee te doen. En bij deze gelegenheid leek me dit ideaal.
Deze koeken stonden al langer op het programma om te maken maar om één of andere reden was het er nog steeds niet van gekomen. Doordat er momenteel hier zo'n ijzige koude wind waait, waar ik verblijf is er niks beter dan de kachel aan te maken en je heerlijk terug te trekken in de keuken. Laat de bladeren maar waaien !
Dit recept ben ik eens tegengekomen op een frans blogje maar ik kan er niet zo dadelijk een Nederlandse vertaling voor geven. Vandaar dat ik de naam ongewijzigd heb gelaten.
Nodig voor 16 koeken :
- 125 gr boter
- 150 gr suiker
- 150 gr bloem
- 2 eieren
- 80 gr amandelpoeder
- abrikozenconfituur
- poedersuiker + beetje water voor de glacage
Werkwijze :
De malse boter mengen met al de rest van de benodigdheden maar de boter zeker niet smelten. Hoopjes van ong. 7 cm maken op een met bakpapier bekleedde bakplaat en deze platdrukken met de achterkant van een soeplepel. Bakken in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 8 à 10 minuten.
Als de koeken afgekoeld zijn bestrijken met een beetje abrikozenconfituur aan de bovenzijde. En dan voorzien van een laagje glacage. Dit doe je door ong. 200 gr poedersuiker te mengen met een soeplepel water. Bestrijken met behulp van het patisserieborsteltje.
Op vraag van iemand hierbij een receptje van een gemakkelijke tomatensoep in de ultra pro. Nu het wat kouder geworden is komt er terug wat vaker soep op de tafel en natuurlijk is de tomatensoep met balletjes altijd al een favoriet geweest hier in huis.
Nodig :
- 2 ajuinen
- 1 courgette
- 4 kleine tomaten of 2 grote (mijne zijn uit eigen tuin van zaadjes gehaald uit franse tomaten)
- 3 kippen knorrblokjes
- 2 smeerkaasjes
- 1 snede brood
- 1.5 l water
- beetje olijfolie
- peper en zout
- soepballetjes
Werkwijze :
Snipper de ui fijn in de turbomax en doe die samen met een beetje olijfolie in de ultra pro. Zet die met gesloten deksel in de microgolfoven voor 3 minuten op 800 Watt. Snij de courgette fijn en doe die samen met de tomatenblokjes bij in de ultra pro. Zet terug voor 5 minuten in de microgolfoven. Voeg dan een liter kokend water toe en kruid met peper en zout en voeg 2 smeerkaasjes en snede brood bij. Ultra pro terug sluiten met deksel en nu 8 minuten op 800 watt. Mixen en opdienen. Indien gewenst soepballetjes toevoegen nadat de soep gemixt is.
Sinds kort loopt er een wedstrijd bij www.solo.be en noemt baking battles.......ik heb er ook maar eens mijn kans gewaagd met volgende recept.
Luchtige Chocoladebavaroistaart staat onder item slagroom en boterroomtaarten. Mijn naam daar is vadied = Van Dingenen Edith
Deze taart heb ik als recept hier op de blog reeds eerder beschreven en is een super lekker feestelijk dessert. Ook bij Solo site kan je nu het recept heel gemakkelijk uitprinten.
Ik zou het heel leuk vinden moesten jullie mijn lezers ook even de moeite doen om op mij te stemmen. Wie weet win ik dan wel de bakworkshop met Wim Ballieu. Want wie niet waagt niet wint hé....
Jammer genoeg lukt het mij niet om de link direkt hier op mijn blogje te zetten want dat zou nog veel makkelijker geweest zijn. De foto van de taart zet ik er even wel bij. Dank jullie wel bij voorbaat.
En weldra post ik weer nieuwe receptjes maar heb het de laatste dagen bijzonder druk met het geven van kookworkshops ;))))
Vanmorgen stootte ik per toeval weer op mijn vergeten ingemaakte goedje van vorig jaar. Een heerlijk godendrankje.....met een gloed zoals alleen de herfstbladeren kleuren in dit seizoen. Mispels zijn eigenlijk een vergeten vruchten soort. In oktober zijn de vruchten rijp, maar nog niet lekker. Dat is pas nadat de eerste vorst erover heen is geweest maar om dit lekkere drankje te maken kan men nu al aan de slag.
Nodig :
- 300 gr mispels (bij mij waren dat er 7 maar is afhankelijk van de dikte)
- 300 gr witte suiker
- 1 liter jenever of brandewijn van 30°
- een handvol kruidnagels
Werkwijze :
Was de mispels grondig en steek in elke mispel een 3 à 4 tal kruidnagels. Steek ze in een afgesloten pot en voeg er de suiker bij. Overgiet dan met de jenever en laat 3 maanden afgesloten staan. Na die tijd verwijder je de mispels en je wacht nog eens 3 maanden alvorens de consumeren. De mijne is vorig jaar oktober opgelegd en is blijven staan tot nu. Kan ik je vertellen hoe lekker hij smaakt !
Nota : vandaag geen Tupperware receptje maar één van mijn andere lekkere receptjes uit de kelder die zo vol staat met allemaal eigen brouwseltjes en waar vrienden al veel van mogen meeproeven hebben ;)) Sommige die hier ooit op bezoek geweest zijn herinneren zich dat nog heel goed ........