Foto

WELKOM OP MIJN BLOG,

Mijn naam is broeder Everard en ik ben broeder van de bekende Belgische congregatie van de "Ordo Fratrum Pruvorum".
De afkorting die hiervoor staat is O.F.P.
Deze naam dragen we nog steeds omdat we vroeger een speciaal soort gezondheidsbier brouwden en ons klooster een toevluchtsoord was van zwervers die gratis tweemaal per dag bij ons konden komen eten. De Belgen noemden ons de fienprüffrères.
 
Vanwege de wereldwijde economische crisis heb ik samen met mijn steun en toeverlaat die zich Soeur of Sister Mary noemt met dispensatie en gedoogsteun van Rome, mijn intrek genomen in het klooster 'De Pauw'  te Angeren.
 
Ondanks dat we beiden bejaard zijn en slecht ter been ben ik hoofd van de keuken geworden en Maria, met permissie van gedoog-overste pater Geert Wilderman, mijn keukenhulp. De muziek op dit blog wordt verzorgd-zet muziek aan-door Soeur Elise.

Nostalgische kloosterfoto uit 1953 ziet u rechtsboven op deze site staan. Het logo hierboven vertegenwoordigt onze voortdurende hoop op solidariteit en vrede. Ons streven is dat in liefde en vertrouwen in elkaar dit doel ooit bereikt zal worden.

We wensen u een aangenaam verblijf op dit blog en nodigen u uit het dikwijls te komen bezoeken.

Foto
Categorieën
  • ALGEMENE STUKJES 1 (20)
  • ALGEMENE STUKJES 2 (20)
  • ALGEMENE STUKJES 3 (20)
  • ALGEMENE STUKJES 4 (20)
  • ALGEMENE STUKJES 5 (20)
  • ALGEMENE STUKJES 6 (20)
  • ALGEMENE STUKJES 7 (25)
  • ALLERLEI SOORTEN GEBAK 1 (20)
  • ALLERLEI SOORTEN GEBAK 2 (15)
  • DIVERSE GERECHTEN 1 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 2 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 3 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 4 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 5 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 6 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 7 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 8 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 9 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN Nr. 10 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN NR. 11 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN NR. 12 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN NR. 13 (17)
  • FEESTMAALTIJDEN 1 (20)
  • FEESTMAALTIJDEN 2 (7)
  • KRUIDEN 1 (20)
  • KRUIDEN 2 (13)
  • RELIGIE 1 (20)
  • RELIGIE 2 (20)
  • RELIGIE 3 (20)
  • RELIGIE 4 (20)
  • RELIGIE 5 (20)
  • RELIGIE 6 (20)
  • RELIGIE 7 (20)
  • RELIGIE 8 (20)
  • RELIGIE 9 (23)
  • SAUZEN (6)
  • Snacks en andere hapjes (10)
  • VIS, SCHELP & SCHAALDIEREN 1 (20)
  • VIS, SCHELP & SCHAALDIEREN 2 (20)
  • VIS, SCHELP & SCHAALDIEREN 3 (14)
  • VOEDING ALGEMEEN 1 (20)
  • VOEDING ALGEMEEN 2 (20)
  • VOEDING ALGEMEEN 3 (20)
  • VOEDING ALGEMEEN 4 (20)
  • VOEDING ALGEMEEN 5 (16)
  • VOOR EN NAGERECHTEN 1 (20)
  • VOOR EN NAGERECHTEN 2 (20)
  • VOOR EN NAGERECHTEN 3 (20)
  • VOOR EN NAGERECHTEN 4 (4)
  • WIJNEN, LIKEUREN EN ANDERE DRANKEN (20)
  • Archief per maand
  • 04-2025
  • 02-2025
  • 01-2025
  • 12-2024
  • 11-2024
  • 10-2024
  • 09-2024
  • 08-2024
  • 07-2024
  • 06-2024
  • 05-2024
  • 04-2024
  • 03-2024
  • 02-2024
  • 01-2024
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 09-2023
  • 08-2023
  • 07-2023
  • 06-2023
  • 05-2023
  • 04-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
    Inhoud blog
  • Wereld opgeschrikt door onverwacht overlijden van Paus Franciscus
  • Broeder Everard wenst alle Lezers van dit Kloosterblog een Vredig en Zalig Paasfeest
  • Dieren uit de Bijbel
  • Opkikkertjes van vroeger weer volop in!
  • Kunnen we door voeding veroudering tegengaan?
  • Vrede op Aarde aan de Mensen van Goede Wil
  • Nieuws over Bedevaartplaats Medjugorje in Bosnia en Herzegovina
  • Vandaag Bakken We Luxe Appelkoekjes Met Een Gesprekje Vooraf
  • Wat Rooms Katholieke Weetjes
  • Water Belangrijkste Levensbron, Reizen Paus Franciscus en wat Kookweetjes
  • Rucola Stamppot met ei en amandelschaafsel
  • Ondanks al onze zorg toch onveilig voedel in omloop
  • Zwarte Thee goede hartbeschermer en u voelt zich er prima bij!
  • Recept Gevulde Paprika
  • Broccoliburger voor 4 personen
  • De Donderprofeet Amos
  • Einde Woongebied Mensheid op Aarde!
  • TOM KHA KAI
  • Belangrijke Voedingstips van Broeder Everard
  • Onze hoop is gericht op het begrip liefde wat in elke geloofsgroep is verankerd!
    Foto
    Gastenboek
  • Dag Eef ik wens jou veel moed want die heb jij al ik bewonder jou van harte van Suz
  • uniek
  • dag Broeder
  • Een goeie en aangename zaterdag bezoekje
  • Een vraagje !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geboortehuis-leven-werken en dood van Pater Damiaan
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Fotoreeks Assumptionisten

    Stichter Pater Emmanuel d'Alzon

    St. Theresia Missiehuis Boxtel

    Kasteel Stapelen te Boxtel (2maal)

    Kunstenaar Jan Boeren

    Gedenkstenen Boxtel

    Plafondschildering Zepperen (Be) 

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    tlissewegenartje
    www.bloggen.be/tlissew
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    leef_gratis
    www.bloggen.be/leef_gr
    Foto
    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Het Boeddhisme is geen geloof, maar net als het Humanisme een stroming, waarin goedheid en saamhorigheid belangrijk zijn
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    Foto
    Foto

    GERARDUS MAJELLA 1729-1755

    Een van de bekendste paters Redemptoristen is Gerardus Majella. Hij was een echte priester met oog voor de noden van de medemens, en daarbij heel vroom.
     
    Tijdens zijn leven werd hij al 'Santo' genoemd, wat "Heilige betekent" Op 11 december 1904 werd hij door Paus Pius X heilig verklaard en veel mensen komen naar Wittem (Ndl-Limburg) om te bidden en hem gunsten te vragen.
     
    Veel wonderen hebben er in Wittem plaats gevonden en soms zijn er mensen genezen van kwalen waar de artsen geen raad mee wisten. 

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Broeder Everard met Kloosterrecepten
    Het blog voor Broeders & Zusters van alle Gezindten
    29-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diner vandaag: Mosterdsoep, Wortelenstamppot en Vers Fruit
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor een poosje terug heb ik een vijftal artikelen geschreven over mosterd en mosterdgerechten. Vandaag is het buiten lekker weer, weliswaar met een windje erbij maar toch goed te houden. Oudjes die nog goed ter been zijn, raad ik aan om vanmiddag een fikse wandeling te maken of wat ook fijn is om een eindje te fietsen. Ben je eenmaal vastgeroest in het Horeca vak, dan is er weinig tijd om te gaan wandelen of fietsen. Je tippelt om alles klaar te maken voortdurend door de keuken en in restaurants dit vaak tot ver over het middernachtelijke uur. Hier in het klooster begint de dag om 5 uur met de lauden en hierna in de cuisine al vroeg en om 's avonds 7 uur is de keuken gesloten. Hierna  is het bidden in de kapel, een uur recreatie en na het bidden van het rozenhoedje liggen we om uiterlijk 22.30 uur allemaal in Morpheus 'armen. Onze wandelende en fietsende confraters wacht vanavond een pittig diner dat begint met twee soorten mosterdsoep, hierna wortelenstamppot met rookworst en als toetje na wat fruit, waarbij men kan kiezen uit een lekkere handpeer of appel en voor hartpatiënt zuster Borgia heb ik ter aanvulling van haar kalium wat kiwi's op de fruitschaal gelegd. Als je een  rubriek zoekt hoe wortelenstamppot het beste bereid kan worden, ga dan naar het archief rubriek 4 van de diverse gerechten en lees artikel hierover d.d. 13 september 2012! 







    29-09-2015 om 14:22 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN 7
    >> Reageer (1)
    21-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijstebrij met rabarber-aardbeiencompote
