Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
03-02-2012
Rijstvlaaikes
Gisteren ben ik nog eens melk gaan kopen bij de plaatselijk boer. Want voor echte vlaamse rijstpap gaat er toch niks boven echte verse "koeimelk" Ik had 2,5 liter gekocht waarvan onze jongste dadelijk een grote tas chocolademelk wou hebben. De rest is verwerkt als rijstpap met saffraan. Heel gemakkelijk te maken in de ultra pro en in de microgolf. Grote voordeel is geen overkoken en niks aangezet. Hoe je de rijstpap moet maken op deze manier heb ik reeds eerder meegedeeld. Gewoon links in de blog bij zoeken even "rijstpap" ingeven. Maar deze keer wou ik dus ook graag wat rijstvlaaikes.
Nodig hiervoor :
1 bladerdeeg gekookte rijstpap 1/2 l dikke vanillepudding
Werkwijze :
Met de tarteletteuitsteker 6 taartjes uitsteken van het bladerdeeg. De siliconen tartelettevorm hiermee bekleden. In het microschenkkannetje ondertussen de melk verwarmen gedurende 3 minuten op 800 watt . Een beetje melk in de schaker doen met 4 soeplepels suiker+ 50 gr vanillepoeder. Goed schudden en nadat de warme melk uit de microgolf komt bij de rest voegen. Goed roeren en nog 2 minuten terugzetten op 800 watt. De dikke pudding onder een halve liter rijstpap mengen. De rest van mijn gemaakte rijstpap heb ik gewoon in kommetjes gedaan. Als de pudding/rijstmengsel afgekoeld is kan hij in de tartelettevorm gedaan worden. Bakken in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende een half uur.
Reacties op bericht (1)
27-11-2014
rijstvlaaikes
Edith,
Zouden de rijstvlaaikes ook lukken met rijstpap uit blik? Hoeveel zou er nodig zijn? Ik zou die graag bakken in de grote mfv, zou dit ook lukken? En hoe lang ongeveer in de oven?