Foto

WELKOM OP MIJN BLOG,

Mijn naam is broeder Everard en ik ben broeder van de bekende Belgische congregatie van de "Ordo Fratrum Pruvorum".
De afkorting die hiervoor staat is O.F.P.
Deze naam dragen we nog steeds omdat we vroeger een speciaal soort gezondheidsbier brouwden en ons klooster een toevluchtsoord was van zwervers die gratis tweemaal per dag bij ons konden komen eten. De Belgen noemden ons de fienprüffrères.
 
Vanwege de wereldwijde economische crisis heb ik samen met mijn steun en toeverlaat die zich Soeur of Sister Mary noemt met dispensatie en gedoogsteun van Rome, mijn intrek genomen in het klooster 'De Pauw'  te Angeren.
 
Ondanks dat we beiden bejaard zijn en slecht ter been ben ik hoofd van de keuken geworden en Maria, met permissie van gedoog-overste pater Geert Wilderman, mijn keukenhulp. De muziek op dit blog wordt verzorgd-zet muziek aan-door Soeur Elise.

Nostalgische kloosterfoto uit 1953 ziet u rechtsboven op deze site staan. Het logo hierboven vertegenwoordigt onze voortdurende hoop op solidariteit en vrede. Ons streven is dat in liefde en vertrouwen in elkaar dit doel ooit bereikt zal worden.

We wensen u een aangenaam verblijf op dit blog en nodigen u uit het dikwijls te komen bezoeken.

Foto
Categorieën
  • ALGEMENE STUKJES 1 (20)
  • ALGEMENE STUKJES 2 (20)
  • ALGEMENE STUKJES 3 (20)
  • ALGEMENE STUKJES 4 (20)
  • ALGEMENE STUKJES 5 (20)
  • ALGEMENE STUKJES 6 (20)
  • ALGEMENE STUKJES 7 (16)
  • ALLERLEI SOORTEN GEBAK 1 (20)
  • ALLERLEI SOORTEN GEBAK 2 (14)
  • DIVERSE GERECHTEN 1 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 2 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 3 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 4 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 5 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 6 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 7 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 8 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 9 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN Nr. 10 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN NR. 11 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN NR. 12 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN NR. 13 (14)
  • FEESTMAALTIJDEN 1 (20)
  • FEESTMAALTIJDEN 2 (7)
  • KRUIDEN 1 (20)
  • KRUIDEN 2 (13)
  • RELIGIE 1 (20)
  • RELIGIE 2 (20)
  • RELIGIE 3 (20)
  • RELIGIE 4 (20)
  • RELIGIE 5 (20)
  • RELIGIE 6 (20)
  • RELIGIE 7 (20)
  • RELIGIE 8 (20)
  • RELIGIE 9 (20)
  • SAUZEN (6)
  • Snacks en andere hapjes (10)
  • VIS, SCHELP & SCHAALDIEREN 1 (20)
  • VIS, SCHELP & SCHAALDIEREN 2 (20)
  • VIS, SCHELP & SCHAALDIEREN 3 (14)
  • VOEDING ALGEMEEN 1 (20)
  • VOEDING ALGEMEEN 2 (20)
  • VOEDING ALGEMEEN 3 (20)
  • VOEDING ALGEMEEN 4 (20)
  • VOEDING ALGEMEEN 5 (15)
  • VOOR EN NAGERECHTEN 1 (20)
  • VOOR EN NAGERECHTEN 2 (20)
  • VOOR EN NAGERECHTEN 3 (23)
  • WIJNEN, LIKEUREN EN ANDERE DRANKEN (20)
  • Archief per maand
  • 04-2024
  • 03-2024
  • 02-2024
  • 01-2024
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 09-2023
  • 08-2023
  • 07-2023
  • 06-2023
  • 05-2023
  • 04-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
    Inhoud blog
  • Belangrijke Voedingstips van Broeder Everard
  • Onze hoop is gericht op het begrip liefde wat in elke geloofsgroep is verankerd!
  • Romige Groente uit Oven, en een Advies Vooraf over Alledaagse Moeilijkheden!
  • Oma's Heerlijke Puddingen
  • Vandaag Maria Lichtmis en morgen gaan we de Blasiuszegen halen!
  • Staan vandaag heb ik een recept van Chili Con Carne Wraps
  • EIEREN MET WIJNSAUS
  • CURRY PIAF VOOR TWEE PERSONEN
  • Eetsuggesties voor Kerst & Nieuwjaar
  • Behoorlijk Koud, Dus Tijd Voor De Erwtensoep!
  • Ooit van Kaassoep Gehoord?
  • Tweede Kamerverkiezingen 22 november 2023
  • Is de eindtijd werkelijk in zicht?
  • Broccoli Salade Met Tonijn en Krieltjes
  • Ook volgens een groot aantal Helderzienden zitten we in de Eindtijd
  • Einde Wereld
  • Mooi figuur en Altijd Fit met Voedselrecept Broeder Everard
  • Met een bakje ijs en wat fantasie maak je een lekker nagerecht!
  • Bleekselderijsalade met noten
  • Le Goûter et Pâté en Croûte
    Foto
    Gastenboek
  • Dag Eef ik wens jou veel moed want die heb jij al ik bewonder jou van harte van Suz
  • uniek
  • dag Broeder
  • Een goeie en aangename zaterdag bezoekje
  • Een vraagje !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geboortehuis-leven-werken en dood van Pater Damiaan
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Fotoreeks Assumptionisten

    Stichter Pater Emmanuel d'Alzon

    St. Theresia Missiehuis Boxtel

    Kasteel Stapelen te Boxtel (2maal)

    Kunstenaar Jan Boeren

    Gedenkstenen Boxtel

    Plafondschildering Zepperen (Be) 

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    abbafanclub
    www.bloggen.be/abbafan
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    godelieve
    www.bloggen.be/godelie
    Foto
    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Het Boeddhisme is geen geloof, maar net als het Humanisme een stroming, waarin goedheid en saamhorigheid belangrijk zijn
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    Foto
    Foto

    GERARDUS MAJELLA 1729-1755

    Een van de bekendste paters Redemptoristen is Gerardus Majella. Hij was een echte priester met oog voor de noden van de medemens, en daarbij heel vroom.
     
    Tijdens zijn leven werd hij al 'Santo' genoemd, wat "Heilige betekent" Op 11 december 1904 werd hij door Paus Pius X heilig verklaard en veel mensen komen naar Wittem (Ndl-Limburg) om te bidden en hem gunsten te vragen.
     
    Veel wonderen hebben er in Wittem plaats gevonden en soms zijn er mensen genezen van kwalen waar de artsen geen raad mee wisten. 

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Broeder Everard met Kloosterrecepten
    Het blog voor Broeders & Zusters van alle Gezindten
    28-10-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalfsstoofpotje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag ben ik even terug van weggeweest. Met al die chronische ziektes word je nooit beter, maar er zijn van die dagen dat je jezelf weer wat opgeknapt voelt en dan onmiddellijk de draad weer opneemt. In de toekomst zullen er door al die misère wat minder artikeltjes verschijnen, maar ik streef ernaar om toch maandelijks minstens twee mooie recepten of bijzonder kerkelijk nieuws te brengen. Over een paar dagen is het Allerheiligen en gaan we onze dierbaren herdenken. Op 2 november vieren we Allerzielen en leuk is het dan om te zien dat onze kerkhoven weer een sierlijke aanblik geven en er zoveel mensen de graven of de urnenplaats van vrienden en familieleden met een bezoek komen vereren. Voor het kalfsstoofpotje dat ik vandaag heb staan, halen we vier kalfslappen van 150 gram in huis, benodigd is wat boter, peper en zout, verder 2 sjalotjes, wat bloem, witte wijn en een pot kalfsfond, een paar laurierblaadjes, 1 courgette, wat room en tenslotte een paar eetlepels grove mosterd. Hieronder treft u het recept, een bakje met de kalfslappen en als inzet ziet u het stoofpotje. 



                

    28-10-2016 om 17:31 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN 8
    >> Reageer (1)
    18-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.POT-AU-FEU D' ARTAGNAN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag heb ik voor u staan een echte ouderwetse Franse stoofpot uit de tijd van Lodewijk de 13de en het verhaal (opgetekend door Alexandre Dumas) gaat dat speciaal D'Artagan-leider nadien toegevoegd aan de drie musketiers-gecharmeerd was van dit heerlijke maal uit de Franse Provence. Voor dit maal gebruiken we uitsluitend diepe pannen. De groenten die we er meestal voor gebruiken zijn seizoengebonden-althans zo was het vroeger-maar tegenwoordig is bijna het hele jaar door elke gewenste groente verkrijgbaar. Is het niet vers van het land, dan uit de kas of zelfs van heel ver uit het buitenland of uit moderne koelcellen waarin alles lang bewaard kan worden. Hieronder heb ik een paar staatjes staan, waarop vermeld de benodigdheden en de bereidingswijze. Alles is te kopiëren en als u handig bent, dan bergt u die staatjes op in uw bereidingscartotheek. Ik wens u veel kookplezier en tot een volgende keer maar weer!  





    18-08-2016 om 15:08 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN 8
    >> Reageer (2)
    05-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinese Bami met doperwtjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag dienen we goed uitgerust te zijn en wat eten en drinken betreft hebben we alle ingrediënten klaarstaan om onze maaltijden te bereiden en ook vannacht zijn er broeders en zusters die graag rechtstreeks de verrichtingen willen gadeslaan van de sporters die strijden om olympisch metaal en daarbij graag een snackje of wat te drinken voor zich hebben staan. Ook daar hebben we aan gedacht. Wat ons hier in het klooster wel plaagt is dat we te horen hebben gekregen dat in Brazilië de gewone man straks de kosten mag ophoesten van dat wereldwijd sportgebeuren. In feite is dat helemaal niet nodig en ik vind dat die kosten en die hele nasleep van mogelijke tekorten internationaal opgehoest dienen te worden door de regering van de deelnemende landen. Heel mooi dat Heinekens huis daar in Rio, maar ook die grote gigant kan best wat meer dollars of euro's afschuiven die ten goede komen aan de burgers die mogelijk door deze spelen gedupeerd worden en daardoor de eindjes aan elkaar moeten knopen. De Olympische zomer en/of winterspelen dienen een breed draagvlak te hebben en niet alleen het sportgebeuren is belangrijk maar ook dienen we onze volle aandacht te besteden aan het sociale aspect en mogelijk de nadelige gevolgen. Vorige week heb ik naar een programma gekeken waarbij sporters niet alleen enthousiast waren over hun prestaties en wat ze maatschappelijk bereikt hadden, maar ook waren erbij die fysiek en financieel in de ellende terecht waren gekomen. Deze afvallers dienen geholpen en te begeleid te worden. Ik ben weer wat aan het uitweiden, maar ik moest dit toch even kwijt. Hieronder vindt u alles over het wokmenu van vandaag en als u iets anders wilt klaarmaken, kijk dan maar eens rond op deze site: ,,Op het culinaire blog van broeder Everard vindt u veel receptuur en veel verhaaltjes die te maken hebben met het wel en wee van deze wereld."- Doe er uw voordeel mee!    





    05-08-2016 om 11:33 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN 8
    >> Reageer (1)
    30-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Faksoi met citroensaus en ketjapvlees
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag heb ik voor u staan een pittig chinees gerecht voor 4 personen. Met dit natte en klamme weer hoort echt zo'n maal dat je tong streelt en de keel dorstig maakt. Hier in het klooster serveren we bij een dergelijk gerecht altijd een flesje trappistenbier. Het mag volgens de moderne diëtisten allemaal niet gezond wezen, maar het zijn wel de geestelijken die allemaal  gemiddeld zo'n 85 jaar oud worden en op hoge leeftijd nog volop actief zijn. De laatste tijd bereiden we veel Chinese maaltijden en dit heeft te maken met de grote aanloop van Aziaten en Afrikanen die echt dol zijn op deze gerechten en ook de klimaatverandering speelt hierin een rol, want het begint met dit broeierige weer hier hoe langer hoe meer te lijken op de natte moesson zoals wij missionarissen die vroeger meegemaakt hebben in Nederlands Indië en China. Wel moet ik stellen dat hier in dit rivierenland  die moessonregens niet al te gunstig uitvallen en het bestaan van onze boerenbevolking bedreigt. Hieronder treft u op foto's het volledig recept en de bereiding van dit Chinees gerecht aan en ook nú heb ik het voor mijn lezers makkelijk gemaakt en handig is het om van zo'n gerecht het aangereikte recept te kopiëren en op te slaan in uw gerechtencartotheek.



    30-06-2016 om 14:04 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN 8
    >> Reageer (1)
    15-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OMA'S GEHAKTBALLEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Tegenwoordig hoor je de bejaarde mensen, waartoe ikzelf ook behoor, vaak zeggen dat vroeger alles lekkerder klaar gemaakt werd dan tegenwoordig. Helemaal mee eens ben ik het daarmee ook niet. Wel kun je stellen dat vooral dit met vlees wel het geval is en dat zit hem niet in de bereiding, maar veelal was de smaak van alle vleesproducten toen wat beter dan heden ten dage. De koeien, varkens, geiten en ook het pluimvee kregen veelal de ruimte in de vrije natuur, terwijl het vee tegenwoordig hoofdzakelijk opgefokt wordt in benauwde ruimtes, waar ze andere voersoorten aangereikt krijgen, de beestjes gestrest raken en dit alles is van grote invloed op de kwaliteit en smaak van hun vlees en insgelijks eveneens op het gerede product.  Vaak is dit ook het geval met groentes en bloemen, die omwille van de commercie met grote hoeveelheden en volgens een bepaalde methode in een ijltempo gekweekt worden. Bij sommige van die producten ontbreekt het aan kracht, smaak en reuk.
    Vandaag heb ik voor u staan een recept van gehaktballen zoals oma die vroeger wist klaar te maken. Gezien heb ik dat er momenteel ook al zomerworteltjes te krijgen zijn en daarom raad ik u aan deze als groente bij de gekookte aardappelen in te brengen. Worteltjes zijn vitaminerijk en bezitten bovendien een stof die de huid van zonaanbidders snel het gewenste bruine kleurtje geeft.
    Als toetje raad ik u aan een schaaltje yoghurt met wat aardbeien of kersen er doorheen.  Dit maal maakt, ondanks de regen die ons buiten steeds plaagt, de dag toch weer uitstekend geslaagd.  






    In het klooster zijn we vandaag met ons twaalven aan tafel, dus had ik die hele volle bak van
    hierboven nodig. Thuis kunt u met de helft volstaan!


    15-06-2016 om 15:06 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN 8
    >> Reageer (0)
    04-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NORMANDISCHE FAZANT
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag gaan we een beetje met vuur spelen en op het menu staat Normandische Fazant. Bij gebruik van een goede wildbraadpan of een gewone degelijke braadpan heb je alles beter onder controle dan in een oven. Heel vroeger gebruikte men voor wild een koperen pan, maar dat zie je nu niet meer zoveel en bij koper is het altijd oppassen voor eventuele gevaarlijke sulfaten die bij gebruik van bepaalde ingrediënten scheikundig kunnen ontstaan. Voor een paar eeuw geleden gebruikte men in keukens lood bestek, wat niet alleen gevaarlijk was om mee te werken, maar waarmee je bij gebruik ook nog eens een loodvergiftiging kon oplopen. Ook heden ten dage lees je nog wel eens dat er pannen op de markt verschenen zijn die schilferden en gevaarlijke metaaldeeltjes achterlieten die dan in het gebraad of kooksel terecht waren gekomen; direct niet dodelijk, maar ook niet best voor een goede gezondheid! Voor u staan heb ik Normandische fazant, bereid volgens aloud recept. Het is een menu voor 6 personen. Wilt u er ook nog wat groenten en aardappelen bij eten, dan raad ik u aan gewoon gekookte aardappels of frites en als groente zomerworteltjes. Als nagerecht adviseer ik u gestoofde peertjes, pruimen, perziken of naar uw keuze andere gestoofde vruchten.  Eet smakelijk!





    04-06-2016 om 14:41 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN 8
    >> Reageer (1)
    24-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gele Amandelrijst met Vleesreepjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag heb ik voor u staan een heerlijk wokgerecht voor twee personen. Als groente worden er ook broccoliroosjes in verwerkt en kroepoek met cassave. In broccoli zit veel thiamine en vitamine B 2. Men zegt dat het preventieve stoffen zijn die u beschermen tegen gevaarlijke chronische ziektes. Cassave is een tropische groentesoort en is tweeledig want het blad wordt vooral in Afrika als groente gegeten en ook de wortels daarvan. In gedroogde vorm worden de wortels vermalen tot meel en in de Oosterse keuken wordt hiervan met toevoegingen van verbeteraars kroepoek bereid en ook wordt het meel aangemaakt met water en melk-en dit kan koemelk, geiten en/of kameelmelk wezen-gebruikt om brood van te bakken of anderzijds. Je ziet die Oosterlingen vaak lopen met een prachtige haardos en ooit heb ik een voedseldeskundige horen zeggen dat dit teweeggebracht wordt  door bepaalde haargroeihormonen uit de wortels van de cassave. Gewaarschuwd in kookboeken wordt wel voor het blad van de cassave. Dit blad moet je absoluut niet rauw eten en dit vanwege bepaalde inhoudelijke elementen die enigszins giftig zijn en bij bepaalde gevoelige mensen een allergische reactie kan oproepen. Door de aanwezigheid van glucosinolaten in cassave wordt het eten van zowel de groente alsmede de wortels wel gezien als een goede bescherming van het vaat-en zenuwstelsel: dus ook een goed product om stress te bestrijden. Ook diabetespatiënten zouden er baat bij hebben om veelvuldig cassave tot zich te nemen, maar wetenschappelijk is deze stelling volgens mij wat te laag onderbouwd om hier geloof aan te hechten. Hieronder op staatjes vindt u het bedoelde gerecht en het kan geen kwaad dat u met dit wisselvallige en vochtig weer gebruik maakt van een echt pittige maaltijd.



    24-05-2016 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN 8
    >> Reageer (0)
    10-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ajam Pinda Saté met rode ui
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het mooie weer begint een beetje te tanen en zo langzaamaan is de temperatuur aan het zakken. De zon is kennelijk met de Girorenners mee naar Italië gereisd waar vandaag de vierde Giro-rit verreden wordt die start in Catanzaro en beslist wordt aan de meet te Praia a Mare. Met weemoed denk ik nog terug aan de derde etappe van de Giro D'Italia die verlopen zondag 8 mei ook door Angeren kwam. Het hele dorp was uitgelopen om dit spektakel langs de weg gade te slaan. Persoonlijk heb ik me tegen enen in de middag met enkele kompanen naar een stil schaduwrijk plekje laten brengen van waaruit ik het hele gebeuren eveneens heb kunnen zien. We eten vandaag niet op z'n Italiaans, maar op z'n Chinees. Als je de benodigde ingrediënten in huis heb, dan  heb je zo'n Oosters gerecht in een mum van tijd op tafel staan. Vooral voor werkenden die allemaal aan de slag zijn en zo tegen 17.30 uur thuis komen is het fijn om binnen een half uur alles met eten geregeld te hebben en om half zeven is het voor iedereen avond en kan men zich hierna uitleven door te rusten, tv te kijken of je te begeven naar een hobbyclub waar je jezelf lekker ontspannen kan. Hieronder vindt u alles over het gerecht Ajam Pinda Saté met rode ui. Als toetje raad ik u aan een schaaltje met vruchtenyoghurt hetwelk in de regel door iedereen niet zelf meer bereid wordt, maar kant en klaar bij de plaatselijke superwinkel gehaald wordt.   





    10-05-2016 om 13:06 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN 8
    >> Reageer (0)
    14-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spinazielasagne met Geitenkaas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag gaan we een menu klaarmaken dat heet Spinazielasagne met Geitenkaas. Bedoeld is het voor 4 personen en de te gebruiken ingrediënten zijn: 4 champignons, een uitje, wat olijfolie, knoflook, spinazie à la Crème, wat peper en zout, een paar lasagnebladen en geitenkaas. De bereidingswijze staat op een apart staatje en het is een menu dat u binnen een goed half uur kant en klaar op tafel kunt brengen. Succes ermee!






    14-04-2016 om 11:23 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN 8
    >> Reageer (0)
    08-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Le Porcelet Farci au Vieux Marc de Bourgogne
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op tafel brengen, gaan we vandaag een speenvarkentje die op z'n Bourgondisch klaargemaakt is. Wat voor ingrediënten u hiervoor nodig hebt, heb ik voor u vermeld staan op een apart staatje, verder vindt u  daar eveneens een lijstje waarop vermeld hoe u dit alles dient te bereiden. Voor een paar dagen terug bracht ik u het gerecht Râble de Lièvre à la Piron; ook een echt Bourgondisch gerecht. Misschien heeft u er al van genoten en als toetje wat gestoofd fruit op tafel gebracht of anderzijds. Morgen breng ik u een stukje over een drietal bijbehorende specifieke dranken of nagerechten uit de Bourgondische keuken. Vandaag houden we het bij het speenvarkentje. Erbij vertellen kan ik dat begin volgende week ons echt lenteweer te wachten staat, de griepepidemie voorbij is en we weer kunnen gaan genieten van een lekker voorjaarszonnetje.




       

    08-04-2016 om 13:16 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN 8
    >> Reageer (0)
    06-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Râble de Lièvre à la Piron
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag heb ik voor u staan een echt Bourgondisch recept van Hazenrug. Het is een maal voor drie personen. Heeft u i.p.v. drie 5 of 6 gasten aan tafel, bereid dan twee hazenruggen en pas de te gebruiken ingrediënten hierbij in de juiste hoeveelheid aan. Het is geen alledaags diner en ik raad u deze receptuur aan op hoogtijdagen of bv. na een jachtpartij. Hier in het klooster is het ook niet elke dag feest en we leven heden ten dage ook wat zuiniger dan in de tijd dat we nog grote landerijen hadden, veel roepingen en er in ons klooster allerlei vaklieden liepen  en we alles zelf nog bijhielden. We leven in een hectische tijd van veel veranderingen en ook hier in het klooster kunnen we ons heel moeilijk aanpassen aan al die vernieuwingen die niet direct in ons voordeel werken. Op het blog van Broeder Everard treft u de meest uiteenlopende receptuur aan en uit gaan we van het standpunt 'voor elk wat wils' en uiteraard voor iedereen betaalbaar. Met de komst van veel buitenlanders hier ter lande zijn ook de eetgewoonten danig aan het  veranderen er is momenteel echt een markt voor Oosterse maaltijden en de zeer uitgebreide toevoegsels die daarbij horen. Kom je tegenwoordig in de grote steden dan zie ik veel winkelpanden leeg staan en om alles niet te laten verpauperen raad ik de verhuurders aan deze panden tegen een billijke prijs te verhuren aan deskundige buitenlandse winkeliers die zich ongetwijfeld onder de vluchtelingenstroom bevinden en weten waarmee ze bezig zijn; Het is goed voor de integratie en ook voor de werkgelegenheid onder deze groep. Bij de recepten van broeder Everard keest u veel van die bijzondere adviezen en ik hoop dat deze ooit hun nut bewijzen. 





    06-04-2016 om 11:30 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN 8
    >> Reageer (1)
    29-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Macaroni met Zalmsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag heb ik voor u staan een macaronischotel met zalmsaus. Het is een volwaardig diner voor 4 personen met als ingrediënten broccoli, macaroni, gesnipperde ui, olijfolie, bieslook, zalmblokjes, peper en zout. Het is nog steeds  niet echt lente en daarom met al dit vochtige en winderige weer zou, om uw spierstelsel in evenwicht te houden, een stevig bouillonsoepje vooraf  echt aan te bevelen zijn. Als nagerecht beveel ik u aan  wat fruit of een lekkere vruchtenyoghurt. Op 1 april gaat de temperatuur stijgen en op 2 april zitten we al vroeg aan zomers terrasweer. Zo gaat dat hier in Holland en met de overgang van een zee naar een subtropisch klimaat in het vooruitzicht is dit op-en-neerweer van wisselende temperaturen en weersgesteldheden de komende jaren schering en inslag! Hieronder op een staatje vindt u de bereidingswijze en een afbeelding van dit gerecht. Veel succes ermee!  



    29-03-2016 om 14:01 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN 8
    >> Reageer (1)
    30-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinese Zoetzuur met Kip
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De meeste wokgerechten kunnen binnen een half uur op tafel staan. De moderne huisman of huisvrouw, die beiden een dagtaak vervullen, hebben in de regel hun werkzaamheden er om vijf uur opzitten en de eerst thuiskomende gaat naar een rustpauze van een kwartiertje in de keuken aan de slag en om zes uur zit iedereen aan tafel; ook de kinderen die mogelijk al wat eerder uit school komen schuiven aan. Bij mijn familie zie ik dat deze niks tekort komen, want iedereen weet al gauw de koelkast te vinden en de eerste honger te stillen met wat gisteren overgebleven is of voor zichzelf een uitsmijtertje te bakken. Met een schoolkeuken of fritestent in de buurt en een goede zakcent van pa of ma weten ze hun magen eveneens vol te krijgen. Vroeger gingen we eerst ter kerke en als vrome jongeling of meisje ging je ter communie en daarvoor moest je nuchter wezen. Veel tijd om hierna een boterhammetje naar binnen te werken, was er niet en meestal was je tijdens de middagpauze om 12 uur nog volkomen nuchter. Buitenshuis werkende moeders kenden we in die tijd niet en gauw naar huis rennende stonden de gesmeerde boterhammen met hagelslag of jam al op tafel en na het bidden van de "Engel des Heren" mocht je aan je 'ontbijt' beginnen. Hierna was het gauw naar je vriendjes of vriendinnetjes in de buurt stappen en rennend naar school was het knikkeren, tolletje zetten of vangertje spelen en om half twee of twee uur zat iedereen weer braaf in de klas. Ook die Chinese gerechten van heden ten dage kenden we in die tijd eveneens niet. Wat in deze moderne tijd wel het geval is, dat zijn de variabele gerechten met een ongekende verscheidenheid; Nederland is van oudsher altijd al een gastvrij land geweest en ook vóór het vluchtelingenvraagstuk van deze tijd herbergden we al mensen uit 249 verschillende landen met bepaalde wenselijke eetbehoeften en vormden we een eenheid om trots op te zijn. Deze mag door verminderde economische omstandigheden en politieke tolerantie  minder zijn geworden, maar zal zich in de toekomst door een goed regeringsbeleid binnen een tijdsbestek van vijf jaar herstellen. Na deze korte maatschappelijke uitleg gaan we ons nu concentreren op het bedoelde menu en hieronder vindt u alles wat u erover weten wilt.





    30-01-2016 om 22:08 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN 8
    >> Reageer (1)
    21-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VLAAMS STOOFVLEES
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag gaan we een echte Vlaamse stoofpot bereiden. Voor u staan heb ik 'n stoofpot uit Brugge  en een uit Antwerpen. Vandaag heb ik als keukenhulp zuster Agnes en schertsend vroeg ik haar: ,,Wat is het verschil tussen een Brugse en een Antwerpse stoofpot"? Amai Everard, in Brugge voegen ze bier en in Anvers 'scheldewoater' eraan toe. Beste lezers, hier in het klooster zitten veel zusters en confraters  die echt wel van een geintje houden en het leven met 'n lach en 'n traan bekijken; doe je dit niet in deze roerig tijd, dan is het leven geen knip voor de neus meer waard! Hieronder staat het recept van de Brugse stoofschotel afgebeeld en als inzet de Antwerpse. Ge ziet ook wat ge er allemaal bij kunt doen om het menu te completeren.  Als u ook nog een soepje vooraf wilt nemen, dan raad ik u aan 'n heldere bouillonsoep.  Als nagerecht wat fruit of 'n kuipje met vruchtenyoghurt.




    21-01-2016 om 16:42 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN 8
    >> Reageer (2)
    14-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BABI PANGANG MET VERSE GEMBER
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Afgezien van onze kustprovincies en aangrenzende gebieden hebben we hier in Nederland nog niet echt kennis gemaakt met koning winter en de erwtensoep met kluif of een uitgebreid vleesgerecht  om ons tegen de kou te wapenen hebben we hier  in deze contreien nog niet hoeven te serveren. Of  ons hier in de Betuwe en in de zuidelijke provincies nog een strenge winter te wachten staat, daar geloof ik niet zo sterk meer in. Ongetwijfeld krijgen we best nog te maken met hier en daar wat lichte vorst  en mogelijk wat sneeuw...dat zeker, maar daar blijft het ook bij. Ook onze Belgische vrienden blijven verstoken van echt streng winters weer. Waar ik wel bang voor ben is dat met al die regenbuien, die we steeds meemaken, onze rivieren buiten de oevers gaan treden en niet ondenkbaar is dat daardoor veel wateroverlast gaat ontstaan. Vandaag heb ik voor u staan een chinees wok gerecht voor 4 personen. Op onderstaande staatjes heb ik dit gerecht voor u afgedrukt en u kunt het zo kopiëren en opbergen in uw gerechtencartotheek...altijd makkelijk voor een volgende keer!



    14-01-2016 om 10:46 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN 8
    >> Reageer (3)
    05-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerriegroenten met noten en kip
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We gaan weer  lekker wokken en ditmaal heb ik voor u staan een hoofdgerecht voor 4 personen, een uitermate fijn en kindvriendelijk gerecht voor een gezin met 2 volwassenen en twee nog schoolgaande kinderen. We hebben hier in deze contreien nog niet te maken met zwaar winters weer zoals nu het geval is in Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Noord-Holland. maar vannacht komt die koude lucht zo net tegen het vriespunt ook naar midden-Nederland en het is niet uitgesloten dat we morgenvroeg ook hier gladde wegen tegenkomen. Zonet heb ik de kloosterhond uitgelaten en in de in de lucht zag ik in een V-vorm honderden ganzen naar het zuiden trekken; dus verscholen van winters weer blijft deze streek ondanks de klimaatverandering echt niet! Het is ook beter dat er wat vriesweer komt, want als de winter ons overslaat zal dat een buitengewoon effect op onze natuur hebben en dat houdt in dat in het voorjaar mogelijk veel schadelijke bacteriën ons gaan belagen en we niet gespaard blijven van influenza of andere beruchte infectieziekten. Op aparte staatjes ziet u hier onder het geschrevene het wokmaal. Als nagerecht adviseer ik u gestoofde peertjes of een appeltje of banaantje na.   


    Ook nog een alternatieve mogelijkheid!

    05-01-2016 om 19:59 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN 8
    >> Reageer (1)
    31-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat eten we met Nieuwjaar?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hier in het klooster is het de aloude gewoonte om op Nieuwjaar zuurkool te eten. Al jaren zuren we zelf deze kool in en in onze kloosterkelder staan een tiental Keulse potten met ingemaakte sperziebonen en natuurlijk ook witte kool dat nu zuurkool is geworden. Vroeger maakte elk gezin zelf zuurkool in en ook bonen werden voor wintergebruik ingemaakt. Het zijn slechts nog enkelingen die zelf nog groenten, vruchten of vlees wecken of inmaken. Gemak dient de mens en in de buurtwinkel of super is alles kant en klaar en zelfs voorgekookt verkrijgbaar; waarom zou je jezelf plagen met dat ouderwetse gedoe? Persoonlijk vind ik het heerlijk om op ouderwetse voet te werken. Je blijft er goed mee in beweging en houdt je geest wakker en vitaal. Er zijn nog winkels die de zuurkool uit het vat verkopen en dat is de lekkerste en vitaminerijkste. Dus, breng je met nieuwjaarsdag een zuurkoolschotel op tafel, koop deze dan los uit het vat. Bij ons moeder  thuis in de winkel van vroeger betrokken we de zuurkool van de firma Hart. Ik weet niet of deze nog bestaat, maar wel kan ik u zeggen dat deze kool de allerlekkerste was. Iedere huisvrouw en/of huisman weet wel hoe zuurkool en/of zuurkoolstamppot bereid moet worden en wat voor ingrediënten er je voor in huis moet halen. Bij zuurkool hoort spek en ook een stukje worst wordt er vaak bij klaargemaakt. Als voorafje raad ik u aan een kippensoepje en als nagerecht een vruchtenyoghurt. Op deze manier geniet u van een niet al te calorierijke hoofdmaaltijd, maar neemt u wel de nodige vitaminen in uw lichaam op en een  goed voedingsbegin in 2016 is alles waarnaar uw lichaam naar snakt en uw figuur mee opsmukt.







    31-12-2015 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN 8
    >> Reageer (1)
    04-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gado Gado met bloemkool en kroepoek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het hele jaar door zijn er van allerlei groentes te krijgen. Wij Nederlanders hebben het altijd over groenten van eigen bodem, maar die zijn voor de meeste supers te duur en driekwart van de winkelgroentes komt onderhand uit het buitenland. De meeste van die producten zijn echt wel goed te eten en de tijd van vroeger komt niet meer terug. In vredessituaties maakt het niet veel uit of uw groente nu uit Egypte of Ethiopië komt, maar gezien de huidige wereldwijde oorlogsdreigingen kunnen in de toekomst wel eens leveringsmoeilijkheden optreden en gelukkig zijn zij die dan nog wat groentes in hun tuintje kunnen verbouwen of wat slachtvee herbergen en zo in hun eigen behoeften kunnen voorzien.  Vandaag heb ik voor u staan een vegetarisch Oosters gerecht en het recept vindt u hierbij op onderstaande staatjes. Door de grote toestroom van vluchtelingen uit Afrikaanse  en uit Midden-Oostenlanden en veel andere gewesten is er straks meer vraag naar producten als rijst en veel Oosterse kruiden. Ik raad de winkels hierbij aan om een speciale Oosterse en/of Afrikaanse hoek in hun winkels te creëren en ook enkele winkelbediendes in dienst te nemen die op de hoogte zijn van de Aziatische en of Afrikaanse eetgewoontes. We staan met ons allen voor een nieuwe toekomst en proberen moeten we om deze te aanvaarden en onze regeringsleiders zijn verplicht een goede sturing aan het geheel te geven. Zo dit alles niet gebeurt, dan raken we verzeild in een maatschappij van wrevel en ellende en daar moeten we voor waken! 



    04-12-2015 om 13:29 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN 8
    >> Reageer (0)
    02-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaanse stoofpot met tagliatelle
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag gaan we bereiden een Italiaanse stoofpot. Er zijn verschillende manieren om een Italiaanse stoofpot te bereiden. Je moet er wel een paar ingrediënten bijdoen die men in Italië ook gewend is om te gebruiken en dat is bv. tagliatelle of pasta. In deze eerste decemberweek zijn er ook nog wat paddenstoelen van eigen bodem te verkrijgen, weliswaar schaars, maar als je de adressen kent van al die leveranciers is er echt nog wel een bij die vandaag en misschien morgen nog wat van die  paddenstoelen kan leveren, zo niet kun je altijd nog teruggrijpen op die gewone  champignons die bijna het hele jaar verkrijgbaar zijn. Ik heb ook nog wat bosvruchten in voorraad, dus buiten vermelde ingrediënten op het onderstaande  recept maak ik vandaag twee van die stoofpotjes klaar. We zitten met 10 man aan tafel, dus met een bouillonsoepje vooraf en deze twee schotels met als nagerecht voor iedereen een lekkere vruchtenhangop komen we vandaag die eerste regenachtige decemberdagen ook wel weer door. Als je het mij vraagt zie ik om deze tijd liever wat sneeuw uit de lucht vallen, want dan hebben we hier in de kloostertuin de grootste lol als we elkaar met een sneeuwballetje kunnen bekogelen en onze zusters een fikse wasbeurt kunnen geven.




                            

    02-12-2015 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN 8
    >> Reageer (0)
    27-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ku Lo Yuk met Prei-Paprikamie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De snelwokcursus hebben we achter de rug. In de jaren dat ik blog en recepten breng heb ik voorheen ook diverse wokrecepten op dit culinaire blog ingebracht. Vandaag heb ik voor u als hoofgerecht voor 4 personen staan een Oosters gerecht met de mooie naam Ku Lo Yuk met prei-paprikamie. Het is een mild gerecht waar ook kinderen dol op zijn. De ingrediënten die u nodig heeft en de bereiding vindt u op onderstaande staatjes. Om gevarieerd te eten adviseer ik u om alle dagen een ander en vers gerecht op tafel te brengen, en raadzaam is om elke week ook een Oosters gerecht te serveren. Ook raad ik u aan om elke week eveneens een vismaaltijd op tafel te brengen. Een keer per week vleesloos en het vlees vervangen door bruine bonen of grauwe erwten houdt u lichaam mooi in evenwicht Alle dagen 's morgens een  appel, peer of ander fruit is ook reuze gezond en goed voor de spijsvertering. Bij de middag of avondmaaltijd als toetje yoghurt (geen suiker erdoor of slagroom erover)  houdt u slank en wil je de yoghurt wat smaakvoller maken doe er dan wat stukjes sinaasappel, peer of ander fruit doorheen.



    27-11-2015 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN 8
    >> Reageer (0)

    Foto





    ALLES OVER ETEN EN DRINKEN
  • Vezelrijke ontbijtjes
  • Erna met zoutloos eten
  • Lekker & Simpel
  • Kookgek
  • Onze Franse keuken
  • Svetlana's Recepten
  • Serge met zijn Wijnetiketten Verzameling
  • Kookschool
  • Duivensoep

    CULINAIRE WEBSITES EN VIDEO 'S
  • Kijk hoe Kees Melis Brabantse worstenbroodjes bakt
  • Turkse Eten
  • Gezondheidsproducten van Wingzie
  • Zelfmaakrecepten
  • Keukentips
  • Nederlandse Mycologische Vereniging
  • Alles over de thuisbakker
  • Broodbakken
  • Mariëlle kookt
  • Bakrecepten van okoko

    Geestversterking
  • Processie De Brugse Belofte
  • Bedevaartsoord Beauraing België
  • Bedevaartsoord Banneux België
  • Apostel Paulus en zijn brieven
  • Sixtijnse Kapel
  • wees Gegroet Maria
  • Mariakapellen: zie ook Angeren
  • Basiliek van San Pietro
  • Basiliek van San Paolo
  • Heilige Bloedprocessie Brugge 2017

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    In Banneux (België) is Maria in 1933 verschillende keren verschenen aan Mariëtte Beco.

    Mariëtte ging tijdens de grote vakanties op bezoek bij de familie Desmedt in Thildonck.

    Op de fotoreportage ziet u het Heiligdom Banneux, druk op foto 2 voor website. 

    Op eerste familiefoto ziet u Pierre Desmedt met zijn vrouw Victorine Lenaerts
    José Desmedt en Mariëtte & André Beco. op de andere José en Mariëtte.

    Na Lourdes is Banneux een van de drukst bezochte bedevaartplaatsen.

    Met één klik op de Maria Award vindt u alle Mariakapellen  in Nederland en kunt u

    Marialiedjes beluisteren.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Werkende handen in Molokai, overblijfselen terug naar België-Heiligverklaring Damiaan in Rome
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    ZIE HIER DE MOOIE BEELDEN VAN GODS SCHEPPING!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    aranil
    www.bloggen.be/aranil
    Rondvraag / Poll
    BROEDER EVERARD WIL GRAAG WETEN WAT U INTERESSANT VOND
    RECEPTEN
    BLOGFOTO'S
    VERHAALTJES
    GEDICHTEN
    ALLES
    Bekijk resultaat


    Solidaritet met mens in nood,geeft deze wereld kleur! Klik plaatje hieronder!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    {TITEL_VRIJE_ZONE}

    {TITEL_VRIJE_ZONE}

    {TITEL_VRIJE_ZONE}

    {TITEL_VRIJE_ZONE}

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    FAMILIESITES
  • Informatie en Wetenschapsblog
  • Eef met Nieuwsflitsen, Herinneringen & Ervaringen

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Ik hoop dat een bezoekje aan dit blog van broeder Everard uw geest verrijkt heeft
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs