Foto

WELKOM OP MIJN BLOG,

Mijn naam is broeder Everard en ik ben broeder van de bekende Belgische congregatie van de "Ordo Fratrum Pruvorum".
De afkorting die hiervoor staat is O.F.P.
Deze naam dragen we nog steeds omdat we vroeger een speciaal soort gezondheidsbier brouwden en ons klooster een toevluchtsoord was van zwervers die gratis tweemaal per dag bij ons konden komen eten. De Belgen noemden ons de fienprüffrères.
 
Vanwege de wereldwijde economische crisis heb ik samen met mijn steun en toeverlaat die zich Soeur of Sister Mary noemt met dispensatie en gedoogsteun van Rome, mijn intrek genomen in het klooster 'De Pauw'  te Angeren.
 
Ondanks dat we beiden bejaard zijn en slecht ter been ben ik hoofd van de keuken geworden en Maria, met permissie van gedoog-overste pater Geert Wilderman, mijn keukenhulp. De muziek op dit blog wordt verzorgd-zet muziek aan-door Soeur Elise.

Nostalgische kloosterfoto uit 1953 ziet u rechtsboven op deze site staan. Het logo hierboven vertegenwoordigt onze voortdurende hoop op solidariteit en vrede. Ons streven is dat in liefde en vertrouwen in elkaar dit doel ooit bereikt zal worden.

We wensen u een aangenaam verblijf op dit blog en nodigen u uit het dikwijls te komen bezoeken.

Foto
Categorieën
  • ALGEMENE STUKJES 1 (20)
  • ALGEMENE STUKJES 2 (20)
  • ALGEMENE STUKJES 3 (20)
  • ALGEMENE STUKJES 4 (20)
  • ALGEMENE STUKJES 5 (20)
  • ALGEMENE STUKJES 6 (20)
  • ALGEMENE STUKJES 7 (16)
  • ALLERLEI SOORTEN GEBAK 1 (20)
  • ALLERLEI SOORTEN GEBAK 2 (14)
  • DIVERSE GERECHTEN 1 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 2 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 3 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 4 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 5 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 6 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 7 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 8 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN 9 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN Nr. 10 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN NR. 11 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN NR. 12 (20)
  • DIVERSE GERECHTEN NR. 13 (14)
  • FEESTMAALTIJDEN 1 (20)
  • FEESTMAALTIJDEN 2 (7)
  • KRUIDEN 1 (20)
  • KRUIDEN 2 (13)
  • RELIGIE 1 (20)
  • RELIGIE 2 (20)
  • RELIGIE 3 (20)
  • RELIGIE 4 (20)
  • RELIGIE 5 (20)
  • RELIGIE 6 (20)
  • RELIGIE 7 (20)
  • RELIGIE 8 (20)
  • RELIGIE 9 (20)
  • SAUZEN (6)
  • Snacks en andere hapjes (10)
  • VIS, SCHELP & SCHAALDIEREN 1 (20)
  • VIS, SCHELP & SCHAALDIEREN 2 (20)
  • VIS, SCHELP & SCHAALDIEREN 3 (14)
  • VOEDING ALGEMEEN 1 (20)
  • VOEDING ALGEMEEN 2 (20)
  • VOEDING ALGEMEEN 3 (20)
  • VOEDING ALGEMEEN 4 (20)
  • VOEDING ALGEMEEN 5 (15)
  • VOOR EN NAGERECHTEN 1 (20)
  • VOOR EN NAGERECHTEN 2 (20)
  • VOOR EN NAGERECHTEN 3 (23)
  • WIJNEN, LIKEUREN EN ANDERE DRANKEN (20)
  • Archief per maand
  • 04-2024
  • 03-2024
  • 02-2024
  • 01-2024
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 09-2023
  • 08-2023
  • 07-2023
  • 06-2023
  • 05-2023
  • 04-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
    Inhoud blog
  • Belangrijke Voedingstips van Broeder Everard
  • Onze hoop is gericht op het begrip liefde wat in elke geloofsgroep is verankerd!
  • Romige Groente uit Oven, en een Advies Vooraf over Alledaagse Moeilijkheden!
  • Oma's Heerlijke Puddingen
  • Vandaag Maria Lichtmis en morgen gaan we de Blasiuszegen halen!
  • Staan vandaag heb ik een recept van Chili Con Carne Wraps
  • EIEREN MET WIJNSAUS
  • CURRY PIAF VOOR TWEE PERSONEN
  • Eetsuggesties voor Kerst & Nieuwjaar
  • Behoorlijk Koud, Dus Tijd Voor De Erwtensoep!
  • Ooit van Kaassoep Gehoord?
  • Tweede Kamerverkiezingen 22 november 2023
  • Is de eindtijd werkelijk in zicht?
  • Broccoli Salade Met Tonijn en Krieltjes
  • Ook volgens een groot aantal Helderzienden zitten we in de Eindtijd
  • Einde Wereld
  • Mooi figuur en Altijd Fit met Voedselrecept Broeder Everard
  • Met een bakje ijs en wat fantasie maak je een lekker nagerecht!
  • Bleekselderijsalade met noten
  • Le Goûter et Pâté en Croûte
    Foto
    Gastenboek
  • Dag Eef ik wens jou veel moed want die heb jij al ik bewonder jou van harte van Suz
  • uniek
  • dag Broeder
  • Een goeie en aangename zaterdag bezoekje
  • Een vraagje !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geboortehuis-leven-werken en dood van Pater Damiaan
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Fotoreeks Assumptionisten

    Stichter Pater Emmanuel d'Alzon

    St. Theresia Missiehuis Boxtel

    Kasteel Stapelen te Boxtel (2maal)

    Kunstenaar Jan Boeren

    Gedenkstenen Boxtel

    Plafondschildering Zepperen (Be) 

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    stien
    www.bloggen.be/stien
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    golfclubs
    www.bloggen.be/golfclu
    Foto
    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Het Boeddhisme is geen geloof, maar net als het Humanisme een stroming, waarin goedheid en saamhorigheid belangrijk zijn
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    Foto
    Foto

    GERARDUS MAJELLA 1729-1755

    Een van de bekendste paters Redemptoristen is Gerardus Majella. Hij was een echte priester met oog voor de noden van de medemens, en daarbij heel vroom.
     
    Tijdens zijn leven werd hij al 'Santo' genoemd, wat "Heilige betekent" Op 11 december 1904 werd hij door Paus Pius X heilig verklaard en veel mensen komen naar Wittem (Ndl-Limburg) om te bidden en hem gunsten te vragen.
     
    Veel wonderen hebben er in Wittem plaats gevonden en soms zijn er mensen genezen van kwalen waar de artsen geen raad mee wisten. 

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Broeder Everard met Kloosterrecepten
    Het blog voor Broeders & Zusters van alle Gezindten
    24-06-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijzondere weetjes over de Passiebloem
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De Passiebloem is zo op het einde der Middeleeuwen uit de missiegebieden-en hier bedoel ik dan Midden en Zuid-Amerika, De Cariben en ook uit een bepaald gedeelte van Noord-Amerika naar Europa gebracht. Er zijn plm. 400 soorten. Het meest bekend hier in Nederland is de Passieflora Caerulea en deze is zowel als potplant alsmede tuinplant te verkrijgen. Het is een echte klimmer die van veel zon houdt. Het is ook een plant  die het lijden van Christus uitbeeld. De vijf kelken  en kroonbladen vertegenwoordigen 10 van de apostelen, uitgezonderd Judas die X verraden heeft en Petrus, die  toen hem gevraagd werd of hij een van zijn discipelen was antwoordde dat hij Jezus niet kende. De stampers van de bloem staan voor de spijkers waarmede Jezus aan het kruis genageld is  en de corona van de bloem lijkt veel op de doornkroon, verder zien de ranken van de passieplant eruit als zijnde een zweep waarmee X geslagen werd, en de drie schutbladen vertegenwoordigen de drie Maria's, zijnde respectievelijk de moeder van Christus, Maria van Bethanië en Maria Magdalena. De blauwe bloem vertegenwoordigt de weg naar de hemel. De missionarissen  van destijds gebruikte de passiebloem om de inboorlingen uit te leggen  de kruisweg van X en op die manier werd dus een stukje van ons geloof overgebracht. Buiten rankt de passiebloem tegen een muur met het gezicht naar het zuiden en ook in een binnentuin of serre kun je de passiebloem een mooi plekkie geven.  