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vroeger in de Oost was het bijna elke dag rijst eten, maar dat ging zeer gevarieerd en de Indische rijsttafels smaakten dan ook voortreffelijk. Ik heb nog niet zolang geleden een rijstnagerecht op dit blog gebracht en vandaag heb ik voor u staan een volledig rijstgerecht voor 4 personen met alles erop en eraan staan. De gehele bereidingswijze staat op een staatje en als u vanavond of morgenvroeg naar de buurtwinkel stapt kunt u de benodigde ingrediënten vast in huis halen en maak u voor morgenmiddag ook zo'n heerlijk rijstgerecht klaar. Misschien heeft u uit de winkel maar enkele spulletjes nodig en heeft u sommige vruchten of anderzijds nog in u diepvrieskast zitten. Hier in het klooster slaan we s 'zomers van allerlei gewassen in de vriesruimte op en nu vandaag met het begin van de herfst en straks in de winter profteren we daar uitgebreid van. 



    21-09-2015 om 17:39 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN 7
    >> Reageer (1)
    19-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groentestoofpot
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag, nu het wat kouder is geworden, gaan we een lekkere en vitaminrijke stoofpot klaarmaken. De ingrediënten heb ik al klaar liggen en dit alles heb ik voor mijn actieve keukenvrienden-en vriendinnen op een paar staatjes staan die u vrij kunt kopiëren en als u een link van broeder Everard op uw website als favoriet blog heeft staan, dan vindt u onder de gerechtenrubriek dit recept ten alle tijde terug. Makkelijk is ook om een aantekening van de diverse gerechten te maken en hierop alle data te noteren van het ingebrachte recept, zodat u dit recept direct terug weet te vinden als u stoofpot klaar wenst te maken. Veel succes met de bereiding en tot een volgende keer maar weer!


    19-09-2015 om 12:56 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN 7
    >> Reageer (0)
    15-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalfslever met appel en aardappelpuree
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag op Prinsjesdag hebben we een eenvoudige maaltijd staan met kalfskever met appel en aardappelpuree. Op een staatje hier beneden vindt u de benodigdheden voor de kalfsschotel en uiteraard de bereidingswijze. Aardappelpuree is vlug klaar te maken door de aardappels te koken, af te gieten en onder toevoeging van wat melk en een flinke klont roomboter fijn te stampen mooi gevormd op een schotel te brengen en hierna te bestrooien met wat paprikapoeder. Ook onze Belgische vrienden kijken vandaag naar de rijtoer van onze koning en charmante koningin door onze hofstad Den Haag. Het schijnt vanmiddag wat winderig te worden en broeder Leonard hier uit ons klooster, die vandaag op de eretribune langs de feestroute zit, heeft zo'n ouderwets oranje feesthoedje opgezet met een elastiekje onder de kin om een onverwachte windvlaag te kunnen trotseren. Het is ook de laatste keer dat men de Gouden Koets kan bewonderen, want gehoord hebben we dat deze na opgeknapt te zijn alleen nog te bewonderen valt in het hoofdstedelijk museum in Amsterdam of mogelijk in het oude paleismuseum van Het Loo. Vandaag hier in het klooster wordt tijdens het diner ook een oranjebittertje genuttigd. We zitten vanmiddag met 12 confraters aan tafel en ingekocht heb ik bij de slijter vier flessen van die koninklijke drank. Ik denk dat we na een uurtje aanzitten alleen nog lege flessen aantreffen. Vroeger stond alles nog op statiegeld en mocht  ik van overste Geert na inlevering het statiegeld voor mezelf houden. Hiermee ging ik elk jaar op vakantie naar mijn oude missiegebied in de Congo, maar dat is al jaren verleden tijd.



    15-09-2015 om 11:30 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN 7
    >> Reageer (1)
    11-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe maak je rundervinken en/of runderschnitzels lekker klaar
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Rundervinken kun jezelf maken, maar het is weinigen gegeven om dit te doen. Tegenwoordig hebben de stedelijke supers en ook in wat grotere dorpen een eigen slagerij binnen de muren en ook bij de keurslager kun je nog steeds voor je vleesinkopen terecht. Wie de tijd ervoor over heeft, haalt zijn vlees bij de gewone slager en als het om wild of gevogelte gaat en er is een poelier bij u in de buurt, stap daar dan eens binnen. Mogelijk is alles wat duurder dan in de super, maar verzekerd ben je dan wel van kersvers spul  en dat is een grote plus. Vandaag heb ik voor u staan een oud recept van vlees uit de pan zoals grootmoeders van vroeger dat allemaal wisten te bereiden. Hier beneden op staatjes heb ik staan wat u voor ingrediënten nodig hebt en tevens wat richtlijnen hoe u alles het beste kunt bereiden. Schroom niet en ga er maar eens mee aan de slag! 



    11-09-2015 om 17:51 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN 7
    >> Reageer (1)
    08-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voksvermaak en niet alledaagdaagse vleesgerechten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Tegenwoordig heb je wereldwijd van allerlei organisaties die opkomen voor het dierenwelzijn. Voor elkaar hebben ze het al gekregen dat het optreden van dieren in een circus verboden is. Circus Herman Renz heeft zijn dieren al verkocht en ondanks de mooie circusnummers die ons geboden worden, komt er in dierenarme circussen bijna niemand meer kijken en draait hier in Nederland bijna elk optredend circus met verlies. Ook de gemeentes kleden de circussen uit met torenhoge staangelden. Hetzelfde is het geval  bij het aloude volksvermaak de kermis. Over Sinterklaas en zwarte Piet zullen we het maar niet hebben, want ook dit volksfeest wordt onderhand al door instanties zoals de VN veroordeeld als een zottenfestijn van discriminanten. Lang hebben we vergaderd over het menswaardig slachten van dieren en onze aloude slachtwet, waarbij het wettelijk verplicht is dat dieren voordat ze geslacht worden verdoofd moeten worden, ook al afgeschaft, want momenteel is in elke super halal vlees van onverdoofd geslachte dieren verkrijgbaar. We hebben momenteel te maken met een grote volksverhuizing die tot stand gekomen is door oorlogen waaraan we vaak zelf schuldig zijn of onze medewerking verlenen door leveranties van wapens, banken die zelfs winst maken op de beurs door de florerende wapenindustrie en verder leveren we overal waar gevochten wordt manschappen en bemoeien doen we ons met iedere strijd en dit alles onder het motto van vrede en veiligheid. Wat het vluchtelingenvraagstuk betreft zijn de meningen verdeeld. Ik ben ervoor dat de mensen geholpen worden, maar als dat niet op de goede manier gebeurt en erin Nederland veel mensen zijn die daar niet achter staan, dan gaat het op de duur volledig mis. Doordat Nederland een zeer gemêleerd land is geworden van een heleboel verschillende geloven en mensen met gebruiken die we hier niet kennen, ligt er voor de industrie wel een weg open tot het bereiden van  allerlei speciale dranken en eetwaren. Wild zwijnenvlees en bouten van moeflons en herten zien we al heel veel op tafel. Ook struisvogelvlees krijgt hier al enige bekendheid. In Australië stikt het van de vele kangoeroes  en ontelbare skipy's belanden als vleesmaaltijd op tafel. Voor mensen die varkens en rundvlees te vet vinden, is wild en gevogelte een ideale cholesterol-en caloriearm dieet.  Ook het vlees van blesbokken, impala's (zie inzet) en springbokken is echt heerlijk mager vlees. Eveneens bizonvlees is ontzettend lekker van smaak; dit is me ooit door een Amerikaanse confrater verteld en vroeger in de missie in Afrika kregen we zelfs ratelslang 'op tafel' en ook een stukje rug of achterpoot van een krokodil was daar gewone kost.  Ontdaan van hun huid is krokodillen-en slangenvlees goed te bakken en te grillen. Krokodillenvlees smaakt naar kip en slangenvlees heeft wel iets weg van paling. Tegenwoordig gaat het bij krokodillen en slangen niet om het vlees maar om hun huid die duur verkocht wordt. Vroeger was het heel gewoon dat we zelf een kip, varken of koe hier in het klooster deden slachten. Al jaren mag dit niet meer en alles wordt betrokken van leveranciers. Geslacht worden al deze dieren in slachtplaatsen die daarvoor een vergunning hebben en het toezicht hiervan staat onder de controle van de Warenautoriteit. Eerlijk gezegd moet ik bekennen, nú ik de leeftijd der sterken bereikt heb, erg teergevoelig ben geworden en zelfs een vlieg kan ik niet meer doden en zet het met de hand gevangen insect buiten te deur, zodat hij weer vrij kan rondvliegen. We kunnen inderdaad overal tegen demonstreren, maar zolang de aarde bestaat, hebben mensen gejaagd en gegeten van alles wat de natuur ons biedt. Wat we wel kunnen is er verstandig en beleidvol mee omgaan. Dit is ook het geval met volksvermaken die  echt niet weg te denken zijn en tot ons erfgoed behoren.


    Boven een kudde Gemzen-hieronder een krokodil

    Een Struisvogel met een aantal leuke jonkies

    Dit zijn blesbokken.

    Hieronder zie je de bekende moeflon

    Duidelijk te zien dat we hier met een springbok te maken hebben

    Dit is Skipy met een jonkie in haar buidel

    De bekende ratelslang met zijn mooie huid, maar kijk er maar voor uit!

    08-09-2015 om 20:07 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:ALGEMENE STUKJES 4
    >> Reageer (0)
    04-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Help de Vluchteling!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Na de bezetting van Polen in september 1939, brak in mei 1940 ook voor ons land de Tweede Wereldoorlog uit en werden we in een mum van tijd door de Duitse troepen onder de voet gelopen. Toen dit alles plaatsvond was ik 7 jaar en op 20 oktober 1944 werden we uit Huissen, dat toen frontgebied was, door de Duitse Weermacht gedwongen te evacueren. De Geallieerde troepen waren al zo kortbij dat we dachten dat dit van korte duur was. Veelal lopend of op boerenkarren zijn we terecht gekomen in Friesland. Verspreid over van allerlei adressen hebben we tot begin juni 1945 in Friesland vertoefd. Ik was 12 jaar oud toen de Tweede Wereldoorlog was afgelopen en heb dus bewust die hele oorlog meegemaakt. Terecht ben ik gekomen in een stratenmakersgezin, mijn ouders en broer en zusters zaten op een ander adres. Stellen kan ik dat we in Friesland niks tekort kwamen en echt liefdevol ontvangen en verzorgd zijn. De hele reis van Huissen naar Friesland heeft precies 11 dagen geduurd en de tussenliggende nachten hebben we doorgebracht bij diverse burgergezinnen die met ons begaan waren. Mensen die zelf nog nooit van huis en haard verdreven zijn of hebben moeten vluchten, kunnen zich niet voorstellen hoe dit aanvoelt. Hier in Europa hebben we lang sceptisch gekeken naar die vluchtelingenstroom uit in burgeroorlog verkerende Afrikaanse en Aziatische landen die met gammele bootjes over zee en/of geholpen door onbetrouwbare lieden die hiervoor de vluchtelingen zwaar lieten betalen-én-toen na ze volledig uitgekleed te hebben, aan hun lot overlieten. Ook hebben veel landen gefaald in de opvang van deze vluchtelingen. Veel van die stumperds hebben de eindstreep niet gehaald, verdronken op zee, of kwamen al dwalend van de ene plek naar de andere om van kommer en kwel. In België wonen veel Afrikanen die zich gekeerd hebben tegen de staat en zoals men tegenwoordig stelt geradicaliseerd zijn. Ook in Nederland en Duitsland zijn dergelijke groepen bekend. Gesteld kan worden dat dit mensen zijn die al jaren in die landen wonen en niet direct gerekend kunnen worden onder de vluchtelingen van de laatste 10 jaar. Niet alleen de huidige economische status van Europa heeft geleid tot een streng en in mijn ogen onmenselijk stuitend vluchtelingenbeleid door deze mensen aan hun lot over te laten, of ze in kampen en/of gevangenissen op te sluiten, óók het hele regeringsbeleid van de EU en veel aangesloten staten heeft in deze gefaald. Inderdaad is deze grote volksverhuizing een wereldprobleem en in een kort tijdsbestek niet op te lossen, maar dat wil niet zeggen dat we hiertegen niets moeten ondernemen. Gelukkig is na enkele drama's de mentaliteit veranderd en kijkt een groot gedeelte van de mensheid met andere ogen naar dit vraagstuk dat ons allemaal aangaat. Grote bedragen worden momenteel overgemaakt naar hulpinstanties en ook zijn veel particulieren bereid een of meerdere vluchtelingen een tijdelijk onderdak in hun gezin te geven. Wie met liefde hieraan meedoet zal beloond worden en ook de mensen die geholpen worden zullen u eeuwig dankbaar zijn.    



      
           Een religieuze die om mensen te redden barmhartigheid boven alles stelde

    Dit is de foto van het Koerdische jongetje Aylan Kurdi die op zee verdronken is en
    aangespoeld op het strand van de Turkse badplaats Bodrum.
    Het kappersgezin was uit het Syrische Kobani gevlucht en toen de
    vluchtelingenboot kapseisde verdronken.

    Hier een foto van het lieve ventje, gestuurd door zijn naar Canada gevluchte tante,
    die daar een kapperszaak begonnen is en duizenden dollars betaald heeft om de
    van huis en haardverstoten familie Kurdi te helpen. 

                                 Het is nu zaaks om uw hart te laten spreken!

    04-09-2015 om 19:12 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:ALGEMENE STUKJES 4
    >> Reageer (0)
    02-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Die lekkere likeur van Tante Maria
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Over likeuren heb ik al vaker iets geschreven en ook over het feit dat juist de kloosterlingen de uitvinders waren van diverse wijn en likeursoorten. We kennen allemaal het verhaal van het laatste avondmaal van onze Heer Jezus die met zijn apostelen aan tafel zat, het brood brak en onder zijn leerlingen verdeelde  en de profetische woorden over de wijn sprak dat dit zijn bloed was dat vergoten zou worden tot vergeving van de zonden der mensheid. Even later werd Jezus in de Hof van Olijven gevangen genomen en de dag daarop gekruisigd. In ons dagelijks misoffer herdenken we deze gebeurtenis tijdens de consecratie. Vroeger was bij ons katholieken onze miswijn altijd rood gekleurd, dit ter herinnering aan de als mens geworden bloedkleur van onze Heer Jezus. Sinds 1478 mag bij ons katholieken tijdens het H. Misoffer ook witte wijn gebruikt worden.  Bij de orthodox-Oosterse kerk en de Oriëntaalse Orthodoxe kerk gebruiken ze nog altijd rode wijn en ook onze protestantse broeders houden het bij het avondmaal op rode wijn of tomatensap. Mogelijk heeft dit kerkelijk gebeuren door de eeuwen heen ons kloosterlingen voortdurend geïnspireerd tot het bedenken van allerlei dranken. In onze missiegebieden hadden we vroeger geen kelder met allerlei miswijnen staan en tijdens het H. misoffer werden ook vaak gewoon plaatselijke dranken gebruikt die zelfs met water vermengd enorm sterk waren. Het enige voordeel hiervan was dat je door dit gebruik vaak een daverende en aansprekende preek kon houden. Vroeger hadden we ook missiegebieden in zuid Amerikaanse, Midden Amerikaanse landen en in het Caribisch gebied; bv. in Jamaica was het de drank Tia Maria, wat in het Spaans tante Maria betekent, een likeur die gestookt werd uit Blue Mountain koffiebonen, rietsuiker (rum), vanille en karamel. Ongeveer eenzelfde drank als de Tia Maria is Kahlúa. Het zijn twee verschillende grote drankconcerns die tegenwoordig deze likeur en veel andere sterke dranken distribueren en wel de firma Pernod Ricard en het Italiaanse bedrijf Illva Saronno. Ook in Nederland zetelt een importeur. Inmiddels worden in meer dan 160 landen in de wereld deze likeuren puur of met ijs geserveerd, in cocktails verwerkt en  ook als koffielikeur aangewend. Tia Maria is echt een likeur die je opvrolijkt. Zoals met alle alcoholische dranken het geval moet je niet teveel Tia Maria drinken, want dan begint tante Maria in je hoofd danig op te spelen, maar eentje puur en 'n  scheutje ervan in de koffie of één cocktailtje kan ermee door! Ook 'n hele bekende likeur is Amoretto, gestookt uit amandelen en dissaronno, een likeur die gestookt wordt uit amandelen en perziken. De meeste likeuren hebben een alcoholsterkte van 20 procent. Heel anders ligt dit bij de likeur Chartreuse, die verschillende graduaties kent van White (30 %)-, geel (40 %)-, groen (boven de 55 %),  centenaire (47%) en de Elixir Végétal de la grande Chartreuse waarvan het alcoholgehalte zelfs 69 procent is. De Chartreuse is uitgevonden door een Franse karthuizermonnik en wordt gestookt uit 150 verschillende alpenkruiden. De elixir moet je niet puur drinken, maar is wel ideaal om met kleine beetjes toe te voegen als een soort essence aan bepaalde maaltijden. 

    02-09-2015 om 15:34 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:WIJNEN, LIKEUREN EN ANDERE DRANKEN
    >> Reageer (1)
    01-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijstevla met kersen in rode wijn en eiwitschuim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Inleiding: Alhoewel het kersenseizoen voorbij is,  zijn er nog altijd kersen die uit het buitenland komen verkrijgbaar. Hier in de Betuwe stonden vroeger veel kersenbomen en bij inschrijving konden belanghebbenden soms zo'n bongerd huren en de kersen eraf plukken. De kersenboer liep hierbij geen enkel risico als er iets met de kersen mis ging. Door bebouwing zijn veel van die bongerds verdwenen en hier in de gemeente Lingewaard vind je nog enkele boomgaarden met deze lekkere vrucht in het dorp Gendt en Angeren. Niet alleen bij mensen was deze vrucht geliefd, ook hele horden met spreeuwen bezochten in de kersentijd die bongerds. Op de lagere school werden in de oogsttijd van groenten en fruit aan jongens van boerenbedrijven landbouwverlof gegeven om de oogst binnen te halen. Ik herinner me nog enkele van die boys die een maandlang spreeuwen ('sprauwen' zeggen we hier) gejaagd hadden en met al dat geschreeuw in de kersenbongerd en het rammelen met ratels hun stem volledig kwijt waren en nadien moeite hadden met schrijven. Vroeger werden er ook bepaalde kersensoorten geweckt of op brandewijn met een kaneelstokje erbij ingemaakt. Ook waren de kersen een geliefde vrucht bij het bereiden van bowl dat met feestelijkheden op tafel kwam. Vandaag heb ik voor u staan een lekker kersennagerecht en de huisman of huisvrouw die graag in de keuken bezig is, vind de benodigdheden voor dit gerecht en de bereidingswijze op staatjes die ik hieronder afgebeeld heb en allemaal vrij gekopieerd mogen worden en nadien opgeborgen in uw cuisine cartotheek.





                      

    01-09-2015 om 10:37 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:VOOR EN NAGERECHTEN 2
    >> Reageer (0)

    Foto





    ALLES OVER ETEN EN DRINKEN
  • Vezelrijke ontbijtjes
  • Erna met zoutloos eten
  • Lekker & Simpel
  • Duivensoep
  • Onze Franse keuken
  • Svetlana's Recepten
  • Serge met zijn Wijnetiketten Verzameling
  • Keukentips
  • Nederlandse Mycologische Vereniging

    CULINAIRE WEBSITES EN VIDEO 'S
  • Kijk hoe Kees Melis Brabantse worstenbroodjes bakt
  • Turkse Eten
  • Gezondheidsproducten van Wingzie
  • Zelfmaakrecepten
  • Bakrecepten van Okoko
  • Keukentips
  • Nederlandse Mycologische Vereniging

    Geestversterking
  • Processie De Brugse Belofte
  • Bedevaartsoord Beauraing België
  • Bedevaartsoord Banneux België
  • Apostel Paulus en zijn brieven
  • Sixtijnse Kapel
  • Wees Gegroet Maria
  • Mariakapellen: zie ook Angeren
  • Basiliek van San Pietro
  • Basiliek van San Paolo
  • Heilige Bloedprocessie Brugge 2017

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    In Banneux (België) is Maria in 1933 verschillende keren verschenen aan Mariëtte Beco.

    Mariëtte ging tijdens de grote vakanties op bezoek bij de familie Desmedt in Thildonck.

    Op de fotoreportage ziet u het Heiligdom Banneux, druk op foto 2 voor website. 

    Op eerste familiefoto ziet u Pierre Desmedt met zijn vrouw Victorine Lenaerts
    José Desmedt en Mariëtte & André Beco. op de andere José en Mariëtte.

    Na Lourdes is Banneux een van de drukst bezochte bedevaartplaatsen.

    Met één klik op de Maria Award vindt u alle Mariakapellen  in Nederland en kunt u

    Marialiedjes beluisteren.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Werkende handen in Molokai, overblijfselen terug naar België-Heiligverklaring Damiaan in Rome
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    ZIE HIER DE MOOIE BEELDEN VAN GODS SCHEPPING!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    marketingonline
    www.bloggen.be/marketi
    Rondvraag / Poll
    BROEDER EVERARD WIL GRAAG WETEN WAT U INTERESSANT VOND
    RECEPTEN
    BLOGFOTO'S
    VERHAALTJES
    GEDICHTEN
    ALLES
    Bekijk resultaat


    Solidaritet met mens in nood,geeft deze wereld kleur! Klik plaatje hieronder!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    {TITEL_VRIJE_ZONE}

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    FAMILIESITES
  • Informatie en Wetenschapsblog
  • Eef met Nieuwsflitsen, Herinneringen & Ervaringen

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Ik hoop dat een bezoekje aan dit blog van broeder Everard uw geest verrijkt heeft
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs