Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
04-06-2012
Brochette op de ultra pro grilschaal
Het weer vandaag is niet meer zo zonnig dan het geweest is. Maar geen nood met de ultra pro schaal tover je in een wip dezelfde brochetten op tafel juist als of ze op de BBQ hebben gelegen. Het verschil is alleen dat het veel vlugger gaat en ik hoef er niet voor buiten.
Nodig :
- varkensvlees - ajuin - paprika naar keuze (optie) - satéstokjes - sojasaus - marinadepoeder van het merk Verstegen - Provençaalse kruiden - ultra pro grilschaal
Werkwijze :
Het varkensvlees in blokjes versnijden van ong. 2 bij 2 cm. Ajuin pellen en ook in grotere stukken verdelen. Ook paprika wassen en ontdoen van zaadlijsten en in grotere stukken snijden. De blokjes vlees leggen we eerst in een tupperwaredoos die we goed goed afsluiten, overstrooien met de marinadepoeder en wat sojasaus. Een uur afgedekt in de koelkast laten marineren. Nadien op stokjes prikken afgewisseld met stukken ajuin en stukken paprika. Overstrooien met provençaalse kruiden. De huisgemaakte brochette zijn dan klaar om de oven in te gaan.
Leg ze op de tupperware ultra pro grilschaal en dek af met het ovale deksel. Steek ze in een voorverwamde oven van 200°C gedurende 20 minuten. Uw maaltijd kan beginnen met superzacht en smakelijk vlees ! En bovendien geen vet want dit blijft liggen in het onderste gedeelte.
Reacties op bericht (1)
26-03-2014
vlees
Hoi
Kan ik het ook in een gewone ultrapro schaal doen.ik kan nergens zo,n roosterschaal krijgen.