Op de dag gaan een of meer bloemen open. In de avond gaat de bloem rusten en trek zich terug in haar knop. Vanaf half juni tot meestal eind september is haar bloeiwijze te bewonderen. In kruiderijen verwerken ze bepaalde delen van passiebloemen, tot thee en ook in de medische wereld worden bepaalde bestanddelen uit de passiebloem verwerkt tot  pijnstiller en ook in rustgevende tabletten. We hebben hier in ons klooster geen kruidentuin meer en betrekken deze producten van een kruiderij op de Veluwe. Voor gewone particulieren is het raadzaam om niet zelf te experimenteren met de passiebloem, want juist in het meest gangbare soort in onze tuinen, dus in de Passiflora Caerulea zitten cyanogene glycosiden die door enzymatische splitsing  blauwzuur kunnen vormen en dit is een giftige stof. In de grote supers van ons land vindt je beslist een hoekje waar producten aanwezig zijn die uit de passiebloem gemaakt zijn en in de grote steden van ons land zijn ook speciaalzaken waar veel gezondheidsproducten verkocht worden, waarin genezende of kruidachtige stoffen uit de passiebloem verwerkt zijn. Een passiebloem kan ook heerlijke vruchten voortbrengen, maar dan dienen er wel minstens twee-een 'echtpaar'-in uw tuin aanwezig te zijn en door kruisbestuiving vormen zich na enkele verblijfsjaren dan vruchten. Het soort,  de passiflora edulis heeft paarse vruchten en het soort passiflora Flavicarpa verrast u met gele vruchten. Passievruchten zijn vezelrijk, maken u rustig en kalm en zijn tevens bloedruk en cholesterol verlagend en in verschillende verhandelstukken over deze passievrucht heb ik gelezen dat het geregeld eten van passievruchten  de groei van kankercellen afremmen. Zoals ik al vaker geschreven heb is in de natuur alles aanwezig aan kruiden die u voedsel aangenamer maakt en stoffen die uw gezondheid ten goede komt, maar we maken er met ons allen te weinig gebruik van. 





    Bijlagen:
    383 D Passievruchten.jpg (39.7 KB)   

    24-06-2019 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:KRUIDEN 2
    >> Reageer (2)
    20-06-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broccoliburgers
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is vandaag weer knap heet en we gaan met het weekend in het vooruitzicht zelfs weer naar tropische temperaturen. Er zijn mensen die vinden deze warmte geweldig, maar voor vooral oudere en zieke personen is het binnen in huis niet uit te houden. Vorig jaar had ik zo'n modern kastje gezet waar je water in moest schudden en uren bleef het koel stond er in de gebruiksaanwijzing. Nu, ik ben er goed mee op de koffie gekomen, want toen ik na het eten in mijn hobbykamertje kwam was het nog net zo heet als voorheen (27 graden C) en al het water was over het bureautje gelopen en ook op de aansluitkabels van de computer. Als het inderdaad weer zo heet wordt, dan ga ik over op een andere outfit en kleed me net als de bosnegers in Afrika en hoop op deze manier het hoofd koel te kunnen houden. Voor u staan op een staatje heb ik staan het recept voor de broccoliburgers.  Met al die kruiden erbij en die broccoli hebben we te maken met een gezond kostje en je kunt het met dit weer 's middags als diner op tafel brengen met als toetje een glas karnemelk of een  portie kwark of Yoghurt en wij kloosterlingen gaan om 6 uur heerlijk ervan eten en op de TV in de refter kijken we naar het WK-voetballen van onze dames tegen Canada en als ik een ding mag aanraden aan die dames, dat is dat ze flink wat karnemelk drinken alvorens het veld te betreden, want het helpt vermoeidheid te bestrijden en verzuring tegen te houden, De puntjes zijn al binnen als ze dit advies volgen! Je kunt die broccoliburgers ook rustig als snack of als tussendoortje eten en niet gek is het om 's morgens als ontbijt 2 van die burgers met een kopje groene thee  tot u te nemen. Het ligt niet zwaar op de maag en al vroeg heeft u uw lichaam verrijkt met de nodige vitaminen.   





    20-06-2019 om 17:13 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:DIVERSE GERECHTEN NR. 11
    >> Reageer (1)
    16-06-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voedselvergiftiging
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een voedselvergiftiging is een ernstige, soms dodelijke ziekte en wel na gebruik van bedorven levensmiddelen, vooral van vlees, vis of conserven. De oorzaak: bacillus botulinus, een rottingsbacterie. Kenmerken: duizeligheid, hoofdpijn, braken, zenuwstoornissen waarbij we zien pupilstijfheid, ooglidverlammingen e. d. Voorkoming: Nooit verdachte conserven met zure of ranzige reuk eten! Conservenblikken waarvan de bodem bol staat door gasdruk, hebben een bedorven inhoud. Bederf van levensmiddelen kan zijn oorsprong vinden in  de productie bv door onhygiënische handelingen tijdens de bereiding en verwerking in de fabriek, verder door het transport bv. vlees dat onvoldoende gekoeld vervoerd wordt, in de super waar bv. onvoldoende controle is op de houdbaarheid en tenslotte is het niet ondenkbaar dat de consument in gebreke blijft door te lange bewaring en wat tevens vaak het geval is dat snel aan bederf onderhevig voedsel tijdens de maaltijd te lang op tafel blijft staan. Bij de productie kan door bv. een vies hakblok bij de slager  salmonella ontstaan dit zijn bacteriën die buiten rauw vlees ook voorkomen in eieren of melk.  Dan hebben we verder ook te maken met stafylokokken die aanwezig kunnen zijn in rauwe eieren, vis, rauwe ham, kip of ander gevogelte. Bij de laatste twee boosdoeners van voedselvergiftiging zien we vaak dat de getroffen patiënt misselijk is, ontzettend bezweet stikt van de maagkramp, moet overgeven  en meestal zwaar aan de diarree raakt. We moeten een voedselvergiftiging niet onderschatten. Volgens berichten die ik hierover heb ontvangen waren er in Nederland in 2016 2731, in 2017 2995 en in 2018 rond de 3100 gevallen van voedselvergiftiging.  Wereldwijd waren er in 2017, volgens ik heb kunnen nagaan, 23 miljoen besmettingen en dat zijn slechts de door dokters geregistreerde gevallen. Niet iedereen sterft aan een voedselvergiftiging, maar dit komt er op neer dat er per minuut 44 mensen besmet worden en waarvan wereldwijd van die 23000000 er zo'n 500.000 aan een voedselvergiftiging zijn overleden. Als consument is het belangrijk om niet alleen de productiedatum in de gaten te houden, maar ook de algemene hygiënische omstandigheden in de winkel en koop ook geen producten uit de koeling of diepvriezer waar de druppels vanaf druipen. Blijf met de boodschappen niet al te lang onderweg en berg direct thuis meteen die producten op die in de koel of diepvries thuishoren. Op markten koop je in de regel vers spul, maar er zijn artikelen bij-zo bv. verse vis dat in ijs bewaard moet worden-en onverpakte levensmiddelen die in de vitrine thuishoren en wel zodanig dat besmetting zowel door het bedieningspersoneel alsmede door de kopende klant niet besmet kunnen worden door bv. iemand die boven onverpakte zuidvruchten staat te hoesten of overal met de vingers aan zit te voelen. Ik hoop dat ik met dit stukje toch weer iets toegevoegd heb aan de kennis van zaken voor zover het gaat over het ontstaan van een voedselvergiftiging.

    ADVIES: Bij de meeste voedselvergiftigingen treedt na de zweetuitbraak, het overgeven of diarree een vochttekort in het lichaam op, en om uitdroging te voorkomen is het belangrijk dat de patiënt  blijft drinken en het liefst schoon water uit de kraan. 

    16-06-2019 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:VOEDING ALGEMEEN 4
    >> Reageer (1)
    13-06-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een praatje over voeding en voedigswaarde in het algemeen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De voedende waarde van spijzen wordt aangegeven in calorieën. Hiernaar staan de vetten op de eerste plaats, waarop brood en vlees volgen. Groente neemt de laatste plaats in. Sinds de ontdekking van vitaminen wordt spinazie, sla, andijvie, kool, wortelen, fruit en volle melk minder naar hun caloriewaarde  gemeten dan naar de vitaminen en mineralen die ze bevatten. Deze ontdekking bracht mee dat ook de wijze van koken moest veranderen. Vroeger werden  voornoemde producten veelal gekookt met veel water en werd na het koken het vele water, waarin zich inmiddels de waardevolle stoffen zich grotendeels hadden opgelost, afgegoten en afgevoerd. Met weinig water opgezet worden aardappelen en groenten meer gaar gestoomd dan gekookt. Het water verdampt, verdwijnt bijna geheel en van de voedingsstoffen gaat praktisch niets verloren, Houd je toch noch een kleine hoeveelheid afgietsel over maak er dan een sausje of papje van om  dit over de bloemkool of andere groentes te doen. Vroeger toen alles nog praktisch handwerk was, de lonen laag waren, niemand bijna een auto bezat, alles per bakfiets, transportfiets of op het gewone rijwiel vervoerd werd, moest eenieder zich meer inspannen dan tegenwoordig. Het merendeel van de mensen was dan ook minder gezet en de meeste hadden een slank postuur. Op een terrasje zitten, uit-eten en een dure vakantie was er niet bij. Bij alle werkzaamheden was je in beweging en het lichaam,  die je als een soort kachel moet beschouwen, had dan ook veel voeding nodig om in de weer te kunnen blijven. Tegenwoordig biedt de huidige markt een keur aan voeding en als je over een volle portemonnee beschikt haal je vaak meer in huis dan nodig is. Veel voeding bevat vaak enorm veel vet, ook zijn erbij met een overvloed aan suikers en wat ook funest is dat is het vele zout wat bijna overal inzit en zorgt voor allerlei nare aandoeningen. Heb je zwaar werk dan verteert alles wat je tot je neemt sneller en het overtollige lichaamsvocht zweet je eruit. Door te sporten verbruikt men ook veel energie en blijft men in de regel slank en op het juiste gewicht. Deze maatschappij met zijn vele uitstoot van schadelijke stoffen in de natuur heeft ook gezorgd voor veel aandoeningen, die zo hevig zijn dat deze mensen wel kunnen meedoen aan aangepaste sporten, maar zich toch niet overdadig kunnen inspannen om bv, langdurig te lopen of te fietsen. Ga ik bij mezelf te rade dan kom ik met mijn acht ernstige kwalen en op de leeftijd van 86 jaar niet meer aan sporten toe en ben bij de geringste inspanning echt bekaf. Vroeger was ik 1,75 en woog 72 kilogram. Thans ben ik gekrompen tot 1,69 m en weegt 82 kg en probeer het overgewicht in de gegeven omstandigheden er maar eens af te krijgen. Voor enkele dagen terug was er over dikte, postuur en sportkleding nog een discussie op de TV en ik vond dat sommige uitspraken m.b.t.  tot de corpulentie hierover me echt te ver gingen. Vroeger in militaire dienst had ik een kamergenoot die ook enorm gezet en dik was, maar in de zuivere gymnastiek overtrof hij ons allemaal en was super lenig. Hieronder heb ik enkele staatjes staan over calorieverbruik en een algemene gewichtsstaat en dat is niet om iemand recht te zetten of verwijten te maken. Wat ik wel kan zeggen is: ,,Ben je gezond en zit je aan overgewicht, ga dan begeleidend sporten en voer langzaam je inspanningen op om iets van dat overgewicht af te krijgen en verander langzaam ook van voedingspatroon en eet rustig van alles maar niet meer in al te grote hoeveelheden en laat die tussendoortjes weg." Op de nieuw ingeslagen voedings-en bewegingsweg zit je in de goede richting! 











    Bijlagen:
    354 G Voedseltabel.jpg (55.1 KB)   

    13-06-2019 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:VOEDING ALGEMEEN 4
    >> Reageer (1)
    07-06-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broeder Everard met zijn wijngesprek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Over wijnen heb ik het al eens vaker gehad. Kloosterlingen hebben er elke dag mee te maken bij het lezen van de mis, de offerande en de consecratie en paters van de oude stempel gaan van het standpunt uit dat van wijn en liefde de oudste de beste zijn. Als God deze hemelse drank verboden had dan zou het nooit zover gekomen zijn dat we onze miswijn liefkozen. Een oude vriend had een mooi zinnetje over wijn en die luidt: ,,Een goede keuken en een goede wijn, dat is de hemel op aarde." Ik lees bijna elke dag het nieuws op Internet en veel voedingsdeskundigen schrijven soms erg negatieve verhalen over bijna alles wat we eten en drinken en soms krijg ik over deze verhalen de idee dat we beter helemaal niets meer moeten eten en drinken dit ter glorie van de begrafenisondernemers die ons voor een zacht prijsje bij Petrus op de stoep afleveren. Vroeger kenden we voornamelijk alleen de wijnen die uit Duitsland en Frankrijk kwamen, maar tegenwoordig in de supers en slijterijen zie je een keur aan wijnen van goede kwaliteit uit landen als Italië, Spanje, Zuid-Afrika, Turkije, Australië en ook hier uit Nederland waar de zon de laatste jaren wat feller schijnt dan voorheen en de druiven een goed suikergehalte hebben wordt het klimaat steeds idealer voor wijnen uit het warme Pays-bas-gebied. Of je de een beter vindt dan de ander is een kwestie van smaak. Vroeger bij ons thuis hadden we een driedubbel bedrijf dat bestond uit een bakkerij, kruidenierswinkel en café/restaurant en in de zaal werden ook bruiloften en partijtjes gevierd. Op tafel bij het eten werden altijd goede wijnen op tafel gebracht en toch waren er gasten die vroegen naar een goedkope winkelwijn die ze zo ontzettend lekker vonden en aan die eis moest je dan subiet voldoen. Ook stonden er bij zo'n partijtje volop sigaren en sigaretten op tafel en terwijl er maar enkele gasten een sigaartje of sigaretje rookten moest je voortdurend bijvullen. Ik wil niemand van de wijnliefhebbers rechtzetten, maar ik merk dat er nog steeds huisvrouwen en huismannen zijn die de wijn koelen in de koelkast. Doe dit niet beste wijnliefhebbers, want in die koelkast is het veel te koud en onherroepelijk verliest de wijn die ademt door de kurk haar boeket. Een gewone huiskelder is de beste bewaarplaats voor uw wijnen. Maak op een der schappen in zo'n kelder een stellage waar uw de wijnen liggend bewaart.  De kelder dient niet vochtig te wezen, wel is ontluchting een pre, maar denk erom:,,Net als wij mensen hebben wijnen een hekel aan tocht." De druivenkassen buiten van vroeger waren voorzien van ontluchtingsramen die zich afkeerden van de wind. Dus ook in de kassen werden de druiven behoed voor alle soorten bedreigingen, zoals tocht en allerlei nare aandoeningen die door tocht ontstaan konden. De ideale bewaar temperatuur voor zowel rode als witte wijn is tussen de 10 en 20 graden Celsius in een wijnkelder of gewoon in huis bij u op een koele beschermde tochtvrije plaats. Witte wijn serveert men aan tafel koel en de meeste rode wijnen kunnen op kamertemperatuur geserveerd worden. Gaan we wijn proeven of zomaar met verschillende wijnen die we serveren buiten het diner bv. op een feestje of partijtje, zorg dan ook dat er diverse bij  de wijn horende kaassoorten op tafel staan. Gewoon in de huishouding bij uw thuis  moet u de wijnen niet al te lang bewaren; los al helemaal niet! Een bewaartijd van twee jaar is echt zo'n beetje het uiterste. Voor u staan heb ik twee interessante sites en wel een site die u wegwijs maakt en adviseert welke kaas bij welke wijn hoort en een blog die u alles vertelt over de etikettering van de verschillende wijnsoorten. Ga hiervoor naar: https://www.culinea.nl/welke-wijn-gaat-goed-samen-met-welke-kaas/    en wat wijnetiketten aangaat klikt u op http://www.bloggen.be/winelabeltheekserge3/




    07-06-2019 om 00:00 geschreven door Broeder Everard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:WIJNEN, LIKEUREN EN ANDERE DRANKEN
    >> Reageer (3)

    Foto





    ALLES OVER ETEN EN DRINKEN
  • Vezelrijke ontbijtjes
  • Erna met zoutloos eten
  • Lekker & Simpel
  • Kookgek
  • Onze Franse keuken
  • Svetlana's Recepten
  • Serge met zijn Wijnetiketten Verzameling
  • Kookschool
  • Duivensoep

    CULINAIRE WEBSITES EN VIDEO 'S
  • Kijk hoe Kees Melis Brabantse worstenbroodjes bakt
  • Turkse Eten
  • Gezondheidsproducten van Wingzie
  • Zelfmaakrecepten
  • Keukentips
  • Nederlandse Mycologische Vereniging
  • Alles over de thuisbakker
  • Broodbakken
  • Mariëlle kookt
  • Bakrecepten van okoko

    Geestversterking
  • Processie De Brugse Belofte
  • Bedevaartsoord Beauraing België
  • Bedevaartsoord Banneux België
  • Apostel Paulus en zijn brieven
  • Sixtijnse Kapel
  • wees Gegroet Maria
  • Mariakapellen: zie ook Angeren
  • Basiliek van San Pietro
  • Basiliek van San Paolo
  • Heilige Bloedprocessie Brugge 2017

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    In Banneux (België) is Maria in 1933 verschillende keren verschenen aan Mariëtte Beco.

    Mariëtte ging tijdens de grote vakanties op bezoek bij de familie Desmedt in Thildonck.

    Op de fotoreportage ziet u het Heiligdom Banneux, druk op foto 2 voor website. 

    Op eerste familiefoto ziet u Pierre Desmedt met zijn vrouw Victorine Lenaerts
    José Desmedt en Mariëtte & André Beco. op de andere José en Mariëtte.

    Na Lourdes is Banneux een van de drukst bezochte bedevaartplaatsen.

    Met één klik op de Maria Award vindt u alle Mariakapellen  in Nederland en kunt u

    Marialiedjes beluisteren.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Werkende handen in Molokai, overblijfselen terug naar België-Heiligverklaring Damiaan in Rome
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    ZIE HIER DE MOOIE BEELDEN VAN GODS SCHEPPING!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    deorleanstorenaar
    www.bloggen.be/deorlea
    Rondvraag / Poll
    BROEDER EVERARD WIL GRAAG WETEN WAT U INTERESSANT VOND
    RECEPTEN
    BLOGFOTO'S
    VERHAALTJES
    GEDICHTEN
    ALLES
    Bekijk resultaat


    Solidaritet met mens in nood,geeft deze wereld kleur! Klik plaatje hieronder!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    {TITEL_VRIJE_ZONE}

    {TITEL_VRIJE_ZONE}

    {TITEL_VRIJE_ZONE}

    {TITEL_VRIJE_ZONE}

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    FAMILIESITES
  • Informatie en Wetenschapsblog
  • Eef met Nieuwsflitsen, Herinneringen & Ervaringen

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Ik hoop dat een bezoekje aan dit blog van broeder Everard uw geest verrijkt heeft
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs