Voor de komende kerstdagen heb ik voor mijn eigen gemak enkele feestelijke eethints uit een Aldi folder overgenomen. Zoals ik u al eerder medegedeeld heb, verkeer ik momenteel niet in een allerbeste conditie en daarom zoek ik alles een beetje in een wat eenvoudige culinaire richting. Voor u staan heb ik een gerecht van gelakte eendenborst met warme appel en pommes duchesse, vervolgens een gerecht met als hoofdmoot varkenshaas met gratin omwikkeld met spek en gevuld met oude kaas, en aardappel-groentengratin en tenslotte een heerlijk gerecht van lamsvlees met champignonsaus, gevulde courgette, aardappelkroketten en krokante parmaham. Wilt u met de kerstdagen iets anders klaarmaken, zoek dan op dit blog in de rubriek feestmenu's naar een geschikt kerstdiner. Kerstmis bestaat niet louter en alleen uit lekker eten, maar ook herdenken we die dag dat ons aller Heer Jezus als mensenkind geboren werd in een stal te Bethlehem en bij alle alle christelijke geloofstakken wordt aangenomen dat het Christuskind de verlosser is van de mensheid in nood en de persoon die ons goede richtlijnen gaf betreffende onze christelijke normen en waarden. In sommige landen is de geloofsbeleving op een laag pitje komen te staan, maar de geschiedenis leert ons dat dit tijdelijk is.Weliswaar leven we in een gistende tijd van oorlogen, terrorisme en angst maar er is maar een manier om deze te trotseren en dat is niet met haat tegen de bedreigers, maar wel met een houding van liefde-zelfs tegen mensen-die u vijandig gezind zijn. Het is die liefde die op de lange duur hoop geeft op vrede in uw hart en ons allemaal met elkaar verbindt en houvast geeft aan een toekomst van rust en vrede. Broeder Everard wenst al de lezers van dit blog hele fijne kerstdagen en of u nu arm, rijk, gezond, ziek of invalide bent, die dagen zijn pas geslaagd als u zich ook innerlijk rustig, gelaten en vredig voelt.
 Hieronder vindt u de schotel van bovenstaand recept

 Zo ziet bovenstaand recept eruit als het klaar is
 Hoe maken we een lamsvleesschotel klaar met champignonsaus, gevulde courgette aardappelkroketten en krokante parmaham?

|