Mijn favorieten
  • www.freewebs.com/zuidfrankrijk
  • www.facebook.com/MaisonLaGarrigue
  • www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    Maison la Garrigue | Promoot jouw pagina ook
    Categorieën
  • Aperitiefdranken,drankjes en likeuren (25)
  • Aperitiefhapjes (54)
  • Barbecuegerechten (9)
  • Bijgerechten (47)
  • Desserten (89)
  • Eigerecht (1)
  • Gebak (247)
  • Kerst (20)
  • Kipgerecht (18)
  • Light recepten (19)
  • micro minuut pot (1)
  • Microgourmet (16)
  • Nieuwtjes (61)
  • Omeletparty (4)
  • Pastagerecht (13)
  • Rijstgerecht (5)
  • Siliconen bakvormen recept (4)
  • Soepen (13)
  • ultra pro (5)
  • Visgerechten (9)
  • Vleesgerecht (20)
  • Voorgerechten (11)
  • Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Brésiliennetaart
  • Kip zoetzuur
  • Zebracake
  • Moelleux citroen
  • Supersnelle rijsttaart
    Foto
    Foto
    Foto
    Een interessant adres?
    Edithshapjes
    Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten !
    nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    15-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hartige mini cakes met boursin en noten
    Weer eens wat anders en gemakkelijk op voorhand te maken bij visite.

    Nodig  voor 20 mini cakes

    -          100 gr noten

    -          4 eieren

    -          200 gr boursin

    -          1 dl melk

    -          200 gr zelfrijzende bloem

    -          1 dl arachideolie

    -          Zout en peper

    Werkwijze :

     

    Oven voorverwarmen op 180°C.  De eieren kloppen in de 2 l. maatbeker. Bloem toevoegen + olie + melk.  Kruiden met zout en peper. Als laatste de stukjes boursin kaas + de noten toevoegen.  In de siliconen lange mini cakevorm doen. Afwerken met een nootje bovenop het deeg. Bakken op 180°C gedurende 30 minuten.

     

     







    15-02-2012 om 18:17 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefhapjes
    >> Reageer (0)
    14-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Caramelsnoepjes met fleur de sel
    Heerlijke caramelsnoepjes voor de kinderen. Gemakkelijk te maken in de siliconen snoepjesvorm die deze maand (februari) bij tupperware in de verkoop is.      Of geef ze vandaag aan je geliefde :)  dat is pas een "sweet valetijn".

    Nodig :

    - siliconen snoepjesvorm
    - 125 gr suiker
    - 100 ml room van 35 %
    - 30 ml honing
    - snuifje fleur de sel
    - 15 gr roomboter (goei boter)

    Werkwijze :

    Doe de suiker, de room en de honing in een steelpan en kook het op een hoog vuur totdat het mengsel een mooie gouden kleur heeft. Roer tijdens het koken voortdurend met de klopper door het mengsel.  Laat het mengsel niet te lang koken, daar er anders kans bestaat dat het begint te brokkelen en te dik wordt.  Voeg de fleur de sel en de boter toe en meng opnieuw.  Verdeel onmiddellijk het mengsel over alle vormpjes van de multiflex mini snoepjes.  Laat volledig afkoelen alvorens te ontvormen.  Leg ze zeker niet tegen elkaar nadien anders bestaat er kans dat ze aan elkaar gaan plakken.  Laat ze zeker een uurtje in de koelkast afkoelen.

    Tip : hoe langer je het mengsel laat koken, hoe harder je caramel wordt en hoe moeilijker het wordt om de karamel in de vormpjes te gieten.  Indien je over een keukenthermometer beschikt dat kan je de °C in het oog houden. 120°C is de ideale temperatuur voor zachte caramelsnoepjes en 135°C voor hard caramelsnoepjes. 










    14-02-2012 om 11:39 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Bijgerechten
    >> Reageer (1)
    13-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heerlijke mini cake met oranjebloesemaroma
    Wil je even vlug tussendoor een lekker gebakje dan moet je zeker volgend recept eens proberen. Ik vond ze echt smakelijk met verlangen naar nog......

    Nodig voor 10 mini cakes in de tupperware multiflex mini cake

    - 2 eieren
    - 80 gr goei boter
    - 80 gr suiker
    - 80 gr zelfrijzende bloem
    - oranjebloesemessence

    Werkwijze :

    Scheid het eigeel van het eiwit. Doe het eiwit in de speedychef en klop stijf. De eigelen samen met de suiker in de vier-in-één kan doen en met de klopper opkloppen. De boter zachtjes laten smelten in de microplusschenkkan op lage wattage (320 w) in microgolf. Ondertussen de bloem bij de gemengde boter/suiker doen.  De gesmolten boter ook toevoegen en goed roeren. Als laatste het stijfgeklopte eiwit toevoegen en de oranjebloesemessence.
    Alles goed onderéén mengen en in de siliconen vormpjes doen.  Bakken in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 20 à 25 minuten. 

    Eventueel kan je er nog glazuur op doen door paar druppels appelsiensap te vermengen met bloemsuiker. Of indien je er wat amandelschilfers over wilt, deze dan toevoegen juist voor ze de oven ingaan.









    13-02-2012 om 11:45 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    12-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volkorenbrood met noten in de ultra pro
    Voor de afwisseling  gisteren nog eens zelf brood gebakken. Heel gemakkelijk en in een mum van tijd ruikt je huis naar vers gebakken brood. En zeg nu zelf : met deze winterse temperaturen is er toch niets heerlijker dan zo in een warm huis binnen te stappen.

    Nodig :

    - 1 pakje mix voor volkorenbrood (zelf heb ik graag de mixen van Aldi maar ook aveve heeft goeie in hun gamma)
    - noten naar eigen keuze en smaak ( hoeft niet, is wel lekker voor bij bv. kaasschotel)
    - 330 ml lauwwarm water
    - geutje olie
    - beetje water om brood te bestrijken.

    Werkwijze :

    Doe de inhoud van uw mix in een grote mengkom. Voeg het lauwwarme water toe en de geut olie. Goed mengen en kneden ong. 10 minuten.  Bedekken met plastiekfolie en op een warme plaats laten rijzen gedurende 30 minuten. Met bebloemde handen het deeg uit de kom nemen en het in de ultra pro leggen. Zelf heb ik het in de 3.5 l ultra pro gelegd maar kan even goed in de ronde van 2 liter (die gastvrouwgeschenk is geweest en binnenkort gelukkig in de verkoop gaat kopen) Het hoeft niet deze in te vetten. Met het patisserieborsteltje wat water strijken over de bovenkant van uw brood. Wat bloem strooien (niet te veel)op de bodem van uw ultra pro. Het deksel op de pot leggen en de ultra pro in een grotere kom zetten gevuld met warm water. Deze pot nu in de oven zetten op 60 °C gedurende 45 minuten om het deeg goed te laten verder rijzen. Dan het warmwaterbad verwijderen en de ultra pro verder in de oven laten bakken met deksel erop gedurende een half uur op 200°C. Dan het deksel verwijderen en nog een kwartier verder bakken op 200°C.

    Tips :  Het water op de bovenkant van uw brood dient voor een krokante korst en ook dat uw brood een mooie glans gaat hebben.   De olie die je toevoegd aan uw deeg zorgt ervoor dat het zich gemakkelijker laat snijden wanneer het is afgekoeld. Anders gaat het  meer verbrokkelen en door toevoeging van olie heb je dat niet.

    Rozijnenbrood kan je makkelijk ook zelf maken door gebruik te maken van mix voor witbrood. Dan zelf 2 soeplepels witte suiker toevoegen, 1 ei, 1 klontje boter i.p.v. olie en half melk,half water te nemen i.p.v. 330 ml water.  De rozijnen pas toevoegen nadat je de 10 minuten gekneed hebt. Ook eerst al je rozijnen door de bloem wentelen en terug afschudden. Als je dit niet doet dan zakken al de rozijnen naar de bodem van uw brood.














    12-02-2012 om 14:35 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (7 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:ultra pro, huisgebakken brood
    >> Reageer (0)
    11-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luchtige flensjes (pannenkoeken)
    Eigenlijk had ik dit recept vorige week al moeten posten want 6 februari was het lichtmis en volgens de traditie worden er dan pannenkoeken gegeten.  Ik heb ze toen ook klaar gemaakt maar om één of andere reden niet gepost.

    Ik geef u hierbij 3 verschillende recepten : allemaal even lekker om zelf heerlijke luchtige flensjes te bereiden. Misschien is dit te simpel voor sommige maar uit ervaring weet ik dat er toch nog vele mensen zich niet zelf aan pannenkoeken bakken wagen omdat ze niet weten hoe er aan te beginnen.

    Nodig recept 1 :

    - 120 gr patisseriebloem (gewone dus,geen zelfrijzende)
    - 3 eieren
    - 1/2 l melk
    - mespuntje zout

    Werkwijze :

    Doe alles in de speedychef of quickchef met spatels en draai enkele keren zodat alles homogeen vermengd is.  Laat mengsel een half uur rusten en doe een beetje olie in de pan (geen olijfolie). Bak ze mooi goudgeel. Doe een beetje deeg in de pan aan één kant en draai met uw pan mooi rond zodat het deeg zich overal mooi verdeeld. Wanneer de bovenkant van uw deeg er droog uitzien (alle vloeistof weg is) dan neem je de spatel en draai je de pannenkoek om. Of je kan ze ook omhoog gooien en omdraaien :)  Voor de meer geoefende dus.

    Nodig recept 2 :

    - 100 gr gewone patisseriebloem
    - 100 gr maizena
    - 4 eieren
    - 2 zakjes vanillesuiker
    - 1/2 l melk
    - 2 soeplepels rhum

    Werkwijze alles net hetzelfde als bovenstaande werkwijze.  Je kan het deeg natuurlijk ook in de vier-in-één kan doen met antispatdeksel erop en mixen of met de klopper goed mengen.

    Nodig  recept 3 :

    - 500 gr gewone patisseriebloem
    - 4 eieren
    - 500 ml halfvolle melk
    - 500 ml blond bier (gewone pils)
    - 1 soeplepel olie
    - 1 soeplepel vanilleextract

    Werkwijze alles net hetzelfde als bovenstaande werkwijze.


    Geen excuus meer om niet zelf aan pannenkoeken bakken te beginnen.







    11-02-2012 om 15:40 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    10-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feestelijke dessertje ( met Saroma pudding )
    Volgend recept is er ééntje waar je de gasten mee kunt verbazen door zijn eenvoud. Maar je mag ze niet verklappen wat er in zit of ze gaan je niet geloven.

    Nodig :

    - 2 dl room (35 %)
    - 1 pakje saroma pudding vanillesmaak (koude pudding)
    - 1 blikje  gemengd fruit van 1/4 l
    - 1/2 l melk (klein beetje minder)
    - suiker naar eigen smaak (persoonlijk heb ik 3 soeplepels bloemsuiker genomen)

    Werkwijze :

    Doe de room in de speedychef samen met de bloemsuiker. Draai goed zodat de room goed stijf is.  Doe in de shaker het sap van uw blikje fruitcocktail en vul  aan met melk tot een 1/2 l vloeistof in totaal. Voeg de inhoud toe van uw pakje saroma pudding en schud krachtig zodat de pudding stijver is geworden. Voeg deze toe aan de room die in de speedychef zit. Draai nog eens enkele malen door zodat het mengsel goed is gemengd.
    Neem glaasjes en leg een soeplepel gemengd fruit onderaan in het glas, vul aan met het mengsel. Laat enkele uurtjes opstijven in de ijskast en eventueel afwerken met een toefje slagroom aan de bovenkant met daarop een kersje of eender welk ander fruitstukje.

    Uw gasten geloven nooit hoe uw heerlijke dessert is tot stand gekomen!

    Dit receptje heb ik ooit doorgekregen op een les van kvlv te Meerhout zo'n 25 jaar geleden. Ben het nooit vergeten.











    10-02-2012 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    >> Reageer (0)
    09-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verjaardagsgebak
    Vandaag precies 13 jaar geleden mocht ik onze 2 de zoon Wessel verwelkomen. Een geweldige gebeurtenis natuurlijk en dat wordt natuurlijk elk jaar opnieuw gevierd. Hij mag kiezen wat er vandaag op tafel komt al wist ik het al wel een beetje op voorhand. Zijn keuze is gevallen op lasagne. Daar ik dit recept reeds eerder beschreven heb laat ik u vandaag kennis maken met gebak dat hij in het verleden mee naar school mocht nemen. Vandaag de dag niets meer speciaals met al die taarten workshops en dergelijke. Maar destijds was onze zoon heel fier dat hij leuk gebak mocht uitdelen in zijn klas. 

    Wat betreft de receptjes van de taarten in bijlage : De basis is een 4/4 de cake of biscuit en als afwerking een crème au beurre met chocoladesmaak. Wie er meer info over wil, mailt mij maar even.












    09-02-2012 om 10:09 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    08-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kokoskoeken type "klappers".
    Klik op de afbeelding om de link te volgen








    Deze keer weer iets heel gemakkelijk en lekker.

    Nodig :

    - 125 gr goei boter
    - 100 gr suiker ( ik had rietsuiker genomen maar mag ook gewone witte zijn)
    - 200 gr zelfrrijzende bloem
    - 100 gr geraspte kokos
    - 1 ei

    Werkwijze : Begin met de boter + suiker mals te kloppen. Voeg daarna al de rest bij en goed mengen. In plastiekfolie wikkelen en tot een worst rollen. Een half uurtje in de ijskast leggen. In schijfjes snijden van ong. 1/2 tot bijna 1 cm dikte. Op een met bakpapier beklede bakplaat leggen en ongeveer 17 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 180°C.


    Variatie : U kan natuurlijk ook nog altijd een beetje havermoutvlokken toevoegen aan het deeg zodat het nog luchtiger en krokanter is na het bakken. Ik had dit nu niet gedaan maar een volgende keer ga ik dat wel proberen.



















    08-02-2012 om 21:17 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    05-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kattentongen
    Kattentongen bestaan niet alleen in chocolade maar ook in koekjesvorm. Voor mij ook de eerste maal dat ik ze bakte, ideaal als je nog wat eiwit op overschot hebt. En geloof me hier zitten redelijke wat plastiek potjes in de vriezer met alleen maar eiwit. ( dat heb je voor wanneer je dikwijls crème brulée maakt) Ik geloof wel dat ze lekker zijn want toen ze nog maar net uit de oven kwamen en eigenlijk nog stonden af te koelen, heb ik mij moeten haasten om als nog een foto te kunnen maken want mijn oudste zoon kon er niet af blijven.

    Wat heb je nodig :

    - 2 eiwitten
    - 60 gr bloem
    - 50 gr suiker
    - 60 gr boter
    - 1 zakje vanillesuiker

    Werkwijze :

    Boter zacht maken (niet smelten) met behulp van de mixer. Suiker toevoegen+vanillesuiker en goed roeren. Dan de bloem toevoegen en weer roeren.   Eiwitten opkloppen in de speedychef en bij onder deeg mengen. Deeg in spuitzak doen en reepjes spuiten van ong. 6 cm op een met bakpapier beklede bakpapier.    10 minuten bakken op 210°C in een voorverwarmde oven. 

    Heel makkelijk en vlug klaar. Wat houd je tegen !
    Voldoende afstand laten want de koekjes gaan nog uitlopen tijdens het bakken.








    05-02-2012 om 16:02 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:speedychef
    >> Reageer (0)
    03-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijstvlaaikes
    Gisteren ben ik nog eens melk gaan kopen bij de plaatselijk boer. Want voor echte vlaamse rijstpap gaat er toch niks boven echte verse "koeimelk" Ik had 2,5 liter gekocht waarvan onze jongste dadelijk een grote tas chocolademelk wou hebben. De rest is verwerkt als rijstpap met saffraan. Heel gemakkelijk te maken in de ultra pro en in de microgolf. Grote voordeel is geen overkoken en niks aangezet.
    Hoe je de rijstpap moet maken op deze manier heb ik reeds eerder meegedeeld. Gewoon links in de blog bij zoeken even "rijstpap" ingeven.
    Maar deze keer wou ik dus ook graag wat rijstvlaaikes.

    Nodig hiervoor :

    1 bladerdeeg
    gekookte rijstpap
    1/2 l dikke vanillepudding

    Werkwijze :

    Met de tarteletteuitsteker 6 taartjes uitsteken van het bladerdeeg. De siliconen tartelettevorm hiermee bekleden. In het microschenkkannetje ondertussen de melk verwarmen gedurende 3 minuten op 800 watt . Een beetje melk in de schaker doen met 4 soeplepels suiker+ 50 gr vanillepoeder. Goed schudden en nadat de warme melk uit de microgolf komt bij de rest voegen. Goed roeren en nog 2 minuten terugzetten op 800 watt. De dikke pudding onder een halve liter rijstpap mengen.  De rest van mijn gemaakte rijstpap heb ik gewoon in kommetjes gedaan. Als de pudding/rijstmengsel afgekoeld is kan hij in de tartelettevorm gedaan worden. Bakken in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende een half uur.












    03-02-2012 om 22:03 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (1)
    02-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pim's cake koekjes huisgemaakt
    Mijn meest gebruikte siliconen bakvorm de laatste maanden is zeker wel mijn mini tartelettevorm. Een SUPER ding, vooral omdat je er zoveel kanten mee uit kan. Gisteren kreeg ik zo het idee om  hierin pim's cake koekjes te maken.

    Laat je zeker niet afschrikken van de bereiding want het is eigenlijk super gemakkelijk maar je moet het wel eventjes in stappen doen.

    Nodig voor 30 pim's cake :

    - 2 eieren
    - 70 gr suiker
    - 70 gr zelfrijzende bloem
    - confituur van frambozen, kersen, appelsienen of in mijn geval van vijgen
    - pure chocolade

    Werkwijze :

    Verwarm de oven voor op 180°C en zet uw siliconen bakvormen op de rooster van je oven. Vooraf even omgespoeld met water zodat de gebakjes er gemakkelijk uitkomen na het bakken.  Doe dan de 2 eieren samen met de suiker in de 2 liter maatbeker met anti spat deksel of in de speedychef. Mix het ei/suiker mengsel tot het verdrievoudigd is. En bleek van kleur ziet. Voeg dan de bloem bij en meng die er met de siliconen spatel goed onder. Vul dan met behulp van een lepel de holtes van de mini tartelettevorm. Bak in de oven van 180°C gedurende 10 minuten.
    Bij het uit de oven nemen de gebakjes nog even laten afkoelen in de vorm. Je zal zien dat ze er na enkele minuten probleemloos uitkomen.
    Bestrijk met een koffielepel de bovenkant van de gebakjes met confituur naar keuze. Zelf heb ik voor huisgemaakte vijgenconfituur gekozen. 
    Neem dan 125 gr pure chocolade, breek in stukken en doe in het microschenkkannetje. Zet in de microgolf op laagste wattage voor 2 minuten. Roer eens om en zet indien nodig nog een minuutje terug op laatste wattage. (ong. 360 watt)
    Strijk met behulp van de patisserieborstel de chocolade over de confituur heen en probeer mooi uit te strijken.

    Heerlijk bij de koffie.           Benieuwd hoelang de koekendoos gevuld zal blijven !  

    P.S. : Deze 30 koekjes passen perfect in de Antartica diepvriesdoos van tupperware.  Deze is dus niet alleen gemakkelijk voor kroketten, vis maar ook voor alle plaatgebak, cakes en koekjes.












    02-02-2012 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:mini tartelettevorm, antartica diepvriesdoos, micro schenkkan tupperware
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vis in de ultra pro
    Heerlijk gerecht en niet veel werk aan.

    Nodig voor de visschotel :

    - 3 pangasiusfilets of zoveel als nodig voor uw gezin
    - kruiden met peper, zout
    - wit van prei
    - 2 tomaten
    - proscuittoham of andere gerookte hesp
    - look
    - gemalen kaas
    - beetje witte wijn
    - beetje room
    - provençaalse kruiden

    Verder ook nog:

    - 500 gr spirelli (ik heb volkoren genomen)
    - look
    - gehakte peterselie
    - olijfolie
    - 1/2 rood pepertje

    Werkwijze :

    Leg de pangasiusfilets onderaan in de ultraproschaal. Kruid met peper en zout en leg er reepjes proscuittoham over. Of omwikkel de vis met de ham dat kan ook. Leg op de vis de in schijfjes gesneden tomaten. Dit gaat heel goed met het gekartelde tomatenmes van tupperware. Leg hierboven de in reepjes gesneden prei. Strooi de gemalen kaas hierover en doe er nog wat provençaalse kruiden overheen.  Zet ong. 35 à 40 minuten in een oven van 200° afhankelijk van de dikte van de vis.

    De spirelli doe je in het serveerwonder en overgiet met kokend water. Sluit met het deksel en laat afgesloten met deksel 15 min. staan op het aanrecht. Haal het vergiet met de pasta eruit en doe ondertussen de olijfolie in de wok. Als deze goed warm is doe er dan de in de turbomax gehakte knoflook in en laat even bakken samen met de in stukjes gehakte rode halve peper. Gooi er tenslotte de pasta in en bak op. Overstrooi met de eveneens in de turbomax gehakte peterselie en kruid af met grof zeezout.

    Een heerlijke luchtige maaltijd en het breng eveneens wat zon op je bord bij deze winterse temperaturen.











    02-02-2012 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (11 Stemmen)
    Categorie:Visgerechten
    Tags:ultra pro
    >> Reageer (1)
    31-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lukken of te wel dunne krokante wafeltjes
    Een al zeer oud receptje en alleen te bereiden voor diegene die beschikken over een wafelijzer met kleine dunne gaatjes. Ik heb het geluk te beschikken over een zeer oud wafelijzer van  "nova", nog gekregen van mijn schoonmoeder.

    Nodig :

    Voor ong. 25 stuks van mijn formaat (zie foto's) ofwel voor 50 kleine als je kleine bolletjes deeg neemt ter grootte van een knikker.

    - 250 gr boter
    - 300 gr suiker
    - 3 pakjes vanillesuiker (zelf nam ik er maar 1 en deed ik er zelfgemaakt vanilleextract bij)
    - 3 eieren
    - 350 gr bloem (geen zelfrijzende)

    Werkwijze :

    Roer de boter zacht en voeg de suiker, de eierdooiers en de gezeefde bloem toe.  Meng tot een homogeen beslag.  Klop de eiwitten stijf met de speedychef en spatel ze onder het beslag. 
    Doe telkens een koffielepels van het beslag in het wafelijzer en bak gedurende 1 minuut. Zeker niet langer. Omdat ik grotere wafels heb gemaakt, heb ik gewerkt met behulp van 2 soeplepels.










    31-01-2012 om 08:36 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (1)
    28-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soezen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen







    Bij ons in de streek noemen ze deze ook wel sjoekes voor anderen zijn het dan weer éclairs. Je kan ze vullen met slagroom of pudding.
    Ik heb het bij gewone pudding gehouden maar wel dikkere zodat hij niet kan uitlopen tijdens het veroberen van de soes.
    Onze kinderen  vinden ze heel lekker !

    Nodig :
    - 100 gr boter
    - 125 gr bloem
    - 2 dl water
    - 4 eieren
    - een snufje zout
    - 1 theelepel bakpoeder

    Werkwijze :
    Breng water, boter+zout aan de kook.  Als de boter gesmolten is dan in 1 keer de bloem toevoegen.  Goed roeren tot een dikke massa.  Het mengsel in een mengkom doen en laten afkoelen.  Als dat gebeurd is de eieren één voor één erbij doen.  Goed kloppen. Wanneer het deeg een glans heeft is het klaar en kan het gespoten worden op een met bakpapier beklede bakplaat.   Bakken in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 25 min.  Belangrijk is dat je tijdens het bakken de ovendeur niet opent want dan kunnen de soezen inzakken.

    Opvullen met een dikke vanillepudding en afwerken met gesmolten chocolade. Hiervoor de chocolade smelten in de microplus schenkkan. Aanbrengen met het patisserieborsteltje.   Eventueel kan je ook nog hagelslag strooien aan de uiteinden van je soezen maar dan moet je dat doen wanneer de chocolade nog mals is zodat de hagelslag zeker blijft kleven bij het opstijven.


    28-01-2012 om 11:57 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    26-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eierkoeken
    Een heel eenvoudige koek maar wel lekker als tussendoortje.

    Recept voor 9 à 10 koeken

    Nodig :

    - 2 eieren
    - 100 gr witte suiker
    - 100 gr bloem
    - 2 theelepels bakpoeder

    Werkwijze :

    Oven voorverwarmen op 180°C.  Ondertussen de eieren luchtig kloppen samen met de suiker. Zoveel te langer je klopt zoveel te lichter wordt het beslag en natuurlijk ook je koeken.  De gezeefde bloem er schep per schep ondermengen met de tupperware spatel.  Dan het deeg 5 minuten laten rusten. Ondertussen de bakplaat voorzien van een vel bakpapier en hierop het deeg met behulp van 2 soeplepels in hoopjes opleggen.  De koeken 15 minuten bakken in een oven van 180°C.








    26-01-2012 om 19:06 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (7 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    25-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Portugeesjes
    Een receptje uit het boek "Basic gebak en taarten" van Christophe Declercq. Een heerlijk boek dat ik mezelf kado gedaan heb met de feestdagen.

    Nodig voor ongeveer 10 stuks :

    - 150 gr zachte boter
    - 180 gr suiker
    - snufje zout
    - 2 gr citroenrasp
    - 2 eieren
    - 60 gr lauwe melk
    - 200 gr bloem
    - 2 gr alkali (ammoniumbicarbonaat) of 2 gr bakpoeder kan ook

    Bereiding :

    - Klop de zachte boter tot een luchtige witte massa.
    - Voeg de suiker, het zout en de citroenrasp toe en klop verder.
    - Meng de eieren er één voor één door.
    - Zeef de bloem met de alkali en spatel de helft door het beslag.
    - Roer de helft van de lauwe melk erdoor. (Melk 1 minuutje in het microplus schenkkannetje op 800 watt in de microgolf)
    - Spatel de rest van de bloem en de rest van de lauwe melk erdoor.
    - Vul dan de siliconen tupperware muffinvorm voor tweederde met het cakebeslag.
    - Doe dit met behulp van 2 soeplepels.
    - Verwarm de oven voor op 210°C en bak gedurende 15 à 20 minuten.

    Afwerking :

    Abricoteer de portugeesjes met behulp van het tupperware patisserieborsteltje met een mengsel van bloemsuiker/citroensap.  (Heel klein beetje citroensap met veel bloemsuiker mengen).










    25-01-2012 om 09:38 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    24-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mokkaroom
    De naam doet denken aan veel room alhoewel dat bedriegt.  Er komt helemaal geen room aan te pas. Dit recept heb ik leren maken toen ik ongeveer 20 jaar geleden een avondopleiding huishoudelijk koken ging volgen in de hotelschool van Mol.  Het was toen ons 1 ste nagerecht van de 2 jarige opleiding. Heel simpel maar oh zo lekker. Toen ik nog thuis woonde heb ik het vaak gemaakt voor mijn jongere broer want die was daar zo verzot op.  Ondertussen maak ik het nog af en toe voor mijn gezin.

    Nodig :

    - 1 liter halfvolle melk
    - 150 gr suiker
    - 3 à 4 koffielepels oploskoffie
    - 60 gr maïzena

    Werkwijze :

    Hou een beetje koude melk apart en doe die in de shaker samen met ongeveer de helft van de suiker en de maïzena. Doe de rest van de melk in de microplus schenkkan samen met de rest van de suiker en de oploskoffie. Zet de melk ong. 5 minuten op 800 watt in de microgolf. Haal de melk eruit en doe de inhoud van de shaker nu bij de warme melk. Goed kloppen.  Zet ong. 3 minuten terug op 800. Nog eens goed roeren. Vind je de pudding nog niet dik genoeg, dan nog 1 minuut terugzetten. Uitgieten in schaaltjes en laat de kinderen maar smullen.






    24-01-2012 om 14:16 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    >> Reageer (0)
    23-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Petit - fours
    Deze kleine zoete gebakjes zag ik onlangs op een ander culinair blogje en nadat ik eergisteren nog wat meringue boterroom overhad, was het gisteren mijn beurt om ook deze zalige gebakjes tevoorschijn te toveren.

    Nodig voor de amaretti-koekjes (ong. 22 stuks)

    - 62.5 gr amandelpoeder
    - 25 gr witte suiker
    - 1 eiwit
    - 1/4 theelepel maïszetmeel
    - 1/4 theelepel amandelextract/essence
    - 1/4 theelepel vanille-extract/essence

    Werkwijze :

    Doe het eiwit in een vetvrije kom, doe de maïzena erbij en klop dit met de mixer stijf.  Doe tijdens het kloppen beetje bij beetje ook de suiker erbij.  Doe dit niet in één keer want zo krijg je het eiwit nooit stijf genoeg geklopt.  Klop net zo lang tot je mooie pieken kan trekken van het mengsel.  Roer de essences erbij als ook het amandelpoeder.  Doe dit voorzichtig om de lucht die je erin geklopt hebt niet meteen er weer uit te kloppen.  Verwarm de oven voor op 175°C.
    Doe met behulp van 2 lepels kleine hoopjes deeg op een met bakpapier beklede bakplaat.  Deze mogen zo'n 2 tot 3 cm groot zijn. Laat wat tussenruimte. Als de hoopjes deeg eindigen in een puntje dan deze met de vinger platdrukken. Bak de koekjes in 15 minuten in een op 175°C voorverwarmde oven tot ze lichtjes verkleurd zijn.  Laat ze dan even rusten op de bakplaat en laat ze verder afkoelen op een rooster.

    Voor de meringue boterroom:  zie bij eergisteren bij recept : whoopies.

    Voor het chocoladelaagje:

    Chocolade naar keuze. Ik heb half puur, half melkchocolade genomen. In de microschenkkan doen en op lage wattage = 360 watt laten smelten ong. 2 minuten roeren en indien nodig nog eens terugzetten. .
    De amaretti's voorzien van een lepeltje meringue boterroom en nadien omgekeerd even in de chocolade dompelen. Laten opstijven en dan nog wat witte chocolade in streepjes erover spuiten om een mooier effect te bekomen.










    23-01-2012 om 19:58 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    22-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flantaartjes in de tartelettevorm
    Heel simpel receptje in een mum van tijd klaar en geliefd door groot en klein. Kan zoals in een grote bakvorm als in kleine naar eigen keuze.

    Nodig :

    - 1/2 l melk (halfvolle of volle naar keuze)
    - 125 gr zelfrijzende bloem
    - 100 gr suiker
    - 1 doos bostorijst (uit blik)
    - 3 eigelen
    - 3 eiwitten met 2 pakjes vanillesuiker tot sneeuw kloppen

    Werkwijze :

    Beginnen met de eigelen samen met de suiker te mixen tot een lichtgele massa. Daarna al de rest van de benodigdheden toe te voegen behalve de geklopte eiwitten. Deze als allerlaatste eronder mengen.  1 uur laten bakken op 200°C en nog 10 minuten laten rusten in de oven. Eruit halen en omkeren op een taartrooster voor de afdruk van de roostertje te krijgen.  Deze keer had ik de deeg in de tartevorm gegoten (deeg is vloeibaar) en heeft het iets korter mogen bakken ong. 3 kwartier.

    Natuurlijk kan je er eventueel nog een flan bresiliene van maken door nadat de taart is afgekoeld er nog een laag slagroom op te spuiten en te deceren met nootjes. Ik heb dit nu niet gedaan.

    P.S. : Mijn hoeveelheid deeg is voor 1 taart of 12 mini tartelettes. Vermits ik maar één vorm van 6 tartelettes heb. Heb ik de overschot van deeg in mijn mini tartelettevorm gedaan en had dan nog 15 mini's.  Wanneer je het deeg in de vorm doen dan komt dit tot hoog aan de bovenkant maar bij het bakken gaat dit krimpen en blijft er nog maar 3/4 van aan de wand over.








    22-01-2012 om 10:53 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (2)
    21-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Whoopies
    Wil je tegenwoordig een beetje in de mode zijn dan is het al lang geen koekjestaart meer of gewone appelvlaai om mee uit te pakken. Néé, het zijn cupcakes, lollipups of whoopies volgens de boekjes. Doordat ik de naam al zo vaak had zien staan begon ik me toch wel nieuwsgierig te maken over hoe zo'n whoopie nu juist smaakt. En dan is er maar één mogelijkheid nl. ze zelf bakken.

    Mijn recept komt uit het boek van Juliette's Whoopies. Maar wat is een Whoopie pie juist ?
    Het is geen koekje, geen cake, geen hamburger of wafel, maar het heeft wel iets van alle vier.  Een zacht, bollende, gladde boven-en onderkant, die bij de eerste beet licht krokant lijkt maar binnenin heerlijk zacht blijkt, met een smeuiige vulling tussen.
    Dit uit Amerika overgewaaide dessertje zou zijn naam te danken hebben aan de kreet die spontaan werd geslaakt door mannen en kinderen wanneer ze hun lunchdoos openden en zo'n heerlijke lekkernij zagen liggen : whoopie !  Dus, was het bij ons uitgevonden, dan was het een 'joepie' i.p.v. een 'whoopie'.
    Ondertussen is de whoopie een hype in de VS en Engeland en werd het door de New York Times uitgeroepen tot 'lekkernij van het jaar'. In de States zijn er nu al whoopie pie festivals, bestaan ze in zoete en zoete versie, vind je ze aan de kassa van elk tankstation enz.
    De populairste whoopie, is naar het schijnt de chocoladewhoopie met een marsmallowvulling.   Maar ik heb het bij een vanillewhoopie gehouden met een heerlijke vulling van een meringue botercrème en mokkasmaakje. Natuurlijk kan je een smaakje naar eigen smaak verzinnen zoals chocolade, cuberdons, advokaat en dergelijke.
    Hoe bewaar je de whoopies?
    Best in een goed afgesloten plastic tupperware doos.

    Wat heb je nodig voor ong. 24 stuks :

    - 150 gr boter
    - 140 gr suiker
    - 1 ei
    - 1 eierdooier
    - 280 gr bloem (geen zelfrijzende)
    -1/4 koffielepel bakpoeder
    -1/4 koffielepel natriumbicarbonaat
    - 125 ml melk
    - 1 koffielepel vanillearoma (ik neem mijn zelfgemaakte)

    Nodig voor de vulling :

    - 2 eiwitten   (70 gr)
    - 140 gr suiker
    - 210 gr boter 

    Werkwijze:

    - Verwarm de oven voor op 180°C. Mix de boter en de suiker tot een luchtig geheel.  Voeg het ei en de eierdooier toe en klop tot een homogeen mengsel. Zeef de bloem met het bakpoeder en het natriumbicarbonaat.  Voeg een deel van de bloem bij het eimengsel en klop heel kort tot ze opgenomen is.  Doe er dan een deel van de melk en het vanillearoma bij en mix tot een glad deeg.
    Ga afwisselend op die manier verder tot alle bloem en melk op zijn en je een glad deeg bekomt.  Doe het deeg in een spuitzak en spuit toefjes op een met bakpapier beklede bakplaat.  Zelf heb ik het met behulp van 2 soeplepels in hoopjes erop gelegd.  Laat genoeg ruimte, want ze vloeien uit tijdens het bakken.  Bak 9 minuten in een oven van 180°C.  De whoopies moeten terugveren als je erop duwt.  Laat ze afkoelen voor je ze van de bakplaat neemt.

    Voor de vulling : klop je de eiwitten op 'au bain marie' wijze. D.w.z. Je doet de eiwitten in een kleine inox kookpot. En zet die kookpot in een grotere gevuld met warm water. Mix de eiwitten stijf maar doe ondertussen de suiker er deel per deel bij. Tot alle suiker opgelost is. Dan de pot uit de grotere nemen of eventueel overbrengen in de pot van de kenwood. En deel per deel de op kamertemperatuur gebrachte boter aan toevoegen. Goed blijven mixen. Geen schrik krijgen als de boterroom er met een moment gaat uitzien als in klontertjes gevormde karnemelk of dergelijk. Dit komt namelijk allemaal goed in orde wanneer je blijft mixen. Op het laatste een smaakje naar keuze toevoegen. Ik heb de mokkasmaak genomen.
    Je kan de vulling er tussen spuiten of met de spatel er tussen doen. Ik heb gekozen voor de laatste manier.

    En dan is er koffie......... met een whoopie bij natuurlijk. 

    Onze jongste had net vriendjes op bezoek en die vonden ze allemaal superlekker. Ook mijn man vond ze lekker in de mond......!


     


     












    21-01-2012 om 23:04 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 19/12-25/12 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Gratis product van de dag - Belgie
  • 300 000 BEZOEKERS
  • Proficiat
  • Super ideeën
  • mevrouw

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek






    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs