Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
25-01-2012
Portugeesjes
Een receptje uit het boek "Basic gebak en taarten" van Christophe Declercq. Een heerlijk boek dat ik mezelf kado gedaan heb met de feestdagen.
Nodig voor ongeveer 10 stuks :
- 150 gr zachte boter - 180 gr suiker - snufje zout - 2 gr citroenrasp - 2 eieren - 60 gr lauwe melk - 200 gr bloem - 2 gr alkali (ammoniumbicarbonaat) of 2 gr bakpoeder kan ook
Bereiding :
- Klop de zachte boter tot een luchtige witte massa. - Voeg de suiker, het zout en de citroenrasp toe en klop verder. - Meng de eieren er één voor één door. - Zeef de bloem met de alkali en spatel de helft door het beslag. - Roer de helft van de lauwe melk erdoor. (Melk 1 minuutje in het microplus schenkkannetje op 800 watt in de microgolf) - Spatel de rest van de bloem en de rest van de lauwe melk erdoor. - Vul dan de siliconen tupperware muffinvorm voor tweederde met het cakebeslag. - Doe dit met behulp van 2 soeplepels. - Verwarm de oven voor op 210°C en bak gedurende 15 à 20 minuten.
Afwerking :
Abricoteer de portugeesjes met behulp van het tupperware patisserieborsteltje met een mengsel van bloemsuiker/citroensap. (Heel klein beetje citroensap met veel bloemsuiker mengen).