Foto

WELKOM OP MIJN BLOG,

Mijn naam is broeder Everard en ik ben broeder van de bekende Belgische congregatie van de "Ordo Fratrum Pruvorum".
De afkorting die hiervoor staat is O.F.P.
Deze naam dragen we nog steeds omdat we vroeger een speciaal soort gezondheidsbier brouwden en ons klooster een toevluchtsoord was van zwervers die gratis tweemaal per dag bij ons konden komen eten. De Belgen noemden ons de fienprüffrères.
 
Vanwege de wereldwijde economische crisis heb ik samen met mijn steun en toeverlaat die zich Soeur of Sister Mary noemt met dispensatie en gedoogsteun van Rome, mijn intrek genomen in het klooster 'De Pauw'  te Angeren.
 
Ondanks dat we beiden bejaard zijn en slecht ter been ben ik hoofd van de keuken geworden en Maria, met permissie van gedoog-overste pater Geert Wilderman, mijn keukenhulp. De muziek op dit blog wordt verzorgd-zet muziek aan-door Soeur Elise.

Nostalgische kloosterfoto uit 1953 ziet u rechtsboven op deze site staan. Het logo hierboven vertegenwoordigt onze voortdurende hoop op solidariteit en vrede. Ons streven is dat in liefde en vertrouwen in elkaar dit doel ooit bereikt zal worden.

We wensen u een aangenaam verblijf op dit blog en nodigen u uit het dikwijls te komen bezoeken.

Foto
Categorieën
  • ALGEMENE STUKJES 1 (20)
  • ALGEMENE STUKJES 2 (20)
  • ALGEMENE STUKJES 3 (20)
  • ALGEMENE STUKJES 4 (20)
  • ALGEMENE STUKJES 5 (20)
  • ALGEMENE STUKJES 6 (20)
  • ALGEMENE STUKJES 7 (20)
  • ALGEMENE STUKJES 8 (5)
  • ALLERLEI SOORTEN GEBAK 1 (20)
  • ALLERLEI SOORTEN GEBAK 2 (15)
  • DIVERSE GERECHTEN 1 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 2 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 3 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 4 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 5 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 6 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 7 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 8 (21)
  • DIVERSE GERECHTEN 9 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN Nr. 10 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN NR. 11 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN NR. 12 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN NR. 13 (18)
  • FEESTMAALTIJDEN 1 (20)
  • FEESTMAALTIJDEN 2 (7)
  • KRUIDEN 1 (20)
  • KRUIDEN 2 (13)
  • RELIGIE 1 (20)
  • RELIGIE 10 (8)
  • RELIGIE 2 (20)
  • RELIGIE 3 (20)
  • RELIGIE 4 (20)
  • RELIGIE 5 (20)
  • RELIGIE 6 (20)
  • RELIGIE 7 (20)
  • RELIGIE 8 (20)
  • RELIGIE 9 (20)
  • SAUZEN (6)
  • Snacks en andere hapjes (10)
  • VIS, SCHELP & SCHAALDIEREN 1 (20)
  • VIS, SCHELP & SCHAALDIEREN 2 (20)
  • VIS, SCHELP & SCHAALDIEREN 3 (14)
  • VOEDING ALGEMEEN 1 (20)
  • VOEDING ALGEMEEN 2 (20)
  • VOEDING ALGEMEEN 3 (20)
  • VOEDING ALGEMEEN 4 (20)
  • VOEDING ALGEMEEN 5 (16)
  • VOOR EN NAGERECHTEN 1 (20)
  • VOOR EN NAGERECHTEN 2 (20)
  • VOOR EN NAGERECHTEN 3 (20)
  • VOOR EN NAGERECHTEN 4 (4)
  • WIJNEN, LIKEUREN EN ANDERE DRANKEN (20)
  • Archief per maand
  • 08-2025
  • 07-2025
  • 06-2025
  • 05-2025
  • 04-2025
  • 02-2025
  • 01-2025
  • 12-2024
  • 11-2024
  • 10-2024
  • 09-2024
  • 08-2024
  • 07-2024
  • 06-2024
  • 05-2024
  • 04-2024
  • 03-2024
  • 02-2024
  • 01-2024
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 09-2023
  • 08-2023
  • 07-2023
  • 06-2023
  • 05-2023
  • 04-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
    Inhoud blog
  • Gedachten over het Geloof en de te Onderhouden Geboden
  • Patrones van Europa Edith Stein
  • Voor u staan heb ik een viertal recepten van gezonde maaltijden
  • Sacramentsdag 2025
  • Geloof en Vergankelijkheid
  • Pinksteren 2025
  • Nieuwe Paus Volgt Voetsporen van Overleden Paus Franciscus
  • Wereld opgeschrikt door onverwacht overlijden van Paus Franciscus
  • Broeder Everard wenst alle Lezers van dit Kloosterblog een Vredig en Zalig Paasfeest
  • Dieren uit de Bijbel
  • Opkikkertjes van vroeger weer volop in!
  • Kunnen we door voeding veroudering tegengaan?
  • Vrede op Aarde aan de Mensen van Goede Wil
  • Nieuws over Bedevaartplaats Medjugorje in Bosnia en Herzegovina
  • Vandaag Bakken We Luxe Appelkoekjes Met Een Gesprekje Vooraf
  • Wat Rooms Katholieke Weetjes
  • Water Belangrijkste Levensbron, Reizen Paus Franciscus en wat Kookweetjes
  • Rucola Stamppot met ei en amandelschaafsel
  • Ondanks al onze zorg toch onveilig voedel in omloop
  • Zwarte Thee goede hartbeschermer en u voelt zich er prima bij!
    Foto
    Gastenboek
  • Dag Eef ik wens jou veel moed want die heb jij al ik bewonder jou van harte van Suz
  • uniek
  • dag Broeder
  • Een goeie en aangename zaterdag bezoekje
  • Een vraagje !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geboortehuis-leven-werken en dood van Pater Damiaan
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Fotoreeks Assumptionisten

    Stichter Pater Emmanuel d'Alzon

    St. Theresia Missiehuis Boxtel

    Kasteel Stapelen te Boxtel (2maal)

    Kunstenaar Jan Boeren

    Gedenkstenen Boxtel

    Plafondschildering Zepperen (Be) 

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    achturencultuur
    www.bloggen.be/achture
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    chihuahualiefhebber
    www.bloggen.be/chihuah
    Foto
    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Het Boeddhisme is geen geloof, maar net als het Humanisme een stroming, waarin goedheid en saamhorigheid belangrijk zijn
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    Foto
    Foto

    GERARDUS MAJELLA 1729-1755

    Een van de bekendste paters Redemptoristen is Gerardus Majella. Hij was een echte priester met oog voor de noden van de medemens, en daarbij heel vroom.
     
    Tijdens zijn leven werd hij al 'Santo' genoemd, wat "Heilige betekent" Op 11 december 1904 werd hij door Paus Pius X heilig verklaard en veel mensen komen naar Wittem (Ndl-Limburg) om te bidden en hem gunsten te vragen.
     
    Veel wonderen hebben er in Wittem plaats gevonden en soms zijn er mensen genezen van kwalen waar de artsen geen raad mee wisten. 

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Broeder Everard met Kloosterrecepten
    Het blog voor Broeders & Zusters van alle Gezindten
    06-11-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag Bakken We Luxe Appelkoekjes Met Een Gesprekje Vooraf
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In de Verenigde Staten is Ronald Trump tot president gekozen. Veel mensen hadden hun stem aan Kamala Harris gegeven en gisterenmiddag stond ze wat stemmen betreft in meerderheid boven Trump, en als zij gewonnen had, was ze de eerste vrouwelijle president van de VS geworden, maar het is haar niet gelukt.  Donald Trump heeft denk ik gewonnen, omdat  hij volgens zijn zeggen en garantie in staat is om de huidige oorlogen die gevoerd worden tussen Oekraïne en Rusland en Israël tegen HAMAS te stoppen. Ook is Ronald bevriend met China die bijna in alle landen van de wereld de baas zijn over grote Industriële concerns en het is beter om met zulke landen bevriend te blijven, dan het risico te lopen in een Derde Wereldoorlog te geraken! Zouden we toch in een Derde Wereldoorlog verzeild raken, dan zie ik het niet zitten dat dit goed afloopt, want de hele Europese Unie is er niet op voorbereid! De hele wereld is ingesteld op digitale aparatuur en dat valt meteen uit bij oorlogsgeweld en je kunt dan niet telefoneren, koken op gas en elektrisch en ook het water zal afgesloten worden en wie beschikt er nog over primitief materiaal om verbinding te maken of over een pomp achter het huis en welke techneut weet iets primitiefs te verzinnen om zich uit de nood te redden! Maar beste vrienden en lezers van Broeder Everard met Kloosterrecepten, laten we niet langer ons babbeltje voortzetten en aan de slag gaan met het bereiden van onze appelkoekjes en het recept staat hieronder mijn gesprekje over de verkiezingen in Amerika en mogelijk een Derde Wereldoorlog. Maar we hoeven nu niet meer bang te wezen want 'broeder Ronald' heeft voor heel de wereld een verrassing en dat is, dat we onder zijn bewind een Gouden Eeuw gaan meemaken. En direct nemen we bij de koffie zo'n lux  koekje, want dat kan in vredestijd ondanks de sancties er nog wel vanaf!



                           

                           

    06-11-2024 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:ALLERLEI SOORTEN GEBAK 2
    >> Reageer (0)
    02-04-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Een praatje vooraf en hierna een glutenvrij appel-rozijnencake als nagerecht op Palmpasen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is vandaag Palmpasen en in mijn jeugd werd er door de plaatselijke bakkers veel werk gemaakt door het bakken van haantjes met  bereid brooddeeg en vroeger in onze bakkerij maakten we haantjes en aan  elke klant met kinderen leverden we van die haantjes die destijds niet meer kostte dan 15 cent per stuk en zo' n hele grote luxe met een krans eronder kostte slechts 85 cent. Het was in de tijd dat je aan een klant met  pakweg 3 kinderen voor elke dag voor een paar gulden aan brood verkocht waar vaak ook nog bij inbegrepen was een rol marietjes en een pakje roggenbrood en een rol beschuit en op het eind van de week stond er hooguit 12 gulden aan geleverd brood e.a. op rekening en dit alles werd elke dag aan huis bezorgd.  De inkomsten aan brood e.a. van een klein gezin liep van 3 tot 5 gulden en daarvoor was je op slechte wegen ruim een halve dag dagelijks op weg om de bestelling af te leveren.We zijn met bezorgen gestaakt toen onze bezorgkosten hoger kwamen te liggen dan de verdiensten aan de geleverde artikelen en ook debet daaraan was het zogenaamde Zweedse Kingcorn brood dat door een fabriek uit Nijmegen gebakken werd en waarnaar veel vraag was en de netto inkomsten aan zo'n brood van 800 gram was hooguit 5 cent. In de bijna geheel katholieke en Christelijke Gemeente Huissen waar ik destijds woonde ging iedereen ter kerke en sommige personen gingen ook elke week biechten. Ik studeerde destijds voor priester en ook ik was tevens een van die 'goede katholieken' die alles vertelde wat ik zoal gedaan had en zat vaak meer dan een half uur in zo'n biechtstoel om dingen die tegenwoordig als zonde belachelijk overkomen te  vertellen aan mijn biechtvader en als penitentie moest ik vaak 5 tientjes van de Rozenkrans bidden en het is al eens gebeurd dat de de koster de kerkdeur al gesloten had voordat ik met het bidden klaar was. Zo in de 30-tiger jaren van de eerste eeuw was het de Heer Jezus die geloofsverkondiger was en er 12 discipelen op nahield om zijn boodschap aan de mensheid over te brengen. Er waren personen die Hem volgden, maar hij had onder de voornamelijk elitaire personen en hogepriesters weinig aanzien en op een gegeven moment kwam Hij bij deze lui op de dodenlijst te staan, maar een week voordat zijn afgang een aanvang nam werd Hij  bij zijn intocht op een ezel in Jeruzalem ontvangen als een koning en langs de weg stonden mensen met palmtakken te zwaaien en iedereen langs de weg juichte hem toe. Dat de kinderen met een haantje op een stokje liepen met Palmpasen herinnert ons aan De Heer zijn voorspellingen met het laatste avondmaal waar Petrus, zijn hoofdleerling door een bediende aan het hof van de Hogepriester Kajafas gevraagd werd of hij misschien iets met die prediker die onder verhoor stond te maken had en hierbij gaf Petrus driemaal een ontkennend antwoord, waarbij na alle drie de vragen een kraaiende haan te horen was. Er was zelfs een leerling-Judas geheten-die voor geld zijn meester Heer Jezus verraden had zodat de soldaten van het Romeinse bestuur precies wisten wat zijn plannen voor de komende dagen waren, zodat ze Hem gevangen konden nemen en dat speelt allemaal in de komende Goede Week die aan de Pasen vooraf gaat.



                                      

                                 

                                                  

                                 

    02-04-2023 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:ALLERLEI SOORTEN GEBAK 2
    >> Reageer (0)
    07-02-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelf Eierkoeken Bakken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Alvorens we eierkoeken gaan bakken heb ik nog iets te vertellen over al die voedingsexperts die ik zoal op het Web tegenkom en de dagelijkse berichten wat je wel en beter niet kunt eten, en wat me ook stoort is dat mensen denken door met de dikke duffel of gewoon in een kamizooltje in een koude kamer te gaan zitten  dat dit gas uitspaart. Mijn advies wat eten betreft is: "Pas het aan bij de werkzaamheden die je dagelijks verricht!' Werk je in de bouw en in de buitenlucht dan moet je zorgen dat je 'kacheltje' gevuld blijft. Het is wel zo dat je dagelijks gevarieerd moet eten en hierbij doel ik op elke dag verse groente en fruit en een portie vlees en niet zoals sommige gemakzuchtige personen elke dag een portie frites en een zak chips! Mensen die hun lichaam niet op temperatuur houden zullen al in een vroeg stadium van hun leven te maken krijgen met reumatische klachten en eenzijdige eters met maag en darmproblemen. Wat hebben we nodig om bv. 12 tot 15 eierkoeken te bakken? Op de eerste plaats zo'n 85 gram amandelmeel, 50 gram speltmeel, wat zout en wat gewoon bakmeel, 4 eieren, wat geraspte citroen en twee eetlepels honing. Van het geheel maken we een beslag, hierna wat platte hoopjes op een bakplaat met bakpapier en en het geheel gaat dan 10 tot 12 minuten in een oven op 225 graden C die van tevoren op 180 graden voorverwarmd is. Voor u staan heb ik op een staatje een recept die precies vertelt hoe U eierkoeken bakt. 



                                        
                                                    BIJ ZWAAR WERK MAG WEL IETS MEER!
                                        

    07-02-2023 om 13:35 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:ALLERLEI SOORTEN GEBAK 2
    >> Reageer (0)
    10-12-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZELF BITTERKOEKJES BAKKEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In tv-programma's wordt er bij het leven af gekookt en gebakken en ik wil hierbij al die beste mensen niet afkammen, want er wordt hier in Nederland sowieso al te veel op TV-persoonlijkheden gelet en deze mensen worden vaak onterecht op de korrel genomen. Soms zie ik in deze kookprogramma's wel eens koks opereren die nogal flinke porties zout en suiker gebruiken. Ja, het zijn weliswaar stoffen die erin thuis horen voor smaak en behoud, maar in Nederland is er een groot aantal mensen die bepaalde ziektes hebben en deze toevoegingen slechts in bepaalde mate/ hoeveelheid of totaal niet mogen gebruiken. Mijn advies is om bij koken of bakken ook even aan te geven hoe mensen op dieet of anderzijds met bepaalde allergieën hiermee om moeten gaan. Vandaag heb ik voor u staan een staatje waarop u kunt aflezen hoe u het beste bitterkoekjes kunt bakken en beste lezers zelf heb ik drie reumatische kwalen en dat zijn reumatoïde artritis, neuropathie en jicht en voortdurend is het vaak foute boel en stik ik van de pijn en momenteel gebruik ik weer een zware pijnstiller en dat is prednisolon. In feite is het voor mij  beter geen pijnstillers meer te gebruiken vanwege dat de nierwaarde soms  aan de wat lage kant is. Mijn reumatoloog heeft me aanbevolen om als koekje bij de koffie of thee een bitterkoekje te nemen, want daar zit weinig zout in. Kijk totaal zoutloos is bijna niet één product van de in de handel zijnde voedingsmiddelen en zo gaat het ook met de meeste dieetproducten voor diabetici, want overal is ondanks toegepaste verwijdering van schadelijke stoffen voor bepaalde groeperingen wel een klein beetje zout of suiker in het gerede product te vinden.  Door het ontstaan van steeds meer ziektes door voeding en voedselbesmettingen, vaak opgedaan op vakantie in het buitenland, en nu met de wereldwijde pandemie v/h voortdurend muterend coronavirus zijn er steeds meer mensen die moeten afhaken in het arbeidsproces en nu draait alles nog redelijk, maar het zal niet lang meer duren of  Nederland moet weer arbeidskrachten uit het buitenland halen. Beter lijkt het mij om de naar ons land gevluchte vluchtelingen een goed onderdak adres te geven en snel op te leiden in beroepen waarvoor hier in Nederland geen personeel meer te krijgen is en vooral de HORECA is hierbij het slachtoffer geworden. Hier in de Pauw is iemand die veel omgang met vluchtelingen heeft en vermeld zij dat deze personen in hun land beroepen vervuld hebben waar hier sterke behoefte naar is, maar om een of andere wetelijke bepaling mogen ze hier niet aan de slag. We zijn weer wat aan het afdwalen en wat zelf bitterkoekjes bakken betreft, deel ik u mede dat u dit kunt doen door gebruik te maken van zoete amandelen, maar dan verkrijgt u een Italiaans bitterkoekje. Bij hele echte bitterkoekjes dien je bittere amandelen te gebruiken en te vermalen. En ik zeg maar zo: "Bitter in de mond, maakt het hart gezond"! Een foto van de bitterkoekjes heb ik geleend van het web Zelfmaakrecepten en hun volledige website vindt u op rechts van dit blog waarbij u uitgebreid de kook-en bakkunst van veel echte keukenspecialisten aantreft. 



                                           

                                                         Wat vergroot geplaatst

                                                         

    10-12-2021 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:ALLERLEI SOORTEN GEBAK 2
    >> Reageer (0)
    27-11-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Zelf Speculaas of een Banketletter Bakken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor zo'n anderhalve eeuw geleden was het mijn grootvader die bakker was en voordat hij in Huissen een bedrijf begon had hij gewerkt als knecht in een Duitse Bäckerei und Konditorei in Wuppertal. Het was mijn vader Harrie Hübbers die het driedubbel bedrijf, bestaande uit bakkerij, café en kruidenierszaak aan de Karstraat F 162 op het Huissen-Zand, nadien heeft overgenomen en toen hij vlak na Wereldoorlog-2 kwam te overlijden was het mijn moeder die de zaak nadien heeft voortgezet samen met haar 2de man Gerrit Roelofs. Ik heb daar ook nog een tijdje gewerkt, maar na het overlijden van mijn moeder is het bedrijf tijdelijk verhuurd geweest en nadien aangekocht door een zwager van mij die er een disco van heeft gemaakt. Vanwege buurtoverlast heeft hij dit bedrijf verhuurd aan een Chinese restauranthouder en werden er op de bovenverdieping van het pand huurwoningen gebouwd. Inmiddels is het geheel voor enkele jaren terug afgebroken en is op dezelfde plaats een appartementencomplex gebouwd.  Wat ik wel genoteerd had waren de aloude recepten van onze bakproducten uit die tijd en deze heb ik allemaal weggegeven aan oude medewerkers van ons voormalig bedrijf. Om terug te komen op speculaas, banketletters en weihnachtstollen kan ik u vertellen dat deze producten volgens Duits recept gebakken werden. Bij speculaas gaat het niet alleen om het goede deegsoort, maar vooral om de kruiden die er in verwerkt worden. We maakten destijds nog gebruik van zogenaamde speculaasplanken waar de poppen uit geslagen werden. In zo'n vorm strooiden we een klein beetje bloem, stopte daar het deeg in en met een staaldraadje trokken we het overtollige deeg weg en draaide de plank al slaande op de werkbank uit en legden nadien de poppen en speculaasje op een grote bakplaat welke nadien in de houtoven werd gestopt. Al vaker heb ik over allerlei producties uit ons voormalig bedrijf geschreven, maar alles bijeen heb ik momenteel op mijn 5 blogs zo'n 20.000 stukken staan en doordat ik de laatste jaren getroffen ben door een tiental zware aandoeningen heb ik niet meer de intentie om steeds alles op te zoeken en aan te geven wanneer ik dit of dat geplaatst heb. Ondanks Corona wordt in elke huishouding nog wel Sinterklaas gevierd en mogelijk is het geoorloofd dat de Sint een bezoek aan de scholen brengt en Piet ten huize het een en ander door de schoorsteen gooit of op de stoep zet om de kinderen blij te maken. Op rechts van dit kloosterblog heb ik diverse kookvrienden staan en pas geleden staat daar ook de site van OKOKO en nu vandaag ook hier: https://www.okokorecepten.nl/recept/bakrecepten/  daar staan vnl. bakrecepten op en onder rubriek 5 in die Website vindt u hoe U speculaas het beste kunt bereiden en wat u allemaal nodig heeft. Ook over andere Sinterklaas en-Kerst-producten vindt u het een en ander.

    27-11-2021 om 16:16 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:ALLERLEI SOORTEN GEBAK 2
    >> Reageer (0)
    27-05-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paprikataart met kaas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is allemaal zo'n beetje begonnen in de 21ste eeuw dat op TV veel kookprogramma's verschenen en we min of meer afstand hebben gedaan van uitsluitend de Nederlandse pot. Het dagelijkse ontbijt, menu en bak-en braadmethodes zijn aanmerkelijk veranderd door voornamelijk de buitenlandse inbreng van mensen die hier in ons land zijn komen wonen en ook door de vele handige keukenmachines kan een maaltijd snel op tafel gebracht worden. Wat we nog niet veranderd hebben is het gebruik van suiker, zout en vetten. Mogelijk is daaraan ook debet de lange rek van de  verbruiksdatum van onze levensmidddelen, waarbij om de producten tegen snel bederf te beschermen buiten de vele conserveermiddelen suiker en zout ook goede diensten leveren om het gerede product langer houdbaar te maken. Voor de gezondheid is het weliswaar beter om i.p.v. dierlijk vet plantaardig vet te gebruiken, maar voor een wat pittige smaak kiest men veelal toch voor het gebruik van dierlijk vet. Vandaag heb ik voor u staan paprikataart met kaas. Wie had bv. voor 20 jaar geleden ooit daarvan gehoord. Mijn ouders hadden vroeger zo'n ouderwets levensmiddelenbedrijf bestaande uit een bakkerij, kruidenierswinkel en café.  In die tijd bakten we soesjes, zandgebakjes, roombroodjes en gevulde koeken met zo'n lekkere knapperige rand en het gebak was veelal moskovisch (cakegebak) en versierd met confijte vruchtjes, slagroom of crème met vanille of mokkasmaak. Je bent als kok weliswaar meegegroeid met de tijd, maar hier in het klooster met veelal mensen van boven de zeventig is men nog steeds niet zo gecharmeerd van de moderne tijd op bak-en braadgebied. Ja, het moge wat raar klinken, maar ik heb vandaag samen met vooraf een heerlijke kom erwtensoep deze taart op het menu staan en aan tafel zitten we met 16 personen en gebakken heb ik in wat grotere springvormen twee van zulke paprikataarten en met wat gestoofde peertjes na is dit het menu wat na de vespers op tafel komt! Ik hoop dat mijn confraters het op prijs stellen en voor mijn lezers staat op een apart staatje hoe u deze taart dient te bereiden en wat u om dit te verwezelijken voor ingrediënten nodig heeft.





    27-05-2021 om 12:25 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:ALLERLEI SOORTEN GEBAK 2
    >> Reageer (0)
    21-02-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gâteaux à Jeun
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vroeger werd in de vastentijd niet gedacht aan lekkere taartjes, snoep en elke dag vlees op tafel. Nee, in de vasten moest je sober leven en op vrijdag mocht je wel een visje eten, maar vlees op tafel was absoluut uitgesloten en herinneren doe ik me nog dat mijn moeder me een plaatje boterhamworst uit de keel verwijderde die ik op vrijdag zonder erg innam en in feite bestemd was voor mijn vader die van de pastoor dispensatie had gekregen omdat hij als bakker gerekend werd tot iemand met een zwaar beroep. Vandaag gaan we met de hele gemeenschap ook weer min of meer zondigen doordat ik voor vanmiddag tijdens het theeuurtje Gâteaux à Jeun ga serveren. Het is een soort snelgebak, niet al te groot en bereid met natuurlijke middelen. Om niet klerikaal op de vingers getikt te worden heb ik dit gebak een Franse naam gegeven; op zijn Nederlands zijn het vastengebakjes en ik vind dat we die in deze virustijd waar we toch al gedwongen worden om in een soort harnas te leven als tussendoortje toch iets lekkers mogen eten. Op een staatje heb ik voor u het recept van deze vastentaartjes staan. Ik wens u veel succes met de bereiding en met dit mooie lenteweer is het ook raadzaam om na het theeuurtje een wandeling te maken en vergeet hierbij niet om in de drukte op de weg 1½ m afstand van elkaar te houden.



                             

                                           

    21-02-2021 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:ALLERLEI SOORTEN GEBAK 2
    >> Reageer (0)
    07-02-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZUURKOOLTAART
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag is het 7 februari en al een paar dagen lang worden we op Internet getrakteerd op zware waarschuwingen  over een soort horrorstorm met de naam Ciara die ons morgen te wachten staat en vooral de provincie Brabant zal er zwaar van langs krijgen. Elk jaar doe ik ook mijn voorspellingen op het blog Eef met Nieuwsflitsen, Herinneringen & Ervaringen en ik heb zelfs een Horrorwinter voorspeld die uit de klimaatwisselingstoverdoos zich met felle kou en sneeuwbuien gaat manifesteren in de derde week van februari. Kommer en kwel gaan dit jaar de boventoon voeren en wat er ook nog in die doos van Pandora zit, dat zijn voor de komende jaren 5 jaar bloedhete zomers. Bloot rondlopen kan anno 2020 alleen nog binnenshuis, maar dan moet je wel de verwarming  op minimaal 21 hebben staan. In de komende zomers wordt dit keihard afgestraft met zware huidaandoeningen. In de missie vroeger in de Congo liepen we met witte pakken  rond om ons tegen de zon te beschermen. Ja de inlanders in die tijd hadden weliswaar niet veel aan, maar hun huid was daar van jongsafaan al op ingesteld; m.a.w. voor hen speelde die koperen ploert aan het firmament geen enkele rol van betekenis. Het is wel zaaks om te weten dat donkere kleuren warmte aantrekken en witte kleuren absorberend zijn! Ondanks alles wat er in deze gistende en veranderlijke maatschappij speelt, brengen we elke dag een maaltijd op tafel en soms ook wel eens wat bijzonders en vandaag bakken we een zuurkooltaart. Als ik voor goed 10 jaar geleden hier in het klooster de broeders en zusters verteld had dat ik een zuurkooltaart ging bakken, dan hadden ze me voor gek verklaart. Tegenwoordig kan alles en in diverse spijzen worden zelfs beestjes verwerkt en ooit heb ik het als broeder kok meegemaakt dat tijdens ziekte van mij een confrater de keukendienst had overgenomen en zuster Borgia tussen de sla op haar bord een slakje aantrof; heel het klooster was in rep en roer! Zoals altijd met schrijven wijk ik nog wel eens uit, maar genoteerd had ik dat zuurkooltaart recept al staan. Als u i.p.v.  van deegplakjes uit de super  gewone bloem wilt gebruiken, dan heeft u voor die zuurkooltaart nodig 2 ons bloem, 85 gram roomboter, een snufje zout, 4 eetlepels koud water en een klein lepeltje bakpoeder en/of gist. Beste huiskoks: "Ga aan het bakken" en veel succes ermee!










    07-02-2020 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:ALLERLEI SOORTEN GEBAK 2
    >> Reageer (1)
    05-01-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Notenschuimpjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We gaan onversaagd door met bakken en na de speculaas, boterletters, weihnachtsstollen, kerstkransen en oliebollen  gaan we vandaag aan de schuimpjes. Ja, bezondigd met de feestdagen hebben we ons aan allerlei lekkernijen zonder te denken aan al die mensen die helemaal niets bezitten en de miljoenen mensen die nog steeds geen geld hebben om voedsel te kopen en zo'n beetje op straat rondslenteren om aan de kost te komen en vooral zijn het kinderen die niet voor zichzelf kunnen opkomen het slachtoffer. Persoonlijk kom ik uit een gezin van twee jongens en drie meisjes. Nog een zuster van mij is in leven. We hadden vroeger een levensmiddelenbedrijf dat bestond uit bakkerij, café en winkel en mijn ouders waren op alle gebied harde werkers en zeer sociaalvoelend en gulle gevers als het ging om andere mensen die moeilijk rond konden komen en zodoende hebben wij als kinderen  en volwassenen ook wat eigenschappen op dat gebied van hen  meegekregen en bij mij persoonlijk ging dat vaak te ver en heb ik echt moeten stoppen met mijn gulheid om zelf niet in de problemen te geraken. Tegenwoordig zijn er veel inzamelinstanties en ondanks dat zijn er zelfs hier in Nederland nog mensen die in armoede verkeren. Ja het leven gaat door en eenieder leidt dit zoals hij of zij dat verkiest en alle problemen die er zijn zouden wereldwijd met inzet van ons allemaal opgelost kunnen worden, maar door de eeuwen heen is dit nooit gelukt. Ja, ik ben weer te veel van mijn onderwerp afgeweken en ik vraag nú uw aandacht voor de te bakken schuimpjes, waarvan u het recept en de bereiding hier beneden de geschreven tekst vindt.



         

                                 

    05-01-2020 om 16:42 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:ALLERLEI SOORTEN GEBAK 2
    >> Reageer (0)
    08-12-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelf Weihnachtsstollen Bakken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De grondstoffen die we gebruiken voor het zelf bakken van Weihnachtsstollen zijn bloem, gist, melk, zout, roomboter, gehakte amandelen (spijs)-, een weinig citroensap, basterdsuiker, vanillesuiker,  rozijnen, eidooiers, krenten, gehakte sukade. Er zijn ook koks die i.p.v. rozijnen marsepein in een stol verwerken. Van de bloem melk en gist maak je eerst een zeteltje door deze in een machine of met de hand te kneden, even te laten rijzen, daarna verdere ingrediënten toevoegen. Bij fabricage van meerdere stollen steek je eerst de deegstukken af, daarna ga je deze langwerpig opbollen met sluiting naar boven. Na een korte narijs  druk je de deegstukken plat, rolt deze naar het midden met de bovenkant naar voren en hierna legt men de broden op een licht ingevette bakplaat. Hierna nog even een korte rijs, waarna de broden met geklaarde roomboter bestreken worden. De oven is inmiddels voorverwarmd op 200 graden Celsius. Bij het inschuiven op 220 zetten. Zijn de broden gaar  moet je ze nogmaals met geklaarde boter bestrijken en bestrooien met poedersuiker. Eventueel kan men de stollen ook vóór het bakken met wat water bestrijken en als ze gaar zijn  met wat waterglazuur met wat ananas of frambozenessence glaceren. Staan voor u heb ik  twee Duitse recepten. Ga hiervoor respectievelijk naar  https://www.gutekueche.at/weinachtsstollen-rezept-5010/  en https://www.kleigafo.de/rezepte/backrezepte/weihnachtsstollen-christstollen-einfach-selber-backen/  









    08-12-2018 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:ALLERLEI SOORTEN GEBAK 2
    >> Reageer (1)
    28-11-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijsttaart met Krab
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Persoonlijk bak ik het liefst ouderwets gebak en dan heb ik het over Moskovisch of gewoon cakegebak samengesteld uit bakmeel, wat maïzena, suiker en eieren, mooi opgespoten met mokkacrème of slagroom met wat opgestoken chocoladefiguurtjes of wat gekonfijte vruchtjes, maar je moet als kok of bakker ook meegaan met de wat moderne lijnen op dat gebied en vandaag heb ik voor u staan rijsttaart met krab en wel voor 4 personen. Hieronder staat het recept dat u kunt kopiëren en opbergen in uw cartotheek. Ik ben de laatste tijd nogal eens uit de roulatie en met het klimmen der jaren zijn mijn kwalen toegenomen en heb ik onderhand te maken met een negental ernstige chronische kwalen die me steeds kort in de buurt van de hemelpoort brengen, maar het is steeds Petrus die me nog steeds niet naar binnen wil laten komen. Af en toe heb ik te maken met niet te harden pijnen die me zelfs belemmeren om mijn handen te bewegen. Ik blijf met mijn blog Broeder Everard met kloosterrecepten doorgaan, maar het kan van de een op de andere dag maar zo afgelopen zijn. Mijn blog blijft online en u kunt dus broeder Everard blijven bezoeken zonder een reis naar hierboven te boeken. Noteer wel even mijn blog zodat u het altijd kunt bereiken. Ik heb ook nog een paar andere blogs en wel het kennisblog http://www.bloggen.be/evertsuitlaatklep en het blog Eef met Nieuwsflitsen, Herinneringen & Ervaringen: http://www.bloggen.be/eef/





    28-11-2018 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:ALLERLEI SOORTEN GEBAK 2
    >> Reageer (2)
    22-06-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Havermoutkoekjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag gaan we wat koekjes bakken en speciaal is mijn oog gevallen op havermoutkoekjes. Er zijn niet zoveel huisvrouwen of huismannen meer die koekjes bakken. Overal in de supers vind je diverse soorten verpakte koekjes en koeken en waarvoor zou je jezelf dan nog druk maken. Alleen zij die koken, bakken en braden als hun grote hobby beschouwen begeven zich nog op het terrein van het bakken van koekjes. Op diverse manieren kun je havermoutkoekjes bakken sowieso met de hoofdingrediënten en als bijzondere toevoeging is van alles mogelijk zoals bananen, bepaalde notensoorten, kokos, gedroogde abrikozen, rozijnen etc.-; dat kan allemaal! Je kunt ook overgaan op suiker of glutenvrij, maar kijk dan wel op de vermelde samenstelling op de verpakking van de bloemsoort, havermout of anderzijds. Is het glutenvrij, suikervrij of zit in een of ander bijproduct flink wat suiker? Vergeet niet wat olie op de bakplaat te smeren of gebruik goed bakpapier!







    22-06-2018 om 14:46 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:ALLERLEI SOORTEN GEBAK 2
    >> Reageer (0)
    16-12-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bûche de Noël
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Morgen is het de derde zondag van de Advent en volgende week zondag de vierde.  Volgende week maandag  is het Kerstmis en dinsdag Tweede Kerstdag. Voor veel mensen betekent dit een long weekend. Ik hoop dat aan mijn vorig artikel over gulheid ruimschoots gevolg gegeven zal worden en veel mensen blij zijn dat ook zij leuke kerstdagen kunnen vieren. Namens al die berooide personen dank ik u bij voorbaat voor uw gulle gift. Je zult maar met alles in de verdomhoek zitten, dat vrolijkt echt niet op. Op dit culinaire kloosterblog staan heel wat maaltijden vermeld en als u een feestelijk maal voor de kerstdagen zoekt, komt u hier ruimschoots aan uw trekken. Deze keer  gaan we een Bûche de Noël bereiden en als u met de kerstdagen een eigen menu samenstelt en u wil ook zo'n lekkere  chocolade sneeuwrol als speciale attractie lanceren, gebruik dan de deftige Franse naam voor dit gebak. Het maakt uw gasten nieuwsgierig en het geheim wordt pas geopenbaard wanneer dit heerlijk gebak op tafel geserveerd wordt.








    16-12-2017 om 12:58 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:ALLERLEI SOORTEN GEBAK 2
    >> Reageer (1)
    06-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gâteaux Des Rois
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Volgens de overleveringen weten we dat zo omstreeks die tijd de wijzen uit het Oosten-met als richtwijzer een ster-in Bethlehem arriveerden en op de herdersvlakte in een stal onze heer Jezus aantroffen die ze als nieuwe koning van het Joodse volk beschouwden. Als geschenken boden ze de nieuwe koning goud, wierook en mirre aan. Bij de Grieken heten de driekoningen Apellius, Amerius en Damascus, in het Hebreeuws kennen we ze onder de benamingen Galgalat, Malgalat en Sarathin en hier in onze contreien heten ze Balthasar, Caspar en Melchior. Vroeger werd driekoningendag als een zondag gevierd, heden ten dage merk ik hier in Holland er weinig of niks meer van en van de generatie onder de twintig weet bijna niemand de betekenis ervan.
    Van onze confraters uit Frankrijk heb ik geleerd om op die dag de communiteit te trakteren op een stukje lekkere driekoningenkoek. Driekoningenkoek kan op verschillende manieren klaargemaakt worden en al of niet opgemaakt met allerlei gekonfijte vruchten. Bakken kun je het geheel ook in een taart en/of tulbandvorm die oogt als een koningskroon. Je kunt ook zelf zo'n koningsmodel in het deeg maken, vroeger werd er meer in het klein gewerkt, werd het klooster niet alleen bevolkt door een groot aantal priesters en broeders, maar veelal ook door een groot aantal priesterstudenten, of het was een gewoon jongensinternaat die beheerd werd door een of andere congregatie of broederorde. Gebakken op driekoningen werd er dan naar het aantal priesters, broeders en/of studenten van die koeken ter grootte van een gevulde koek, waarin iets terug te vinden was van een koningskroon en soms ook nog  met allerlei tierelantijntjes opgesierd.





    06-01-2017 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:ALLERLEI SOORTEN GEBAK 2
    >> Reageer (0)
    15-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salty Karameltaart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het weer ziet er somber uit en daarom gaan we het wat opvrolijken met het bereiden en bakken van een karameltaart met noten, dadels en vijgen. Voor u opgezocht heb ik een recept hiervoor van een bekend Duits winkelketen welke wereldwijd op de consumptiemarkt vertegenwoordigd is. Hier in het klooster zijn enkele zusters en broeders die verkikkerd zijn op het dartspel. In de recreatiezaal hebben we ook zo'n dartbord hangen, maar als deze of gene daar aan het darten is blijf ik liever uit de buurt, want onlangs kreeg broeder Johannes zo'n pijl die geworpen werd door zuster Agnes in zijn oor. Nee dan kijk ik toch liever naar de professionals die momenteel weer met een groot toernooi bezig zijn en waarbij de Hollandse darters het uitstekend doen. Tijdens zo'n toernooi is het gezellig om die avond wat snacks te presenteren en/of bij de koffie zo'n lekker stukje karameltaart. Tegenwoordig heeft men het aldoor maar over dik worden, geen suiker of vet tot je te nemen en weet ik veel, maar het zijn over het algemeen de kloosterlingen die elke dag een stevige maaltijd tot zich nemen en dit met veel tussendoortjes maar wel wereldwijd de kroon spannen als het gaat om oud worden. De gemiddelde leeftijd hier is 85 jaar en op het kloosterkerkhof ligt die gemiddelde leeftijd zelfs op 90 jaar. Dus, wil je lang leven en zoekt u de gezelligheid met veel mensen om  u heen, zweer dan het wereldse af en wordt kloosterling!



    15-11-2016 om 10:29 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:ALLERLEI SOORTEN GEBAK 2
    >> Reageer (2)

    Foto





    ALLES OVER ETEN EN DRINKEN
  • Vezelrijke ontbijtjes
  • Erna met zoutloos eten
  • Lekker & Simpel
  • Duivensoep
  • Onze Franse keuken
  • Svetlana's Recepten
  • Serge met zijn Wijnetiketten Verzameling
  • Keukentips
  • Nederlandse Mycologische Vereniging

    CULINAIRE WEBSITES EN VIDEO 'S
  • Kijk hoe Kees Melis Brabantse worstenbroodjes bakt
  • Turkse Eten
  • Gezondheidsproducten van Wingzie
  • Zelfmaakrecepten
  • Bakrecepten van Okoko
  • Keukentips
  • Nederlandse Mycologische Vereniging

    Geestversterking
  • Processie De Brugse Belofte
  • Bedevaartsoord Beauraing België
  • Bedevaartsoord Banneux België
  • Apostel Paulus en zijn brieven
  • Sixtijnse Kapel
  • Wees Gegroet Maria
  • Mariakapellen: zie ook Angeren
  • Basiliek van San Pietro
  • Basiliek van San Paolo
  • Heilige Bloedprocessie Brugge 2017

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    In Banneux (België) is Maria in 1933 verschillende keren verschenen aan Mariëtte Beco.

    Mariëtte ging tijdens de grote vakanties op bezoek bij de familie Desmedt in Thildonck.

    Op de fotoreportage ziet u het Heiligdom Banneux, druk op foto 2 voor website. 

    Op eerste familiefoto ziet u Pierre Desmedt met zijn vrouw Victorine Lenaerts
    José Desmedt en Mariëtte & André Beco. op de andere José en Mariëtte.

    Na Lourdes is Banneux een van de drukst bezochte bedevaartplaatsen.

    Met één klik op de Maria Award vindt u alle Mariakapellen  in Nederland en kunt u

    Marialiedjes beluisteren.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Werkende handen in Molokai, overblijfselen terug naar België-Heiligverklaring Damiaan in Rome
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    ZIE HIER DE MOOIE BEELDEN VAN GODS SCHEPPING!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    koureurken
    www.bloggen.be/koureur
    Rondvraag / Poll
    BROEDER EVERARD WIL GRAAG WETEN WAT U INTERESSANT VOND
    RECEPTEN
    BLOGFOTO'S
    VERHAALTJES
    GEDICHTEN
    ALLES
    Bekijk resultaat


    Solidaritet met mens in nood,geeft deze wereld kleur! Klik plaatje hieronder!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    {TITEL_VRIJE_ZONE}

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    FAMILIESITES
  • Informatie en Wetenschapsblog
  • Eef met Nieuwsflitsen, Herinneringen & Ervaringen

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Ik hoop dat een bezoekje aan dit blog van broeder Everard uw geest verrijkt heeft
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs