Foto

WELKOM OP MIJN BLOG,

Mijn naam is broeder Everard en ik ben broeder van de bekende Belgische congregatie van de "Ordo Fratrum Pruvorum".
De afkorting die hiervoor staat is O.F.P.
Deze naam dragen we nog steeds omdat we vroeger een speciaal soort gezondheidsbier brouwden en ons klooster een toevluchtsoord was van zwervers die gratis tweemaal per dag bij ons konden komen eten. De Belgen noemden ons de fienprüffrères.
 
Vanwege de wereldwijde economische crisis heb ik samen met mijn steun en toeverlaat die zich Soeur of Sister Mary noemt met dispensatie en gedoogsteun van Rome, mijn intrek genomen in het klooster 'De Pauw'  te Angeren.
 
Ondanks dat we beiden bejaard zijn en slecht ter been ben ik hoofd van de keuken geworden en Maria, met permissie van gedoog-overste pater Geert Wilderman, mijn keukenhulp. De muziek op dit blog wordt verzorgd-zet muziek aan-door Soeur Elise.

Nostalgische kloosterfoto uit 1953 ziet u rechtsboven op deze site staan. Het logo hierboven vertegenwoordigt onze voortdurende hoop op solidariteit en vrede. Ons streven is dat in liefde en vertrouwen in elkaar dit doel ooit bereikt zal worden.

We wensen u een aangenaam verblijf op dit blog en nodigen u uit het dikwijls te komen bezoeken.

Foto
Categorieën
  • ALGEMENE STUKJES 1 (20)
  • ALGEMENE STUKJES 2 (20)
  • ALGEMENE STUKJES 3 (20)
  • ALGEMENE STUKJES 4 (20)
  • ALGEMENE STUKJES 5 (20)
  • ALGEMENE STUKJES 6 (20)
  • ALGEMENE STUKJES 7 (25)
  • ALLERLEI SOORTEN GEBAK 1 (20)
  • ALLERLEI SOORTEN GEBAK 2 (15)
  • DIVERSE GERECHTEN 1 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 2 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 3 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 4 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 5 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 6 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 7 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 8 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 9 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN Nr. 10 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN NR. 11 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN NR. 12 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN NR. 13 (17)
  • FEESTMAALTIJDEN 1 (20)
  • FEESTMAALTIJDEN 2 (7)
  • KRUIDEN 1 (20)
  • KRUIDEN 2 (13)
  • RELIGIE 1 (20)
  • RELIGIE 2 (20)
  • RELIGIE 3 (20)
  • RELIGIE 4 (20)
  • RELIGIE 5 (20)
  • RELIGIE 6 (20)
  • RELIGIE 7 (20)
  • RELIGIE 8 (20)
  • RELIGIE 9 (23)
  • SAUZEN (6)
  • Snacks en andere hapjes (10)
  • VIS, SCHELP & SCHAALDIEREN 1 (20)
  • VIS, SCHELP & SCHAALDIEREN 2 (20)
  • VIS, SCHELP & SCHAALDIEREN 3 (14)
  • VOEDING ALGEMEEN 1 (20)
  • VOEDING ALGEMEEN 2 (20)
  • VOEDING ALGEMEEN 3 (20)
  • VOEDING ALGEMEEN 4 (20)
  • VOEDING ALGEMEEN 5 (16)
  • VOOR EN NAGERECHTEN 1 (20)
  • VOOR EN NAGERECHTEN 2 (20)
  • VOOR EN NAGERECHTEN 3 (20)
  • VOOR EN NAGERECHTEN 4 (4)
  • WIJNEN, LIKEUREN EN ANDERE DRANKEN (20)
  • Archief per maand
  • 04-2025
  • 02-2025
  • 01-2025
  • 12-2024
  • 11-2024
  • 10-2024
  • 09-2024
  • 08-2024
  • 07-2024
  • 06-2024
  • 05-2024
  • 04-2024
  • 03-2024
  • 02-2024
  • 01-2024
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 09-2023
  • 08-2023
  • 07-2023
  • 06-2023
  • 05-2023
  • 04-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
    Inhoud blog
  • Wereld opgeschrikt door onverwacht overlijden van Paus Franciscus
  • Broeder Everard wenst alle Lezers van dit Kloosterblog een Vredig en Zalig Paasfeest
  • Dieren uit de Bijbel
  • Opkikkertjes van vroeger weer volop in!
  • Kunnen we door voeding veroudering tegengaan?
  • Vrede op Aarde aan de Mensen van Goede Wil
  • Nieuws over Bedevaartplaats Medjugorje in Bosnia en Herzegovina
  • Vandaag Bakken We Luxe Appelkoekjes Met Een Gesprekje Vooraf
  • Wat Rooms Katholieke Weetjes
  • Water Belangrijkste Levensbron, Reizen Paus Franciscus en wat Kookweetjes
  • Rucola Stamppot met ei en amandelschaafsel
  • Ondanks al onze zorg toch onveilig voedel in omloop
  • Zwarte Thee goede hartbeschermer en u voelt zich er prima bij!
  • Recept Gevulde Paprika
  • Broccoliburger voor 4 personen
  • De Donderprofeet Amos
  • Einde Woongebied Mensheid op Aarde!
  • TOM KHA KAI
  • Belangrijke Voedingstips van Broeder Everard
  • Onze hoop is gericht op het begrip liefde wat in elke geloofsgroep is verankerd!
    Foto
    Gastenboek
  • Dag Eef ik wens jou veel moed want die heb jij al ik bewonder jou van harte van Suz
  • uniek
  • dag Broeder
  • Een goeie en aangename zaterdag bezoekje
  • Een vraagje !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geboortehuis-leven-werken en dood van Pater Damiaan
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Fotoreeks Assumptionisten

    Stichter Pater Emmanuel d'Alzon

    St. Theresia Missiehuis Boxtel

    Kasteel Stapelen te Boxtel (2maal)

    Kunstenaar Jan Boeren

    Gedenkstenen Boxtel

    Plafondschildering Zepperen (Be) 

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    hertenman
    www.bloggen.be/hertenm
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    asavvyjourney
    www.bloggen.be/asavvyj
    Foto
    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Het Boeddhisme is geen geloof, maar net als het Humanisme een stroming, waarin goedheid en saamhorigheid belangrijk zijn
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    Foto
    Foto

    GERARDUS MAJELLA 1729-1755

    Een van de bekendste paters Redemptoristen is Gerardus Majella. Hij was een echte priester met oog voor de noden van de medemens, en daarbij heel vroom.
     
    Tijdens zijn leven werd hij al 'Santo' genoemd, wat "Heilige betekent" Op 11 december 1904 werd hij door Paus Pius X heilig verklaard en veel mensen komen naar Wittem (Ndl-Limburg) om te bidden en hem gunsten te vragen.
     
    Veel wonderen hebben er in Wittem plaats gevonden en soms zijn er mensen genezen van kwalen waar de artsen geen raad mee wisten. 

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Broeder Everard met Kloosterrecepten
    Het blog voor Broeders & Zusters van alle Gezindten
    28-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voedselgevaren
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Er gaat geen dag voorbij of via de media krijgen we berichten binnen dat het eten van bepaald voedsel schadelijk voor de gezondheid is. Broeder Everard is al op leeftijd en heeft alle facetten op voedingsgebied doorlopen en op voedingsgebied heb ik diverse bekwaamheidsproeven afgelegd. Vroeger hadden we hier in het klooster grote landerijen en hielden we er ook een behoorlijke veestapel op na. Het was in de tijd dat er nog geen kernenergie bestond, de landerijen bemest werden met stalmest, over luchtverontreiniging niet gesproken werd, dat plastic nog niet bestond en ondanks de kennis van toen  de gewassen op het land er florissant bijstonden. We hadden onze eigen bestrijdingsmiddelen die bestonden uit groene zeep en aftreksel van brandnetels waarmee we het ongedierte mee wegjoegen. Geslacht werd er in een ruimte met een esterikken vloer. Geschoond werden de gebruikte slachtattributen  met soda of halamid. Ook de vleesbewerking hadden we in eigen hand. Tegenwoordig loopt alles via slachterijen en mag je als particulier zelfs nog geen kip slachten. Toch hoor je dat in slachterijen ook niet alles volgens voorschrift gebeurt en er nogal eens wat mis is. Op voedingsgebied worden er van allerlei onderzoeken gedaan en pas werd via de media ons medegedeeld dat  we met mate vlees moeten eten en dat grote hoeveelheden, gesteld werd hier meer dan een pond vlees per week, uit den boze zijn. Als je jezelf daaraan houdt krijg je per dag plm.1mg heemijzer binnen en dat is goed voor je darmen en verlaagt de kans op darmkanker. Teveel aan heemijzer verhoogt die kans! Bewerkt vlees-gerookt, gedroogd of geconserveerd) kun je beter helemaal niet eten, en vervangen door kaas, sandwitchspread of door schijfjes komkommer of tomaat als beleg op het brood. Vleeswaren zoals ham, salami, bacon, rookworst en  hamburgers werden bij regelmatig gebruik kankergevaarlijk geacht. Beter was het om helemaal geen vlees te eten en te vervangen door kip, vis of als vegetarisch alternatief peulvruchten, linzen of champignons. In het verleden is er ook al ontzettend gehamerd op suiker en zoutgebruik. Als puntje bij paaltje komt is ons voedsel niet meer helemaal controleerbaar en of het nu van het land of uit de zeeën komt, overal zijn plekken op de wereld die verontreinigd zijn. We