Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
22-01-2012
Flantaartjes in de tartelettevorm
Heel simpel receptje in een mum van tijd klaar en geliefd door groot en klein. Kan zoals in een grote bakvorm als in kleine naar eigen keuze.
Nodig :
- 1/2 l melk (halfvolle of volle naar keuze) - 125 gr zelfrijzende bloem - 100 gr suiker - 1 doos bostorijst (uit blik) - 3 eigelen - 3 eiwitten met 2 pakjes vanillesuiker tot sneeuw kloppen
Werkwijze :
Beginnen met de eigelen samen met de suiker te mixen tot een lichtgele massa. Daarna al de rest van de benodigdheden toe te voegen behalve de geklopte eiwitten. Deze als allerlaatste eronder mengen. 1 uur laten bakken op 200°C en nog 10 minuten laten rusten in de oven. Eruit halen en omkeren op een taartrooster voor de afdruk van de roostertje te krijgen. Deze keer had ik de deeg in de tartevorm gegoten (deeg is vloeibaar) en heeft het iets korter mogen bakken ong. 3 kwartier.
Natuurlijk kan je er eventueel nog een flan bresiliene van maken door nadat de taart is afgekoeld er nog een laag slagroom op te spuiten en te deceren met nootjes. Ik heb dit nu niet gedaan.
P.S. : Mijn hoeveelheid deeg is voor 1 taart of 12 mini tartelettes. Vermits ik maar één vorm van 6 tartelettes heb. Heb ik de overschot van deeg in mijn mini tartelettevorm gedaan en had dan nog 15 mini's. Wanneer je het deeg in de vorm doen dan komt dit tot hoog aan de bovenkant maar bij het bakken gaat dit krimpen en blijft er nog maar 3/4 van aan de wand over.
Reacties op bericht (2)
19-03-2013
Mislukt
Hallo,
ik heb deze taartjes gebakken in de tartelettevorm gedurende 45 minuten op 200 graden maar ze zijn opengescheurd, uitgedroogd en zwart, wat doe ik verkeerd? Kan ik het deeg ook in de princess klaarmaken? Hoelang en hoeveel graden? Alvast bedankt.
19-03-2013 om 20:55
geschreven door Evelyn
11-03-2012
Gemaakt en lekker bevonden
Hallo, Ik kreeg gisteren onverwacht bezoek en vermits ik mijn gasten graag iets lekker voorschotel ging ik op zoek naar een eenvoudig recept waar niet te veel werk aan was, op die manier kwam ik bij dit recept terecht, de taart heb ik bovenop versierd met wat geklopte slagroom en wat chocoladeschilfers, iedereen heeft er van genoten er bleef niet veel meer van over, dus zeker voor herhaling vatbaar. Groetjes Greta