Mijn favorieten
  • www.freewebs.com/zuidfrankrijk
  • www.facebook.com/MaisonLaGarrigue
  • www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    Maison la Garrigue | Promoot jouw pagina ook
    Categorieën
  • Aperitiefdranken,drankjes en likeuren (25)
  • Aperitiefhapjes (54)
  • Barbecuegerechten (9)
  • Bijgerechten (47)
  • Desserten (89)
  • Eigerecht (1)
  • Gebak (247)
  • Kerst (20)
  • Kipgerecht (18)
  • Light recepten (19)
  • micro minuut pot (1)
  • Microgourmet (16)
  • Nieuwtjes (61)
  • Omeletparty (4)
  • Pastagerecht (13)
  • Rijstgerecht (5)
  • Siliconen bakvormen recept (4)
  • Soepen (13)
  • ultra pro (5)
  • Visgerechten (9)
  • Vleesgerecht (20)
  • Voorgerechten (11)
  • Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Brésiliennetaart
  • Kip zoetzuur
  • Zebracake
  • Moelleux citroen
  • Supersnelle rijsttaart
    Foto
    Foto
    Foto
    Een interessant adres?
    Edithshapjes
    Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten !
    nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    12-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amandines van banaan en chocolade
    Al surfend op een frans blogje kwam ik dit receptje gisteren tegen. Het sprak me wel aan en heb het vandaag maar meteen uitgeprobeerd. En mijn eerste gevoel zat goed.....heel lekker.....zeker om te proberen.  Gemakkelijk te maken met de tartelettevorm van tupperware.

    Nodig :

    - 4 eiwitten
    - 140 gr poedersuiker
    - 100 gr amandelpoeder
    - 60 gr zelfrijzende bloem
    - 100 gr boter
    - 2 bananen
    - bakvaste chocoladestukjes
    - tartelettevorm van tupperware

    Werkwijze :

    Verwarm de oven voor op 180°C.  Meng de poedersuiker, amandelpoeder en de zelfrijzende bloem onder elkaar. Klop het eiwit op. En smelt de boter in het microschenkkannetje.  Voeg de gesmolten boter met het bloem/amande/suikermengsel. En voeg als laatste het opgeklopte eitwit toe. Meng alles nog eens goed onder elkaar en vul de tartelettevorm ermee. Dit gaat gemakkelijk met behulp van 2 soeplepels. Snij de banaan in schijfjes en leg die bovenop het deeg, strooi er wat bakvaste chocoladestukjes over.  Bak ongeveer 15 tot 20 minuten in een oven van 180°C.

    Tip : U kan natuurlijk de banaan vervangen door appel, peer, ananas of dergelijke.










    12-06-2012 om 14:45 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:siliconen tartelettevorm
    >> Reageer (2)
    08-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luchtige chocomousse in de shaker
    Vlug een nagerechtje op tafel toveren is zeker mogelijk met volgend receptje.  En vermits er deze periode een leuke shaker te verkrijgen is een ideaal moment om er iets in klaar te maken.

    Nodig :

    - 200 ml ijskoude melk
    - 1 doosje klop-klop waarvan je de 2 zakjes nodig hebt
    - 2 soeplepels cacao (niet de gesuikerde) niet te vol (afgestreken maat)
    - de shaker van 500 ml

    Werkwijze :

    Doe eerst de melk in de shaker, voeg dan de 2 zakjes klop klop toe en de cacao.  Suiker hoeft niet omdat klop klop reeds gesuikerd is.
    Nu goed schudden tot het moment dat je de melk niet meer hoort klotsen. Ong. 3 minuten.

    En de chocomousse is klaar !    Vlugger kan toch niet........






    08-06-2012 om 10:08 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    Tags:tupperware shaker
    >> Reageer (1)
    07-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verjaardagsweken van tupperware
    Sinds deze week bekend dat er een extra promotie is vanwege de verjaarsdagsweken : weken 24-25-26

    De grote kom is ideaal met de zomer in het vooruitzicht voor al uw salades zoals aardappelsla, pastasla of gewoon gemengde sla.....Laat het volk maar komen......;)

    Misschien even bij vermelden dat de groene kom een inhoud heeft van 7.5 liter en de shaker een inhoud van 500 ml.









    Enkel van week 24 t/m week 26 d.w.z. t/m 30/6/2012 kan u een rijstkoker voor de microgolf aanschaffen voor de prijs van 17.50€. Een echte promo dus.

    07-06-2012 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Nieuwtjes
    Tags:promo
    >> Reageer (0)
    06-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lekker zuiders potje !
    Een heerlijke maaltijdschotel in geen tijd klaar en zelfs bij bezoek gemakkelijk te maken voor een groot aantal bezoekers !
    Met de ultra pro schotel is dit in geen tijd klaar. Bovendien weinig afwas en dat is toch wat iedereen graag heeft.

    Nodig voor de ultra pro van 3.5 l

    - 1/2 bloemkool
    - 1/2 broccoli
    - halve groene, halve gele, halve rode paprika
    - 2 ajuinen
    - 1 courgette
    - 1 aubergine
    - 3 wortelen
    - 3 tomaten
    - 2 teentjes knoflook
    - 250 gr champignons
    - 1 pili pili peper (is optie maar zelf verkies ik dit altijd)
    - 1 middelgroot blik kikkererwten (is een optie)
    - 3 pakjes tomato frito van Heinz
    - 1 Knorr vleesbouillonketeltje
    - 1 kippenbouillonblokje van Knorr
    - geutje olijfolie
    - provençaalse kruiden, peper, zout, cayennepeper, gemalen curcuma
    - 1 kilo gehakt + 2 eieren, zout, peper, nootmuskaat,chapelure)

    Werkwijze :

    Voor de gehaktballen :
    Doe het gehakt samen met de 2 eieren en de kruiden in een kom en meng goed onder elkaar. Voeg dan chapelure toe en meng verder. Vorm gehakballetjes ongeveer 3 cm doorsnede.  Kook de gehakballetjes gaar of doe zoals ik en stoom ze gaar in de tupperware micro gourmet.  Vul de onderste schaal met 400 ml water en leg de gehakballetjes in de diepe schaal + de bovenste schaal zodat ze goed verdeeld liggen. Stoom ze gaar in de microgolf gedurende 18 minuten op 800 Watt.

    Voor de groenteschotel :

    Snij de uien fijn in de turbomax, turbochef of quickchef naar keuze.  Doe ze in de ultra pro samen met een geutje olijfolie en zet in de microgolf gedurende 3 minuten op 700 Watt.
    Snij alle alle groenten in gelijke blokjes en voeg deze toe aan de ui (uitgenomen de tomaten). Roer onder elkaar.
    Plaats gedurende 10 minuten in de microgolf met gesloten deksel op 700 Watt.
    Pel de tomaten met de dunschiller en voeg ze samen met de tomato frito toe aan de rest van de groenten.Kruid af met alle kruiden zoals beschreven bij de benodigdheden.  Plaats nog eens 10 minuten terug in de microgolf op 700 Watt.  Als je vind dat de groenten nog iets te krokant zijn zet ze dan nog een keer gedurende 5 minuten terug op 700 Watt.  De bedoeling is wel dat er nog een beetje beet blijft aan de groenten.   Voeg dan de gehaktballen bij onder de groenten en saus.

    Serveer met couscous :

    Doe de  middelgrove couscous in de schenkkan van 1 liter, giet er kokend water van de snelkoker op samen met een geutje olijfolie, peper, zout en misschien kruiden naar eigen smaak. 
    Laat de couscous met het water gedurende 2 minuten in de microgolf staan met deksel om op te zwellen op 600 Watt.



    Opmerking : Deze gevulde zuiders pot is goed voor misschien wel 8 personen naargelang de eters natuurlijk ! 

    Hier werd het echt gesmaakt en gaan we zeker herhalen.   Een echte aanrader........!

     

    Tip : Dit zuiders potje kan je even goed maken in de ronde nieuwe ultra pro van 2.25 l maar neem dan van alle groenten wat minder, voor de bereidingstijden wel dezelfde aanhouden...
    En voor de vegetariërs: gewoon de gehaktballen eruit laten.





















    06-06-2012 om 16:30 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Vleesgerecht
    Tags:ultra pro 3.5 l, ultra pro 5 l , hoofdschotel
    >> Reageer (1)
    05-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijstpap in de ronde ultra pro van 2.25 l
    Heb in het verleden nog eens rijstpap beschreven maar deze keer plaats ik hem beschreven voor de ultra pro tupperwarepot van 2.25 l

    Nodig :

    - 1 liter volle melk
    - 1 koffietas rijst voor rijstpap
    - 1 pakje saffraandraadjes
    - 4 soeplepels witte suiker

    Werkwijze :

    Doe de liter melk in de ultra pro samen met de rijst, suiker en saffraandraadjes. Doe het deksel erop en plaats in de microgolfoven op 750 W gedurende 10 minuten. Roeren en terugzetten deze keer op 400 W gedurende 10 minuten. Roeren en weer op 400 W voor 10 minuten. Roeren en weer 10 minuten op 400W.   

    In totaal heeft het dus 37 minuten geduurd om een liter vlaamse rijstpap te bereiden zonder overkoken, zonder constant te roeren en zonder een aangezette kookpot.....

    Wie op deze manier zijn rijstpap één keer heeft gemaakt gaat dit nooit nog op het vuur doen.... Ik spreek uit ondervinding......;)








    05-06-2012 om 12:42 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    Tags:ultra pro rond
    >> Reageer (3)
    04-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brochette op de ultra pro grilschaal
    Het weer vandaag is niet meer zo zonnig dan het geweest is.  Maar geen nood met de ultra pro schaal tover je in een wip dezelfde brochetten op tafel juist als of ze op de BBQ hebben gelegen. Het verschil is alleen dat het veel vlugger gaat en ik hoef er niet voor buiten.

    Nodig :

    - varkensvlees
    - ajuin
    - paprika naar keuze (optie)
    - satéstokjes
    - sojasaus
    - marinadepoeder van het merk Verstegen
    - Provençaalse kruiden
    - ultra pro grilschaal

    Werkwijze :

    Het varkensvlees in blokjes versnijden van ong. 2 bij 2 cm. Ajuin pellen en ook in grotere stukken verdelen. Ook paprika wassen en ontdoen van zaadlijsten en in grotere stukken snijden.  De blokjes vlees leggen we eerst in een tupperwaredoos die we goed goed afsluiten, overstrooien met de marinadepoeder en wat sojasaus.  Een uur afgedekt in de koelkast laten marineren. Nadien op stokjes prikken afgewisseld met stukken ajuin en stukken paprika. Overstrooien met provençaalse kruiden. De huisgemaakte brochette zijn dan klaar om de oven in te gaan.

    Leg ze op de  tupperware ultra pro grilschaal en dek af met het ovale deksel. Steek ze in een voorverwamde oven van 200°C gedurende 20 minuten.  Uw maaltijd kan beginnen met superzacht en smakelijk vlees !   En bovendien geen vet want dit blijft liggen in het onderste gedeelte.







    04-06-2012 om 17:49 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Vleesgerecht
    Tags:ultr pro grilschaal
    >> Reageer (1)
    02-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleine cakes heel moelleux en supervlug klaar
    Dit recept vond ik gisteren op een frans blogje en dacht meteen om het uit te proberen.  Supersnel en supergemakkelijk.........

    Heel mals en zacht vanbinnen.

    Nodig :

    - 3 eieren
    - 300 gr gesuikerde gecondenseerde melk
    - 50 gr zelfrijzende bloem
    -  geutje vloeibare vanilleëssence (huisgemaakt)
    - mini muffinvorm van tupperware of de mini lange cakejesvorm van tupperware

    Werkwijze :

    De eieren scheiden. Het eiwit stijfkloppen in de speedychef. De eigelen opkloppen, de gesuikerde gecondenseerde melk aan toevoegen samen met de zelfrijzende bloem en de vanilleëssence. Goed door elkaar mengen en in de vooraf afgespoelde siliconen vormen doen.
    Bakken op 180°C gedurende ongeveer 20 minuten.      Laat de cakejes nog even rusten in zijn vormen alvorens ze eruit te halen.

    Bewaren in de clickplus ronde of rechthoekige doos van tupperware.  Zo heb je er nog lang geniet van......tenminste als de huisgenoten er vanaf kunnen blijven.












    02-06-2012 om 16:25 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:mini muffinvorm
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijst koken
    Even herhalen hoe men op een super vlugge manier zijn rijst kan koken. Nee niet op het fornuis maar in de rijstkoker voor de microgolfoven van tupperware. Sinds ik dat produkt in huis heb wil ik hem voor geen geld meer kwijt. Nooit nog water dat kan overkoken, nooit te plat, nooit te hard altijd juist hoe die moet zijn.  

    Nodig :


    - 2 tassen rijst
    - 4 tassen water
    - tupperware rijstkoker

    Werkwijze :

    Doe de rijst samen met het water in de rijstkoker. Sluit eerst af met het platte deksel, daarna met het deksel met de 2 handgrepen aan.
    Zet de rijstkoker in de microgolfoven gedurende 12 minuten op 800 W. Wanneer de tijd voorbij is dan het deksel nog even dicht laten om te laten narusten.           En helemaal KLAAR.  Wat een gemak......Kan het iedereen aanbevelen.......Ondertussen doe je gewoon een andere klus.

    Indien je maar 1 tas rijst gebruikt, neem dan 2 tassen water en als tijd gebruik je dan 9 minuten ook op 800 Watt.






    02-06-2012 om 16:14 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (7 Stemmen)
    Categorie:Rijstgerecht
    Tags:rijstkoker, rijst
    >> Reageer (0)
    31-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlierbloesemgelei
    Het is volop de tijd dat men vlierbloesem kan aantreffen langs weiden en wegen.  Het zou zonde zijn hier zomaar aan voorbij te lopen zonder er gebruik van te maken.  Die heerlijke geur alleen al doet verlangen hem in een potje te bewaren en hem later te gaan consumeren.

