Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
31-05-2012
Vlierbloesemgelei
Het is volop de tijd dat men vlierbloesem kan aantreffen langs weiden en wegen. Het zou zonde zijn hier zomaar aan voorbij te lopen zonder er gebruik van te maken. Die heerlijke geur alleen al doet verlangen hem in een potje te bewaren en hem later te gaan consumeren.
Ik heb er gisteren lekkere gelei van gemaakt.
Nodig :
- 30 tal bloesemschermen - 2 liter water - 2 citroenen - 2 kg suiker - 2 zakjes Pec (geleermiddel)
Werkwijze :
Je neemt de vlierbloesemschermen en schud ze goed uit zodat alle beestjes verwijderd zijn. Doe ze in een grote tupperwarekom. Snij de citroenen in schijfjes en voeg ze bij de vlierbloesem. Overgiet met 2 liter water of toch zoveel dat de vlierbloesem onder staat. Sluit de kom en laat hem een dag en nacht op een zonnige plaats rusten. Doe de inhoud door een vergiet. En meet de vloeistof nu af. Per liter vloeistof voeg je 1 kg suiker toe + 1 zakje pec geleermiddel. Laat alles aan de kook komen en laat het geheel 3 minuten doorkoken. Spoel uitgewassen confituurpotjes om in heet water en vul ze met de gelei. Sluit dadelijk af met een deksel en zet ze omgedraaid op het aanrecht tot dat ze zijn afgekoeld.
Heerlijk bij de boterham, bij wafels, bij ijscrème of als afdekgelei op fruittaarten.....