Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
23-04-2012
Millefeuille van zalm met dille
Nog een lekker aperitiefhapje wat je gemakkelijk kan maken met de mini tartelettesnijder.
Nodig voor 6 glaasjes
- 30 gr boter - 4 vellen brickdeeg - 300 gr gerookte zalm - sap van een 1/2 citroen - 1 eetlepel fijngehakte dille - 200 gr ricotta - 90 gr tarama - 6 plukjes dille
Werkwijze :
Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de boter smelten. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Neem de vellen brickdeeg en steek er met de mini tartelettesnijder cirkels uit. Leg de cirkels op de bakplaat en strijk ze bovenop in met wat boter en zet dan 20 min in de oven tot ze goudbruin zijn. Snij de zalm in stukjes. En meng de zalm met het citroensap en de fijngehakte (turbomax) dille. Meng de ricotta met de tarama. Leg enkele cirkels brickdeeg in een mooi glaasje ( van ongeveer dezelfde grootte als de cirkels brickdeeg) en schep er wat gemengde ricotta en zalmblokjes op. Maak laagjes tot het glaasje vol is. Eindig met zalmblokjes. Werk af met een plukje dille en een cirkel brickdeeg en dien op.
Tip : Maak alles op voorhand klaar, maak vul de glaasjes vlak voor het opdienen zodat het brickdeeg lekker knapperig blijft.