Foto

WELKOM OP MIJN BLOG,

Mijn naam is broeder Everard en ik ben broeder van de bekende Belgische congregatie van de "Ordo Fratrum Pruvorum".
De afkorting die hiervoor staat is O.F.P.
Deze naam dragen we nog steeds omdat we vroeger een speciaal soort gezondheidsbier brouwden en ons klooster een toevluchtsoord was van zwervers die gratis tweemaal per dag bij ons konden komen eten. De Belgen noemden ons de fienprüffrères.
 
Vanwege de wereldwijde economische crisis heb ik samen met mijn steun en toeverlaat die zich Soeur of Sister Mary noemt met dispensatie en gedoogsteun van Rome, mijn intrek genomen in het klooster 'De Pauw'  te Angeren.
 
Ondanks dat we beiden bejaard zijn en slecht ter been ben ik hoofd van de keuken geworden en Maria, met permissie van gedoog-overste pater Geert Wilderman, mijn keukenhulp. De muziek op dit blog wordt verzorgd-zet muziek aan-door Soeur Elise.

Nostalgische kloosterfoto uit 1953 ziet u rechtsboven op deze site staan. Het logo hierboven vertegenwoordigt onze voortdurende hoop op solidariteit en vrede. Ons streven is dat in liefde en vertrouwen in elkaar dit doel ooit bereikt zal worden.

We wensen u een aangenaam verblijf op dit blog en nodigen u uit het dikwijls te komen bezoeken.

Foto
Categorieën
  • ALGEMENE STUKJES 1 (20)
  • ALGEMENE STUKJES 2 (20)
  • ALGEMENE STUKJES 3 (20)
  • ALGEMENE STUKJES 4 (20)
  • ALGEMENE STUKJES 5 (20)
  • ALGEMENE STUKJES 6 (20)
  • ALGEMENE STUKJES 7 (25)
  • ALLERLEI SOORTEN GEBAK 1 (20)
  • ALLERLEI SOORTEN GEBAK 2 (15)
  • DIVERSE GERECHTEN 1 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 2 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 3 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 4 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 5 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 6 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 7 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 8 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 9 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN Nr. 10 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN NR. 11 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN NR. 12 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN NR. 13 (17)
  • FEESTMAALTIJDEN 1 (20)
  • FEESTMAALTIJDEN 2 (7)
  • KRUIDEN 1 (20)
  • KRUIDEN 2 (13)
  • RELIGIE 1 (20)
  • RELIGIE 2 (20)
  • RELIGIE 3 (20)
  • RELIGIE 4 (20)
  • RELIGIE 5 (20)
  • RELIGIE 6 (20)
  • RELIGIE 7 (20)
  • RELIGIE 8 (20)
  • RELIGIE 9 (24)
  • SAUZEN (6)
  • Snacks en andere hapjes (10)
  • VIS, SCHELP & SCHAALDIEREN 1 (20)
  • VIS, SCHELP & SCHAALDIEREN 2 (20)
  • VIS, SCHELP & SCHAALDIEREN 3 (14)
  • VOEDING ALGEMEEN 1 (20)
  • VOEDING ALGEMEEN 2 (20)
  • VOEDING ALGEMEEN 3 (20)
  • VOEDING ALGEMEEN 4 (20)
  • VOEDING ALGEMEEN 5 (16)
  • VOOR EN NAGERECHTEN 1 (20)
  • VOOR EN NAGERECHTEN 2 (20)
  • VOOR EN NAGERECHTEN 3 (20)
  • VOOR EN NAGERECHTEN 4 (4)
  • WIJNEN, LIKEUREN EN ANDERE DRANKEN (20)
  • Archief per maand
  • 05-2025
  • 04-2025
  • 02-2025
  • 01-2025
  • 12-2024
  • 11-2024
  • 10-2024
  • 09-2024
  • 08-2024
  • 07-2024
  • 06-2024
  • 05-2024
  • 04-2024
  • 03-2024
  • 02-2024
  • 01-2024
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 09-2023
  • 08-2023
  • 07-2023
  • 06-2023
  • 05-2023
  • 04-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
    Inhoud blog
  • Nieuwe Paus Volgt Voetsporen van Overleden Paus Franciscus
  • Wereld opgeschrikt door onverwacht overlijden van Paus Franciscus
  • Broeder Everard wenst alle Lezers van dit Kloosterblog een Vredig en Zalig Paasfeest
  • Dieren uit de Bijbel
  • Opkikkertjes van vroeger weer volop in!
  • Kunnen we door voeding veroudering tegengaan?
  • Vrede op Aarde aan de Mensen van Goede Wil
  • Nieuws over Bedevaartplaats Medjugorje in Bosnia en Herzegovina
  • Vandaag Bakken We Luxe Appelkoekjes Met Een Gesprekje Vooraf
  • Wat Rooms Katholieke Weetjes
  • Water Belangrijkste Levensbron, Reizen Paus Franciscus en wat Kookweetjes
  • Rucola Stamppot met ei en amandelschaafsel
  • Ondanks al onze zorg toch onveilig voedel in omloop
  • Zwarte Thee goede hartbeschermer en u voelt zich er prima bij!
  • Recept Gevulde Paprika
  • Broccoliburger voor 4 personen
  • De Donderprofeet Amos
  • Einde Woongebied Mensheid op Aarde!
  • TOM KHA KAI
  • Belangrijke Voedingstips van Broeder Everard
    Foto
    Gastenboek
  • Dag Eef ik wens jou veel moed want die heb jij al ik bewonder jou van harte van Suz
  • uniek
  • dag Broeder
  • Een goeie en aangename zaterdag bezoekje
  • Een vraagje !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geboortehuis-leven-werken en dood van Pater Damiaan
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Fotoreeks Assumptionisten

    Stichter Pater Emmanuel d'Alzon

    St. Theresia Missiehuis Boxtel

    Kasteel Stapelen te Boxtel (2maal)

    Kunstenaar Jan Boeren

    Gedenkstenen Boxtel

    Plafondschildering Zepperen (Be) 

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    johoproductions
    www.bloggen.be/johopro
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    arcil
    www.bloggen.be/arcil
    Foto
    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Het Boeddhisme is geen geloof, maar net als het Humanisme een stroming, waarin goedheid en saamhorigheid belangrijk zijn
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    Foto
    Foto

    GERARDUS MAJELLA 1729-1755

    Een van de bekendste paters Redemptoristen is Gerardus Majella. Hij was een echte priester met oog voor de noden van de medemens, en daarbij heel vroom.
     
    Tijdens zijn leven werd hij al 'Santo' genoemd, wat "Heilige betekent" Op 11 december 1904 werd hij door Paus Pius X heilig verklaard en veel mensen komen naar Wittem (Ndl-Limburg) om te bidden en hem gunsten te vragen.
     
    Veel wonderen hebben er in Wittem plaats gevonden en soms zijn er mensen genezen van kwalen waar de artsen geen raad mee wisten. 

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Broeder Everard met Kloosterrecepten
    Het blog voor Broeders & Zusters van alle Gezindten
    01-02-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Februari-nieuws over kerkelijke vieringen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op 2 februari is het Maria Lichtmis. Deze dag is nog verwant aan het kerstfeest en valt precies op de 40ste dag na 25 december. Onze Heer Jezus was een geboren Jood en in die eerste eeuw was het een Joodse plicht dat een jonggeborene door de Hoge Priester-in die tijd was dat Simeon-opgenomen werd als volwaardig lid van de Joodse gemeenschap.
    Voor ons katholieken is de Heer Jezus de stralende lichtbron van ons geloof en al jarenlang is Maria Lichtmis een feest dat kerkelijk wordt gevierd met een mooi versierde kerk, waarbij iedereen van een gewijde kaars wordt voorzien die al brandend in processie als zinnebeeld van het licht door de 'duistere kerk' wordt meegedragen. In deze tijd waarbij het geloof op een wat lager pitje staat dan vroeger is dit feest van Maria Lichtmis in veel landen wat in verval geraakt, maar gelukkig zijn er nog parochies waar het feest van Maria Lichtmis nog in alle devotie plaatsvindt.
    Feest van de Heilige Blasius:  De Heilige Blasius was een  bisschop  die leefde in de derde  en vierde  eeuw  na Chr. en  in 316 onder keizer Licinius de marteldood is gestorven. Vanwege de christenvervolgingen in die tijd was hij gevlucht in  de bossen en leefde daar temidden van de wilde dieren en vogels. Bij toeval werd hij daar ontdekt door Romeinse soldaten die op zoek waren naar wilde dieren die gebruikt werden als gevechtsdieren in de Romeinse arena's; het waren slaven en  gevangenen die daar tegen vechten moesten dit om-net als bij ons bij een voetbalwedstrijd-de toeschouwers te plezieren. Op drie februari herdenken we deze heilige en op een staatje hieronder staat een legende die u vertelt hoe de Blasiuszegen ontstaan is. Een groot beeld van de H. Blasius vindt u bij de ingang van de kerk in het Brabantse Woensdrecht. Vroeger kwamen bussenvol met katholieke gelovigen op 3 februari naar Woensdrecht om zijn patroonsfeest te herdenken en net als in een bedevaartsplaats waren er op die dag ook veel neringdoenden neergestreken om hun waren aan de bezoekers aan de man te brengen. Heden ten dage is dat niet meer en het kerkbestuur in Woensdrecht is blij als er nog zo'n vijftig mensen bij de Blasiusviering in de kerk zitten. 
    Het nieuwe Onze Vader: Van de week kwam er iemand bij me informeren of het waar was dat het Onze Vader in tekst veranderd was en verteld heb ik haar dat dit klopte. Het onze vader luidt nu al bijna twee jaar als volgt: Onze Vader die in de hemel zijt, uw naam worde geheiligd, uw rijk kome, uw wil geschiede op aarde zoals in de hemel. Geef ons heden ons dagelijks brood en vergeef ons onze schulden zoals ook wij vergeven aan onze schuldenaren en breng ons niet in beproeving maar verlos ons van het kwade-Amen. 
    Indenken kan ik me dat niet iedere katholiek hier blij mee is en lang zal het tot verwarring leiden als we in gezamenlijk gebed bij bepaalde gelegenheden met katholieke gelovigen bijeen zijn. Ik hoop beste geloofsgenoten dat u dit februari-nieuws over kerkelijke aangelegenheden interessant vindt en wat u hierover nog niet wist in volle blijheid in u opneemt.










    01-02-2017 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:RELIGIE 7
    >> Reageer (0)
    25-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasta met kip, spinazie en boursin
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Klaar maken gaan we vandaag een Italiaans wokgerecht voor vier personen, waarvoor we als ingrediënten volgens het recept wat ik op het onderstaande staatje heb staan nodig hebben: Gnocchi pasta of andere pasta naar keuze, drie kipfilets, spinazie, champignons, pijnboompitten, roomkaas, zoete cherrytomaatjes, peper en zout. De schotel garneer je met geraspte Parmezaanse kaas. We zouden-als we het in huis hebben-er eventueel ook nog een gepelde en fijngesnipperde ui in kunnen verwerken en wat ook lekker is een paar teentjes knoflook.  Bij elk diner kun je vooraf een voorgerecht of nagerecht serveren: ,,Dat is uw eigen keuze." Bij deze schotel adviseer ik wel een nagerecht bv. gestoofde peren of een lekkere vruchtenyoghurt.