    Ik heb er gisteren lekkere gelei van gemaakt.

    Nodig :

    - 30 tal bloesemschermen
    - 2 liter water
    - 2 citroenen
    - 2 kg suiker
    - 2 zakjes Pec (geleermiddel)

    Werkwijze :

    Je neemt de vlierbloesemschermen en schud ze goed uit zodat alle beestjes verwijderd zijn. Doe ze in een grote tupperwarekom. Snij de citroenen in schijfjes en voeg ze bij de vlierbloesem. Overgiet met 2 liter water of toch zoveel dat de vlierbloesem onder staat. Sluit de kom en laat hem  een dag en nacht op een zonnige plaats rusten. Doe de inhoud door een vergiet. En meet de vloeistof nu af. Per liter vloeistof voeg je 1 kg suiker toe + 1 zakje pec geleermiddel. Laat alles aan de kook komen en laat het geheel 3 minuten doorkoken.
    Spoel uitgewassen confituurpotjes om in heet water en vul ze met de gelei. Sluit dadelijk af met een deksel en zet ze omgedraaid op het aanrecht tot dat ze zijn afgekoeld.  


    Heerlijk bij de boterham, bij wafels, bij ijscrème of als afdekgelei op fruittaarten.....


















    31-05-2012 om 14:49 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Bijgerechten
    Tags:gelei
    >> Reageer (0)
    28-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pastaschotel met hesp en tomatensaus
    Weinig tijd en toch zin in een lekker hapje. Dan is volgende ovenschotel misschien ideaal.

    Nodig :

    - 500 gr penne
    - 250 gr hepenblokjes
    -125 gr spekblokjes
    - 200 gr gemalen gratinkaas
    - 1 bouillonblokje voor past
    - peper en zout
    - blik van 1/2 l tomatenconcassé
    - 1 ajuin
    - 1 rode paprika
    - cayennepeper
    - wat gesneden champignons (optie)
    - 3 hardgekookte eieren

    Werkwijze :

    De pasta koken volgens de minuten op de verpakking. In mijn geval was dit 11 minuten. Ondertussen de ajuin bruneren in wat olijfolie. De paprikastukjes toevoegen en ook de gesneden champignons.  Het blik tomaten bijvoegen en het bouillonblokje. Kruiden met peper, zout en de cayennepeper. De spekblokjes in het microschenkkannetje doen met deksel erop en 2 minuten op 800 watt bakken. Roeren en nog eens 1 minuten terugzetten op 800 w. De gebakken spekblokjes toevoegen aan de tomatensaus. Ook de hespenblokjes mogen er nu bij.  Als de pasta al dente is gekookt het water afgieten en mag de tomatensaus eronder worden gemengd. Doe de hardgekookte eieren in stukjes en voeg deze ook bij de pasta. Strooi er gemalen kaas onder en breng de pasta over in een ovenschaal. Strooi als laatste wat gemalen kaas over de schotel. En zet de schaal nog een 20 tal minuten op 180° in de oven om te laten gratineren.

    Een heerlijk roséetje hierbij maakt het helemaal af..............




    28-05-2012 om 15:54 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Pastagerecht
    >> Reageer (0)
    26-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip op jagerswijze : Pollo alla cacciatora
    Vandaag heerlijk gerecht klaargemaakt. Een stoofpotje eigenlijk ook goed te doen wanneer je vrienden op bezoek zou krijgen omdat het makkelijk op voorhand klaar te maken is.

    Nodig :

    - kip van 2 kg in stukken
    - bloem
    - 1/2 fles rode wijn
    - 6 ansjovisfilets
    - 8 laurierblaadjes
    - extra vierge olijfolie
    - 2 takjes verse rozemarijn
    - 2 blikken van 400 gr. gepelde tomaten
    - een handvol groene en zwarte olijven zonder pit
    - 3 teentjes knoflook, gepeld (1geplet, 2 in plakjes gesneden)

    Werkwijze :

    Wrijf de stukken kip in met zout en zwarte peper uit de molen en leg ze in de kom.  Doe de laurierblaadjes, de takjes rozemarijn en het geplette teentje knoflook erbij en giet de wijn erover. Laat de kip minstens een uur marineren, maar liefst een hele nacht.

    Verwarm de pan en giet er wat olijfolie in. Bak de stukken kip rondom bruin aan en zet ze even opzij.  Zet de pan weer op het vuur en doe de plakjes knoflook erin. Bak de knoflook licht goudbruin en doe de ansjovis, olijven, tomaten en de stukken kip inclusief de marinade erbij. Strooi een klein beetje bloem over de kip.  Laat de hele zaak even aan de kook komen en doe alles over in de ovale ultra pro van 3.5 l. Doe het deksel er op en zet in een voorverwarmde oven van 180°C. Laat de pot ong. 1 en een 1/2 uur in de oven staan. Haal er dan de laurierblaadjes en de takjes rozemarijn uit en serveer de kip met gebakken aardappeltjes en eventueel boontje die gestoomd zijn in de microgourmet. Ik heb mijn boontjes 18 min gestoomd en dan nog opgebakken met gerookte spekblokjes en zilveruitjes.....

    Hier waren ze alvast tevreden van het resultaat.














    26-05-2012 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:Kipgerecht
    Tags:ultra pro
    >> Reageer (0)
    25-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Panna cotta
    Zoals beloofd hierbij het eenvoudige dessertje van panna cotta ( wat niet meer betekent dan gekookte room). Is een Italiaanse lekkernij wat bijzonder vlug te maken is in de microgolf oven.

    Nodig :

    - 500 ml room
    - 75 gr suiker
    - 4 gelatineblaadjes
    - 2 ml vanilleëxtract

    Werkwijze :

    De room in de microschenkkan doen met deksel. En 2 minuten op 750 W zetten.
    Suiker toevoegen en vanilleextract, goed kloppen en terug 2 min. op 750 W zetten.
    De in water geweekte en uitgeknepen gelatineblaadjes toevoegen en opnieuw kloppen.  2 uren laten rusten in de koelkast.

    Nadat het opgesteven is bovenaan voorzien van de rabarbercompote die ik reeds eergisteren beschreven heb.  Natuurlijk kan u ook een aarbeicoulis of eender ander fruit  gebruiken.






    25-05-2012 om 19:17 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    Tags:microschenkkan
    >> Reageer (0)
    23-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rabarbercompote
    Volop rabarbertijd en het zou zonde zijn daar geen gebruik van te maken dan.  Een heel eenvoudig receptje deze keer. Namelijk rabarbercompote.

    Nodig :

    - 200 gr rabarber
    - 50 gr suiker
    - 1 zakje vanillesuiker

    Werkwijze :

    Ontdoe de rabarber van zijn schillen. En snij in kleine stukjes van ong. 1.5 cm. Doe de stukjes in de microplus schenkkan samen met de suiker en vanillesuiker. Leg het dekseltje erop en zet in de microgolf voor 3 minuten op 800 watt.
    Giet de massa in de turbomax en mix. Klaar is het al...  Kan warm of koud gegeten worden.  
    Ik zet hem nog enkele uurtjes in de ijskast om te laten opstijven en koud te worden. Want ik wil hem gaan gebruiken als compote bovenop een heerlijke panna cotta........ Maar dat is voor morgen.......

    Compote is eveneens lekker op ijscrème, op brood of zelfs bij bloedworst......











    23-05-2012 om 18:35 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    Tags:microplus schenkkan
    >> Reageer (0)
    20-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blij weerzien met Albert Verdeyen
    Ik steek het niet onder stoelen of banken, maar Albert Verdeyen van voormalig 'Start to Cook' en reeds enkele kookboeken op zijn naam daar ben ik wel een beetje fan van.....  Ik heb in het verleden het geluk gehad om enkele workshops te mogen meemaken onder zijn leiding in Antwerpen. Sinds ik de man in levende lijve heb ontmoet heeft hij wel een plaatsje in mijn hart gekregen.......In het echt is hij veel sympathieker dan op tv naar mijn mening. Hij heeft niet alleen een sappig taaltje maar is bovendien enorm sympathiek en heeft steeds een vrolijke klinkslag in zijn praten.....
    Toen ik van de week een mailtje aankreeg dat hij vandaag in Herentals zou vertoeven heb ik dadelijk aan de buurvrouw gevraagd of ze me  wou vergezellen.......waar ook Staf Coppens aanwezig was.
    Hij kwam allemaal Italiaanse kleine hapjes klaarmaken en daar wou ik wel even van proeven....... M'n laatste ontmoeting met hem dateert van zo'n 2 jaar geleden maar het weerzien was alsof het gisteren was........Ondertussen hebben we gegevens uitgewisseld en hij heeft beloofd om een bezoekje te komen brengen op ons vakantieadres.......we zullen zien.......

















    20-05-2012 om 21:04 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbeientaartjes

    De aardbeien zijn stilaan weer overal terug te vinden. Een echte lekkernij niet alleen puur, in een smoothie, bij een ijsje maar ook heerlijk op een taartje. Altijd lekker bij een tasje koffie of thee.

    Nodig voor 6  tartelettes en 15 mini tartelettes

    Nodig voor het deeg :

    - 250 gr patisseriebloem
    - 100 gr cassonadesuiker (bruine suiker)
    - 100 gr roomboter
    - 1 ei
    - 1 eidooier
    - 1 theelepel sinaaszeste (optie)

    Nodig voor het beslag juist boven het deeg :

    - 25 gr bloem
    - 60 gr boter
    - 120 gr broyage (helft suiker, helft amandelpoeder)
    - 1 ei
    - 200 ml banketbakkersroom

    Nodig voor de bakketbakkersroom :

    - 500 ml melk
    - 35 gr vanillepuddingpoeder
    - 3 soeplepels witte suiker

    Werkwijze :

    Beginnen met het deeg. Hiervoor doe je de bloem in een kom, doe hierbij de boter, suiker, het ei, de eierdooier en eventueel de sinaasappelzeste en meng alles goed onder elkaar. Niet langer dan nodig want dat maakt het deeg alleen maar taaier. Vorm een worst en pak het in met plastiekfolie. Leg een half uur in de ijskast zodat het kan opstijven.

    Maak ondertussen je amandelbeslagje dat boven op het deeg komt en er tevens voor zorgt dat je deeg nadat het gebakken is niet zo snel wak wordt van de pudding.  Doe hiervoor de boter in een kom, voeg de broyage toe en meng er een eitje onder. Doe er de bloem bij en meng kort. Spatel er dan de bakketbakkersroom onder.

    Rol dan het deeg uit en steek met de tartelettesnijder de rondjes uit voor de mini tartelettevorm en grote rondjes voor de gewone tartelettevorm. Doe in elke holte een beetje van het amandelbeslagje en bak dit alles ong. 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

    Haal uit de oven en laat afkoelen.  Klop ondertussen 150 ml room op met een klein beetje bloemsuiker (1 soeplepel) en meng bij de overgebleven banketbakkersroom.  Spuit een beetje van de crème op elk taartbodempje en werk af met de verse aardbeien.

    Eventueel afwerken met toefjes slagroom.

    Nota : dit deeg en amandelbeslag samen met de pudding kan gebruikt worden voor elk ander soort taartje. Fruit naar eigen keuze kan erop gebruikt worden.

    Jammer dat ik geen foto's van de stap voor stap bereiding  kan posten. Toen ik deze taartjes gisteren heb gemaakt was er geen enkel fototoestel in huis pas toen de zoon terug kwam heb ik enkel nog van het resultaat de foto's kunnen maken.












    19-05-2012 om 10:38 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:mini tartelettevorm, tartelettevorm, aardbeien
    >> Reageer (1)
    11-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalm met prei en roomsaus in de micro gourmet
    Een zalig en heerlijk bord in slechts een half uurtje tijd op je tafel. Wie heeft dit niet graag?   Ik alleszins wel en vind het jammer dat niet iedereen dit heerlijke kookgerei al kent. Sinds ik deze microgourmet heb, nu zo'n 2 jaar geleden kan ik alleen maar zeggen dat het een echt superding is dat eigenlijk in geen enkele keuken zou mogen ontbreken.

    De grootste voordelen van het produkt : - zijn eenvoud, zijn gemak, zijn smaak en zijn snelheid om lekkere produkten op tafel te toveren.


    Nodig voor de zalm met prei :

    - 3 preistronken ( wit ervan)
    - 3 of 4 zalmfilets naargelang de hoeveel eters
    - aardappelen
    - 250 ml room
    - 1 kippenbouillonblokje
    - 1 kruidenbouillonblokje
    - geut witte wijn
    - halve citroen
    - peper en zout
    - beetje melk
    - 1 soeplepel maïzena

    Werkwijze :

    Aardappelen schillen en in twee snijden. Afspoelen en in de onderste kom leggen van de microgourmet. Preiwit wassen en met het koksmes in fijne stukjes snijden. Naast de aardappelen leggen in de onderste kom van de microgourmet. De zalmfilet in de bovenste en ondiepste schaal leggen van de microgourmet. Overstrooien met een verkruimeld kruidenbouillonblokje. De microgourmet in de onderste schaal vullen met 400 ml water en bovenop afsluiten met deksel. Gedurende 20 minuten stomen op 800 W in de microgolfoven.
    Ondertussen doe je de room samen met het kippenbouillonblokje in de microschenkkan alsook peper en zout.  Dit gedurende 2 minuten op 800 Watt verwarmen en terwijl doe je 2 dl melk in de shaker samen met soeplepel maïzena.  Na 2 minuten mag de maizena mengeling bij de room terwijl je goed klopt met de klopper. Sap van een halve citroen toevoegen en de saus nog een 1.5 minuut laten verwarmen op 800 watt.
    Schik op een bord en werk af met wat gehakte peterselie.

    Heerlijk en vlug klaar. Zelfs voor de onthouders van room is de zalm met prei en aardappelen heerlijk smeuiig en zal het iedereen bekoren. Zo'n sappige vis en zo gemakkelijk klaar te maken !









    11-05-2012 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (9 Stemmen)
    Categorie:Microgourmet
    Tags:Micro gourmet
    >> Reageer (1)
    06-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kippenboutjes in de ultra pro grillschaal.
    Zin in bbq maar zit het weer niet zo mee? Dan is de ultrapro grill schaal een ideale oplossing.  Vandaag heb ik gekozen voor kippenboutjes maar ook vis, scampi, kipfilet, worsten, spek, frikandellen, groenten enz.... kunnen hier gemakkelijk op gebraden worden.  Voordeel van de grillschaal is dat het vlees niet in zijn eigen vet komt te liggen na zijn gaartijd en toch kan je gemakkelijk het vet opvangen naderhand voor diegene die de saus niet kunnen missen. Heb mijn kippenboutjes gebakken met deksel erboven op. Voordeel hiervan is geen gespat in de oven en mijn vlees is veel sappiger gebleven. Kan ook niet uitdrogen en hoeft er hoeft geen extra vet aan worden toegevoegd.

    Nodig :

    - 1 kilo kippenbouten
    -  kippenkruiden
    - provençaalse kruiden

    Werkwijze:

    Bestrooi de gewassen en afgedroogde kippenbouten met de 2 soorten kruiden en leg ze op de ultrapro schaal. Sluit af met het boven deksel en zet in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 3/4 uur tot 1 uur.  Verder geen omkijken naar en is heerlijk bij frietjes, rijst of aardappelen.

    Nota: Deze ultra pro schaal kan gebruikt worden voor de microgolfoven als ook de gewone oven. Pas insteken als de oven al eventjes is voorverwarmd. En nooit over de grilstand.




    06-05-2012 om 14:56 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Kipgerecht
    Tags:ultra pro grilschaal
    >> Reageer (0)
    30-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Melo Cakes
    Vanwege de vele kookprogramma's tegenwoordig op tv, geen gebrek aan ideeën. Zo ben ik dus op het idee gekomen van de melocakes in de volksmond ook wel genaamd : negerzoenen of negerinnentetten.

    Nodig voor het koekjesdeeg (ong. 30 stuks)

    - 150 gr zachte boter
    - 65 gr suiker
    - 60 gr broyage (30 gr poedersuiker + 30 gr amandelpoeder)
    - 250 gr bloem
    - 1 ei
    - 1 snufje zout

    Nodig voor de ganache :

    - 200 gr pure chocolade
    - beetje room
    - 5 gr honing

    Nodig voor de eiwitvulling :

    - 50 ml water
    - 75 gr suiker
    - 2 eiwitten (70 gr eiwit)
    - 8 gr gelatineblaadjes

    Werkwijze :

    Maak het koekjesdeeg door de boter zacht te roeren tot een zachte crème.  Meng de suiker en de broyage bij de boter.  Breek het ei erbij en meng kort.  Zeef de bloem met het snufje zout en voeg er ook aan toe.  Kneed het deeg niet, maar zorg dat alle ingrediënten goed met elkaar gemengd zijn.  Bebloem het werkblad, leg het deeg erop en vorm tot een mooie worst. Verpak het deeg in plasticfolie en bewaar het 20 minuten in de koelkast;  Zo kan het deeg wat opstijven en rolt het straks makkelijker uit. 

    Na de 20 minuten rusttijd het deeg uitrollen tot ong. 3 mm. dikte en met de mini tartelettesnijder rondjes uitsnijden. Met de vork inprikken en op een met bakpapier beklede bakplaat leggen.  De oven voorverwarmen op 180°C en bakken ong. 15 minuten.


    Voor de eiwitvulling : Giet het water en de suiker in een kookpot en breng aan de kook.  Neem een kom met koud water en laat de gelatineblaadjes hierin enkele minuten weken.  Maak een andere ruime kom vetvrij. Dit gaat gemakkelijk door een paar druppels azijn op keukenrol te sproeien en hiermee even door de kom te wrijven. Doe de eiwitten nu in de kom en klop stevig op terwijl de suiker in het water aan het koken is.  Kook het suikermengsel tot het heel lichtjes begint te kleuren.  Haal van het vuur. Laat de uitgeknepen gelatineblaadjes nu smelten in het suikermengsel en roer goed door tot alles gesmolten is. Voeg dan dit warme suikermengsel straalsgewijs en al kloppend toe aan het eiwitschuim. Blijf goed doorkloppen tot de massa op kamertemperatuur is.  Vul een spuitzak met een effen mondje en spuit mooie bollen eiwitschuim op een plaat.  Zet de plaat een kwartiertje in de koelkast zodat het eiwitschuim kan opstijven.

    Leg op elk koekje nu een witte bol eiwitschuim en maak dan de ganache door de chocolade te smelten in de microschenkkan en in de microgolfoven. Steeds smelten op lage wattage. Ong. 2 minuten op 320 watt goed doorroeren en terug wat koude chocolade bij toevoegen weer roeren en een beetje room toevoegen en verder roeren. 

    Leg de koekjes met bolletjes eiwitschuim op een taartrooster en overgiet met de chocoladeganache. M.b.v. een soeplepel kan je hier en daar de chocolade wat mooi uitstrijken indien nodig. 
    Laat opstijven.

    Voor mijn 1ste poging ben ik alvast tevreden.......

     












    30-04-2012 om 14:09 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    >> Reageer (0)
    26-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocopraline in de decotorens
    Dit recept staat ook in het receptenboekje dat verkrijgbaar is samen met de decotorens.

    Nodig :

    - 150 gr pure chocolade
    - 20 gr boter
    - 25 ml poedersuiker
    - 200 ml room (30 %)

    Nodig voor de krokante basis :

    - 125 gr praliné chocolade
    - 60 gr dentelle koekjes

    Afwerking :

    30 geraspte chocolade

    Werkwijze :

     Doe de chocolade en de boter in de microplus schenkkan en kook gedurende 2 minuten op  360 Watt in de microgolfoven.  Laat 3 minuten rusten en meng met de siliconen spatel totdat je een homogene massa bekomt.  Olie de binnenzijde van de decotorens met behulp van de patisserieborstel in.  Doe 200 ml room in de speedy chef.  Voeg het poedersuiker toe wanneer de room bijna stijf is.  Klop verder tot een stevige slagroom.
    Meng de slagroom met de gesmolten chocolade en vul ider deel van de decotoren tot de helft met dit mengsel.  Gebruik de siliconen spatel smal om een mooi glad oppervlak te bekomen.  Vries in en bereid ondertussen de krokante basis.
    Hak de koekjes fijn in de turbomax.  Doe de praliné chocolade in de microplus schenkkan van 1 liter en kook gedurende 1 min en 40 sec. op 360 watt in de microgolfoven.  Laat even rusten alvorens de fijngemalen koekjes toe te voegen.  Verdeel dit mengsel vervolgens over de 6 vormen van de decotorens.  Gebruik de siliconen spatel smal om een mooi glad oppervlak te bekomen.  Dek toe, vorm 2 torens en zet gedurende 2 uur in de diepvriezer alvorens te ontvormen. 

    Werk af met een beetje geraspte chocolade en dien op.












    26-04-2012 om 21:09 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    Tags:decotorens tupperware
    >> Reageer (0)
    23-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Millefeuille van zalm met dille
    Nog een lekker aperitiefhapje wat je gemakkelijk kan maken met de mini tartelettesnijder.

    Nodig voor 6 glaasjes


    - 30 gr boter
    - 4 vellen brickdeeg
    - 300 gr gerookte zalm
    - sap van een 1/2 citroen
    - 1 eetlepel fijngehakte dille
    - 200 gr ricotta
    - 90 gr tarama
    - 6 plukjes dille

    Werkwijze :

    Verwarm de oven voor op 180°C.  Laat de boter smelten.  Bekleed een bakplaat met bakpapier.  Neem de vellen brickdeeg en steek er met de mini tartelettesnijder cirkels uit.
    Leg de cirkels op de bakplaat en strijk ze bovenop in met wat boter en zet dan 20 min in de oven tot ze goudbruin zijn.
    Snij de zalm in stukjes. En meng de zalm met het citroensap en de fijngehakte (turbomax) dille.
    Meng de ricotta met de tarama.  Leg enkele cirkels brickdeeg in een mooi glaasje ( van ongeveer dezelfde grootte als de cirkels brickdeeg) en schep er wat gemengde ricotta en zalmblokjes op.  Maak laagjes tot het glaasje vol is.  Eindig met zalmblokjes.
    Werk af met een plukje dille en een cirkel brickdeeg en dien op. 

     Tip : Maak alles op voorhand klaar, maak vul de glaasjes vlak voor het opdienen zodat het brickdeeg lekker knapperig blijft.




    23-04-2012 om 22:47 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefhapjes
    Tags:mini tartelettesnijder
    >> Reageer (0)


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 19/12-25/12 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Gratis product van de dag - Belgie
  • 300 000 BEZOEKERS
  • Proficiat
  • Super ideeën
  • mevrouw

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek






    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs