Foto

WELKOM OP MIJN BLOG,

Mijn naam is broeder Everard en ik ben broeder van de bekende Belgische congregatie van de "Ordo Fratrum Pruvorum".
De afkorting die hiervoor staat is O.F.P.
Deze naam dragen we nog steeds omdat we vroeger een speciaal soort gezondheidsbier brouwden en ons klooster een toevluchtsoord was van zwervers die gratis tweemaal per dag bij ons konden komen eten. De Belgen noemden ons de fienprüffrères.
 
Vanwege de wereldwijde economische crisis heb ik samen met mijn steun en toeverlaat die zich Soeur of Sister Mary noemt met dispensatie en gedoogsteun van Rome, mijn intrek genomen in het klooster 'De Pauw'  te Angeren.
 
Ondanks dat we beiden bejaard zijn en slecht ter been ben ik hoofd van de keuken geworden en Maria, met permissie van gedoog-overste pater Geert Wilderman, mijn keukenhulp. De muziek op dit blog wordt verzorgd-zet muziek aan-door Soeur Elise.

Nostalgische kloosterfoto uit 1953 ziet u rechtsboven op deze site staan. Het logo hierboven vertegenwoordigt onze voortdurende hoop op solidariteit en vrede. Ons streven is dat in liefde en vertrouwen in elkaar dit doel ooit bereikt zal worden.

We wensen u een aangenaam verblijf op dit blog en nodigen u uit het dikwijls te komen bezoeken.

Foto
Categorieën
  • ALGEMENE STUKJES 1 (20)
  • ALGEMENE STUKJES 2 (20)
  • ALGEMENE STUKJES 3 (20)
  • ALGEMENE STUKJES 4 (20)
  • ALGEMENE STUKJES 5 (20)
  • ALGEMENE STUKJES 6 (20)
  • ALGEMENE STUKJES 7 (20)
  • ALGEMENE STUKJES 8 (5)
  • ALLERLEI SOORTEN GEBAK 1 (20)
  • ALLERLEI SOORTEN GEBAK 2 (15)
  • DIVERSE GERECHTEN 1 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 2 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 3 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 4 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 5 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 6 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 7 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 8 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 9 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN Nr. 10 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN NR. 11 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN NR. 12 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN NR. 13 (19)
  • FEESTMAALTIJDEN 1 (20)
  • FEESTMAALTIJDEN 2 (7)
  • KRUIDEN 1 (20)
  • KRUIDEN 2 (13)
  • RELIGIE 1 (20)
  • RELIGIE 2 (20)
  • RELIGIE 3 (20)
  • RELIGIE 4 (20)
  • RELIGIE 5 (20)
  • RELIGIE 6 (20)
  • RELIGIE 7 (20)
  • RELIGIE 8 (20)
  • RELIGIE 9 (21)
  • RELIGIE RN. 10 (8)
  • SAUZEN (6)
  • Snacks en andere hapjes (10)
  • VIS, SCHELP & SCHAALDIEREN 1 (20)
  • VIS, SCHELP & SCHAALDIEREN 2 (20)
  • VIS, SCHELP & SCHAALDIEREN 3 (14)
  • VOEDING ALGEMEEN 1 (20)
  • VOEDING ALGEMEEN 2 (20)
  • VOEDING ALGEMEEN 3 (20)
  • VOEDING ALGEMEEN 4 (20)
  • VOEDING ALGEMEEN 5 (16)
  • VOOR EN NAGERECHTEN 1 (20)
  • VOOR EN NAGERECHTEN 2 (20)
  • VOOR EN NAGERECHTEN 3 (20)
  • VOOR EN NAGERECHTEN 4 (4)
  • WIJNEN, LIKEUREN EN ANDERE DRANKEN (20)
  • Archief per maand
  • 09-2025
  • 08-2025
  • 07-2025
  • 06-2025
  • 05-2025
  • 04-2025
  • 02-2025
  • 01-2025
  • 12-2024
  • 11-2024
  • 10-2024
  • 09-2024
  • 08-2024
  • 07-2024
  • 06-2024
  • 05-2024
  • 04-2024
  • 03-2024
  • 02-2024
  • 01-2024
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 09-2023
  • 08-2023
  • 07-2023
  • 06-2023
  • 05-2023
  • 04-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
    Inhoud blog
  • Roti een Surinaams Diner bereid met Appels en Kerriesaus
  • Gedachten over het Geloof en de te Onderhouden Geboden
  • Patrones van Europa Edith Stein
  • Voor u staan heb ik een viertal recepten van gezonde maaltijden
  • Sacramentsdag 2025
  • Geloof en Vergankelijkheid
  • Pinksteren 2025
  • Nieuwe Paus Volgt Voetsporen van Overleden Paus Franciscus
  • Wereld opgeschrikt door onverwacht overlijden van Paus Franciscus
  • Broeder Everard wenst alle Lezers van dit Kloosterblog een Vredig en Zalig Paasfeest
  • Dieren uit de Bijbel
  • Opkikkertjes van vroeger weer volop in!
  • Kunnen we door voeding veroudering tegengaan?
  • Vrede op Aarde aan de Mensen van Goede Wil
  • Nieuws over Bedevaartplaats Medjugorje in Bosnia en Herzegovina
  • Vandaag Bakken We Luxe Appelkoekjes Met Een Gesprekje Vooraf
  • Wat Rooms Katholieke Weetjes
  • Water Belangrijkste Levensbron, Reizen Paus Franciscus en wat Kookweetjes
  • Rucola Stamppot met ei en amandelschaafsel
  • Ondanks al onze zorg toch onveilig voedel in omloop
    Foto
    Gastenboek
  • Dag Eef ik wens jou veel moed want die heb jij al ik bewonder jou van harte van Suz
  • uniek
  • dag Broeder
  • Een goeie en aangename zaterdag bezoekje
  • Een vraagje !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geboortehuis-leven-werken en dood van Pater Damiaan
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Fotoreeks Assumptionisten

    Stichter Pater Emmanuel d'Alzon

    St. Theresia Missiehuis Boxtel

    Kasteel Stapelen te Boxtel (2maal)

    Kunstenaar Jan Boeren

    Gedenkstenen Boxtel

    Plafondschildering Zepperen (Be) 

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    patrickzelzate
    www.bloggen.be/patrick
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    rina_en_luc
    www.bloggen.be/rina_en
    Foto
    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Het Boeddhisme is geen geloof, maar net als het Humanisme een stroming, waarin goedheid en saamhorigheid belangrijk zijn
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    Foto
    Foto

    GERARDUS MAJELLA 1729-1755

    Een van de bekendste paters Redemptoristen is Gerardus Majella. Hij was een echte priester met oog voor de noden van de medemens, en daarbij heel vroom.
     
    Tijdens zijn leven werd hij al 'Santo' genoemd, wat "Heilige betekent" Op 11 december 1904 werd hij door Paus Pius X heilig verklaard en veel mensen komen naar Wittem (Ndl-Limburg) om te bidden en hem gunsten te vragen.
     
    Veel wonderen hebben er in Wittem plaats gevonden en soms zijn er mensen genezen van kwalen waar de artsen geen raad mee wisten. 

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Broeder Everard met Kloosterrecepten
    Het blog voor Broeders & Zusters van alle Gezindten
    02-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gestoofde Karbonades in Bier en/of Witte Wijn.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Karbonades kun je bakken of stoven, maar je geeft er een extra cachet aan als je karbonades stooft in bier (zie inzet) en/of witte wijn. Vandaag heb ik voor u staan gestoofde karbonades in Abdijbier. Je wilt er ook nog wat bij eten, zodat er een volledig menu op tafel komt. Aanraden doe ik u verse  zomerworteltjes of doperwtjes, kleine lekker bruin gebakken bradertjes erbij en u heeft vandaag weer een heel compleet diner op tafel. Als nagerecht een vruchtenyoghurt en klaar is Kees.




    Deze karbonades zijn gestoofd in abdijbier

    Hier karbonades die gestoofd zijn in Witte Wijn

    02-06-2017 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN 9
    >> Reageer (1)
    30-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franse Boereneend uit Poitou
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag heb ik voor u een recept staan van Franse Boereneend uit Poitou. We hebben vandaag wat confraters over uit West-Frankrijk en die brachten voor ons een paar echte boeren eenden mee uit het gebied van Poitou-Charentes. Op het menu van morgen hebben we dan ook dit eenden menu staan. Het is een heel secuur werk om naar tevredenheid van onze Franse confraters dit menu op tafel te brengen. De eenden bak ik in een speciale grote braadpan, dit om goed zicht op het geheel  te houden. Natuurlijk kunt u die gevulde eendjes ook in een braadslee bakken. Met twee gevulde en aardig op gewicht zijnde eendjes, goed gevuld en met een mooie garnituur er omheen en dit op tafel gebracht met een kruidig wijntje erbij, kunt u minimaal 6 magen vullen en met een weinig braadschwung erbij kunnen ook 10 personen aan de gezellig gedekte  dis aanschuiven. Wat u voor ingrediënten nodig heeft en de bereidingswijze staan op de diverse staatjes hieronder dit inleidend schrijven en ik hoop dat u er content mee bent en het menu goed klaargemaakt op tafel weet te brengen. Het is echt een verrassingsmenu als er wat vrienden, kennissen of familieleden bij u op visite komen.    









             

    30-05-2017 om 21:02 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN 9
    >> Reageer (0)
    24-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eend met rode wijn van Taillevent
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het jachtseizoen dat er op eenden gejaagd mag worden begint op 15 augustus en eindigt op 31 januari van het daarop volgende jaar. De jager mag dan op zo'n dier schieten een half uur voor zonsopgang tot een half uur na zonsondergang. Ondanks de ongerede jachttijden is wild het gehele jaar verkrijgbaar. Elke poelier heeft zijn vrieskasten vol wild hangen en wil je tussentijds een vers eendje verschalken dan moet je thuis tamme eendjes fokken, maar  wat wij vroeger gewoon vonden zo bv. het slachten van een konijn, kip of eend, dat mag jezelf niet meer doen en dient te gebeuren door een erkende slachter en wat ook plaagt is dat de jeugd van vandaag is opgegroeid in een periode waar weliswaar nog volop geslacht wordt maar niet meer particulier en voor de burger onzichtbaar en daardoor  is de doorsnee mens niet meer vertrouwd met de oude slachtgewoontes van zijn voorouders. Ik ben er als kind mee opgevoed en heb voor jaren terug ook dieren geslacht maar nu, op oudere leeftijd en het slachten geheel ontwend, zou ik dit echt niet meer kunnen. Toch moet er elke dag gegeten worden en niet iedereen is vegetariër en zouden alle dieren en ook mensen eeuwig blijven leven, dan zou de maatschappij sowieso ontaarden in een wildbrasmaatschappij wat me ook niet aardig lijkt om in te leven. Stellen kunnen we dat de mens een product is van zijn omgeving en daarin zijn levensstaat  dient waar te maken. Enigszins ben ik door mijn denken vanuit de weke massa in mijn bovenkamer op dit moment verzeild geraakt in ethische en filosofische gedachtenkronkels. We gaan over tot de orde van de dag en dat is vandaag om te proberen een heerlijk maal op tafel te brengen. Op staatjes hier beneden vindt u dit dagmenu dat bestaat uit wilde eend met rode wijn van Taillevent en hier in het klooster zitten we vandaag met 12 personen aan tafel en wat ik vandaag voor u heb staan is berekend op zes personen en daarom vind ik dit maal uitermate geschikt op dagen dat uw kinderen en kleinkinderen u bezoeken, want, eerlijk gezegd kom je tegenwoordig veelal kleine gezinnen tegen en dan kun je beter een ander menu op deze site gaan opzoeken of besluiten dit maal wel op tafel te brengen om er ook de volgende dag nog van te genieten.







    24-05-2017 om 13:53 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN 9
    >> Reageer (0)
    17-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knoflook Koriander Kippen-Noedelsoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het was vandaag een zomerse dag. Op sommige plaatsen was het kwik tot 30 graden Celsius opgelopen. Op zo'n dag is drinken nog belangrijker dan eten. Toch wil je nog een goed hoofdgerecht op tafel hebben. Heb je de ingrediënten in huis dan is zo'n Chinese soep gauw bereid en zeker als je met z'n beidjes bent. Er zijn van die specifieke soepen die we als hoofdgerecht kunnen gebruiken, zo bv. erwten-en bruine bonensoep. Deze knoflook koriander kippen-noedelsoep kunnen we daartoe ook rekenen. Hieronder op staatjes vindt u de bereiding. Wilt u buiten het aangegeven recept nog iets meer toevoegen, dan kunt u denken aan stukjes tomaat, paprika, peterselie en/of selderij en zo zijn er nog wel enkele toevoegingen te bedenken. We hopen dat het u smaakt en als nagerecht zou je kunnen denken aan een schaaltje yoghurt met aardbeien er doorheen.



    17-05-2017 om 18:09 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN 9
    >> Reageer (1)
    06-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevuld Stokbrood
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Stokbrood is alom te verkrijgen en het wordt in Nederland veel gegeten. Functioneel kun je met stokbrood van alles doen. Je kunt er bv. ochtendsnacks van maken en s' avonds kun je zo'n snack serveren bij de borrel, een glaasje bier of een wijntje. Vandaag heb ik voor u staan een noenmaal met zo'n `lekker gevuld stuk stokbrood en een salade schotel. Het is allemaal  in een wip klaargemaakt en uw gasten zullen er echt versteld van staan. Het recept staat hier beneden op een staatje dat vrij te kopiëren is en ik raad u aan al die kookstaatjes te bewaren tot een volgende keer. Maakt u een ochtendsnack klaar (zie inzet), dan raad ik u aan hierbij een glas sinaasappelsap te serveren en/of een kopje groene thee en als vulling wat groentes te gebruiken bv. andijvie met stukjes tomaat en augurk. U kunt ook rauwe sla gebruiken met stukjes komkommer, paprika, ei , augurk etc. Laat uw fantasie werken en gebruik die ingrediënten die u lekker vindt.
    Tanzania: Zojuist kwam het bericht binnen dat in Tanzania bij een busongeluk 29 schoolkinderen die met hun leraren een busreisje aan het maken waren verongelukt zijn. Ook de beide leraren en de buschauffeur hebben de ramp niet overleefd. Laten we bidden voor hun zielenheil  en eveneens voor de
    achterblijvers die het nú erg moeilijk hebben om dit verschrikkelijke leed te verwerken! 







    06-05-2017 om 20:32 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN 9
    >> Reageer (1)
    23-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelf Loempia's maken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag gaan we zelf loempia's maken en wat we daar voor nodig hebben en de bereidingswijze vindt u op onderstaande staatjes, die vrij te kopiëren zijn. Onze Islamitische broeders mogen volgens hun religie geen onrein vlees eten en gebruiken voor het bereiden van loempia's halal geslacht of bewerkt vlees dat tegenwoordig in bijna elke super verkrijgbaar is. In de grote steden vindt u ook halal slagerijen. Wilt u bij de bereiding van loempia's geen vet gebruiken dat afkomstig is van slachtdieren, dan raad ik u aan om zonnebloemolie te gebruiken. Wel even voorverhitten op 180 graden! Als vulling voor loempia's kunnen we heel veel soorten groentes gebruiken. Ik kan bijna wel zeggen: ,,alles wat u als vulling wenst." We hadden het zojuist over halal geslacht vlees en dierlijke producten die in bepaalde gewone artikelen verwerkt zijn, want Islamieten nuttigen niets of het moet allemaal puur halal zijn! Op Halal Voeding en Voedselkeuringsdienst (HVV) www.halal.nl/halal/eiwitten/de-regels-van-het-ritueel-slachten vindt u alles over wat er onder rein vlees e/d verstaan wordt We hebben tegenwoordig met een multiculturele samenleving te doen, velen hebben daar moeite mee, maar vroeg of laat zullen ze daarin toch moeten berusten. Wereldwijd is binnen deze eeuw alles aan het veranderen en overal zijn uitwassen, maar als we een halve eeuw verder zijn-zo denk ik erover- is dit allemaal opgelost en zijn onze andersdenkende broeders hier allemaal ingeburgerd. 







    23-04-2017 om 17:52 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN 9
    >> Reageer (1)
    19-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Indiase viscurry met broccoli
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gedacht hadden we voor een paar weken terug dat we een mooi voorjaar kregen met veel zon en lekker fietsweer. Een goeie week hebben we daar ook van kunnen genieten en overal langs 's Herenwegen de bloesem aan de bomen en struiken zien komen. Voor de fruitboeren komt het huidige koude weer met nachtvorst slecht uit, want als de vorst toeslaat zal een groot gedeelte van de fruitoogst verloren gaan en zullen-om maar een fruitsoort op te noemen-de kersen straks eind juni/begin juli voor ons consumenten niet te betalen zijn. Steeds heeft onze regering die nu demissionair is het erover dat alles zo goed gaat in Nederland. In verhouding tot de lonen is dit niet het geval en vooral ouderen met een klein pensioen of alleen AOW hebben het nog steeds moeilijk, hetzelfde is eveneens het geval met mensen die lang werkeloos zijn of die rond moeten komen met een bijstandsuitkering. Ook gehandicapten komen vaak in de problemen en vooral die personen die meervoudig gehandicapt zijn. Hun uitgaven aan zorgpremies, extra kosten van hulpmiddelen die niet meer vergoed worden en ook niet meer te verhalen zijn  als aftrekbare kosten bij de belastingdienst, nopen deze mensen tot extreme zuinigheid en zelfs zijn er personen die niet meer de tandarts bezoeken en om het eigen risico in de zorg te ontlopen ook de noodzakelijke medicijnen niet meer innemen. Vooral thuiswonende zieke ouderen hebben vaak te maken met enorme hoge stookkosten, ook de wasmachine draait enkele dagen per dag en 's nachts branden voor de veiligheid de hele nacht enkele lichten. Kortom deze mensen hebben 30 procent meer uitgaven om overeind te blijven dan een gezond persoon. De gewoonte heb ik om bij elk menu vooraf een kort verhaaltje te brengen dat past in de tijd dat we leven; dat heb ik nu ook weer gedaan! Op onderstaande staatjes vindt u het recept  van de Indiase viscurry met broccoli. Het is een vitaminerijk etentje en met een appeltje of peertje als nagerecht heeft u ook vandaag weer lekker gegeten.  





    19-04-2017 om 16:09 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN 9
    >> Reageer (1)
    06-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wildzwijnkoteletten à la Romaine
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We zitten nog steeds in de vasten en wie houdt zich daar nog aan. Vroeger was het verplicht voor katholieken om in de vastentijd, de veertig dagen die aan de Pasen voorafgaan zich aan de vastenregels te houden en dat betekende geen volle maaltijd in de periode van Aswoensdag tot de Pasen en geen vlees op tafel. Vasten en onthoudingsdag was het vroeger ook op de vrijdagen. Het vlees werd toen vervangen door vis, wat ook in de vastentijd veelal het geval was. Kinderen mochten niet snoepen en bewaarden al het gekregen snoep in de vastenperiode in een trommeltje, dat na de paasklokken op paaszaterdag opengemaakt mocht worden. Tegenwoordig wordt er modern gevast door wat soberder te eten, niet te roken, geen fuifjes en zó probeert iedereen nog enigszins gehoor te geven aan de oude vastenregels en word je wat al te corpulent, dan is vasten een echt goede manier om wat af te slanken. Alhoewel het jachtseizoen gesloten is, kun je bij de poelier nog steeds wild en gevogelte kopen. Vandaag heb ik voor de harde werkers-vroeger konden deze mensen bij mijnheer pastoor tijdens de vastentijd dispensatie aanvragen, waarbij ze vrijgesteld werden van de vastenregels-een wildzwijn menu op tafel staan en daarbij hoort ook een lekkere rode wijn. 
    Jachtseizoen: Voor elk soort wild geldt een vaste tijd dat erop gejaagd mag worden en ook kan het wezen dat bij wildoverlast van  de jachtregels mag worden afgeweken. Interessant is het mogelijk voor mijn lezers om hier kennis van te nemen en wilt u er alles over weten klik dan met de linker-muis op de jachtkalenderlink http://www.nojg.nl/jacht/jachtkalender/  




    06-04-2017 om 15:33 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN 9
    >> Reageer (1)
    24-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Currynoedels met Garnalen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Met de super kortbij hebben we binnen een uurtje en de benodigde ingrediënten in huis en het wokgerecht Currynoedels met garnalen op tafel en kunnen we onze gezinsleden verrassen met een lekker en kruidig gerecht voor 4 personen. De moderne fornuizen zijn tegenwoordig allemaal uitgerust met een speciale kookwokplaat, waarop de wokpan precies past en de vlam zodanig zijn werk doet dat alles vlug klaar is. In een huishouding waar zowel de man alsmede de vrouw buitenshuis een functie heeft en de kinderen opgroeiend zijn is er niet al teveel tijd beschikbaar om aan koken te besteden, maar toch wil je een goed en voedzaam gerecht op tafel brengen. Een toetje in de vorm met wat pudding of Yoghurt na is kant en klaar gekocht is ook vlug op tafel te brengen en je moet ontzettende lastpakken aan tafel hebben zitten die een dergelijk goed verzorgd gerecht  en aangezeten aan een gezellig gedekte eettafel niet weten te waarderen. Ik zou zo zegen: ,,Geniet ervan en tot een volgende keer maar weer"!



    24-03-2017 om 17:21 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN 9
    >> Reageer (1)
    08-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Périgourdijnse Lamsbout
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lamsbout is zacht en heerlijk vlees. Er is echter een stelregel bij het braden hiervan. Per 500 gram gaar je 15 minuten. Een lamsbout van een kilogram gaar je dus in de oven gedurende 30 minuten. Hebben we te maken met een lamsbout van 4 kg, dan is de braadtijd 2 uur. Bijgeteld wordt bij elke garing 10 minuten extra, ongeacht het gewicht. Dus een lamsbout van 1 kg moet 40 minuten in de oven verblijven om te garen. Voor u staan heb ik een echt oud Frans gerecht met de deftige naam Périgourdijnse Lamsbout. Deze lamsbout wordt op een heel speciale manier gegaard en het vlees laat men in een stenen pot gaar sudderen. Dit duurt heel wat langer dan volgens de moderne gangbare manier. Het voordeel is dat zo'n ouderwetse manier van garen alle smaakstoffen beter naar voren trekt.  U kunt er allerlei soorten groenten bij eten. Bij de vermelde schotel wordt geadviseerd  tuinbonen of witte bonen en sla Afgebeeld heb ik staan een schotel waarin als groente onder meer ook verwerkt is 1 aubergine, 1 paprika en 1 preitje. Ik hoop dat de schotel u bevalt en u vaker gaat genieten van een echt heerlijk lamsgerecht.   




    Hier een lamsboutgerecht met diverse groenten, waarin verwerkt 1 aubergine, 1 paprika
    en een preitje. Op de inzetfoto ziet u een geroosterde lamsbout in dragonazijn

    08-03-2017 om 14:37 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN 9
    >> Reageer (0)
    04-02-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GEWOKTE KERRIEKIP MET PEULTJES
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag gaan we gewokte kerriekip bereiden. Het recept met alles erop en eraan heb ik hier beneden staan Bij deze gewokte kerriekip staat vermeld dat we als groente peultjes gebruiken. Nu is het zo dat bij de groenteboer peultjes van Nederlandse bodem mogelijk nog niet verkrijgbaar zijn, maar in de toko's van de Chinese winkels of supers in de grote steden zijn deze wel te koop. Je kunt de peultjes ook vervangen door andere groente; veel variaties zijn mogelijk! Zo'n kruidige Oosterse schotel past nog uitstekend bij dit weekend. Hier in het klooster zitten we vanavond met 6 personen aan tafel en heb ik een variabele schotel bereid-zie bijlage. Volgende week krijgen we opnieuw te maken met een koudefront en dan gaan we weer over naar de oudhollandse stamppotmenu's met een lekkere zwoerdjesworst erbij of klapstuk of ander stukje vlees en wat ook kan is een lekkere forse gehaktbal. Of we eind volgende week de schaatsen weer kunnen onderbinden dat moeten we afwachten, maar het zou best kunnen. Ik wens alle bezoekers en trouwe lezers van dit culinaire blog allemaal een fijn weekend en tot een volgende keer maar weer. 



    Bijlagen:
    172 D japanse-noedels-met-teriyaki-honing-kip-en-geroosterde-kokos.jpg (47.4 KB)   

    04-02-2017 om 13:31 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN 9
    >> Reageer (0)
    25-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasta met kip, spinazie en boursin
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Klaar maken gaan we vandaag een Italiaans wokgerecht voor vier personen, waarvoor we als ingrediënten volgens het recept wat ik op het onderstaande staatje heb staan nodig hebben: Gnocchi pasta of andere pasta naar keuze, drie kipfilets, spinazie, champignons, pijnboompitten, roomkaas, zoete cherrytomaatjes, peper en zout. De schotel garneer je met geraspte Parmezaanse kaas. We zouden-als we het in huis hebben-er eventueel ook nog een gepelde en fijngesnipperde ui in kunnen verwerken en wat ook lekker is een paar teentjes knoflook.  Bij elk diner kun je vooraf een voorgerecht of nagerecht serveren: ,,Dat is uw eigen keuze." Bij deze schotel adviseer ik wel een nagerecht bv. gestoofde peren of een lekkere vruchtenyoghurt.





    25-01-2017 om 11:33 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN 9
    >> Reageer (0)
    20-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Shanghai Wok Roll met Banaan
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag maken we een wokgerecht klaar en dit vitaminerijke gerecht zit verpakt in een wokrol Vandaag is het voor ons kloosterlingen onthoudingsdag en gebruiken we geen vlees, dus staat er vandaag een visgerecht op tafel, maar morgen is het zaterdag en tegen drie uur in de middag houden we op de kolk voor de kloosterdeur een schaatswedstrijd tussen de broeders en paters en zuster Borgia is onze schaatsmeesteres die de leiding van deze wedstrijd in handen heeft. Zo'n rijkelijk gevulde wokrol vooraf is dan een ideale maaltijd om van te genieten. Voor u staan heb ik dit Chinees/Indisch gerecht voor drie personen. Wij zitten morgen met 12 man aan de kloosterdis, dus hebben we aan ingrediënten drie keer zoveel nodig. De schaatswedstrijd met al die oudjes op het ijs zal ongetwijfeld een ludieke aanblik geven en ik denk dat er wel een paar paters of broeders ten val komen en in de ziekenboeg van broeder Lazarus belanden. Je kunt stellen dat zo'n wokrol je maag net zo goed vult als een rijkelijk gevulde loempia en wat ook zo mooi is dat we te maken hebben met een kindvriendelijk gerecht wat erop neerkomt dat het ook een echt goed gerecht is voor ons oudjes hier in dit kloostergebouw.




    20-01-2017 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN 9
    >> Reageer (0)
    10-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boeuf En Daube
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag gaan we een lekkere Franse stoofpot klaarmaken en hoe we dat gaan fiksen ziet u op de onderstaande staatjes. De Fransen weten er wel raad mee en bij alle deze gerechten gebruikt men kruiden, verschillende soorten vlees en een Frans gerecht is niet compleet als er geen wijn in verwerkt is en op tafel staan een paar bijbehorende flessen wijn die sowieso uw tong strelen en het gerecht nog extra smakelijker maken.



    10-01-2017 om 19:06 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN 9
    >> Reageer (1)
    04-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gewokte vleesreepjes met ananas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag staat op het menu voor de variatie weer eens een Indonesisch Rendang Recept. Op een staatje hier beneden ziet u hoe u dit klaar moet maken en wat u voor ingrediënten in huis dient te halen om dit hoofdgerecht  voor 4 personen te bereiden. Wokgerechten zijn ondanks de vele gebruikte ingrediënten vlug op tafel te brengen en ideaal voor werkende paren met een paar opgroeiende kinderen die hongerig thuiskomen en niet alleen van het eten, maar ook van de avond willen genieten. Ben je de hele dag in de weer geweest, dan is zo'n calorie-en vitaminerijke maaltijd aanbevelenswaardig. Als toetje een lekker puddinkje uit de super en een peertje of appeltje na kan er dan ook nog wel bij.



    04-01-2017 om 11:35 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN 9
    >> Reageer (0)
    07-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knolselderijstamppot met Paddenstoelen en Cevapcici
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het wordt kouder en een goede pot om met zo'n herfstweer mee te starten is knolselderijstamppot met paddenstoelen en Cevapcici. Knolselderij heet met de zondagse  naam Apium graveolens var. rapaceum. Het is een knol die net boven de grond groeit en heeft een doorsnee van plm. 10 tot 15  cm. Hoewel knolselderij voor de knol geteeld wordt kan het loof dat eraan zit eventueel ook gegeten worden. Heb je konijnen die lusten zowel de knol alsmede het loof. Hier in het klooster hebben we jarenlang konijnen gefokt en het was broeder Everard die als tussendoortje deze dieren verzorgde en voornamelijk zich bezig hield met vlinderkonijnen en Belgisch Haas. Knolselderij bevat geen vet en ook geen suikers. Wat er wel inzit is eiwit, koolhydraten, natrium, kalium, calcium, fosfor, ijzer, magnesium en zink. Allemaal goed voor het gestel en dus energierijk. Voor u staan heb ik vandaag dit hoofdgerecht goed voor 4 man aan tafel. De voorbereidingstijd om deze pot te realiseren is 10 minuten, de kooktijd is 30 minuten en de totale bereidingstijd is dus 40 minuten.  Hieronder vindt u de staatjes met daarop de ingrediënten en de bereidingswijze die in verschillende fases afgewerkt dient te worden.









    07-11-2016 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN 9
    >> Reageer (1)
    01-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filets de Poularde À La Pmpadour
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag zijn hier enkele confraters uit Frankrijk aanwezig en daarom heb ik vandaag op het programma staan een echt Frans gerecht met de naam Filets De Poularde À La Pompadour. In Frankrijk woonde destijds een hele mooie dame, geheten Jeanne-Antoinette Poisson (Parijs 29 dec. 1721-Versailles 15april 1764)-, sinds 1745 markiezin de Pompadour. Deze titel kreeg zij toebedeeld door de Franse koning Lodewijk XV, die haar als maîtresse tot zich genomen had. In die tijd van de lichte zeden was dat heel gewoon en iedereen accepteerde dat. Hooggeplaatste personen uit de tegenwoordige tijd houden er ook vaak maîtresses op na, maar soms blijft het altijd geheim of na hun dood wordt er toch melding van gemaakt, vaak door de loslippigheid van personeel of anderzijds. In de tijd van de Franse koningen werden veel diners genoemd naar een beroemde kok of naar beroemde personen en tehuizen waar lekker gegeten werd. Vandaag vieren we ook Allerheiligen, waarbij we aannemen dat onze dierbaren die zijn heengegaan zich in de hemel bevinden en al heel vroeg verloor ik vroeger een zusje, waarbij mijn moeder zei dat ze in de hemel was en er daar gegeten werd met goud bestek en het er daar vrolijk aan toeging. Hieronder vindt u het diner dat vandaag op tafel komt. Het staat u vrij om een kopie ervan te trekken en deze te bewaren in uw cartotheek. 







    01-11-2016 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN 9
    >> Reageer (0)
    09-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gewokte Knoflookrijst met Ketjapkip
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We hebben hier na de 'natte moesson' ongeveer hetzelfde vochtige tropenweer als momenteel in China en daarvoor is een gewokte kruidige rijstschotel het geijkte menu. Begin volgende week gaan we naar een buitengesteldheid die iets weg heeft van het voormalige Nederlands-Indië, nu de republiek van Indonesië. Dus die rijstschotels zijn met de klimaatwisseling die nu volop aan de gang is ideaal om in deze tijd te serveren. Vroeger in Indië was rijst de hoofdschotel en in onze gordel van smaragd uit die tijd liepen daar weinig dikke mensen rond en zeker op Java kwam je die niet tegen, De slanke  en mooie vrouwen  met hun prachtige gebatikte rokjes en omslagdoeken waren een bezienswaardigheid op zich en in het culturele Oosten stond zowel de mannelijke alsmede vrouwelijke bewegingskunst in dans en gebaar bovenaan. Het Indië uit die vooroorlogse tijd herbergde niet alleen een autochtone bevolking, maar er huisden eveneens veel allochtonen en wij Nederlanders waren er de baas. Dat veranderde toen in begin 1942 de Japanners dit land bezette en net als de Duitsers daar iedereen interneerde die niet aan hun kant stond. Veel over deze periode is te lezen op het  interessante familieblog Eef http://www.bloggen.be/eef/  Net als bij alle andere menu's kunt u zowel de tekst van het ingebrachte stuk alsmede de  beelden hiervan vrij kopiëren en misschien heeft u wel een cartotheek aangelegd om deze recepten in te bewaren; het is uiterst handig, want u weet ze in zo'n registratiebak bij gebruik meteen terug te vinden.



    09-09-2016 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN 9
    >> Reageer (0)
    02-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaans Gerecht voor 4 Personen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor u staan heb ik een Italiaans gerecht voor 4 personen. Op tv zie ik de laatste tijd hoe langer hoe meer kook-en bakprogramma. Meestal veelal op wedstrijd niveau. Of al die deelnemers en deelneemsters het gemiddelde culinair niveau van hun land vertegenwoordigen vraag ik me af. Veel gezinnen met een vader of moeder die beiden werken hebben vaak prachtige keukens met alles erop en eraan, maar toch zie ik daar veel kant-en-klaarmaaltijden of een afhaalmenu op tafel.
    Tegenwoordig zijn bij grote concerns tegen een zeer billijke prijs ook menu's verkrijgbaar in de kantine en wordt er thuis hooguit gezorgd voor het ontbijt en veel kinderen worden met enkele euro's naar de fritestent gestuurd om in het verloop van de dag daar hun maag te vullen. Enkele grote meubelconcerns hebben hier ook op thuis uiteten ingewerkt en bv. bij meubelgigant Ikea kun je op bepaalde tijden terecht om je hongerige maag voor weinig geld te vullen en opgevallen is me dat hier heel veel eenzame personen en vrijgezellen die op zoek zijn naar een wederhelft aan deelnemen.
    De deelnemers aan kook-en bakwedstrijden op tv zijn heel vaak kook-en braad hobbyisten op zoek naar een goede baan in de HORECA. Interessant is het om ernaar te kijken, maar alleen ingewijden snappen de receptuur van veelal wat omslachtige gerechten, die bij de gewone huisman of huisvrouw niet alledaags is. Doe je aan zo'n wedstrijd mee, dan moet je vooraf wat eelt op je ziel kweken, want als je het een keer er slecht afbrengt kun je je schortje inleveren en wordt je onverbiddelijk de laan uitgestuurd. Bij veel receptuur die ik op deze site breng heb ik heel vaak een praatje op culinair gebied die vaak met het ingebrachte menu als zodanig niets te maken heeft, maar sommige lezers vinden dit wel leuk en daarom gaan we er gewoon mee door. Hieronder op een staatje vind u het gerecht van vandaag en dat is pasta met gorgonzolasaus Van hieruit de kloostergroetjes van broeder Everard en beste lezers tot een volgende keer maar weer! 




    02-09-2016 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN 9
    >> Reageer (0)
    27-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kruidige Kip met Komijnworteltjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag staat op het menu kruidige kip met komijnworteltjes. Het is een wokgerecht, waarvoor je wel de ingrediënten in huis moet hebben om het binnen een half uurtje op tafel te brengen. In het gerecht zit kip (licht verteerbaar), het is licht gekruid en vooral de worteltjes zijn met dit hete tropische weer ideaal. Worteltjes bevatten veel vitaminen A en myeline, een stof die het zenuwstelsel reguleert en vastgesteld is ook dat deze stof in je lichaam een bruinende werking heeft met het zonnen. In de natuurgeneeswijze raadt men het eten van wortelen en knollen aan als een herstellend remmiddel voor mensen die behept zijn met MS (multiple sclerose). Als u niet van Chinese wokgerechten houdt, dan raad ik u toch aan om uw gezondheid op peil te houden door een paar keer per week als tussendoortje een rauw worteltje te eten en minstens twee keer per maand een gerecht waarbij als groente worteltjes de hoofdmoot vertegenwoordigen; zowel zomer alsmede winterwortelen komen hiervoor in aanmerking. 



    27-08-2016 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN 9
    >> Reageer (1)

    Foto





    ALLES OVER ETEN EN DRINKEN
  • Vezelrijke ontbijtjes
  • Erna met zoutloos eten
  • Lekker & Simpel
  • Duivensoep
  • Onze Franse keuken
  • Svetlana's Recepten
  • Serge met zijn Wijnetiketten Verzameling
  • Keukentips
  • Nederlandse Mycologische Vereniging

    CULINAIRE WEBSITES EN VIDEO 'S
  • Kijk hoe Kees Melis Brabantse worstenbroodjes bakt
  • Turkse Eten
  • Gezondheidsproducten van Wingzie
  • Zelfmaakrecepten
  • Bakrecepten van Okoko
  • Keukentips
  • Nederlandse Mycologische Vereniging

    Geestversterking
  • Processie De Brugse Belofte
  • Bedevaartsoord Beauraing België
  • Bedevaartsoord Banneux België
  • Apostel Paulus en zijn brieven
  • Sixtijnse Kapel
  • Wees Gegroet Maria
  • Mariakapellen: zie ook Angeren
  • Basiliek van San Pietro
  • Basiliek van San Paolo
  • Heilige Bloedprocessie Brugge 2017

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    In Banneux (België) is Maria in 1933 verschillende keren verschenen aan Mariëtte Beco.

    Mariëtte ging tijdens de grote vakanties op bezoek bij de familie Desmedt in Thildonck.

    Op de fotoreportage ziet u het Heiligdom Banneux, druk op foto 2 voor website. 

    Op eerste familiefoto ziet u Pierre Desmedt met zijn vrouw Victorine Lenaerts
    José Desmedt en Mariëtte & André Beco. op de andere José en Mariëtte.

    Na Lourdes is Banneux een van de drukst bezochte bedevaartplaatsen.

    Met één klik op de Maria Award vindt u alle Mariakapellen  in Nederland en kunt u

    Marialiedjes beluisteren.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Werkende handen in Molokai, overblijfselen terug naar België-Heiligverklaring Damiaan in Rome
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    ZIE HIER DE MOOIE BEELDEN VAN GODS SCHEPPING!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    tilloenk
    www.bloggen.be/tilloen
    Rondvraag / Poll
    BROEDER EVERARD WIL GRAAG WETEN WAT U INTERESSANT VOND
    RECEPTEN
    BLOGFOTO'S
    VERHAALTJES
    GEDICHTEN
    ALLES
    Bekijk resultaat


    Solidaritet met mens in nood,geeft deze wereld kleur! Klik plaatje hieronder!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    {TITEL_VRIJE_ZONE}

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    FAMILIESITES
  • Informatie en Wetenschapsblog
  • Eef met Nieuwsflitsen, Herinneringen & Ervaringen

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Ik hoop dat een bezoekje aan dit blog van broeder Everard uw geest verrijkt heeft
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs