Foto

WELKOM OP MIJN BLOG,

Mijn naam is broeder Everard en ik ben broeder van de bekende Belgische congregatie van de "Ordo Fratrum Pruvorum".
De afkorting die hiervoor staat is O.F.P.
Deze naam dragen we nog steeds omdat we vroeger een speciaal soort gezondheidsbier brouwden en ons klooster een toevluchtsoord was van zwervers die gratis tweemaal per dag bij ons konden komen eten. De Belgen noemden ons de fienprüffrères.
 
Vanwege de wereldwijde economische crisis heb ik samen met mijn steun en toeverlaat die zich Soeur of Sister Mary noemt met dispensatie en gedoogsteun van Rome, mijn intrek genomen in het klooster 'De Pauw'  te Angeren.
 
Ondanks dat we beiden bejaard zijn en slecht ter been ben ik hoofd van de keuken geworden en Maria, met permissie van gedoog-overste pater Geert Wilderman, mijn keukenhulp. De muziek op dit blog wordt verzorgd-zet muziek aan-door Soeur Elise.

Nostalgische kloosterfoto uit 1953 ziet u rechtsboven op deze site staan. Het logo hierboven vertegenwoordigt onze voortdurende hoop op solidariteit en vrede. Ons streven is dat in liefde en vertrouwen in elkaar dit doel ooit bereikt zal worden.

We wensen u een aangenaam verblijf op dit blog en nodigen u uit het dikwijls te komen bezoeken.

Foto
Categorieën
  • ALGEMENE STUKJES 1 (20)
  • ALGEMENE STUKJES 2 (20)
  • ALGEMENE STUKJES 3 (20)
  • ALGEMENE STUKJES 4 (20)
  • ALGEMENE STUKJES 5 (20)
  • ALGEMENE STUKJES 6 (20)
  • ALGEMENE STUKJES 7 (25)
  • ALLERLEI SOORTEN GEBAK 1 (20)
  • ALLERLEI SOORTEN GEBAK 2 (15)
  • DIVERSE GERECHTEN 1 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 2 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 3 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 4 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 5 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 6 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 7 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 8 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 9 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN Nr. 10 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN NR. 11 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN NR. 12 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN NR. 13 (17)
  • FEESTMAALTIJDEN 1 (20)
  • FEESTMAALTIJDEN 2 (7)
  • KRUIDEN 1 (20)
  • KRUIDEN 2 (13)
  • RELIGIE 1 (20)
  • RELIGIE 2 (20)
  • RELIGIE 3 (20)
  • RELIGIE 4 (20)
  • RELIGIE 5 (20)
  • RELIGIE 6 (20)
  • RELIGIE 7 (20)
  • RELIGIE 8 (20)
  • RELIGIE 9 (23)
  • SAUZEN (6)
  • Snacks en andere hapjes (10)
  • VIS, SCHELP & SCHAALDIEREN 1 (20)
  • VIS, SCHELP & SCHAALDIEREN 2 (20)
  • VIS, SCHELP & SCHAALDIEREN 3 (14)
  • VOEDING ALGEMEEN 1 (20)
  • VOEDING ALGEMEEN 2 (20)
  • VOEDING ALGEMEEN 3 (20)
  • VOEDING ALGEMEEN 4 (20)
  • VOEDING ALGEMEEN 5 (16)
  • VOOR EN NAGERECHTEN 1 (20)
  • VOOR EN NAGERECHTEN 2 (20)
  • VOOR EN NAGERECHTEN 3 (20)
  • VOOR EN NAGERECHTEN 4 (4)
  • WIJNEN, LIKEUREN EN ANDERE DRANKEN (20)
  • Archief per maand
  • 04-2025
  • 02-2025
  • 01-2025
  • 12-2024
  • 11-2024
  • 10-2024
  • 09-2024
  • 08-2024
  • 07-2024
  • 06-2024
  • 05-2024
  • 04-2024
  • 03-2024
  • 02-2024
  • 01-2024
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 09-2023
  • 08-2023
  • 07-2023
  • 06-2023
  • 05-2023
  • 04-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
    Inhoud blog
  • Wereld opgeschrikt door onverwacht overlijden van Paus Franciscus
  • Broeder Everard wenst alle Lezers van dit Kloosterblog een Vredig en Zalig Paasfeest
  • Dieren uit de Bijbel
  • Opkikkertjes van vroeger weer volop in!
  • Kunnen we door voeding veroudering tegengaan?
  • Vrede op Aarde aan de Mensen van Goede Wil
  • Nieuws over Bedevaartplaats Medjugorje in Bosnia en Herzegovina
  • Vandaag Bakken We Luxe Appelkoekjes Met Een Gesprekje Vooraf
  • Wat Rooms Katholieke Weetjes
  • Water Belangrijkste Levensbron, Reizen Paus Franciscus en wat Kookweetjes
  • Rucola Stamppot met ei en amandelschaafsel
  • Ondanks al onze zorg toch onveilig voedel in omloop
  • Zwarte Thee goede hartbeschermer en u voelt zich er prima bij!
  • Recept Gevulde Paprika
  • Broccoliburger voor 4 personen
  • De Donderprofeet Amos
  • Einde Woongebied Mensheid op Aarde!
  • TOM KHA KAI
  • Belangrijke Voedingstips van Broeder Everard
  • Onze hoop is gericht op het begrip liefde wat in elke geloofsgroep is verankerd!
    Foto
    Gastenboek
  • Dag Eef ik wens jou veel moed want die heb jij al ik bewonder jou van harte van Suz
  • uniek
  • dag Broeder
  • Een goeie en aangename zaterdag bezoekje
  • Een vraagje !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geboortehuis-leven-werken en dood van Pater Damiaan
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Fotoreeks Assumptionisten

    Stichter Pater Emmanuel d'Alzon

    St. Theresia Missiehuis Boxtel

    Kasteel Stapelen te Boxtel (2maal)

    Kunstenaar Jan Boeren

    Gedenkstenen Boxtel

    Plafondschildering Zepperen (Be) 

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    debroekies_caro_jeepee
    www.bloggen.be/debroek
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    gip_criel_delphine
    www.bloggen.be/gip_cri
    Foto
    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Het Boeddhisme is geen geloof, maar net als het Humanisme een stroming, waarin goedheid en saamhorigheid belangrijk zijn
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    Foto
    Foto

    GERARDUS MAJELLA 1729-1755

    Een van de bekendste paters Redemptoristen is Gerardus Majella. Hij was een echte priester met oog voor de noden van de medemens, en daarbij heel vroom.
     
    Tijdens zijn leven werd hij al 'Santo' genoemd, wat "Heilige betekent" Op 11 december 1904 werd hij door Paus Pius X heilig verklaard en veel mensen komen naar Wittem (Ndl-Limburg) om te bidden en hem gunsten te vragen.
     
    Veel wonderen hebben er in Wittem plaats gevonden en soms zijn er mensen genezen van kwalen waar de artsen geen raad mee wisten. 

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Broeder Everard met Kloosterrecepten
    Het blog voor Broeders & Zusters van alle Gezindten
    23-02-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eieren met wijnsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vanwege de wind zijn er in Nederland op zo'n tachtig  plaatsen de carnavalsoptochten afgelast en ook hier in Angeren die jaarlijks met heel veel inbreng prachtige creaties weet te scheppen gaat voor de veiligheid alles niet door en wie carnaval wil vieren kan nog wel terecht in de feesttent op het oude schoolplein. De vasten begint aanstaande woensdag en na het askruisje gaan we allemaal wat minder eten, want  wij Nederlanders zijn allemaal nogal corpulent en elke morgen nemen we uitsluitend een bakje yoghurt tot ons en 's middags is het droog brood eten met een glas water. 's Avonds is alles toegestaan  en mag er op vlees na van alles en nog wat gegeten worden en kunnen we met ons allen de lucht weer flink gaan aanvullen met stikstof. Hier in het klooster 'de Pauw' heb ik van Rome uit permissie gekregen om biecht te horen en beste parochianen kom me niet vertellen dat je weer driemaal gevloekt hebt en de koekjestrommel leeg gegeten, en ook wil ik absoluut niks meer horen over zonden die bedreven zijn door overschrijding van het zesde en negende gebod van de Tien Geboden. Vandaag heb ik staan eieren met rode wijn met als hoofdingrediënten stokbrood of gewoon brood, een bepaald aantal eieren, spekblokjes, plm. een halve liter rode wijn en de nodige kruiden  Het recept vindt u hier beneden mijn schrijfsel van vandaag.  







    23-02-2020 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN NR. 11
    >> Reageer (0)
    16-01-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gehaktballetjes met of in Mosterdsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag heb ik voor u staan gehaktballetjes in of met mosterdsaus bereid. Het is een eenvoudig vleesmenu en vroeger als we bij het na rapen in onze kloosterhof van de gerooide aardappelen die krieltjes verzamelden dan werden die dezelfde dag nog gebraden. Het was in de tijd dat er in ons klooster ook nog 200 studenten gehuisvest waren die de priesteropleiding volgde. Ja op mijn leeftijd heb ik het altijd nog over oude aardappelrassen zoals de Bevelanders, Bintjes en Rode Ster, hetzelfde geldt voor de aardbeien, de kersen en pruimensoorten van meer dan een halve eeuw geleden. Vandaag eten we gebakken aardappeltjes met gehaktballetjes in mosterdsaus en als nagerecht yoghurt met stukjes fruit er doorheen. De stamppot kunnen we nog even weglaten, want het is buiten zacht weer en in de tuin zijn weer enkele planten aan de trek die normaliter pas in mei zich presenteren. Volgens enkele weerprofeten laat koning winter zich medio februari pas echt zien en krijgen we te maken met een horrorwinter met felle kou. Niet alleen de mensenwereld maar ook de flora en fauna zullen daarvan de vergaande gevolgen aan den lijve ondervinden. Tegenwoordig heb je nogal wat verschillende soorten braadolie en ook zijn er ontzettend veel aardappelsoorten op de markt en daarom heb ik hier voor u staan een artikel met goede kook en braadadviezen hoe u bepaalde oli�n  het beste gebruiken kan en waarin u het beste de krieltjes of aardappelschijfjes kunt bakken. Ga naar kookidee en ontleed het geheim van de perfecte gebakken aardappelen:

    www.kookidee.nl/recepten/bijgerecht/de-perfecte-gebakken-aardappelen/   

     

     




    i.p.v. 4 grote balletjes zijn ook kleinere mogelijk bv. als snackjes

    16-01-2020 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN NR. 11
    >> Reageer (0)
    13-11-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hartige groenteschotel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag heb ik voor u staan een hartige groenteschotel nl. prei uit de oven met room en Mozzarella. Waar gaan we mee aan de gang? Uiteraard met preien geblancheerd in zout water, een paar eieren, wat room, verder peper, citroensap en nootmuskaat wat boter en uiteraard Mozzarella. In huis heeft u gewis een vuurvaste schotel of mogelijk een grote oven en hoe het verder moet heb ik allemaal op het afgedrukte bereidingsstaatje/recept staan. Bekend is dat prei veel goede vitaminen bevat, dus zo'n groenteschotel kan er met als nagerecht met wat vruchtenyoghurt er met dit wisselvallige weer met af en toe zon er nog goed mee door. Wilt u iets anders klaarmaken, vooral nu het weer met de huidige oostenwind wat kouder geworden is, dan vindt u in de duizend-en-een recepten van broeder Everard op deze site van kloosterrecepten vast en zeker iets wat u bekoort en naar uw smaak is. Succes ermee!





    13-11-2019 om 20:28 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN NR. 11
    >> Reageer (2)
    30-10-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nacho-ovenschotel voor 4 personen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ruim twee weken lang kon ik geen letter op internet tikken vanwege zware reuma aan mijn handen.  Nu alles weer wat geluwd is door de zoveelste pillenkuur kan ik mijn wijsvinger weer gebruiken om de juiste richting van mijn vertelsels te besturen, en ik hoop dat deze intact blijft, want anders zit er op korte termijn niets anders op dan met alles te stoppen. Met mijn talrijke aandoeningen heb ik van vele kanten wat meer hulp gekregen en hoef ik nog niet naar een tehuis om aldaar de laatste levensdagen door te brengen. Om hulp te krijgen van gemeentelijke instellingen en hulpinstanties moet je tegenwoordig vaak lang wachten en het heeft mij zelfs ruim 10 jaar belet om familiefeesten en begrafenissen van vrienden en naaste verwanten bij te wonen. We leven in een gistende wereld van onvrede onder de mensen en dit alles door een belabberd bestuur van onbekwame regeringsleiders. Dit alles heeft wereldwijd als resultaat gehad dat er dagelijks protestdemonstraties zijn en te hopen is dat dit alles op de duur niet leidt tot opstanden of oorlogsgeweld. Zoals altijd met mijn stukjes houd ik een kleine voorbeschouwing over lopende zaken in zijn algemeenheid. Overgaand naar de realiteit hebben we het vandaag over een nacho-ovenschotel waarvoor we als ingrediënten nodig hebben: 1 ui, 2 teentjes knoflook, 3 ons gehakt, wat tomatenblokjes en maïs, met als toevoegingen  een snufje komijn en wat paprikapoeder, verder nodig  zijn plm. 150 gram tortillachips en voor de garnering van het geheel een half ons geraspte cheddar. Hieronder vindt u een bereidingsstaatje en een afbeelding van zo'n schotel. Ik wens u nog een fijn vervolg van deze droge, koude en toch nog zonnige herfstdag en veel succes met de bereiding van deze schotel.





    30-10-2019 om 13:24 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN NR. 11
    >> Reageer (0)
    27-09-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KIP-GOULASH MET RIJST
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het was gisteren wat guur weer en de eerste bladerval van de inmiddels sinds 23 september ingetreden herfst is ingetreden. Vandaag zag het er wat beter uit en hier op de thermometer buiten is het momenteel 17 graden Celsius. Het is weliswaar nog geen stamppottenweer, maar we zijn er niet ver vanaf. Zoals ik al eerder vermeldde op mijn blog Eef met Nieuwsflitsen, Herinneringen & Ervaringen: www.bloggen.be/eef  en op mijn kennisblog www.bloggen.be/evertsuitlaatklep zijn op de Noord-en Zuidpool honderd metersdikke ijslagen aan het smelten en dat water vloeit af naar onze zeeën waarvan de zeespiegel in razend tempo aan het stijgen is en de eerste superkoude winter is ten gevolge hiervan in aantocht en deze wordt gevolgd door een voorjaar en zomer met overstromingen die zelfs de Deltawerken die in 1953  na de verschrikkelijke watersnoodramp als overstromingsscherm gebouwd zijn bedreigen en ons land t.z.t. weer in een watermassa verandert en we in plaats van allerlei milieu maatregelen weer arken moeten bouwen à la onze Bijbelse vriend Noë om het hoofd boven water te houden.

    Maar nu ter zake, want we gaan voordat dit alles te gebeuren staat eerst lekker eten en hieronder heb ik op een staatje zo'n maaltijd staan, waarbij je nodig hebt enkele kipfilets, 1 paprika, 1 uitje, 1 teentje knoflook, wat bakolie, paprika-en chilipoeder, een paar tomaatjes, enkele bouillonblokjes, wat crème fraise, een allesbinder en om de maaltijd te completeren een pak rijst. Bedoeld is de maaltijd voor 4 personen, maar kookt u voor meer personen voeg dan van alle ingrediënten in evenredigheid bij. Ik wens u heel veel succes met de bereiding en tot een volgende keer maar weer.    







    27-09-2019 om 14:31 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN NR. 11
    >> Reageer (1)
    24-09-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Escargots À La Bordelaise
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dit is de laatste schotel van Escargots die ik dit jaar bereid. Het is tevens de meest bewerkelijke, maar houdt u zich aan de gegeven richtlijnen betreffende de bereidingswijze dan is zo'n schotel op tafel brengen heus niet zo moeilijk. En zoals een oude meesterkok-ik ben nu ook zo'n oude knar-ooit tegen me gezegd heeft dat het niet gaat om het bereiden, maar wel om het smakelijk klaarmaken. Daar ben ik het volledig mee eens. We zitten nu in de herfst en dan is het zaaks om veel vitaminerijk voedsel tot je te nemen om met de winter in zicht kwalen buitenshuis te houden. Volgens een Engelse weer wetenschapper krijgen we een bijzondere strenge winter. Mogelijk heeft hij hierbij ook aan de naderende Brexit van Engeland gedacht, want die kon er wel eens voor zorgen dat die keffende en trommelende  parlementaire musketiers daar in Engeland met die EU-verlating wel eens flink op de koffie kunnen komen. En die premier Boris Johnson doet me denken aan Chamberlain die een jaar voor zijn dood ooit bij een zekere Adolf op visite was en toen ook op een dieet van water met kuch werd gezet. Het is weer tijd dat we tot de order van de dag overgaan en ons heerlijk dineetje dat inmiddels klaar is gaan serveren. Alles vindt u op staatjes hier beneden en ik zou zo zeggen: ,,Ga ermee aan de slag!"







    24-09-2019 om 19:09 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN NR. 11
    >> Reageer (1)
    17-09-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Escargots À La Périgourdine
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We hebben het al over Escargots gehad en vandaag gaan we klaarmaken een schotel met Escargots  à La Périgourdine. Veel te vertellen erover hoef ik niet, want de vorige keer met die escargots in rode wijn heb ik mijn zegje daarover uitgebreid gedaan. Goed klaargemaakt zijn die escargots niet alleen smakelijk, maar ook heel gezond en ik raad u vooral in deze tijd-waar door de vele temperatuursveranderingen nogal wel eens griep uitbreekt-om vooral veel producten tot u te nemen die niet direct dikmakers zijn, maar waarin wel veel vitamines en mineralen in aanwezig zijn. Over griep gesproken heb ik pas een week achter de rug met hoge koorts en bijna al die ziektedagen heb ik in bed doorgebracht. Het enige wat ik eraan overgehouden heb is dat ik in een week tijd drie kilo ben afgevallen. Ik zit de laatste maanden  trouwens wel in een heel kwaad vel, want geplaagd werd ik in juli door een zware blaasontsteking, in augustus door een jichtaanval en nu dan door de Aziatische griep. Op een staatje vindt u alles wat u nodig hebt en moet doen om deze schotel met escargots à la Périgourdine klaar te maken. Voor u staan heb ik ook nog een schotel escargots à la Bourguignonne, die ik speciaal klaar heb moeten maken voor enkele  Franse zusters hier in het klooster die verkikkerd zijn op de Bourgondische keuken en daar geen afstand van weten te nemen. Nu de economie wat beter loopt en we vandaag op Prinsjesdag weer te horen kregen dat we met ons allen er financieel weer flink op vooruit gaan, kijkt onze pater econoom ook niet zo nauw en krijg ik hier wat meer ruimte om wat duurdere producten in te slaan. Zuster Mary-mijn keukenhulp-ergert zich daar enorm over want zij vindt het verspilling en heeft medelijden met haar familie die dit jaar gemiddeld al bijna duizend euro meer kwijt zijn aan de dagelijkse boodschappen en er zijn er enkele bij die gevraagd hebben of ik in de kapel met de bedelbuil-voor drie man en een paardenkop-dagelijks wil rondgaan voor wat geldelijke familiesteun. Wat dat betreft heb ik een goed advies aan de regering: "Ga over tot een verplichte prijsbeheersing van consumptieartikelen", want er zijn nu al supers die vanmiddag op alle artikelen alweer enkele centjes er bovenop gezet hebben en dit steeds blijven herhalen, zodat al dat voordeel al gauw leidt tot een zwaar nadeel!







    17-09-2019 om 20:16 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN NR. 11
    >> Reageer (1)
    06-09-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept Escargots Au Vin Rouge
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vroeger was er geen geld om vakantie te houden en als je ergens naartoe ging dan was het naar de familie, een dorp verderop of een uitspanning kort in de buurt. Dat is in de loop der tijd allemaal veranderd en niet alleen de jongelui maken verre vakantiereizen, ook de oudjes van tegenwoordig weten de weg naar verre vakantieoorden goed te vinden. Al die bereisde personen eten tegenwoordig heel anders- en niet zoals wij vroeger-uitsluitend stamppot en gebakken piepels-maar hebben ook de weg gevonden naar allerlei maaltijden die men in het buitenland heeft leren kennen. Wie had vroeger bv. gehoord van escargots, die Franse slakkenmaaltijd. Ik heb er in een ver verleden wel eens iets over geschreven, maar die Nederlanders vonden het allemaal maar niks en dachten dat ik de kluts kwijt was. Vandaag zijn er wereldwijd bedrijven die zich uitsluitend bezig houden met het kweken van escargots van goede kwaliteit. Heb je het over de voedingswaarde van die escargots dan  vind je daar hele lage vetwaarden in dit dierlijk product, verder wat cholesterol, natrium, kalium, heel weinig koolhydraten, geen voedingsvezels,  behoorlijk wat eiwitten, verder calcium, ijzer en magnesium. In dit product zitten vitamines A-, C-, D-, B 6 en B 12. Hier op een bijgevoegd staatje vindt u alles om dit escargotgerecht goed klaar gemaakt op tafel te brengen. In elke behoorlijke super-ook op het platteland-verkoopt men escargots. Verder zijn er in enkele grote steden van ons land ook speciaalzaken die zich toegelegd hebben op al die buitenlandse specialiteiten. Zie op een bijgevoegd staatje alles wat u nodig hebt om escargots in rode wijn klaar te maken en ook de hele bereidingswijze vindt u daar vermeld. Ik wens u nog een mooi vervolg van deze vrijdag van 6 september 2019 en tot een volgende keer maar weer! 





    06-09-2019 om 15:54 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN NR. 11
    >> Reageer (1)
    22-08-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor ontbijt of lunch eten we vandaag bananenpannenkoekjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag houden we alles eenvoudig en met het ontbijt of lunch eten we vandaag bananenpannenkoekjes. Voor u staan heb ik een staatje waarop vermeld bananenpannenkoekjes met noten. Voor het beslag is weinig nodig en wel 2 rijpe bananen, 4 eieren, 1 theelepeltje kaneel en wat gaan we verder doen? Met een vork maken we die banen fijn doen er 4 eieren  bij en dan die kaneel. Maak er een beslag van. Vervolgens ga je in een koekenpan met een anti-baklaag wat olie verhitten en schep er naar grootte van de koekenpan twee of 4  porties beslag in met  plm. 8 cm doorsnee. Bak de pannenkoekjes goudbruin en gaar en keer ze halverwege. Beleg ze eventueel met blauwe bessen, gehakte pecan-noten, geroosterde pistachenoten of walnoten, aardbeien, frambozen of andere vruchtjes Sommige doen door het beslag ook nog wat havermoutvlokken. Met dit beslag-zoals door mij aangegeven- bak je in een grote koekenpan plm. 12 van die kleine bananenpannenkoekjes: 3x4 per keer Op de inzet heb ik een beslag staan van plm. 6 van die koekjes en aangegeven staat visueel hoe je dit voor mekaar krijgt. Binnen een tijdsbestek van 20 minuten kan alles al op tafel staan. Een kopje thee erbij en klaar is Kees!





    22-08-2019 om 22:16 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN NR. 11
    >> Reageer (0)
    17-07-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ravioli met spek en zalm
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Italiaans eten is in met dien verstande dat de Italianen twee keer per dag warm eten en wij ons houden aan het ontbijt, 's middags lunchen en 's avonds warm eten. Als Nederlander zijn we de laatste jaren wel begonnen aan veel tussendoortjes en ook ik maak me er schuldig aan en zie op de weegschaal mijn gewicht steeds wat toenemen. Beter is het om al die dikmakers achterwege te laten, maar vnl.  met al die spannende sportelementen op TV hapt alles zo lekker en ongemerkt weg.  Vandaag heb ik voor u staan ravioli met spek en zalm, kaas  en als groente spinazie, maar u kunt ook broccoli, bloemkool, postelein of andere groente gebruiken. Hoe je dit klaar dient te maken heb ik op een staatje staan. Met de ingrediënten in huis kunt u deze maaltijd binnen een half uur geserveerd hebben. Ik wens u veel succes met de bereiding en tot een volgende keer maar weer en dit met de kloostergroeten van broeder Everard.  





    17-07-2019 om 23:23 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN NR. 11
    >> Reageer (1)
    20-06-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broccoliburgers
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is vandaag weer knap heet en we gaan met het weekend in het vooruitzicht zelfs weer naar tropische temperaturen. Er zijn mensen die vinden deze warmte geweldig, maar voor vooral oudere en zieke personen is het binnen in huis niet uit te houden. Vorig jaar had ik zo'n modern kastje gezet waar je water in moest schudden en uren bleef het koel stond er in de gebruiksaanwijzing. Nu, ik ben er goed mee op de koffie gekomen, want toen ik na het eten in mijn hobbykamertje kwam was het nog net zo heet als voorheen (27 graden C) en al het water was over het bureautje gelopen en ook op de aansluitkabels van de computer. Als het inderdaad weer zo heet wordt, dan ga ik over op een andere outfit en kleed me net als de bosnegers in Afrika en hoop op deze manier het hoofd koel te kunnen houden. Voor u staan op een staatje heb ik staan het recept voor de broccoliburgers.  Met al die kruiden erbij en die broccoli hebben we te maken met een gezond kostje en je kunt het met dit weer 's middags als diner op tafel brengen met als toetje een glas karnemelk of een  portie kwark of Yoghurt en wij kloosterlingen gaan om 6 uur heerlijk ervan eten en op de TV in de refter kijken we naar het WK-voetballen van onze dames tegen Canada en als ik een ding mag aanraden aan die dames, dat is dat ze flink wat karnemelk drinken alvorens het veld te betreden, want het helpt vermoeidheid te bestrijden en verzuring tegen te houden, De puntjes zijn al binnen als ze dit advies volgen! Je kunt die broccoliburgers ook rustig als snack of als tussendoortje eten en niet gek is het om 's morgens als ontbijt 2 van die burgers met een kopje groene thee  tot u te nemen. Het ligt niet zwaar op de maag en al vroeg heeft u uw lichaam verrijkt met de nodige vitaminen.   





    20-06-2019 om 17:13 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN NR. 11
    >> Reageer (1)
    25-05-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebakken Eierrijst
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De gezinnen worden steeds kleiner en de visites nemen toe en het is het etenstijd dan is er door al dat gepraat niets op tafel en wordt het een en ander gehaald bij de friteskraam.  Zit je met zijn tweeën aan tafel, dan moet er ook gegeten worden en de diners zijn tegenwoordig bijna allemaal afgesteld op twee personen.  Zit  je in het restaurant van een hotel niet met je eigen vrouw of vaste vriendin of vriend aan tafel, dan kan het hier in het reizend Nederland ook je secretaresse, buurvrouw of iemand anders wezen waarmee je heerlijk zit te dineren. Niets moet en alles kan vandaag aan de dag. Hier biechten aan het klooster komt niemand meer. Vroeger was het hier in Angeren zonden als je bv. niet op de KVP stemde-dit was de Katholieke-Volks-partij-en kreeg je als je dit opbiechtte een stormvloed van verwijten naar je hoofd geslingerd en ik ken iemand die voor penitentie 50 keer rond de kerk moest lopen en hierbij twee rozenhoedjes van de droevige geheimen van de rozenkrans moest bidden. Dit was even een vrolijk tussendoortje en voor sommige misschien 'de grootste ketterij', maar laten we bij de les blijven en dat is onze gebakken eierrijst, waarvoor je om het klaar te maken dient te beschikken over een wok, verder zo'n 400 gram rijst, 2 uitjes, 2 eieren zout en peper, kastanjechampignons, olie, wat diepvrieserwten en verder wat sojasaus en bij elke dineetje-ook al zit je met z'n tweeën aan tafel- hoort wijn en ik raad u aan om hiervoor enigszins in de Oosterse sfeer te blijven rijstwijn te gebruiken. Op een staatje hier beneden staat de bereidingswijze. Succes ermee!





    25-05-2019 om 21:26 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN NR. 11
    >> Reageer (2)
    12-04-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knolselderij-Mosterdsoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We gaan vandaag een lekkere pittige vastensoep klaarmaken en wel een soep die bijna geheel bestaat uit knolselderij, waaraan toegevoegd 1 teentje fijne knoflook en verder twee eetlepels olijfolie. Nodig voor deze soep hebben we ook 2 groentebouillontabletten, uiteraard water om te koken en wat grove mosterd . Als de soep klaar is bestrooien we die met wat fijngesneden bieslook. Heerlijk zo'n soep en echt voedzaam met wat gesneden sneetjes Gelders roggebrood op tafel  om te stippen. Een bakje yoghurt na completeert de maaltijd.





    12-04-2019 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN NR. 11
    >> Reageer (0)
    10-02-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaanse Kipstoofpot
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag heb ik voor u staan een Italiaanse kipstoofpot voor 4 personen. Bij stoofgerechten is het belangrijk alles op een rustige manier te doen. Het stoven doe je altijd op een zacht vuurtje. Over het garen, bakken of afbakken, hoor ik steeds de gekste verhalen, hetzelfde over diëten. Gisteren kwam er een bekende kok op visite die me verweet dat ik de aardappeltjes te bruin had aangebakken. Je moet bij het braden altijd wel zorgen dat je geen giftige ontledingen krijgt van te oververhitte olie of boter.  Dus laat de zaak niet aanbranden, daar komt het min of meer op neer! Strooi wat bloem over de te bakken aardappeltjes om ze mooi te bruinen en met al dat koken en braden sta je aldoor bij het fornuis om alles in de gaten te houden en ga je niet voortdurend rondlopen met een mobieltje in de hand om van allerlei flauwekul de wereld in te sturen. Eten en drinken heeft ook veel te maken met wat voor werk je doet en de beweging van je lichaam. Bij zware beroepen moet de lichamelijke kachel steeds goed op peil gehouden worden en als je veel zit, bv. bij een kantoorbaan achter de computer, dan moet je rustig en niet te veel eten, want je verbranding is wat minder en duurt aanmerkelijk langer dan bij iemand die voortdurend actief is. Bij niet gezonde mensen gelden andere regels en vooral bij die personen die behept zijn met allergieën is een goed dieet op zijn plaats.  Niet iedereen is het gegeven om te sporten, maar heb je daar een hekel aan, probeer dan wel elke morgen of avond een korte wandeling te maken. Die kipstoofpot-zie lijstje hier beneden-van vandaag is in directe zin geen dikmaker en past wel een beetje bij het kortstondig wintertje met nú wat wind wat direct gaat liggen en voor morgen is het allemaal weer anders en gaan we mogelijk alweer aan een vroeg mooi voorjaar beginnen.                                                                                        







    10-02-2019 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN NR. 11
    >> Reageer (1)
    18-11-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Super Groentesoep van Jamie Oliver
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is buiten koud geworden en voor u staan heb ik vandaag een menu van Jamie Oliver dat super groentesoep heet. Op de Chorizo na is het ook voor mensen die op dieet zijn een soepje die er mag wezen. Chorizo wordt gemaakt van een soort Spaanse worst die voor dit doel gemalen wordt en daarin zit wat dierlijk vet. Bouillon is goed voor de spieren en voor mensen die gezond zijn en voortdurend in beweging zijn is gewone bouillon afgetrokken van varkens of rundvlees ook prima om die myeline in je spieren wat kracht te geven. Jamie Oliver staat bekend als een meester-kok van deze tijd en is wat op de achtergrond geraakt door de enorme internationale  opmars van koks en kokkinnen uit diverse landen en het zijn de migranten die voor deze diversiteit gezorgd hebben. Overigens niks mis mee, maar het zij zo. Vroeger was het in Nederland de Hollandse, Franse of de diversiteit van Rijsttafels uit onze Gordel van Smaragd die dominant waren, maar die tijd is voorbij. Hetzelfde kan gezegd worden van de Franse wijn die ook min of meer het loodje heeft gelegd tegen de import van wijnen uit andere landen en ook onze Nederlandse wijn doet het goed! Hieronder op de menustaatjes kunt u alles vinden over die lekkere soep van Jamie. Doe er uw voordeel mee!






    Calorieën: 356 Kcal, 11,9 g vet, verzadigd vet 3,1 g, eiwit 21 g,

    Koolhydraten 42,6 g, suiker 4,9 g, vezels 8,3 g en zout 0,6 g


    18-11-2018 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN NR. 11
    >> Reageer (2)
    03-11-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Snelle Erwtensoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Tegenwoordig is alles anders dan vroeger. Tegenwoordig hebben de meeste samenwonenden een eigen baan, wordt er ook veel buiten de deur gegeten en als men dit thuis doet dan wordt meestal een makkelijke pot gefabriceerd, ook kant-en-klaar maaltijden zijn in. De ouderen waar ik met mijn 85 jaar ook toebehoor besteden meestal wat meer tijd aan de maaltijd en als het gaat om erwtensoep dan halen we een varkenspoot in huis, knolselderij, een rookworst, wortelen, we laten de erwten een nachtje weken, voor een goede binding doen we ook nog wat stukjes aardappel in de erwtensoep etc. Ik heb op dit kookblog diverse recepten van erwtensoep staan, maar vandaag houden we het op snelle erwtensoep die ook heerlijk kan wezen. Is de soep klaar, doe dan als je met vier personen aan tafel zit er ook een viertal sneetjes roggebrood erbij en stip daarvan wat stukjes in de soep. Echt lekker en voedzaam! Als nagerecht adviseer ik een appel, peer of bakje vruchtenyoghurt en echt op die manier is de tafel snel in gereedheid, de soep op tafel en al gauw kun je na een drukke dag lekker relaxen bij de tv of genieten van een spannend boek, een kaartje leggen of puzzelen en voor het naar bed gaan raad ik u een glas warme melk aan. Zit je nog met jonge kinderen dan hebben die ook hun aandacht nodig, maar tussen negen en 10 uur in de avond hoort onze jeugd toch aanstalten te gaan maken om te slapen, zodat men 's anderdaags weer gezond en fit naar school kan gaan. Achter de rug hebben we Allerheiligen en Allerzielen en door mijn kwalen heb ik geen kerkhoven kunnen bezoeken en het was mijn nog enig levende zuster uit Oud-Beijerland die speciaal naar onze gemeente is gekomen om de diverse graven van de familie van ons en haar man te verzorgen. Geschrokken waren ze van de buxusstruikjes die allemaal door de buxusmot bezocht waren en over het geheel een droevige aanblik gaven bij die graven waaromheen buxushaagjes stonden. Elk jaar heb ik aan deze gedenkdagen aandacht besteed, mijn excuus dat ik dit jaar verstek heb laten gaan. Voor u staan heb ik een herinneringsadvies waaraan u uw eigen gebed kunt koppelen.







    03-11-2018 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN NR. 11
    >> Reageer (1)
    25-10-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PÂTÉ DE CANARD
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is vandaag 25 oktober 2018. De zomer met wat verlengdagen heeft geduurd tot 22 oktober. Een drietal dagen hebben we herfst gehad en morgen gaan we de winter in. Volgens het dagblad de Gelderlander is het niet uitgesloten dat we morgenvroeg ruitjes mogen krabben en ons de eerste sneeuw te wachten staat. We gaan tevens het weekend tegemoet en de Fransen daar in Amiens en omgeving  maken dan wat pâté de Canard wat ze eten op brood en ook zijn er een aantal die nemen en eten een paar grote plakken bij het menu en altijd moest ik daar in Frankrijk de voorraad miswijn-pâté maakt dorstig-apart zetten als er pâté gegeten werd, want vaak genoeg is het gebeurd dat er enkele lege flessen met nog een paar slokkies erin in een lege biechtstoel stonden. Vroeger liet je de mensen als ze onkuis geweest waren een heel rozenhoedje bidden. Wat dit soort zonden betreft kun je wel een vuurpeloton van het légion étrangère aan laten rukken maar de beminde gelovigen van tegenwoordig  komen tegenwoordig sowieso niet meer ter kerke en mijden de  biechtstoel wat tegenwoordig tot oorlogsterrein bestempeld wordt met het bord:  "Vorsicht, Nicht Betreten!"-beroemen zelfs als 'goede gelovige'  zichzelf erop  dat ze maar raak geleefd hebben en van alles genoten wat god verboden heeft. Nee dat was vroeger heel anders toen de gelovigen-als we  met onze hand op de borst de communie rondbrachten-de hoed of de pet afzetten, knielden en buigend een kruisteken maakten en de zonden beperkt waren doordat pa wat koekjes uit de trommel bij ma gehaald had of soms een borreltje te veel gedronken had. Zó, dat was het verhaaltje vooraf en verder gaan we nu met de bereiding van onze Pâté de Canard, die we gelukkig niet rauw hoeven te ontbenen zoals het geval met onze snip bij de bereiding van pâté de Bécasse. Alles staat aangegeven op staatjes die u vrij mag afdrukken. Zie er niet tegenop om zelf eens een lekkere pâté te maken en leef uw kookkunst nú eens echt uit en als u de kook-en bereidingsweg van broeder Everard volgt, krijgt u als huisvrouw of huisman het echt best voor mekaar!



                             

                             

                             

    25-10-2018 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN NR. 11
    >> Reageer (2)
    21-10-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PÂTÉ DE BÉCASSE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Tegenwoordig maak je zeker bij particulieren niet meer mee dat ze zelf pâté maken. Ze halen het gewoon bij een speciaalzaak en ook de supers van tegenwoordig verkopen het. Het geeft wel een bevredigde voldoening als je als huisvrouw of huisman je wat verder in de kookkunst bekwaamt door eens een lekker Pâté De Bécasse te bereiden. Ik heb voor u staan een staatje met de benodigde ingrediënten en de bereidingswijze die nogal wat procedures te zien geeft, maar ben je er eenmaal aan begonnen dan klaar je het echt wel. De Franse keuken is wat aan het tanen door de vele nationaliteiten die tegenwoordig door de migratie ons Europa bevolken en kom je in een super of speciaalzaak dan tref je vele producten en artikelen aan die we vroeger nooit eerder gezien hebben en die tegenwoordig het levensmiddelenpakket van de diverse naties vormt. De vele nieuwe bewoners eten het liefste wat ze vroeger ook thuis aten en wij Nederlanders kunnen dit ook echt waarderen en stappen graag naar een Turks, Marokkaans, Eritrees of Libisch eetrestaurant, omdat we het eten daar zonder meer ook lekker vinden. Hier in het klooster houd ik me nog altijd aan de Hollandse keuken en krijgen we confraters uit het buitenland op visite, dan wil ik nog wel eens iets bijzonders klaarmaken. Om precies 12 uur wordt hier in het klooster nog altijd het Angelus  gebeden of gezongen en 's avonds om precies 22 uur het rozenhoedje. Vroeger zat ik in een klooster waar 's nachts om 4 uur ook nog de metten werden gebeden. De priem, vespers en completen doen we nog alleen op zondag en doordeweeks doen we dit niet, maar brevieren het wel. Hier in Lingewaard zijn bijna alle kerken gesloten en doen dienst als theater, buurthuis of het klooster of kerkgebouw wordt omgebouwd tot appartementencomplex. Gehoord heb ik dat hier in Angeren de Mohammedanen graag de Bavokerk willen kopen en de wens van hen is om er een moskee van te maken. Net als GroenLinks in de politiek die Zwarte Piet en Sinterklaas helemaal uit willen bannen om zo zieltjes te winnen die zich bij hen aansluiten, zie ik het met die Imans wel zitten en zeker om de mensen die slecht ter been zijn en niet over vervoer beschikken, is  een deal met een andere geloofstak een pre,  zodat op gezette tijden de kerk ook voor Christenen nog geopend blijft en het kerkhof hier toegankelijk wordt voor hen die  liever niet gecremeerd worden doordat ze in de wederopstanding geloven. Ik ben weer wat te ver uitgeweken, maar als professor in de kookkunst en logica schiet me nog wel eens iets te binnen, waar misschien anderen het niet mee eens zijn, maar wat toch de weg is die we in de toekomst moeten volgen.  





    21-10-2018 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN NR. 11
    >> Reageer (0)
    02-10-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.COQ AU VIN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag heb ik staan weer zo'n echt Frans gerecht en er is in Frankrijk geen maaltijd denkbaar zonder wijn en menigeen wil bij zo'n maaltijd nog wel eens een wijntje teveel drinken. Als je maar zorgt dat je op de weg geen ongelukken maakt, kom je in Frankrijk met een glaasje op niet zo gauw op de bon als hier in Holland. Wat alcohol betreft drink ik al ruim 20 jaar niet meer, maar ik heb nadat ik met alles gestopt ben nog nooit zoveel ziektes onder de leden gehad als nu. Toen wij in onze kloosters ons nog bezig hielden met de bierbereiding ging er geen dag voorbij dat ik als voorproever minder dan 10 glazen door mijn keeltje liet gaan maar ik hield hierbij wel de leidingen in mijn lichaam stromend, die als ik eerlijk mag wezen nu allemaal verstopt zijn. Vandaag op Internet lees ik veel verhalen van zogenaamde voedingsspecialisten die 80 % van alle voedingswaren als ongezond afkeuren. Mogelijk hebben ze een contract lopen bij diverse begrafenismaatschappijen om daar de kas van de managers te spekken. Vroeger hadden de bewoners hier op het platteland allemaal wel enkele kippen, een varkentje en sommige een koe  in een hok met ren of een paar varkens er liggen, maar dat is tegenwoordig niet meer. Vroeger had je ook hier en daar wat poeliers zitten die echt goed wild en gevogelte verkochten, maar ook deze mensen hebben vanwege al die supers de tent moeten sluiten. Kwalitatief zijn we daarmee niet vooruit gegaan, maar de klant is koning en die wil alles zo goedkoop mogelijk in huis hebben en of het nu een plofkip, een Chinese of Oekraïense kip is dat maakt de consument van vandaag niets meer uit. Er zijn op de markt ook nog wel Franse kippen verkrijgbaar en  de Franse kippenboeren geven de kippen de ruimte en strooien weelderig met maïs waarvan de kippen mooie dijen krijgen en er goed gevoed uitzien. Hieronder vindt u de gebruikelijke staatjes voor het bedoelde gerecht. Doe er uw voordeel mee en kom wat vaker bij broeder Everard naar de recepten kijken! 





    02-10-2018 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN NR. 11
    >> Reageer (3)
    04-09-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GEVULDE COURGETTES
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We gaan vandaag een maaltijd klaarmaken met veel vitamines;dus gezond  en wel Courgettes. Courgettes zijn er in vele soorten en vormen. De ronde soort is minder bekend dan de langwerpige die eruitziet als een komkommer. Ik heb een recept voor u staan. Die courgettes kun je over de lengte  halveren en na verwijdering van niet te gebruiken inhoud opvullen met diverse ingrediënten zo b.v. gehakt, zalm en zo zijn er nog wel wat dingetjes op te noemen. Wij doen het op een wat vegetarische manier en vullen het op met aardappelpuree en verder nog wat tierelantijntjes. Die ronde kun je geheel uithollen of doormidden snijden en dan beide delen opvullen. Je kunt het als maaltijd aanwenden met bv. een bakje vruchtenyoghurt of een appel als dessert.  Je kunt het ook serveren als een tussendoormaaltijd wat we hier in het klooster-klokslag 4 uur in de middag-gouteren noemen. Hieronder op staatjes vindt u ons kloosterrecept!







    04-09-2018 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN NR. 11
    >> Reageer (1)

    Foto





    ALLES OVER ETEN EN DRINKEN
  • Vezelrijke ontbijtjes
  • Erna met zoutloos eten
  • Lekker & Simpel
  • Duivensoep
  • Onze Franse keuken
  • Svetlana's Recepten
  • Serge met zijn Wijnetiketten Verzameling
  • Keukentips
  • Nederlandse Mycologische Vereniging

    CULINAIRE WEBSITES EN VIDEO 'S
  • Kijk hoe Kees Melis Brabantse worstenbroodjes bakt
  • Turkse Eten
  • Gezondheidsproducten van Wingzie
  • Zelfmaakrecepten
  • Bakrecepten van Okoko
  • Keukentips
  • Nederlandse Mycologische Vereniging

    Geestversterking
  • Processie De Brugse Belofte
  • Bedevaartsoord Beauraing België
  • Bedevaartsoord Banneux België
  • Apostel Paulus en zijn brieven
  • Sixtijnse Kapel
  • Wees Gegroet Maria
  • Mariakapellen: zie ook Angeren
  • Basiliek van San Pietro
  • Basiliek van San Paolo
  • Heilige Bloedprocessie Brugge 2017

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    In Banneux (België) is Maria in 1933 verschillende keren verschenen aan Mariëtte Beco.

    Mariëtte ging tijdens de grote vakanties op bezoek bij de familie Desmedt in Thildonck.

    Op de fotoreportage ziet u het Heiligdom Banneux, druk op foto 2 voor website. 

    Op eerste familiefoto ziet u Pierre Desmedt met zijn vrouw Victorine Lenaerts
    José Desmedt en Mariëtte & André Beco. op de andere José en Mariëtte.

    Na Lourdes is Banneux een van de drukst bezochte bedevaartplaatsen.

    Met één klik op de Maria Award vindt u alle Mariakapellen  in Nederland en kunt u

    Marialiedjes beluisteren.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Werkende handen in Molokai, overblijfselen terug naar België-Heiligverklaring Damiaan in Rome
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    ZIE HIER DE MOOIE BEELDEN VAN GODS SCHEPPING!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    hooikoortsinfo
    www.bloggen.be/hooikoo
    Rondvraag / Poll
    BROEDER EVERARD WIL GRAAG WETEN WAT U INTERESSANT VOND
    RECEPTEN
    BLOGFOTO'S
    VERHAALTJES
    GEDICHTEN
    ALLES
    Bekijk resultaat


    Solidaritet met mens in nood,geeft deze wereld kleur! Klik plaatje hieronder!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    {TITEL_VRIJE_ZONE}

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    FAMILIESITES
  • Informatie en Wetenschapsblog
  • Eef met Nieuwsflitsen, Herinneringen & Ervaringen

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Ik hoop dat een bezoekje aan dit blog van broeder Everard uw geest verrijkt heeft
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs