Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
23-05-2012
Rabarbercompote
Volop rabarbertijd en het zou zonde zijn daar geen gebruik van te maken dan. Een heel eenvoudig receptje deze keer. Namelijk rabarbercompote.
Nodig :
- 200 gr rabarber - 50 gr suiker - 1 zakje vanillesuiker
Werkwijze :
Ontdoe de rabarber van zijn schillen. En snij in kleine stukjes van ong. 1.5 cm. Doe de stukjes in de microplus schenkkan samen met de suiker en vanillesuiker. Leg het dekseltje erop en zet in de microgolf voor 3 minuten op 800 watt. Giet de massa in de turbomax en mix. Klaar is het al... Kan warm of koud gegeten worden. Ik zet hem nog enkele uurtjes in de ijskast om te laten opstijven en koud te worden. Want ik wil hem gaan gebruiken als compote bovenop een heerlijke panna cotta........ Maar dat is voor morgen.......
Compote is eveneens lekker op ijscrème, op brood of zelfs bij bloedworst......