kunnen niet anders of we moeten daarmee proberen te leven. Waar we zelf voor kunnen zorgen is dat we zeker als het vlees betreft  het goed moeten garen en ook is het raadzaam dat onze leveranciers de uiterste hygiëne betrachten als het om deze producten gaat. Van de vleeswaren uit de supers moet je al heel veel eten om er ziek van te worden. Vanmiddag met de broodmaaltijd hadden we een halve vuilniszak vol aan verpakkingsmateriaal en met 20 personen aan tafel zijn er mogelijk  slechts 5 plakjes vleeswaar per persoon verorberd. Ons moeder zei vroeger: ,,Eet  met mate, dan blijf je gezond. want overmaat schaadt"!




    Eet gevarieerd en met mate, dan is er niets aan de hand!

           Teveel van het goede is sowieso niet goed, maar nog steeds eet ik liever een stukje
           vlees bij het eten en een paar plakjes beleg op de boterham dan wat anders!
          

    28-10-2015 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:VOEDING ALGEMEEN 3
    >> Reageer (0)
    25-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filetto-Alla-Rossini
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zoals u weet eten de Italianen twee keer per dag een warme maaltijd; toch zou je zeggen dat de Italianen hierdoor wat dikker zijn dan de Hollanders of om maar een voorbeeld te noemen de Amerikanen, die veelal buitenshuis eten en bekend staan als eters van de nogal vette hap. Nee hoor, de Italiaanse mannen zijn veelal slank en dat komt omdat ze nogal, net als wij Hollanders, beweeglijk zijn-met dit verschil-dat wij met ons allen veel in de sportschool vertoeven en de Italianen als echte charmeurs  achter de rokjes aanzitten. Als je met z'n vieren aan tafel zit heb je aan zo'n vleesmaaltijd zoals de Filetto-Alla-Rossini, volgens receptuur klaargemaakt, je maagje al aardig vol zitten. Dit maal is genoemd naar de Italiaanse componist Rossini, die kennelijk enorm gesteld was op een dergelijk gerecht. De meeste bekendheid heeft Rossini (1792-1868) verworven met de bekende opera De Barbier van Sevilla. Wil je er nog wat bijeten, dan adviseer ik u hierbij gekookte aardappelen met als groente doperwtjes, boontjes of worteltjes. Een soepje vooraf is mogelijk wat teveel van het goede, maar een vitaminerijk fruittoetje na is ook bij dit maal niet te versmaden.





    25-10-2015 om 22:28 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN 7
    >> Reageer (1)
    20-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Consommé MontMorency
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag gaan we een eeuwenoude Franse soep bereiden. Reeds de  Franse keizers, zo bv. de Lodewijkjes, genoten van deze consommé.  Consommé is in feite een ontvette bouillon, waaraan een bepaalde garnituur aan is toegevoegd. We maken vandaag een soep met als toevoegingen kippenpoelet, kalfsschenkel en asperges. Voor u afgedrukt op onderstaande staatjes heb ik staan de ingrediënten die u voor de consommé MontMorency  nodig hebt en uiteraard de bereidingswijze. Met dit voorgerecht kunt u zes soepsommen vullen. Dus voor zes personen ieder een kom en zijt ge met zijn drieën, dan de man 2 volle kommen en dat komt er op neer dat je dan met een licht nagerechtje erbij dan toch genoten hebt van een volledige maaltijd. De echte Franse koks besteden aan de bereiding van consommé heel wat werk en gebruiken hierbij een keur aan ingrediënten. Voor elk van die consommés kennen we aparte namen. Wilt u uw consommé bereiden geheel op z'n Frans en u op een bepaalde consommé uw zinnen zetten, ga dan naar: https://www.youtube.com/watch?v=Ll84t8yYxmM     Bekijk op dit videootje de procedure goed en bij herhaling en ga dan aan de slag. Wilt u het op een wat gemakkelijker manier doen, dan houdt u gewoon het kloosterrecept van broeder Everard aan!


                                                               BEREIDING

    20-10-2015 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:VIS, SCHELP & SCHAALDIEREN 2
    >> Reageer (0)
    19-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nostalgie over Huissen als druivencentrum
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    KORTE INLEIDING: De druif is de besvrucht van de plant Vitis vinifera. De plant is een klimplant. Naast de wilde soort zijn er veel cultivars die worden verbouwd als druivenstok, ook wel wijnstok of wijnrank genaamd. Van deze in cultuur gebrachte variëteiten worden druiven voor meerdere doeleinden verbouwd. De meeste druiven komen tegenwoordig uit landen en gebieden met een mild tot mediterraan klimaat, bv.  Spanje, Frankrijk, Italië, Turkije en Griekenland. In Duitsland worden o.a. langs de Rijn, de Moezel en de Maine druiven geteeld. Hier ter lande werden vnl. in het Westland en in het Over-Betuwse Huissen druiven geteeld. Het tuinbouwgedeelte van mijn voormalige woon en  geboorteplaats Huissen speelde zich vnl. af op  het Huissen-zand en wat druiven betrof stonden er kassen tot aan de binnenstad van Huissen-stad en ook nog in buitengebied wat toen nog onbebouwd was en gelegen was aan de Loostraat. Na de tweede wereldoorlog (1940-1945) was de schade aan de kassen groot en van de bijna 200 druivenkassen zijn er toen velen zo beschadigd dat ze niet meer bruikbaar waren en gesloopt. Langzamerhand ging het met het Huissens tuinbouwgebied bergafwaarts en dat kwam doordat veel tuinders geen opvolger meer hadden en gebruik maakte van saneringsplannen, die het bouwen van woningen op land en tuinbouwgronden mogelijk maakte. Ook enkele grote tuinders en druiventelers   zoals kwekerij Madoka, de Altena en Mea Vota hielden ermee op.  Ook hun hofsteden hebben een andere bestemming gekregen. In het bedrijf van Mea vota, wat vroeger toebehoorde aan de familie Tonk, is thans een tuinbouwmuseum gevestigd. In de desbetreffende ruimten worden ook van allerlei exposities gehouden. Wel staan er nog enkele druivenkasten en in het seizoen van eind Augustus tot begin oktober kun je daar nog van die lekkere echt Hollandse druiven krijgen. Een bekend soort dat in Huissen door veel tuinders destijds gekweekt werd was de Frankenthaler. In de bebouwde buurt hebben ze er zelfs een straatnaam naar genoemd. Vroeger heb ik ook op de koude grond een druivenstruik staan gehad. Druiven gedijen het beste op arme en kalkrijke grond. Je moet echt heel veel van het vak afweten als je met druiven begint. Tegenwoordig zie ik dat er heel veel gesnoeid wordt met elektrisch gereedschap. Persoonlijk doe ik dit het liefste met een gewoon snoeischaartje, want met dat elektrisch snoeien gaan veel goeie groeiloten naar de knoppen en krijg je al gauw te maken met een verwilderde groei. Wat ook een secuur werkje is dat is het krenten van druiven, waarbij je met een klein schaartje de druiven de kans geeft tot een mooie tros te geraken en die kleine dwarsliggers er tussenuit knipt. De grootste vijand die je als druivenkweker op bezoek kunt krijgen is meeldauw. Er zijn wel middelen om dit te voorkomen, maar zit het er eenmaal in, dan kun je de oogst als verloren beschouwen.  Vroeger waren het bij de tuinders jongedames die de druiven gingen krenten. Het was een mooie bijverdienste voor de uitzet en voor moeder de vrouw, tussen de schooltijd van de kinderen door, om buiten het inkomen van manlief wat extraatjes aan te schaffen. De grootste concurrent van de nog overgebleven kwekers zijn tegenwoordig allerlei landen in Zuid Europa of daar ver buiten en met een vrije wereldmarkt halen onze supers hun groente en fruit daar vandaan. Echt voordeel heeft de consument hierbij niet, want kwalitatief zijn de producten meestal stukken minder dan hier ter lande en hun winst maken ze door deze producten toch nog vrij duur te verkopen. Druiven bevatten niet al teveel vitamine C, wel ontzettend veel vitaminen van de B-groep, verder veel vruchtensuikers en als mineralen kalium en ijzer. Men zegt dat druiven ook heel goed zijn ter voorkoming van aderverkalking. Meer over allerlei soorten druiven en hun gebruiksdoel kunt u lezen op http://www.dewijnhoek.nl/druif.html       




       Blauwe Frankenthaler-zie inzet witte Frankenthaler Hier beneden:
       Het Huissens tuinbouwmuseum 
      

    19-10-2015 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:ALGEMENE STUKJES 4
    >> Reageer (0)
    14-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mormonen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mormonen noemen zich de kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen.  Volgens velen staat er over de Mormonen in vele geschriften over deze leer opgetekend dat het een sekte is.  Deze is in het begin van de 19de eeuw in Amerika gesticht door een zekere Joseph Smith. Aan  J. Smit en zijn volgelingen is de economische ontsluiting van het gebied rondom het grote zoutmeer dal in het westen van de Verenigde Staten  en de stad Salt Lake City te danken. Grondslag van hun leer ligt bij de profeet Mormon, die omstreeks 400 v. Chr. geleefd zou hebben. Zijn leer werd vastgelegd in het Boek van Mormon, dat in 1830 verscheen en waarvan het bestaan door een engel aan Smith zou zijn te kennen gegeven. In iedere leer van bepaalde geloven zijn er wel zaken te herkennen die elkaar tegenspreken en filosofisch gezien zijn die leerstellingen moeilijk te verdedigen, maar daar is het ook een geloof voor. Theologisch worden de stellingen gemerkt als echt gebeurd en worden op het grond van de genoteerde stellingen verdedigd. De mormonen kennen, bv. zoals wij katholieken beweren, geen erfzonde, ook de kinderdoop is hun vreemd en bepaalde onrechtvaardigheden door hen gepleegd kunnen niet opgebiecht worden en vergeven. Zij geloven wel in Jezus Christus en volgens de huidige theologische opvattingen van ons katholieke geloof moeten wij als Christenen de mormonen beschouwen als onze broeders en hun leer niet bestrijden. Sinds 1948 zijn de Mormonen ook in Nederland vertegenwoordigd en veel van onze medeburgers hebben zich verenigd met hun doelstellingen. Mormonen zijn vaak nijvere mensen en in Amerika hebben ze zelfs boeken geschreven waar bijna alle wereldburgers in zijn opgetekend. Ook hebben hun leden veel voor hun kerk over en terwijl bij ons katholieken veel kerkdeuren gesloten worden, hebben zij een levendige gemeenschap van kerkgangers, die nog steeds groeiende is.

    14-10-2015 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:RELIGIE 5
    >> Reageer (1)
    08-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poires à L'Orange
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Morgen maken we een perengerecht klaar en wel het gerecht Poires à L' Orange.  Daarvoor gebruiken we rijpe handperen. Hier in de kloosterserre hangen nog lekkere handperen en wel van het soort Bonne Louise d 'Avranches. U mag er ook Conference of Doyenne du Comice voor nemen. Tegenwoordig zijn handperen langdurig verkrijgbaar en dit komt omdat, we net als  onze groente,  veel van ons fruit tegenwoordig ook uit andere landen afnemen. Voor de supers zijn deze afneemlanden vaak aanmerkelijk goedkoper. Wie we er wel mee duperen zijn onze eigen fruittelers en nog overgebleven tuinders. Tegenwoordig is de handel internationaal en bedrijven met grote broeikassen die we vroeger hier ook in onze buurt tegenkwamen zijn veelal verdwenen. Ik moet er niet aan denken als door al die nare oorlogen die we tegenwoordig ver van ons huis voeren binnenkort ook alles overslaat naar onze contreien en de infrastructuur plat komt te liggen. Tijdens de oorlogsjaren 1940-1945 waren veel artikelen gerantsoeneerd verkrijgbaar en gold hiervoor een bonnenstelsel. In onze streek hebben we geen voedselschaarste gehad. Alleen toen we in oktober 1944 op last van de Duitse Weermacht moesten evacueren zijn sommige inwoners in het westen van het land beland waar wel voedselschaarste heerste. Wij brachten die tijd door in Friesland waar we ook niets tekort zijn gekomen. Het moge gek klinken: ''Het Drentse plaatsje Oranje bracht me op het idee morgen als nagerecht Poires À L 'Orange op tafel te brengen." Dit plaatsje van 140 inwoners herbergt al 700 vluchtelingen en erbij komen er nog eens 700. Een spreiding van naar grootte van een gemeente lijkt me verstandiger en dit is goed te overzien en controleerbaar. Men gaat er in Nederland van uit dat de vluchtelingen hier allemaal verblijven totdat het in hun land op korte termijn weer wat rustiger geworden is, maar ik denk dat dit niet het geval zal wezen en we hier niet op mogen rekenen. Een hele groep van onze bevolking is niet gediend van al deze vluchtelingen en dat komt, omdat de Nederlandse regering het vluchtelingenprobleem onderschat heeft en vaak zonder enig overleg de vluchtelingen in gemeenten herbergt die al veels teveel vluchtelingen herbergen en tevens in gemeenten waar het overgrote gedeelte van de inwoners daarvan niet gediend is. Laten we hopen dat er een goede oplossing komt die zowel de vluchtelingen alsmede het Nederlandse volk weet te waarderen. Hoe het ook zij, morgen genieten we wel van ons nagerecht Poires à L 'Orange, waarvan ik op onderstaande staatjes heb vermeld wat voor ingrediënten u nodig heb en ook hoe u dit nagerecht het beste kunt bereiden. Nog een prettige avond verder en tot een volgende keer maar weer! 



    08-10-2015 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:VOOR EN NAGERECHTEN 2
    >> Reageer (0)
    01-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkenshaas Tonnato voor 4 personen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dit is een voorgerecht dat we overgenomen hebben van de Italianen. De Italianen hebben wat andere eetgewoontes dan wij en eten twee keer per dag warm. Hier in Holland is het 's morgens wat fruit een boterhammetje en een kopje thee. In kleine gezinnen (veelal bij ouderen) is het 's middags noenmaal en 's avonds een boterham en in veel streken is het ook nog de gewoonte om voor het naar bed gaan een bordje pap naar binnen te werken. Werkenden die tegen 6 uur 's avonds allemaal thuis zijn, maken meestal maaltijden klaar die vlug gereed zijn of  soms is er een gezinslid bij die thuis blijft,  het huishoudelijk werk verzorgt en als iedereen na gedane arbeid thuis komt een uitgebreid maal op tafel brengt. Momenteel is de bevolking van Nederland aangewassen met veel mensen uit landen en streken met hele andere eetgewoonten en bij veel van deze volkeren wordt anders gebakken en gegeten, waarbij bij de meeste spijzen veel meer kruiden verwerkt worden dan in de puur Hollandse keuken. De winkels hier moeten daar op inhaken, want straks is er vraag naar spijzen en dranken waar we nog nooit van gehoord hebben. In Nederland hebben we momenteel te maken met een honderdtal asielzoekerscentra en  over een poosje worden deze mensen over heel Nederland verspreid en ook hun winkelwensen zijn zeer verschillend. Wij Nederlanders kennen onze artikelen en we halen het niet in ons hoofd om bij het kopen vooraf alles grondig te inspecteren en in de winkel verpakkingen aan te breken om te zien wat voor 'vlees' we in de kuip hebben; Veel buitenlanders doen dit wel en houdt dit als winkeluitbater maar eens tegen! In grote zaken zou een winkeladviseur die diverse talen spreekt niet overbodig zijn. 
    Wat hebben we nodig voor het bereiden van varkenshaas Tonnato?  Twee varkenshaasjes, 1 blikje tonijn, wat olie, drie ansjovisfilets, 2 eetlepels mayonaise, een limoen, twee eetlepels crème fraîche, zout en peper, 1 eetlepel kappertjes en 1 bosui.
    De maaltijd is in combinatie (Zie inzet: varkenshaas vitello en salade) of apart te completeren met een Italiaanse koude pasta salade, waarbij we als ingrediënten nodig hebben 300 gram fusilli of andere pasta, 200 gram gerookte kipreepjes, anderhalve eetlepel pesto (dressing), 16 cherrytomaatjes, 2 bolletjes mozzarella, pijnboompitjes, 2 volle handjes rucola, een snufje zout, wat peper en eventueel ook nog wat geraspte kaas.
    Bereiding: Je begint met een pan water, snijd de cherrytomaatjes in vieren en de twee bolletjes mozzarella in kleine stukjes. Als de pasta na 10 minuten koken klaar is, giet je deze af en spoel deze koud met koud water uit de kraan. Doe hierna de pasta in een grote kom, voeg als eerste de pesto (dressing) toe, roer de pasta goed door elkaar, voeg daarna de cherrytomaatjes, de stukjes mozzarella, de kipreepjes, de rucola en de pijnboompitten toe. Meng alles goed en breng vervolgens eventueel de pastasalade op smaak met Parmezaanse kaas, verder met een snufje zout en peper. Bewaar de pasta salade een poos  in de koelkast tot de tijd dat je deze wilt gaan serveren.
    Nagerecht:  wat vers fruit of Griekse yoghurt



    Hier een foto van de klaargemaakte varkenshaas Tonnato

    Nodig voor Italiaanse koude pasta salade en daaronder de klaargemaakte schotel


    01-10-2015 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN 7
    >> Reageer (1)

    Foto





    ALLES OVER ETEN EN DRINKEN
  • Vezelrijke ontbijtjes
  • Erna met zoutloos eten
  • Lekker & Simpel
  • Duivensoep
  • Onze Franse keuken
  • Svetlana's Recepten
  • Serge met zijn Wijnetiketten Verzameling
  • Keukentips
  • Nederlandse Mycologische Vereniging

    CULINAIRE WEBSITES EN VIDEO 'S
  • Kijk hoe Kees Melis Brabantse worstenbroodjes bakt
  • Turkse Eten
  • Gezondheidsproducten van Wingzie
  • Zelfmaakrecepten
  • Bakrecepten van Okoko
  • Keukentips
  • Nederlandse Mycologische Vereniging

    Geestversterking
  • Processie De Brugse Belofte
  • Bedevaartsoord Beauraing België
  • Bedevaartsoord Banneux België
  • Apostel Paulus en zijn brieven
  • Sixtijnse Kapel
  • Wees Gegroet Maria
  • Mariakapellen: zie ook Angeren
  • Basiliek van San Pietro
  • Basiliek van San Paolo
  • Heilige Bloedprocessie Brugge 2017

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    In Banneux (België) is Maria in 1933 verschillende keren verschenen aan Mariëtte Beco.

    Mariëtte ging tijdens de grote vakanties op bezoek bij de familie Desmedt in Thildonck.

    Op de fotoreportage ziet u het Heiligdom Banneux, druk op foto 2 voor website. 

    Op eerste familiefoto ziet u Pierre Desmedt met zijn vrouw Victorine Lenaerts
    José Desmedt en Mariëtte & André Beco. op de andere José en Mariëtte.

    Na Lourdes is Banneux een van de drukst bezochte bedevaartplaatsen.

    Met één klik op de Maria Award vindt u alle Mariakapellen  in Nederland en kunt u

    Marialiedjes beluisteren.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Werkende handen in Molokai, overblijfselen terug naar België-Heiligverklaring Damiaan in Rome
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    ZIE HIER DE MOOIE BEELDEN VAN GODS SCHEPPING!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    aranil
    www.bloggen.be/aranil
    Rondvraag / Poll
    BROEDER EVERARD WIL GRAAG WETEN WAT U INTERESSANT VOND
    RECEPTEN
    BLOGFOTO'S
    VERHAALTJES
    GEDICHTEN
    ALLES
    Bekijk resultaat


    Solidaritet met mens in nood,geeft deze wereld kleur! Klik plaatje hieronder!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    {TITEL_VRIJE_ZONE}

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    FAMILIESITES
  • Informatie en Wetenschapsblog
  • Eef met Nieuwsflitsen, Herinneringen & Ervaringen

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Ik hoop dat een bezoekje aan dit blog van broeder Everard uw geest verrijkt heeft
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs