Gewoon in de koelkast vinden we allerlei sauzen, mosterd, vleeswaren en vis, zuivel, eieren, maar wel met de punt naar beneden, jam, appels, verpakte voorgesneden groente, maar deze wel in de originele verpakking; snij jezelf groente voor, en doe je deze hierna in een plastic zak, zet de zak dan geopend in de groentebak. Wat ook bewaard kan worden in de koelkast zijn alle bladgroenten, zoals sla en andijvie en ook alle koolsoorten. Vruchtengroenten: Tomaat, paprika en komkommer bewaar je buiten de koelkast, want door de kou verliest deze groente hun structuur en zoete smaak. Waar bewaar je ze dan wel? Het beste is in een emmer op een gewoon koel plaatsje in uw huis. Wintergroenten zoals wortelen, knolselderij en uien moet je niet in de koelkast bewaren, Waar dan wel? Het beste kunt u deze bewaren op een koele, droge en donkere plek bv. in de voorraadkast. Uien kunnen het beste bewaard worden in een uienpot; zie inzet! Tropisch fruit zoals mango's, ananas, kiwi's en bananen moet u niet in de koelkast bewaren. Waar dan wel? Het beste is gewoon op een fruitschaal op een koele en wat donkere plaats in uw huis. Basilicum: Beslist niet in de koelkast bewaren, want die echte kruidensmaak verdwijnt er doordat de blaadjes verwelkt zijn. Waar dan wel? Het beste is om ze op dezelfde manier te bewaren als vruchtengroenten. Aardappelen: Nooit in een koelkast bewaren. Bewaar ze droog en koel in een aardappelkist op een geschikt plaatsje in uw huis. Brood dient uitsluitend bewaard te worden in uw broodtrommel. Wel is het mogelijk wat vers brood in uw diepvriezer te bewaren en als de nood aan de man komt deze eruit te halen als bv. plotseling het brood op of als u visite krijgt. Wat over is niet terugzetten, want dan eet u echt droog brood. Potje honing kun je het beste in uw keukenkastje bewaren, want in een koelkast gaat deze honing binnen de kortste keren kristalliseren. Wijnen bewaar je buiten de koelkast. Over het algemeen is het zo dat rode wijnen het beste op kamertemperatuur bewaard dienen te worden en witte wijnen op een koele en donkere plaats. Om uitdrogen van de kurk te voorkomen liggen de flessen met de hals naar beneden in een speciaal wijnrek. Eeuwig leven: Dat hebben de producten in een koelkast nooit. Pas vooral op met vlees en vleeswaren. Zijn deze over de verbruiksdatum heen, doe ze dan weg, ook al ruiken ze nog goed. Laat vlees en vleeswaren ook niet te lang buiten de koelkast en zet ze direct na gebruik weer terug: dus niet te lang op tafel!


|