Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
26-05-2012
Kip op jagerswijze : Pollo alla cacciatora
Vandaag heerlijk gerecht klaargemaakt. Een stoofpotje eigenlijk ook goed te doen wanneer je vrienden op bezoek zou krijgen omdat het makkelijk op voorhand klaar te maken is.
Nodig :
- kip van 2 kg in stukken - bloem - 1/2 fles rode wijn - 6 ansjovisfilets - 8 laurierblaadjes - extra vierge olijfolie - 2 takjes verse rozemarijn - 2 blikken van 400 gr. gepelde tomaten - een handvol groene en zwarte olijven zonder pit - 3 teentjes knoflook, gepeld (1geplet, 2 in plakjes gesneden)
Werkwijze :
Wrijf de stukken kip in met zout en zwarte peper uit de molen en leg ze in de kom. Doe de laurierblaadjes, de takjes rozemarijn en het geplette teentje knoflook erbij en giet de wijn erover. Laat de kip minstens een uur marineren, maar liefst een hele nacht.
Verwarm de pan en giet er wat olijfolie in. Bak de stukken kip rondom bruin aan en zet ze even opzij. Zet de pan weer op het vuur en doe de plakjes knoflook erin. Bak de knoflook licht goudbruin en doe de ansjovis, olijven, tomaten en de stukken kip inclusief de marinade erbij. Strooi een klein beetje bloem over de kip. Laat de hele zaak even aan de kook komen en doe alles over in de ovale ultra pro van 3.5 l. Doe het deksel er op en zet in een voorverwarmde oven van 180°C. Laat de pot ong. 1 en een 1/2 uur in de oven staan. Haal er dan de laurierblaadjes en de takjes rozemarijn uit en serveer de kip met gebakken aardappeltjes en eventueel boontje die gestoomd zijn in de microgourmet. Ik heb mijn boontjes 18 min gestoomd en dan nog opgebakken met gerookte spekblokjes en zilveruitjes.....