    25-01-2017 om 11:33 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN 9
    >> Reageer (0)
    20-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Shanghai Wok Roll met Banaan
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag maken we een wokgerecht klaar en dit vitaminerijke gerecht zit verpakt in een wokrol Vandaag is het voor ons kloosterlingen onthoudingsdag en gebruiken we geen vlees, dus staat er vandaag een visgerecht op tafel, maar morgen is het zaterdag en tegen drie uur in de middag houden we op de kolk voor de kloosterdeur een schaatswedstrijd tussen de broeders en paters en zuster Borgia is onze schaatsmeesteres die de leiding van deze wedstrijd in handen heeft. Zo'n rijkelijk gevulde wokrol vooraf is dan een ideale maaltijd om van te genieten. Voor u staan heb ik dit Chinees/Indisch gerecht voor drie personen. Wij zitten morgen met 12 man aan de kloosterdis, dus hebben we aan ingrediënten drie keer zoveel nodig. De schaatswedstrijd met al die oudjes op het ijs zal ongetwijfeld een ludieke aanblik geven en ik denk dat er wel een paar paters of broeders ten val komen en in de ziekenboeg van broeder Lazarus belanden. Je kunt stellen dat zo'n wokrol je maag net zo goed vult als een rijkelijk gevulde loempia en wat ook zo mooi is dat we te maken hebben met een kindvriendelijk gerecht wat erop neerkomt dat het ook een echt goed gerecht is voor ons oudjes hier in dit kloostergebouw.




    20-01-2017 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN 9
    >> Reageer (0)
    18-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuws van het consumentenfront
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In deze wereld wonen momenteel 7½ miljard mensen, waarvan de helft zich uitstekend kan redden, 1½ miljard weten maar net het hoofd boven water te houden en de rest lijdt honger of hebben met zoveel ontberingen te maken dat ze op de duur van kommer en kwel komen te overlijden. De aanwas is groot en voorspeld wordt dat er in 2050 ongeveer 12 miljard mensen deze aarde bevolken. Als er een betere verdeling was van geld en goederen hoeft niemand honger te lijden. Van de week las ik op internet dat er in deze wereld 9 mensen zo rijk zijn dat ze nog meer bezittingen hebben dan de helft van de alle wereldbewoners bij elkaar. Er wonen op deze aarde heel wat kapitalisten. Men zegt dat hier in Nederland 1 op de 400 inwoners miljonair is en elke week komen er via de Staatsloterij en Postcodeloterij een  paar bij. Ook via slimme constructies op financieel gebied weten sommige gladdekkers binnen de kortste keren miljonair te worden. Tussen elke categorie van mensen, arm of rijk, zitten wel een paar goedgeefse personen die een arme sloeber weer op de been helpen. In mijn aangetrouwde familie zaten ook enkele miljonairs, maar bij deze bloedverwanten was niets los te kloppen. Uitgingen ze van het standpunt dat een goed paard een arm paard niet uit zijn haverzak laat eten en een vet varken nog dommer is als een blind paard  door een mager varken uit zijn voerbak te laten eten. Als gewone burger die zich goed redden kan, kunnen we best iets doen voor de arme drommel die niets te makken heeft en wel door bewust te consumeren en af en toe iets af te schuiven naar een buurman of medebewoner die krap zit en het moeilijk heeft. In Rome geeft Paus Franciscus het goede voorbeeld door zijn sobere levenswijze, door gewone burgers uit te nodigen met hem de tafel te delen, door vluchtelingen op te nemen en  geestelijke en/of financiële hulp te geven aan hen die daarom vragen. Hier in Nederland is in de meeste gemeenten de zorg voor de zieke medemens of de mens in geestelijke of financiële nood goed geregeld en in feite hoeft niemand op straat te leven. Toch zijn er streken waar dit allemaal niet goed geregeld is en mensen niet geholpen worden of de voorzieningen krijgen waar ze recht op hebben. Er zijn ook gemeenten waar ze zorggelden verdonkeremanen of aan andere zaken besteden en dat is ontoelaatbaar en uit den boze! Van 15 tot 22 januari zitten we in de Internationale Bidweek en bidden we niet alleen dat de christelijke kerken verenigd blijven maar ook dat alle gelovigen, ongeacht tot wat voor kerkgenootschap ze behoren, een humane houding tot elkaar blijven onderhouden en niet vervuld worden door haat en nijd of  blijven steken in onderlinge geloofsverschillen. Alleen op die manier kunnen we ook gezamenlijk optrekken voor de noden van de onderdrukte of arme medemens en op die manier toeleven naar een betere  wereld die leefbaar is voor alle mensen die deze aarde bevolken.







    18-01-2017 om 16:57 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:ALGEMENE STUKJES 4
    >> Reageer (1)
    10-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boeuf En Daube
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag gaan we een lekkere Franse stoofpot klaarmaken en hoe we dat gaan fiksen ziet u op de onderstaande staatjes. De Fransen weten er wel raad mee en bij alle deze gerechten gebruikt men kruiden, verschillende soorten vlees en een Frans gerecht is niet compleet als er geen wijn in verwerkt is en op tafel staan een paar bijbehorende flessen wijn die sowieso uw tong strelen en het gerecht nog extra smakelijker maken.



    10-01-2017 om 19:06 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN 9
    >> Reageer (1)
    06-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gâteaux Des Rois
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Volgens de overleveringen weten we dat zo omstreeks die tijd de wijzen uit het Oosten-met als richtwijzer een ster-in Bethlehem arriveerden en op de herdersvlakte in een stal onze heer Jezus aantroffen die ze als nieuwe koning van het Joodse volk beschouwden. Als geschenken boden ze de nieuwe koning goud, wierook en mirre aan. Bij de Grieken heten de driekoningen Apellius, Amerius en Damascus, in het Hebreeuws kennen we ze onder de benamingen Galgalat, Malgalat en Sarathin en hier in onze contreien heten ze Balthasar, Caspar en Melchior. Vroeger werd driekoningendag als een zondag gevierd, heden ten dage merk ik hier in Holland er weinig of niks meer van en van de generatie onder de twintig weet bijna niemand de betekenis ervan.
    Van onze confraters uit Frankrijk heb ik geleerd om op die dag de communiteit te trakteren op een stukje lekkere driekoningenkoek. Driekoningenkoek kan op verschillende manieren klaargemaakt worden en al of niet opgemaakt met allerlei gekonfijte vruchten. Bakken kun je het geheel ook in een taart en/of tulbandvorm die oogt als een koningskroon. Je kunt ook zelf zo'n koningsmodel in het deeg maken, vroeger werd er meer in het klein gewerkt, werd het klooster niet alleen bevolkt door een groot aantal priesters en broeders, maar veelal ook door een groot aantal priesterstudenten, of het was een gewoon jongensinternaat die beheerd werd door een of andere congregatie of broederorde. Gebakken op driekoningen werd er dan naar het aantal priesters, broeders en/of studenten van die koeken ter grootte van een gevulde koek, waarin iets terug te vinden was van een koningskroon en soms ook nog  met allerlei tierelantijntjes opgesierd.





    06-01-2017 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:ALLERLEI SOORTEN GEBAK 2
    >> Reageer (0)
    04-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gewokte vleesreepjes met ananas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag staat op het menu voor de variatie weer eens een Indonesisch Rendang Recept. Op een staatje hier beneden ziet u hoe u dit klaar moet maken en wat u voor ingrediënten in huis dient te halen om dit hoofdgerecht  voor 4 personen te bereiden. Wokgerechten zijn ondanks de vele gebruikte ingrediënten vlug op tafel te brengen en ideaal voor werkende paren met een paar opgroeiende kinderen die hongerig thuiskomen en niet alleen van het eten, maar ook van de avond willen genieten. Ben je de hele dag in de weer geweest, dan is zo'n calorie-en vitaminerijke maaltijd aanbevelenswaardig. Als toetje een lekker puddinkje uit de super en een peertje of appeltje na kan er dan ook nog wel bij.



    04-01-2017 om 11:35 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN 9
    >> Reageer (0)
    29-12-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veni Creator Spiritus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het Veni Creator Spiritus is in feite een kerkelijke pinksterhymne. De tekst is vermoedelijk van de Benedictijner monnik Hrabanus Maurus, die deze compositie in de 9e eeuw na Chr. gemaakt heeft. Binnen onze Katholieke Kerk wordt de hymne in het Gregoriaans gezongen en buiten het Pinksterfeest vaak ten gehore gebracht bij de wijdingen van diakens, priesters en bisschoppen. Ook in Rome wordt bij bijzondere wijdingen, bv. van kardinalen of kerkelijke vieringen zoals bij een heiligverklaring of het door de paus afkondigen van een Heilig Jaar het Veni Creator Spiritus door de Vaticaanse schola cantorum op stichtende en plechtige wijze gezongen. Bij het verscheiden van het jaar 2016 lijkt het me wenselijk deze melodie, waarbij de hulp van de Heilige Geest wordt ingeroepen ook meer bekendheid te geven aan alle gewone gelovige mensen die met hun fouten vaak overal mee in de knel zitten en hun gevoelens van ellende en woede dan projecteren op anderen. Het grootste euvel waar we tegenwoordig mee te kampen hebben zijn de vele echtscheidingen, waarbij zo'n scheiding vaak escaleert in een vechtscheiding waarvan de kinderen de dupe worden. Wat deze wereld ook zo stoort zijn de haatgevoelens ten opzichte van andere geloofstakken en de jalouzie en wedijver onder elkaar. Hierbij is me opgevallen dat heel vaak zelfs eigen bloedverwanten met elkander in conflict zijn en langdurige familieruzies-tot zelfs als de dood scheidt-niet uitgesproken worden. Te maken hebben we al bijna een decennium lang met een derde macht die de wereld tracht te ondermijnen en dat is het wereldwijde terrorisme dat moeilijk te bestrijden is. Voor al deze ernstige zaken die de liefdesband onder de mensheid  verstoren, lijkt het me wenselijk de hulp van de Heilige Geest in te roepen, waarbij we de hoop uitspreken dat de mensheid dit tot steun dient en de onderlinge verhoudingen zullen verstevigen. We hopen dat in 2017 veel slechte verhoudingen onder elkaar-door gebruik van het gezonde verstand-weer in een goede onderlinge sfeer hersteld worden. Hier vanaf dit blog wens ik al mijn lezers een gelukkig en gezond 2017. Ga naar https://www.youtube.com/watch?v=cDhYGdK0KQg  en geniet van deze prachtige Gregoriaanse zang, waarvan de tekst zowel in het latijn alsmede vertaald in het Nederlands op deze site te bewonderen is. 



    29-12-2016 om 18:23 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:RELIGIE 6
    >> Reageer (1)
    23-12-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eethints voor de Kerstdagen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor de komende kerstdagen heb ik voor mijn eigen gemak enkele feestelijke eethints uit een Aldi folder overgenomen. Zoals ik u al eerder medegedeeld heb, verkeer ik momenteel niet in een allerbeste conditie en daarom zoek ik alles een beetje in een wat eenvoudige culinaire  richting. Voor u staan heb ik een gerecht van gelakte eendenborst met warme appel en pommes duchesse, vervolgens een gerecht met als hoofdmoot varkenshaas met gratin omwikkeld met spek en gevuld met oude kaas, en aardappel-groentengratin en tenslotte een heerlijk gerecht van lamsvlees met champignonsaus, gevulde courgette, aardappelkroketten en krokante parmaham. Wilt u met de kerstdagen iets anders klaarmaken, zoek dan op dit blog in de rubriek feestmenu's naar een geschikt kerstdiner. Kerstmis bestaat niet louter en alleen uit lekker eten, maar ook herdenken we die dag dat ons aller Heer Jezus als mensenkind geboren werd in een stal te Bethlehem en bij alle alle christelijke geloofstakken wordt aangenomen dat het Christuskind de verlosser is van de mensheid in nood en de persoon die ons goede richtlijnen gaf betreffende onze christelijke normen en waarden. In sommige landen is de geloofsbeleving op een laag pitje komen te staan, maar de geschiedenis leert ons dat dit tijdelijk is.Weliswaar leven we in een gistende tijd van oorlogen, terrorisme en angst maar er is maar een manier om deze te trotseren en dat is niet met haat tegen de bedreigers, maar wel met een houding van liefde-zelfs tegen mensen-die u vijandig gezind zijn. Het is die liefde die op de lange duur hoop geeft op vrede in uw hart en ons allemaal met elkaar verbindt en houvast geeft aan een toekomst van rust en vrede. Broeder Everard wenst al de lezers van dit blog hele fijne kerstdagen en of u nu arm, rijk, gezond, ziek of invalide bent, die dagen zijn pas geslaagd als u zich ook innerlijk rustig, gelaten en vredig voelt.




    Hieronder vindt u  de schotel van bovenstaand recept



    Zo ziet bovenstaand recept eruit als het klaar is

    Hoe maken we een lamsvleesschotel klaar met champignonsaus, gevulde courgette
    aardappelkroketten en krokante parmaham?


    23-12-2016 om 16:33 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:FEESTMAALTIJDEN 1
    >> Reageer (0)
    16-12-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat interessante nagerechten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor u staan heb ik vandaag twee interessante nagerechten. Het eerste gerecht wordt klaargemaakt met 4 Gieser Wildeman stoofperen, wijn, suiker, kaneelstokje, plakken suikerbrood, 1 tl  kaneel, wat bloem en boter. De benaming van dit gerecht is Stoofperen Crumble met suikerbrood. Het tweede gerecht is een bladerdeeg tompouce met mascarponemousse, luxe chocolademousse en gemengd fruit. De gerechten heb ik overgenomen uit een folder van de Aldi en zowel de benodigdheden voor het klaarmaken van deze nagerechten alsmede de bereidingswijze staan afgebeeld op de bekende staatjes. Veel succes ermee!





    16-12-2016 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:VOOR EN NAGERECHTEN 3
    >> Reageer (1)
    12-12-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerkelijk Nieuws
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het Heilig jaar van Barmhartigheid is door Paus Franciscus inmiddels afgesloten en te hopen is dat veel mensen hierdoor gegrepen zijn en voortaan meer aandacht gaan schenken aan zwervers en vluchtelingen die door oorlogsgeweld uit hun land naar elders vertrokken zijn en niet te vergeten voor al die mensen die omwille van hun geloof of anderzijds uit de maatschappij gestoten of vervolgd worden. Gisteren sloten we de derde adventszondag af in afwachting van onze Heiland, ons aller Heer Jezus, die omstreeks de decembertijd in het begin van de jaartelling geboren werd in een stal op de herdersvelden te Bethlehem. Ook dit jaar staat kerstmis in het teken van een vredesfeest en ofschoon veel mensen, gezien de voortdurende oorlogen en geloofsverval, daar niet meer in geloven is er altijd nog de hoop dat er ooit iets ten goede veranderen zal. De laatste tijd kijk ik veel naar de programma's van de Evangelische Omroep, die veelal in het teken staan van de begrippen geloof, liefde en hoop en ook de vele zangprogramma's met mooie kerkelijk liederen, niet alleen vocaal maar ook instrumentaal begeleid, boeien me ontzettend en het geeft toch weer aan, al staat ons katholieke geloof momenteel op een laag pitje, het Christendom ook in onze contreien nog volledig aanwezig is. Van een van onze kloostervrienden ontving ik vanuit België een prachtige video van een bisschopswijding in de Salvatorkathedraal in Brugge. Op 4 december 2016 werd hier door kardinaal Jozef de Kesel de 57-jarige Lode Aerts, voorheen deken van de stad Gent, tot bisschop van het bisdom Brugge gewijd. De wijdingsplechtigheid van Lodewijk Aerts is te zien op https://www.youtube.com/watch?v=vMW0r0BK71U U moet er wel even voor gaan zitten, maar een bisschopswijding zie je niet elke dag en misschien wordt u er zodanig door aangegrepen dat uw geloofsbeleving weer een  stootje in de goede richting krijgt.   

    12-12-2016 om 19:24 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:RELIGIE 6
    >> Reageer (1)
    11-12-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat wel en wat niet in de koelkast
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gewoon in de koelkast vinden we allerlei sauzen, mosterd, vleeswaren en vis, zuivel, eieren, maar wel met de punt naar beneden, jam, appels, verpakte voorgesneden groente, maar deze wel in de originele verpakking; snij jezelf groente voor, en doe je deze hierna in een plastic zak, zet de zak dan geopend in de groentebak. Wat ook bewaard kan worden in de koelkast zijn alle bladgroenten, zoals sla en andijvie en ook alle koolsoorten.
    Vruchtengroenten: Tomaat, paprika en komkommer bewaar je buiten de koelkast, want door de kou verliest deze groente hun structuur en zoete smaak. Waar bewaar je ze dan wel? Het beste is in een emmer op een gewoon koel plaatsje in uw huis.
    Wintergroenten zoals wortelen, knolselderij en uien moet je niet in de koelkast bewaren, Waar dan wel? Het beste kunt u deze bewaren op een koele, droge en donkere plek bv. in de voorraadkast. Uien kunnen het beste bewaard worden in een uienpot; zie inzet!
    Tropisch fruit zoals mango's, ananas, kiwi's en bananen moet u niet in de koelkast bewaren. Waar dan wel? Het beste is gewoon op een fruitschaal op een koele en wat donkere plaats in uw huis.
    Basilicum: Beslist niet in de koelkast bewaren, want die echte kruidensmaak verdwijnt er doordat de blaadjes verwelkt zijn. Waar dan wel? Het beste is om ze op dezelfde manier te bewaren als vruchtengroenten.
    Aardappelen: Nooit in een koelkast bewaren. Bewaar ze droog en koel in een aardappelkist op een geschikt plaatsje in uw huis.
    Brood dient uitsluitend bewaard te worden in uw broodtrommel. Wel is het mogelijk wat vers brood in uw diepvriezer te bewaren en als de nood aan de man komt deze eruit te halen als bv. plotseling het brood op of als u visite krijgt. Wat over is niet terugzetten, want dan eet u echt droog brood.
    Potje honing kun je het beste in uw keukenkastje bewaren, want in een koelkast gaat deze honing binnen de kortste keren kristalliseren.
    Wijnen bewaar je buiten de koelkast. Over het algemeen is het zo dat rode wijnen het beste op kamertemperatuur bewaard dienen te worden en witte wijnen op een koele en donkere plaats. Om uitdrogen van de kurk te voorkomen liggen de flessen met de hals naar beneden in een speciaal wijnrek.
    Eeuwig leven: Dat hebben de producten in een koelkast nooit. Pas vooral op met vlees en vleeswaren. Zijn deze over de verbruiksdatum heen, doe ze dan weg, ook al ruiken ze nog goed. Laat vlees en vleeswaren ook niet te lang buiten de koelkast en zet ze direct na gebruik weer terug: dus niet te lang op tafel! 







    11-12-2016 om 10:21 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:VOEDING ALGEMEEN 3
    >> Reageer (1)
    23-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Warm Chocoladetoetje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag heb ik als nagerecht staan een warm chocoladetoetje en hoe het bereid dient te worden met alles erop en eraan leest u op onderstaand staatje. Mijn gezondheidstoestand is nog erbarmelijk slecht en voorlopig houd ik me dan ook bezig met eenvoudige gerechten en/of nagerechten. Het is soeur Maria die momenteel in de keuken het heft in handen heeft en bijgestaan wordt ze door een paar medebroeders die vroeger ook keukendiensten verricht hebben en stokoud zijn. Mij, met mijn 83, noemen ze de jongeling en ze begrijpen niet hoe ik aan al die kwalen gekomen ben. Misschien doordat ik zoveel in de cuisine gestaan heb  en moest zorgen dat de inwendige mens tijdig verzorgd werd, heb ik me te veel onttrokken aan de dagelijkse kloostergebeden zoals de metten, de priem, de vespers en de completen. Kortom daarboven vinden ze mogelijkerwijze dat ik te weinig gebeden heb en dit niet ongestraft kon blijven. Een andere verklaring heb ik er niet voor!





               

    23-11-2016 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:VOOR EN NAGERECHTEN 3
    >> Reageer (1)
    15-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salty Karameltaart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het weer ziet er somber uit en daarom gaan we het wat opvrolijken met het bereiden en bakken van een karameltaart met noten, dadels en vijgen. Voor u opgezocht heb ik een recept hiervoor van een bekend Duits winkelketen welke wereldwijd op de consumptiemarkt vertegenwoordigd is. Hier in het klooster zijn enkele zusters en broeders die verkikkerd zijn op het dartspel. In de recreatiezaal hebben we ook zo'n dartbord hangen, maar als deze of gene daar aan het darten is blijf ik liever uit de buurt, want onlangs kreeg broeder Johannes zo'n pijl die geworpen werd door zuster Agnes in zijn oor. Nee dan kijk ik toch liever naar de professionals die momenteel weer met een groot toernooi bezig zijn en waarbij de Hollandse darters het uitstekend doen. Tijdens zo'n toernooi is het gezellig om die avond wat snacks te presenteren en/of bij de koffie zo'n lekker stukje karameltaart. Tegenwoordig heeft men het aldoor maar over dik worden, geen suiker of vet tot je te nemen en weet ik veel, maar het zijn over het algemeen de kloosterlingen die elke dag een stevige maaltijd tot zich nemen en dit met veel tussendoortjes maar wel wereldwijd de kroon spannen als het gaat om oud worden. De gemiddelde leeftijd hier is 85 jaar en op het kloosterkerkhof ligt die gemiddelde leeftijd zelfs op 90 jaar. Dus, wil je lang leven en zoekt u de gezelligheid met veel mensen om  u heen, zweer dan het wereldse af en wordt kloosterling!



    15-11-2016 om 10:29 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:ALLERLEI SOORTEN GEBAK 2
    >> Reageer (2)
    11-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Coquilles met sugarsnaps, geroosterde bospeen en krokante aardappelen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag heb ik weer zo'n Aldivoorgerecht of zo gij verkiest met een toetje erbij en een soepje vooraf een compleet diner. Zo gij het niet weet zijn coquilles zeevruchten die vooral in Frankrijk aan de kust van Bretagne gevonden worden, Ze worden ook wel Jacobsschelpen genoemd. Op een apart staatje staat de bereidingswijze van Coquilles met sugarsnaps, geroosterde bospeen en krokante aardappelen en u vindt er ook de ingrediënten die u ervoor in huis dient te hebben. Die coquilles zijn niet goedkoop en voor 2 ons van die zeevruchten betaalt u al gauw zo'n 7 euro, maar u haalt er met al die andere  ingrediënten erbij wel een vitaminerijk gerecht mee in huis en uw tafelgenoten zullen enthousiast zijn als dit gerecht op tafel verschijnt. 



    11-11-2016 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:VOOR EN NAGERECHTEN 2
    >> Reageer (0)
    10-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aziatische Pompoensoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren zag kreeg ik in de brievenbus een folder met herfstrecepten van winkelketen Aldi. Ik vond het boekje interessant en nu we nog steeds een beetje in de tijd van de pompoenen zitten breng ik als eerste recept Aziatische pompoensoep met romige kokosmelk en gebakken uitjes. Hebben we het over pompoenen dan komen we terecht bij een oud cultuurgewas dat in Midden-en Zuid-Amerika al plm. 9000 v. Chr.  bekend was en in de 16e eeuw voor het eerst in Europa bekend werd. Pompoenen zijn zo'n beetje familie van de kalebassen en komkommers. Pompoenen zitten boordevol vitamines A, C en E, bevatten daarenboven veel vezelstoffen en bovendien veel nuttige mineralen. Met Halloween dat we voor 10 dagen geleden achter de rug hebben worden kalebassen en pompoenen uitgehold en sommige maken er spookachtige wezens van. Ik houd me toch liever bij de soep of andere pompoengerechten. Omdat pompoenen ook veel ijzer bevat, beveel ik soep en andere pompoenkostjes ook aan bij mensen die te weinig ijzer in hun bloed hebben en daardoor vaak lusteloos zijn. Hieronder vindt u alles over de bereiding en ook vermeld staan de ingrediënten die u in huis  dient te halen. Als inzet een fotootje van de diverse soorten pompoenen die verkrijgbaar zijn. Ik wens u met het klaarmaken van dit voorgerecht veel succes en tot een volgende keer maar weer! 



    10-11-2016 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:VOOR EN NAGERECHTEN 2
    >> Reageer (0)
    07-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knolselderijstamppot met Paddenstoelen en Cevapcici
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het wordt kouder en een goede pot om met zo'n herfstweer mee te starten is knolselderijstamppot met paddenstoelen en Cevapcici. Knolselderij heet met de zondagse  naam Apium graveolens var. rapaceum. Het is een knol die net boven de grond groeit en heeft een doorsnee van plm. 10 tot 15  cm. Hoewel knolselderij voor de knol geteeld wordt kan het loof dat eraan zit eventueel ook gegeten worden. Heb je konijnen die lusten zowel de knol alsmede het loof. Hier in het klooster hebben we jarenlang konijnen gefokt en het was broeder Everard die als tussendoortje deze dieren verzorgde en voornamelijk zich bezig hield met vlinderkonijnen en Belgisch Haas. Knolselderij bevat geen vet en ook geen suikers. Wat er wel inzit is eiwit, koolhydraten, natrium, kalium, calcium, fosfor, ijzer, magnesium en zink. Allemaal goed voor het gestel en dus energierijk. Voor u staan heb ik vandaag dit hoofdgerecht goed voor 4 man aan tafel. De voorbereidingstijd om deze pot te realiseren is 10 minuten, de kooktijd is 30 minuten en de totale bereidingstijd is dus 40 minuten.  Hieronder vindt u de staatjes met daarop de ingrediënten en de bereidingswijze die in verschillende fases afgewerkt dient te worden.









    07-11-2016 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN 9
    >> Reageer (1)
    01-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filets de Poularde À La Pmpadour
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag zijn hier enkele confraters uit Frankrijk aanwezig en daarom heb ik vandaag op het programma staan een echt Frans gerecht met de naam Filets De Poularde À La Pompadour. In Frankrijk woonde destijds een hele mooie dame, geheten Jeanne-Antoinette Poisson (Parijs 29 dec. 1721-Versailles 15april 1764)-, sinds 1745 markiezin de Pompadour. Deze titel kreeg zij toebedeeld door de Franse koning Lodewijk XV, die haar als maîtresse tot zich genomen had. In die tijd van de lichte zeden was dat heel gewoon en iedereen accepteerde dat. Hooggeplaatste personen uit de tegenwoordige tijd houden er ook vaak maîtresses op na, maar soms blijft het altijd geheim of na hun dood wordt er toch melding van gemaakt, vaak door de loslippigheid van personeel of anderzijds. In de tijd van de Franse koningen werden veel diners genoemd naar een beroemde kok of naar beroemde personen en tehuizen waar lekker gegeten werd. Vandaag vieren we ook Allerheiligen, waarbij we aannemen dat onze dierbaren die zijn heengegaan zich in de hemel bevinden en al heel vroeg verloor ik vroeger een zusje, waarbij mijn moeder zei dat ze in de hemel was en er daar gegeten werd met goud bestek en het er daar vrolijk aan toeging. Hieronder vindt u het diner dat vandaag op tafel komt. Het staat u vrij om een kopie ervan te trekken en deze te bewaren in uw cartotheek. 







    01-11-2016 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN 9
    >> Reageer (0)
    28-10-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalfsstoofpotje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag ben ik even terug van weggeweest. Met al die chronische ziektes word je nooit beter, maar er zijn van die dagen dat je jezelf weer wat opgeknapt voelt en dan onmiddellijk de draad weer opneemt. In de toekomst zullen er door al die misère wat minder artikeltjes verschijnen, maar ik streef ernaar om toch maandelijks minstens twee mooie recepten of bijzonder kerkelijk nieuws te brengen. Over een paar dagen is het Allerheiligen en gaan we onze dierbaren herdenken. Op 2 november vieren we Allerzielen en leuk is het dan om te zien dat onze kerkhoven weer een sierlijke aanblik geven en er zoveel mensen de graven of de urnenplaats van vrienden en familieleden met een bezoek komen vereren. Voor het kalfsstoofpotje dat ik vandaag heb staan, halen we vier kalfslappen van 150 gram in huis, benodigd is wat boter, peper en zout, verder 2 sjalotjes, wat bloem, witte wijn en een pot kalfsfond, een paar laurierblaadjes, 1 courgette, wat room en tenslotte een paar eetlepels grove mosterd. Hieronder treft u het recept, een bakje met de kalfslappen en als inzet ziet u het stoofpotje. 



                

    28-10-2016 om 17:31 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN 8
    >> Reageer (1)
    01-10-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarde Blogvrienden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Al lange tijd ben ik ernstig ziek. Tot op heden bracht ik elke week nog artikeltjes die u interesseerde. Voor uw bezoeken aan dit blog ben ik u dan ook zeer dankbaar. Dat ik voorgoed ophoud, dat kan ik nog niet zeggen. Misschien is er nog een lichtpuntje, maar voorlopig stop ik even. In de loop der tijd heb ik op dit blog veel interessante artikeltjes gebracht en sommige van die verhalen hebben een eeuwig leven. In het archief van dit blog vindt u de rubrieken waarover ik geschreven heb, en als u nog eens iets wat u destijds boeide op wil halen, dan raad ik u aan toch nog eens op dit blog te kijken. Ik wens al mijn lezers een goede gezondheid en het allerbeste.
    Met vriendelijke groet Eef, beheerder van de familieblogjes http://www.bloggen.be/broedereverard/ (dit blog) http://www.bloggen.be/eef en http://www.bloggen.be/evertsuitlaatklep/

    01-10-2016 om 12:19 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:ALGEMENE STUKJES 4
    >> Reageer (1)

    Foto





    ALLES OVER ETEN EN DRINKEN
  • Vezelrijke ontbijtjes
  • Erna met zoutloos eten
  • Lekker & Simpel
  • Duivensoep
  • Onze Franse keuken
  • Svetlana's Recepten
  • Serge met zijn Wijnetiketten Verzameling
  • Keukentips
  • Nederlandse Mycologische Vereniging

    CULINAIRE WEBSITES EN VIDEO 'S
  • Kijk hoe Kees Melis Brabantse worstenbroodjes bakt
  • Turkse Eten
  • Gezondheidsproducten van Wingzie
  • Zelfmaakrecepten
  • Bakrecepten van Okoko
  • Keukentips
  • Nederlandse Mycologische Vereniging

    Geestversterking
  • Processie De Brugse Belofte
  • Bedevaartsoord Beauraing België
  • Bedevaartsoord Banneux België
  • Apostel Paulus en zijn brieven
  • Sixtijnse Kapel
  • Wees Gegroet Maria
  • Mariakapellen: zie ook Angeren
  • Basiliek van San Pietro
  • Basiliek van San Paolo
  • Heilige Bloedprocessie Brugge 2017

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    In Banneux (België) is Maria in 1933 verschillende keren verschenen aan Mariëtte Beco.

    Mariëtte ging tijdens de grote vakanties op bezoek bij de familie Desmedt in Thildonck.

    Op de fotoreportage ziet u het Heiligdom Banneux, druk op foto 2 voor website. 

    Op eerste familiefoto ziet u Pierre Desmedt met zijn vrouw Victorine Lenaerts
    José Desmedt en Mariëtte & André Beco. op de andere José en Mariëtte.

    Na Lourdes is Banneux een van de drukst bezochte bedevaartplaatsen.

    Met één klik op de Maria Award vindt u alle Mariakapellen  in Nederland en kunt u

    Marialiedjes beluisteren.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Werkende handen in Molokai, overblijfselen terug naar België-Heiligverklaring Damiaan in Rome
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    ZIE HIER DE MOOIE BEELDEN VAN GODS SCHEPPING!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    johoproductions
    www.bloggen.be/johopro
    Rondvraag / Poll
    BROEDER EVERARD WIL GRAAG WETEN WAT U INTERESSANT VOND
    RECEPTEN
    BLOGFOTO'S
    VERHAALTJES
    GEDICHTEN
    ALLES
    Bekijk resultaat


    Solidaritet met mens in nood,geeft deze wereld kleur! Klik plaatje hieronder!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    {TITEL_VRIJE_ZONE}

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    FAMILIESITES
  • Informatie en Wetenschapsblog
  • Eef met Nieuwsflitsen, Herinneringen & Ervaringen

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Ik hoop dat een bezoekje aan dit blog van broeder Everard uw geest verrijkt heeft
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs